tiistai 14. elokuuta 2012

Björk Flowssa!

Viime syksynä olimme parhaan ystäväni kanssa katsomassa kaikkien aikojen suosikkini (ok, a little ashamed to admit it) Britney Spearsin keikkaa.

Silloin tein teille innostuneena tämän inspiraatiopostauksen.

Nyt oli vuorossa ystäväni suuri suosikki, islantilainen supertähti Björk Flow-festivaaleilla.

Edellisen kerran näimme Björkin hänen valtakautensa huipulla vuonna 1996 Pori Jazzissa. Sen jälkeen The Björk on esiintynyt Suomessa vain kerran, vuonna 1998 Ruisrockissa.

Vuonna 1996 Björkin albumi Post oli juuri ilmestynyt, ja lempikappaleeni siltä oli ihana kuiskaava musikaali-iloittelu It's Oh So Quiet, jonka Björk myös esitti Porissa blondiksi värjätyssä polkkatukassaan ja sini-valkoisessa mekossaan koivujen keskellä. 

Sen jälkeen Björk on jatkanut tutkimuksiaan musiikin maailmassa upealla ja omaperäisellä kolmeen oktaaviin yltävällä äänellään ja loputtomalla mielikuvituksellaan.

Eilen Flowssa Björkin taikamaailma alkoi olla hioutunut jo lähelle täydellisyyttä, and it wasn't oh so quiet. Enemmänkin sähköä ja sähinää!

Innostuin muistelemaan konsertin jälkeen Björkin menneitä tyylejä ja otin teille muutaman inspiraatiokuvan, sillä taiteilija ei halunnut eilen konserttiaan valokuvattavan. Hän halusi luoda yhteisen kokemuksen yleisön kanssa, jossa yleisö oli osa esitystä. 

Björkin eilinen asu oli sininen valtava nuttura ja musta iso ja kimaltava mustekalanlonkero-lateksipuku. Nutturassa oli Björkille selvästi nyt niin ajankohtaisia sateenkaaren värejä. Sama asu, mutta oranssilla tukalla, Björkillä oli Roskildessa kesällä. Kuvat Björkin sivuilla täällä.
Björk tulee tulen ja jään maasta Islannista, ja hänen määräävin ominaisuuteensa on varmaan luovuus ja mielikuvitus.

Siksi Björkiä ilmentävät mielestäni hyvin nämä glitterkynsilakat. 

Ensimmäinen on itseoikeutetusti China Glazen Fairy Dust, kuin suoraan satujen saarelta. Toisena on Wet' n Wildin valkoisen jäinen ja pastellinen Hallucinate. Kolmas on Wettiksen kiveä ja kimallusta sekoittava Kaleidoscope. Ja äärimmäisenä oikella on Goshin tulinen Rainbow. 


Björkillä oli myös kimaltavan hopean ja puhtaan valkoisen yhdistelmän inspiroima asu videossaan Big Time Sensuality vuonna 1993. 

Video on kuvattu New Yorkissa liikkuvan rekan lavalla, ja siinä tanssivalla Björkillä on pitkä ja kapea hopeinen hame ja lyhyt valkoinen, pehmoinen villapaita. Big Time Sensualityssa on myös Björkin kuuluisin kampaus, eli runsaasti pieniä nutturoita tai nyyttejä tiukasti ympäri päätä.

Tällainen kampaushan on helppo tehdä kierittämällä hiuksia tiukoiksi sykeröiksi ympäri päätä. Ne voi sitoa kiinni vaikka hiuslenkeillä.

Erinomainen kampaus myös bad hair dayhin. Ei haittaa, vaan on pikemminkin eduksi, jos tukka on vähän likainen!

Toinen variaatio samasta toukkakampauksesta on kaksi isoa nutturaa eli "buns" ikään kuin sarvina tai korvina pään molemmin puolin. Ne voi tehdä joko leteistä kietomalla tai vain tupeeraamalla saparoita reilusti ja kiinnittämällä ne sitten nutturoiksi. Myös se näyttää näin vuosien jälkeen yllättävän kivalta. Pitäisi varmaan taas kokeilla!

Ja joo kids, 1990-luvulla kaikki coolit tytsyt käyttivät näitä ihan julkisesti. Kuten myös noita hopeisia vaatteita!Viimeisenä Björk ja Islanti -inspiraationa on tulenpunainen huulipuna.

Enää Björk ei näytä juurikaan käyttävän sitä, mutta aikoinaan ainoana meikkinä hänen mustien kiiltävien hiustensa ja viirumaisten silmiensä kanssa se oli upea statement. Jopa vähän aasialainen look!

Tässä kaikki punaiset huulipunani eli vasemmalta alkaen L'Oreal Perfect Red, Yves Rocher Rouge, MAC Russian Red ja Lancome Rouge Saint-Honoré.   


Ja antakaa anteeksi, Björkin kunniaksi yritin ottaa teille surkeilla valokuvaustaidoillani vähän taiteellisempia kuvia kuin yleensä. Björk olisi kuitenkin varmaan itse siroitellut joukkoon koristeeksi vaikka värikkäitä meritähtiä tai sieniä, niin kuin eilisessä konsertissakin oli!

5 kommenttia:

 1. Björkkimäisiä juttuja juu. =)

  Itse en daamin musiikista niin perusta mutta persoonassa muuten on kivaa särmää ja sähinää.
  Varsinkin ne kampaukset on hauskoja.

  VastaaPoista
 2. Hauska tuo iso nuttura. Muistan myös ne pienet sykeröt, mutta aika harvalla niitä loppujen lopuksi näki, harmi kyllä. Tai ehkä en vain muista.

  Katsoin juuri Dancer in the Dark-leffan, joka oli muuten mielestäni keskinkertainen leffa, mutta pidin kovasti loppukohtauksesta, jossa Björk alkaa laulaa hirttolavalla. :)

  VastaaPoista
 3. TylyMuija: Kiva kun sinäkin muistat Björkin! :)

  Itse mietin nyt vasta jälkeenpäin paljon hänen tyyliään. En ollut ajatellut sitä vuosikausiin, mutta jotenkin tuo konsertti toi kaikki muistot takaisin. :)

  Minäkään en pidä kaikista Björkin kappaleista tai levyistä. Jotkut ovat aivan liian vaikeita minulle, joka olen enemmän Britney Spearsin ystävä. :) Arvostan kuitenkin lahjakkuutta, omaperäisyyttä ja luovuutta, jota hänestä löytyy.

  Voisivatkohan nuo Björkin lanseeraamat kampaukset tulla taas uudelleen muotiin?! Ehkä aikaa on nyt kulunut riittävästi 1990-luvun alusta, ja ne näyttäisivät taas uusilta ja fresheiltä. Jotenkin en jaksa nimittäin uskoa Björkin tämänhetkisen tukkatyylin sinisten nutturoiden nousuun. :)


  Anonyymi: Nuttura oli aika muhkea ja erikoinen. Yllätyin tosi paljon kun näin kuvista, että Björkillä on olemassa sama myös oranssina. Aika uskomaton! :)

  Minun tuttavapiirissäni sykerökampaus oli aika suosittu 1990-luvulla Helsingissä. Ehkä sitä ei katukuvassa niin näkynyt, mutta koulussa ja juhlissa. Aika käytännöllinen kampaus myös, kun sykeröitä voi pitää monta päivää peräkkäin eikä tukkaa tarvitse pestä niin usein. Ja näytti myös tosi hauskalta! Jotenkin ennustaisin nyt näille sykeröille uutta tulemista! :)

  Olimme ystäväni kanssa aikoinaan katsomassa Dancer in the Darkia elokuvateatterissa, mutta se on ainoa leffa josta olen lähtenyt kesken pois. Jotenkin siitä tuli paha olo, niin synkkä se muistaakseni oli. Loppukohtaus jäi siis näkemättä. :)

  Yle taisi esittää leffan hiljattain. Jos se tulee uusintaan, voisin ehkä yrittää uudelleen, jospa vuodet olisivat tehneet tehtävänsä ja olisin aikuistunut riittävästi ymmärtääkseni sitä. Björkhän sai siitä parhaan naispääosan palkinnonkin Cannesissa. :)

  VastaaPoista
 4. Jep tv:stä minäkin leffan katsoin, en olisi mistään hinnasta mennyt katsomaan sitä aikoinaan leffateatteriin, olin siihen aikaan niin ahdistunut. Olisin siis todennäköisesti myös lähtenyt pois kesken :)

  Loppukohtaus kannattaa kyllä katsoa, jos kestät :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: En enää edes muista tarkasti mitä elokuva käsitteli, mutta jotenkin ahdistava tunnelma siinä oli. Varmaan myös joku tärkeä sanoma, mutta jotenkin muistan että tuli sellainen olo että onko tätä nyt pakko katsoa. Mielummin tekisi jotakin kivempaa ulkona auringonpaisteessa. :)

  Mutta hyvä tietää että loppukohtaus on katsomisen arvoinen. Yritän kyllä uudelleen jos elokuva tulee taas uusintana televisiosta! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)