keskiviikko 8. elokuuta 2012

Fashion Village Senaatintorilla ja Madara

Finnish Fashion HEL_FWRD Fashion Village -tapahtuma on parhaillaan käynnissä Helsingin Senaatintorilla 4.-18.8.2012.

Kosmetiikan lisäksi muoti on toinen intohimoni, joten olin eilen tiistaina 7.8.2012 katsomassa tapahtuman muotinäytöstä.


Muotinäytöksen juonsi upean Kemikaalicocktail-blogin kirjoittaja, toimittaja Noora Shingler.

Kemikaalicocktail-blogihan käsittelee myös luonnonkosmetiikkaa, ja lisäksi Noora Shingler on kirjoittanut myös kosmetiikan turhia kemikaaleja koskevan Marjoja ja Maskaraa -kirjan.


Nooran asu oli suomalaisen muodin näytökseen hieno, ja erityisesti ihastuin näihin hänen kenkiinsä.

Huomatkaa myös kuinka tyylikkäältä musta tai tummansininen kynsilakka voi näyttää oikean asun kanssa!


Muotinäytös pidettiin Senaatintorilla ihan yleisön keskellä. Oli pilvinen ja tuulinen päivä, mutta onneksi ei sentään satanut!

Näytöksen kaunein mekko oli mielestäni tämä ihanuus. Valitettavasti vain näytöksessä oli hyvin vähän tietoa siitä, kenen suunnittelijan vaatteet olivat kyseessä, joten tämänkin suunnittelija jäi minulle epäselväksi.

Mukana Fashion Villagessa ovat joka tapauksessa mm. Ivana Helsinki, Katri N, Lumi, Minna Hepburn, Makia, Mirkka Metsola, Nanso, Noolan, Samuji ja Tiia Vanhatapio.


Näytöksen meikit olivat Make Up For Ever Academy -maskeerauskoulun käsialaa.

Ne oli mielestäni toteutettu hyvällä maulla eivätkä olleet liian tummia, ottaen huomioon että kyseessä oli päivänvalossa oleva näytös.

Suomalainen design on hyvin selkeää, jotenkin raikasta ja puhdaslinjaista, joten siihen eivät mitkään isot irtoripset ja muut näyttävät tehosteet mielestäni niin hyvin sovi. Luonnollinen look on usein paras!


Mukana Fashion Village -tapahtumassa on myös latvialainen luonnonkosmetiikkamerkki Madara.

Madaran lisäksi suomalaisen muodin tapahtumaan olisi sopinut tietysti myös oma kotimainen Lumenemme. Madara on kuitenkin uudistanut tuotteitaan tämän kesän aikana niin, että yhtenä uutena raaka-aineena niissä on suomalainen koivunmahlauute. Nämä uudet Time Miracle -tuotteet lanseerattiin Senaatintorin Fashion Village -tapahtumassa.

Eri brandien pop up storet ovat Fashion Villagessa tällaisissa konteissa, ja tässä on Madaran viehättävä kauppa.

Madaran pop up store oli sisustettu kokonaan Madaran väreillä vihreällä ja valkoisella. Jopa tuotteiden esittelijät olivat pukeutuneet teeman mukaisiin väreihin.

Madaran kontista oli tehty mahdollisimman puutarhamainen, ja jopa kontin katolla oli niittykasveja.


Todella viihtyisää ja nättiä!

Päivä vain oli niin pilvinen, että kaikista kuvistakin tuli aika tummia. 

Eilen ei myöskään tämän puutarhapöydän ääressä voinut kylmässä istua, mutta tänään on jo varmaan ollut ihan erilainen päivä.


Madaralla oli mukana ilmeisesti koko perusvalikoimansa, ja lisäksi erikseen alennustuotteita.Minä tietysti kiinnitin heti huomiota näihin alennuskoreihin.

Alennuksessa olivat mm. Madaran syväkosteuttava käsivoide 5 euroa ja Moonkissed ja Sunkissed -huulikiillot 5 euroa.

Ostin itse Madaran käsivoiteen keväällä Luonnonkosmetiikan messuilta ja se maksoi siellä 6 euroa. Normaalihinta on 10,50 euroa. Edullista siis on Senaatintorilla!

Alennukset olivat -50 % tuotteiden normaalihinnoista.


Minä halusin kokeilla jotakin uutta Madaran tuotetta, joten valitsin tämän hohtavan vartalovoiteen Flower Dust.

Koe auringossa kimaltelevan siitepölyn kauneus!

Vartalovoiteen pitäisi olla vain kevyesti kimaltavaa ja hohtavaa, eli ei mitään sävyttävää. Sitä en kaivannutkaan, sillä en tykkää kun sävyttävät vartalovoiteet sotkevat helposti vaatteet. Flower Dust -voiteen pitäisi sopia erityisesti näin alkusyksyyn korostamaan ihon rusketusta. Ihanalta vaikuttava tuote!

Flower Dust -vartalovoiteen normaalihinta on 26 euroa (150 ml), ja nyt se maksoi 12,80 euroa.


Ystävälleni ostin syntymäpäivälahjaksi kuvassa oikealla olevan kiinteyttävän Anti-Cellulite Creamin. Mielestäni ystävälläni ei ole kyllä edes tarvetta kiinteytykseen tai selluliitin poistamiseen, mutta hän itse kokee toisin.

Varmaan kiva saada synttärilahjaksi selluliittivoidetta, mutta en usko että ystäväni loukkaantuu. Hän on pitänyt paljon Luonnonkosmetiikan messuilta keväällä ostamastaan Madaran Contouring Cream -kiinteyttävästä vartalovoiteesta. Itseasiassa luulin, että kyseessä on nyt sama tuote, mutta toinen onkin ilmeisesti antiselluliitti ja toinen kiinteyttävä. Toisaalta nyt kun katsoin Madaran valikoimasta, niin ei siellä näkynyt kiinteyttävää ollenkaan, vaan ainoastaan tämä Anti-Cellulite. Toivottavasti tämä siis sopisi ystävälleni!

Madaran Anti-Cellulite -voiteen normaalihinta on 28 euroa (150 ml), ja nyt Senaatintorilla se maksoi 15 euroa.


Lisäksi sain näytteet Madaran sävyttävistä päivävoiteista.

Moon Flower on tarkoitettu vaaleammalle iholle, ja se on sävyltään roosan beige.

Sun Flower on puolestaan kultaisen beige ja tarkoitettu vähän tummemmalle tai ruskettuneemmalle iholle.

Eikö ole aivan ihania nimiä näillä Madaran tuotteilla, ihan keijukaismaisia! 


Madaralla muutenkin kaikki on loppuun asti mietittyä ja sävy-sävyyn tuotteiden pakkauksista alkaen.

Minä sain ostosteni mukana lisäksi tällaisen yllätyspussukan.


Sieltä paljastui matkakokoisina Madaran käsivoide, shamppoo ja hoitoaine sekä herkän ihon puhdistusmaito, syväkosteuttava emulsio ja uudistava yövoide.

Minähän olen suuri matkakokoisten tuotteiden fani, sillä yritän aina matkustaa lentokoneessakin pelkillä käsimatkatavaroilla. Tässä on everything you need matkoille. Nämä suloiset pikkupurtilot  vaikuttavat vielä hyvin riittoisilta, 25 ml. Muutenkin luonnonkosmetiikan aineita riittää mielestäni käytössä usein pienempi määrä, niin tehokkaita ne ovat.

Olin siis tosi iloinen näistä!

Lisäksi tällaisia näytteitä kokeilemalla voi hyvin löytyä uusia suosikkeja. Niin löysin mm. vakiokäytössäni olevan Madaran syväkosteuttavan kasvovoiteen.


Madaran imago on minusta kerta kaikkiaan ihana, ilmava ja puhdas. 

Se tulee hyvin esiin Madaran mainosmateriaalissa, jossa on kuvituksena latvialaisia luonnonniittyjä ja kukkia. 

Suosittelen siis lämpimästi tutustumaan Madaraan Senaatintorilla! 


Lauantaina 11.8.2012 Fashion Village -tapahtumassa vietetään Beauty Saturdayta.

Silloin on ohjelmassa mm. Madaran Flowers in Your Hair ja OPIn Nail Studio.

Madaran pisteellä voi valmistaa itsellensä vartalonkuorinnan luonnonantimista. Lisäksi paikalla on hiusstylisti, joka koristaa hiuksia pohjoisten niittyjen kukilla. 

Kuulostaapa ihanalta! Uskon, että menen Fashion Village -tapahtumaan silloin vielä uudelleen! 

3 kommenttia:

 1. Oltiin tuolla samaan aikaan! Tosin lähdin itse jo heti alun jälkeen pois koska oli kylmä ja oli jo vähän kiire ja koska koko catwalk oli niin...ankea. :/ Heh, en kyllä juontajaa olisi Nooraksi tunnistanut, vähän jotenkin kömpelöä meininkiä.

  VastaaPoista
 2. Tuo Madara ois muuten ihana sarja, imago kiva ja myydään jopa meidän pikkukylässä, mutta se haju! Ostin semmosen pieniä tuotteita sisältävän paketin, niin en vaan kestä laittaa niitä kasvoille :( Harmillista, mutta luonnonkosmetiikkahan monesti haisee ainesosilleen ja noissa oli jotain kamalaa. Kaupassa tuoksuttelin, et monessa muussakin on tuo haju :(

  VastaaPoista
 3. Kissaämmä: Voi että miten hauska sattuma! :)

  Luulen että sählinki joutui siitä, että koko homma oli järjestetty varmaan enemmän tai vähemmän vapaaehtoisvoimin. En usko että olivat edes harjoitelleet etukäteen. Kuulin, että Lumi olisi ollut tapahtuman aloitteentekijä, ja ehkä oikein kunnollista vastuutahoa ei sitten ollut. Harmi kyllä!

  Muotinäytös oli kyllä muuten oikein kiva, mutta sitä tietoa vaatteiden suunnittelijoista olisin tosissaan kaivannut. Joillakin malleillahan oli sellaiset pinkit kyltit, joissa luki suunnittelija, mutta ei todellakaan kaikilla. Ehkä Noora olisi voinut lukea aina suunnittelijan jokaisen mallin kohdalla. :)

  En minäkään olisi Noora Shingleriä varmaan muuten tunnistanut, mutta tiesin etukäteen että hän juontaa tapahtuman. :)


  Asetonihuuruja: Mietinkin, että kirjoitanko siitä Madaran tuotteiden tuoksusta, mutta juttu oli niin pitkä jo valmiiksi, että en sitä tehnyt. Hyvä silti kun otit asian esille! :)

  Se Madaran tuotteiden "ruohoisa" tuoksu epäilytti ja häiritsi minuakin aluksi, mutta nyt olen tottunut siihen ja alkanut melkein pitää siitä. Minusta se tuoksuu vihreälle ja avokadolle, ihan miellyttävälle nykyään. Eli siihen voi myös tottua! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)