perjantai 3. elokuuta 2012

Ihanaa luonnonkosmetiikkaa taas Laveralta!

Luonnonkosmetiikamerkki Lavera on yksi ihanimpia yhteistyökumppaneitani, sillä olen tämän vuoden aikana todella innostunut luonnonkosmetiikasta ihonhoidossa.

Muita suosikkimerkkejäni luonnonkosmetiikan alalla ovat latvialainen Madara, ranskalainen edullisempi Be Save! tai S.A.V.E (en ole varma kumpi on virallinen nimi) sekä meikkimerkeistä Benecos ja Couleur Caramel.

Yleisesti ottaen kyllä kaikki luonnonkosmetiikan tuotteet joita olen kokeillut, ovat olleet todella laadukkaita ja toimivia. Voisinkin siis hyvin kuvitella siirtyväni ihonhoidossa kokonaan luonnonkosmetiikkaan, sillä niin tehokkaita ja hyvää tekeviä luonnonkosmetiikan tuotteet ovat. Niiden käyttämisestä tulee puhdas olo ja hyvä mieli! 


Jospa nyt sitten siirrytään kuitenkin tästä luonnonkosmetiikan ylistyksestä ihailemaan millaisia tuotteita Lavera minulle kesäksi lähetti.

Curious what's inside? Please, have a look!


Ihastuin täysin Laveralta aiemmin testiin saamaani Neutral-vartalovoiteeseen

Valitettavasti sen saatavuus Helsingissä on tällä hetkellä heikko, sillä Sokoksella ei myydä Laveran Neutral-sarjaa ja Stockmannkin ilmeisesti pudotti sen valikoimastaan. Ehkä Neutral myisi paremmin apteekissa, josta tämäntyyppisiä tuotteita yleensä haetaan, kuin tavaratalon luonnonkosmetiikan osastolla?

Laveran Neutral-sarja sopii erityisesti herkälle, kuivalle ja allergioihin taipuvaiselle iholle. Oma ihonikin oikuttelee joskus ja saattaa ajoittain olla tällainen. Laveran Neutral-sarjan tuotteet ovat hajusteettomia, joten kaikenlaisia tuoksuja inhoava Herra Pumpulipupu ihastui myös Neutral-vartalovoiteeseen. Se on siis erittäin haluttu tuote House of Pumpulipupussa.

Onneksi sain Laveralta pyynnöstäni listan paikoista Helsingissä, jotka myyvät Neutral-vartalovoidetta. Lisäksi sitä saa netistä esim. Hyvinvoinnin tavaratalosta, jonne tilaus meiltä varmaan jossakin vaiheessa lähteekin.

Laveran Neutral-vartalovoiteen hinta on Hyvinvoinnin tavaratalossa 16,90 euroa (200 ml). Hinta on mielestäni paljon vartalovoiteesta, mutta Neutralissa maksavat tietysti erityisominaisuudet kuten allergisoimattomuus. Ei se varmaan apteekkituotteiden normaalihintoihin verrattuna kallis ole, mutta tiedän että monelle naiselle noin 10 euroa on maksimihinta vartalovoiteesta, sillä sitä kuluu helposti niin paljon. 

Tämä pitkä alustus Neutral-vartalovoiteesta liittyy oikeastaan siihen, että sain nyt vuorostaan kokeiltavaksi Laveralta tuoksuvan vartalovoiteen, nimittäin Lavera Body Spa Lime Sensation -vartalovoiteen.

Vaikka pidänkin Neutral-vartalovoiteen luotettavuudesta, rakastan kuitenkin kaikkia tuoksujakin, erityisesti vartalotuotteissa.

Lavera Lime Sensation -vartalovoiteen tuoksu on kirpeä ja aika voimakas lime. Usein luonnonkosmetiikan tuoksut eivät ole niin voimakkaita, mutta tuoksut ovat aitoja, eivätkä yhtään teollisia tai keinotekoisia. Lime Sensationinkin lime on aito lime: aivan kuin joku olisi juuri leikannut lime-hedelmän auki. Suosittelen siis todellakin sitrustuoksujen ystäville!

Muuten Lime Sensation on taattua Lavera-laatua: kosteuttaa hyvin ja sisältää laadukkaita raaka-aineita. Imeytyminen on mielestäni kohtuullista.

Body Spa -vartalovoiteiden hinta on noin 13 euroa (Sokokselta edullisimmin eli 11,50 euroa) ja tuoksut ovat ruusu, hunaja, kookos, appelsiini, laventeli ja aprikoosi. Lisäksi Body Spa -sarjaan kuuluu suihkugeelejä, vartalonkuorintoja ja deodorantteja.  

Sitten siirrymme tuohon vartalovoiteen vieressä olevaan Born to Bion suihkugeeliin.Yhtenä iltana tullessani kotiin Maison de Pumpulipupussa oli aivan ihana, hedelmäinen tuoksu. Paljastui, että Monsieur Pumpulipupu oli käynyt suihkussa, ja käyttänyt tätä kuvassa oikealla olevaa, aiemmin testattavaksi saamaani ranskalaisen Born to Bion Tropical Mango -suihkugeeliä.

Olen tykännyt Tropical Mango -suihkugeelistä valtavasti. Tuoksu on herkullinen trooppinen, mutta kuitenkin todella luonnollinen, lähes mehumainen mango. Tuoksu on minulle ehdottomasti tärkein ominaisuus suihkugeelissä sen jälkeen kun perusasiat ovat kunnossa, eli suihkugeeli pesee mutta ei kuivata. Tropical Mango hoitaa myös nämä perushommat moitteetta. Lisäksi rakastan noita Born to Bio -suihkugeelien värikkäitä, iloisia pulloja!

Nyt sain vuorostaan testiin Born to Bio Shea Butter -suihkugeelin. Se on muuten samanlainen kuin Tropical Mango, mutta tuoksu on kivan pähkinäinen. Suosittelinkin herra Pumpulipupulle, että hän voisi siirtyä käyttämään suihkuhetkissään Shea Butter -suihkugeeliä, sillä sen tuoksu sopii ehkä Tropical Mangoa paremmin miehille. 

Itse pidän kyllä molemmista tuoksuista kovasti! Tropical Mango on leikkisämpi, kun taas Shea Butter on aikuisempi ja hienostuneempi.

Born to Bion suihkugeelien hinta on noin 9 euroa, ja niitä saa Helsingissä esimerkiksi ekokauppa Ruohonjuuresta tai netistä Hyvinvoinnin tavaratalosta.


Pohdiskelin kesän aluksi after sun -tuotteita, ja päädyin ostamaan Hawaiian Tropicin After Sunia vartalolle, minulla jo ennestään olevan Piz Buinin After Sunin lisäksi.

Nyt sain Laveralta testattavakseni tämän luonnonkosmetiikan After Sun Milk -voiteen.

Aluksi luulin, että kyseessä on kasvoille tarkoitettu after sun, koska purkki oli niin pieni. Laitoinkin sitä hyvillä mielin auringonoton jälkeen kasvoille, eikä siitä ainakaan haittaa ollut.

Pakkauksessa ei kuitenkaan lue mitään siitä, että tämä olisi kasvoille tarkoitettu tuote, eikä Laveran valikoimastakaan sellaista näytä löytyvän. Luulenkin, että tämä saamani voide saattaa olla näyte- tai matkakoko tavallisesta after sunista.

Voide on joka tapauksessa ihanan maitomaista ja kosteuttavaa. Tuoksu on sama miellyttävä puhdas manteli kuin Laveran Basis Sensitiv -käsivoiteessa.

Pidin tästä niin paljon, että voisin hyvin kuvitella siirtyväni tähän after sunina Hawaiian Tropicin jälkeen.

150 ml:n purkki Lavera After Sun Milkia maksaa noin 13 euroa.


Ostin keväällä Saksasta Laveran Basis Sensitiv -käsivoidetta tuliaiseksi herra Pumpulipupulle, joka joutuu työnsä vuoksi rasvaamaan käsiään usein. Herra Pupu ei oikein pidä mistään tuoksuista, joten oletin herkälle iholle suunnatun Basis Sensitiv -käsivoiteen olevan tuoksutonta. Sitä se melkein onkin, lukuun ottamatta kevyttä, hienovaraista tuoksua. Tuoksu on mielestäni ehkä manteli, jota voide sisältää. Voi se olla shea-voikin, sillä sitäkin on voiteessa. Sama puhdashenkinen tuoksu on myös tuossa ylläolevassa Lavera After Sun Milkissa, joka sisältää myös shea-voita ja manteliöljyä. 

Täytyy tunnustaa, että salaa lainaan aina välillä herra Pumpulipupun Basis Sensitiv -käsivoidetta kun hän ei huomaa, sillä niin ihastunut siihen olen. Herra Pupukin pitää voiteesta kovasti, eikä sen kevyt tuoksu häiritse häntä.

Nyt sain sitten Laveralta testiin tuoksuvan version käsivoiteesta. Se kuuluu samaan Body Spa -sarjaan kuin Lime Sensation -vartalovoidekin. Laveralta lähetettiin minulle siis kesäksi näitä pirteitä sitrustuoksuja!

Body Spa Orange Feeling -käsivoide sisältää appelsiinia ja tyrniä. Tuoksu on kivan appelsiininen. 

Imeytyvyys appelsiini-käsivoiteessa ei ole mielestäni aivan niin hyvä kuin Basis Sensitiv -käsivoiteessa. Sama oli tuntumani myös Neutral-vartalovoiteen ja Sensational Lime -vartalovoiteen välillä. Incitkään eivät ole aivan samat, siis niin että pohjana olisi käytetty tuoksutonta voidetta ja sitten lisätty siihen vain se tuoksu. 

Sanoisinkin, että jos haluatte ensisijaisesti panostaa imeytyvyyteen ja kosteuttavuuteen, valitkaa noita Laveran tuoksuttomia versioita. Jos taas tuoksu on teille tärkeä, ovat nämä tuoksutetut versiotkin ihan hyviä. Itse pidän kyllä molemmista! 

Basis Sensitiv -käsivoiteen hinta on noin 6 euroa ja Orange Feeling -käsivoiteen Laveran ilmoituksen mukaan 9 euroa. Tosin Sokoksella appelsiinikäsivoidekin maksoi 6 euroa, joten sieltä näyttävät olevan edullisimmin saatavissa nämä Laveran Body Spa -tuotteet.


Lämpimät kiitokset taas Laveralle näistä kesäisistä ihanuuksista!

4 kommenttia:

 1. Minäkin fanitan laveraa <3 olen totaalirakastunut huokosia pienentävään minttu-päivävoiteeseen ja nyt viimeksi heiltä saamaani aurinkopuuteriin.

  Eittämättä parhaimpia luonnonkosmemerkkejä joita olen tähän asti kokeillut :)

  VastaaPoista
 2. Nonnu: Lavera on kyllä ihana, tosi etuoikeus että on mahdollisuus testata näitä tuotteita. :)

  Minä vielä testailen sitä minttu-päivävoidetta. Luinkin blogistasi, että olet tykännyt siitä kovasti. En ole ihan varma tekeekö se minulla mitään, vaikka nenän ihohuokosissa olisi kyllä pienennettävää, kyllä kiitos. :)

  Myös aurinkopuuteri kuulostaa tosi hyvältä! Laveran meikkejä en ole vielä testanutkaan luomivärejä lukuun ottamatta, kun Karkkipäivän Sanni teki niillä minulle meikin Kauneusmessuilla viime syksynä. :)

  We love Lavera! :)

  VastaaPoista
 3. Vinkki: ainakin käsivoiteet (ehkä muutkin Laveran tuotteet) saa huomattavasti edullisemmin nettikaupasta sinunapteekki.fi, esim. Basis sensitive käsivoide 3,95 ja Body spa käsivoide 4,90!! Toimitus todella nopea ja hyvä valikoima. Kiitos kivasta blogista!

  VastaaPoista
 4. Helga: Kiitos paljon erinomaisesta vinkistä! :)

  Tuolla Sinunapteekki.fi:ssa näyttävät olevan muutkin Laveran tuotteet tosi edullisia, myös esim. Body Spa -vartalovoiteet 9,90 euroa. Ehdottomasti edullisin hinta jonka olen nähnyt! Kivaa! :)

  Valitettavasti rakastamaani Neutral-vartalovoidetta ei näy valikoimassa, mutta ehkä sitäkin voisi toivoa sinne. Tosi hyvä juttu!

  Ja ole hyvä, kiva kun tykkäät. Ihanasti lämmitti mieltä kiitoksesi! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)