maanantai 20. elokuuta 2012

IsaDora Dynamic Lash Growth ripsiseerumi ja ripsiväri testissä

Sain testattavakseni IsaDoralta tämän syksyn kuumat uutuudet eli ripsien kasvua tehostavat Dynamic Lash Growth seerumin ja maskaran.

Tuotteiden luvataan aikaansaavan aikaisempaa paksummat, vahvemmat ja pidemmät ripset vain 4 viikossa.

Kauppoihin seerumia ja ripsiväriä odotellaan tietääkseni viikolla 36 eli syyskuun alussa. Hinta tulee olemaan kummallakin noin 21,50 euroa.

IsaDoran mukaan kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että ripsien pituus kasvaa Dynamic Lash Growth seerumia ja ripsiväriä käyttämällä keskimäärin 20 prosenttia 30 päivän säännöllisen käytön jälkeen jos käytetään jompaa kumpaa tuotetta, tai jo kahdessa viikossa jos käytetään molempia tuotteita.  

Seerumin ja ripsivärin teho perustuu IsaDoran mukaan tehokkaisiin peptideihin ja kasviuutteisiin, jotka saavat ripset kasvamaan nopeammin.


Nykyäänhän puhutaan jonkun verran ripsiseerumien turvallisuudesta. Huolta on aiheuttanut silmänpainetautien lääkkeenä käytetyn prostaglandiinin ja sen johdannaisten käyttö joissakin ripsiseerumeissa. Lääkkeiden sivuvaikutuksena on nimittäin havaittu esiintyvän silmäripsien kasvua.

Tätä asiaa koskevaa asiantuntevaa keskustelua löytyy paljon loistavasta INCImix-blogista täältä.

Itse en näistä inceistä nyt niin paljon ymmärrä, mutta en toki halua pidempiä ripsiä terveyden kustannuksella. Kysyinkin IsaDoralta varta vasten, että sisältävätkö IsaDoran Dynamic Lash Growth -tuotteet kohuttua prostaglandiinia tai sen johdannaisia. Helpotuksekseni sain vastaukseksi että eivät sisällä.

Olenkin tottunut luottamaan ruotsalaiseen IsaDoraan varmasti turvallisena merkkinä. IsaDoran ripsiseerumista ja ripsiväristä ilmoitetaankin, että ne on kliinisesti testattu silmälääkärien valvonnassa.

Mistään netistä tai vastaavasta en sen sijaan lähtisi näitä ripsiseerumeita kyllä summamutikassa ilman sen tarkempia tietoja tilailemaan.Olen käyttänyt tähän mennessä varsin surkeisiin ripsiini Talikan Lipocils Expert -ripsienhoitoainetta. Sen pitäisi pidentää, tuuheuttaa, tummentaa ja taivuttaa ripsiä. Mitään varsinaista pidentymistä tai tummentumista en ole kyllä havainnut, mutta ehkä ripseni ovat vähän tuuheammat ja taipuisammat kuin ennen Talikan käyttöä.

Talikakaan ei ymmärtääkseni ole varsinainen ripsien kasvua lisäävä ripsiseerumi, vaan ennemminkin hoitoaine. Se ei myöskään maksa yli sataa euroa niin kuin "oikeat" ripsiseerumit, vaan hinta on noin 35 euroa.

Uskoisin myös Talikan olevan turvallinen, onhan se ollut markkinoilla jo varmaan ikuisuuksia. Pakkauksessakin lukee depuis/since 1948.

Olen tykännyt käyttää Talikaa erityisesti ripsivärin alla, sillä ripsiväri levittyy mielestäni sen päälle paremmin ja lähtee puhdistettaessa pois helpommin. Plussaa on tietenkin jos ripset siinä samassa vähän vahvistuvat ja tuuhentuvat. 

Lopetin kuitenkin Talikan käytön hyvissä ajoin, heti kun sain tietää että pääsen testaamaan näitä IsaDoran ripsiseerumia ja ripsiväriä. Tarkoituksena on nimittäin, että näkisimme nyt IsaDoran ripsiseerumin ja ripsivärin vaikutuksen ripsiini eikä Talikan.

Olen kuullut, että ripsiseerumien käytön lopettaminen saattaa myös heikentää ripsiä hetkellisesti. Näin on ymmärtääkseni siksi, että ripsien hoitoaineet pidentävät myös ripsien ikää. Minultakin irtosi tuon Talikan käytön lopettamisen jälkeen useampia ripsiä. Amatöörin selitys tälle asialle olisi se, että kun hoitava vaikutus katosi, yli-ikäiset ripset putosivat pois.

En ole kyllä ikinä miettinyt näin tarkasti minkään ripsivärin koostumusta tai inciä kuin nyt näiden ripsiseerumien. Ripsiväritkin voisivat varmaan sisältää vaikka mitä aineita, enkä ole uhrannut asialle ajatustakaan.

Uskoisinkin, että näissä ripsiseerumeissakin pätee ihan puhdas järki. Eli jos tuote ei ärsytä silmiä tai aiheuta muuta ikävää, voi sitä varmaan käyttää. Jos taas oireita ilmenee, on tuotteen käyttö varmasti syytä lopettaa.
IsaDoran ripseerumi on tarkoitettu levitettäväksi iltaisin puhtaisiin ripsiin yöhoitona.

Ripsiväriä taas käytetään päivittäin normaalin ripsivärin tapaan. Ja jos molempia tuotteita käyttää yhdessä, tuloksia luvataan siis jo 15 päivän jälkeen, ja jommalla kummalla tuotteella 30 päivän jälkeen.Ripsien pitäisi kasvaa pituutta keskimäärin 20 prosenttia. Se on mielestäni tosi paljon, viidesosa lisää ripsien pituuteen. 

Aloitan siis näiden tuotteiden testaamisen tänään, maanantaina 20.8.2012.

Palataan asiaan sitten 15 päivän kohdalla, maanantaina 3.9. ja uudelleen noin 30 päivän kohdalla maanantaina 17.9.2012.Tässä ripseni vielä nähtäväksi aloitustilanteessa, eli ennen IsaDoran ripsituotteiden käyttöä. Laitan tämän saman kuvan sitten jatkossa myös vertailukuvaksi.

Kuten näette, ei omissa ripsissäni ole tällä hetkellä hirveästi hurraamista. Toivotaan, että IsaDora saisi näihin raukkoihin aikaan edes jotakin muutosta. Jännityksellä odotan, että tehoaako se!Dynamic Lash Growth -ripsiväriä ehdin jo laittaa tänään aamulla. Se levitetään kuten ripsiseerumikin tuollaisella ihan tavallisella, aika sirolla ripsiharjalla.

Ripsiväri oli ulkoisesti aika perus. Ei nyt mitään hirveän tuuheuttavaa tai näyttävää jälkeä, mutta kyllä se asiansa ajaa ihan hyvin näin arkipäivinä. Ripsivärin massa oli aika ohutta. Erottelukyky oli hyvä, ja ripsiin tuli myös vähän pidennystä. Juhlakäyttöön mietin, että Dynamic Lash Growth -ripsivärin päälle voisi laittaa varmaan jotakin toistakin tuuheuttavampaa ripsiväriä jos haluaisi näyttävämpää jälkeä, mutta haluaisi kuitenkin säilyttää tuon ripsiä hoitavan vaikutuksen.

Dynamic Lash Growth -ripsiväri ei kirvellyt eikä ärsyttänyt yleensä aika herkkiä silmiäni. So far so good siis!

Palaan siis raportoimaan seuraavan kerran kahden viikon päästä tästä asiasta, tai jos ongelmia ilmenee, niin tietysti jo aiemmin.
Katsokaas vain, mitä muuta ihanaa IsaDoran paketista löytyi. Näitä upeita Magnetic Nails -magneettikynsilakkoja!

Olen ihaillut IsaDoran magneettikynsilakkoja jo useampaan kertaan kaupassa ja suunnitellut mitkä värit hankin. IsaDoran värivalikoima magneettilakoissa on nimittäin todella hieno.

Syviä, kimaltavia värejä syksyyn!
Sain testattavakseni petroolinvärisen (teal) 856 Steel My Heart ja punaruskean 852 Metal Mysteryn.

Katsokaa nyt näitä!

Värien puolesta olisin voinut ottaa vaikka kaikki, niin hienoja nämä ovat.

Kynsilakoissa on mukana tuollaiset aaltokuvio-magneetit. Erikseen saa ostaa myös tähti-, vaakaraita- tai viistoraitamagneetteja.

Magneettikynsilakkojen hinta on 8,90 euroa ja irtomagneettien 4,50 euroa.

Olen aivan innoissani nyt näistä magneettikynsilakoista, joten tarkempi juttu ja käyttökokemuksia tulossa piakkoin!


Lisäys 3.9.2012: Tuloksia ripsiseerumin ja ripsivärin 15 päivän käytön jälkeen pääset katsomaan tästä.

Lisäys 17.9.2012: Tuloksia ripsiseerumin ja ripsivärin 4 viikon käytön jälkeen pääset katsomaan tästä.

19 kommenttia:

 1. Osaatko sanoa milloin Isadoran uudet syksyn meikit tulevat suomessa myyntiin? http://www.isadora.com/global/news/autumn-make-up-2012/

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Varmaan aivan pian, jolleivät ole jo. Ainakin viikonloppuna Espoossa Tapiolan Stockmannilla oli jo myynnissä IsaDoran syksyn Paradox-kokoelma.

  Aion myös perinteiseen tapaan tehdä siitä tänne Pumpulipupuun esittelypostauksen. Olen vain ajatellut, että aloittaisin syyskokoelmien esittelyt vasta syyskuussa, ja siihen asti voitaisiin ainakin kuvitella, että kesä jatkuu edelleen. :)

  Toivottavasti kuitenkin löytäisit jo Paradoxin kaupasta! :)

  VastaaPoista
 3. Laitoin äskettäin siskon kanssa kimppatilauksen edullisesta ripsiseerumista. Täytyykin vilkaista sen incia ihan varmuuden vuoksi. Kiitti vinkistä.

  Syksyn kokoelmien esittelyjä odottelen minäkin. Nyt kun asun vähän kauempana kauppakeskuksista on niiden tarpeellisuus oikein korostunut. En viitsi lähteä yli sadan kilometrin vaellukselle, jos sävyt tai kooostumus on vain "ihan kivat".

  VastaaPoista
 4. Hei ihanaa kun sä olet saanut testiin tuon Isadoran ripsiseerumin! Jään innolla odottamaan tuloksia :) Tämä on "hieman" huokeampi vaihtoehto kuin RevitaLash ja toivotaan, että tässä olisi myös hyvät tehot :)

  VastaaPoista
 5. Tosiaan mukava kuulla kokemuksia sitten jatkossa. Itse käytän myös Talikan Lipocils Expertiä, ja samat kokemukset täälläkin. Ripseni eivät kasvaneet pituutta, mutta aukot rivistössä hävisivät ja ripset tuntuvat hyvinvoivilta :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi vielä: IsaDoran Paradox-kokoelma oli tänään tiistaina myynnissä myös Helsingin keskustan Stockmannilla ja Sokoksella, joten varmaan löytyy pian myös muistakin kaupoista.

  Näyttää kyllä kivalta, itselleni sopisivat erityisesti ne lämpimät sävyt! :)


  Eiko: Kannattaa varmaan olla vähän varovainen, ihan varmuuden vuoksi. Hyvä jos tästä jutusta oli hyötyä! Itsekin haluaisin mielelläni pidemmät ripset, mutta toki myös turvallisesti. :)

  Syyskokoelmien esittelyitä on tänne Pumpulipupuunkin tulossa piakkoin. IsaDoralla ajattelin perinteisesti aloittaa syyskuun alussa, ja siitä sitten muitakin mielestäni kivoimpia ja kiinnostavimpia kokoelmia. Esim. Diorin tämän syksyn Golden Jungle on minusta todella hieno. Tosi kivaa kuulla, että aihe kiinnostaa! :)


  Nonnu: Minustakin on tosi kiinnostavaa testata se! Mukavaa kun kiinnostaa! :)

  IsaDoran kohderyhmään sopien myös hinta on edullisempi, toisin kuin niillä yli sadan euron seerumeilla. Toivotaan, että IsaDora myös pidentäisi ripsiä, olisi varmasti hyvä vaihtoehto monelle. Muutaman viikon päästä nähdään jo alustavia tuloksia, itseänikin oikein jännittää! :)

  VastaaPoista
 7. Annie: Hienoa kun aihe kiinnostaa! Onpas tämä nyt jännittävää, tehoaako IsaDora vai ei. Toivotaan että toimii! :)

  Tosi mielenkiintoista kuulla, että sinulla on samat kokemukset Talikasta. Uskon todella että se on tehnyt ripsistäni tuuheammat, ja juuri niin kuin sanoit: hyvinvoivat. Mitään pidennystä en ole kyllä huomannut, mutta ihan hyvä näinkin. Jos tuo IsaDora puolestaan onnistuu pidentämään ripsiäni edes vähän, olen tyytyväinen. :)

  VastaaPoista
 8. Ripsiseerumin kokeilustasi tuleekin jännää seurattavaa! Ostan tuotteen, jos toimii :)

  VastaaPoista
 9. Eveliina: Niin minustakin! Hienoa jos tuo IsaDora toimii, sillä ne varmemmin toimivat ripsiseerumit maksavat yleensä yli 100 euroa.

  Tuo ripsiväri on muuten osoittautunut minusta nyt käytössä paremmaksi kuin mitä ensivaikutelma oli. Useinhan ripsivärit eivät ole parhaimmillaan heti avattaessa, vaan lyhyen käytön jälkeen. Sitä pystyy kerrostamaan, ja mielestäni se myös vähän taivuttaa ripsiä.

  Minusta tuntuu, että ripseni olisivat muka pidentyneet jo nyt vähän, mutta se on varmaan psykologinen vaikutus, ja johtuu myös tuosta taivutuksesta. Mikä sekin kelpaa kyllä! :)

  Syyskuun alussa nähdään sitten ensimmäiset tulokset kokeilustani, juuri sopivasti samalla viikolla kun tuotteet tulevat myyntiin. Sitten nähdään varmaan jo ainakin suuntaa, eli kannattaako ostaa vai ei. :)

  VastaaPoista
 10. Voitin IsaDoran Twitter-kilpailussa tuon ripsivärin ja seerumin. En ole kokeillut vielä vaan aloitin avaamalla ainesosaluetteloa, jotta tietäisin mitä niissä on. Kaikkia aineita ei löytynyt vielä, mutta kohta.

  Naurattaa tuo 169%, mistäköhän se numero on vedetty?! :D Se tuntuu ihan naurettavalta.

  VastaaPoista
 11. Serafia: Tosi kivaa että sinäkin pääsit testaamaan ensimmäisten joukossa näitä uutuuksia! Toivottavasti kirjoittaisit niistä blogijutunkin, lukisin niin mielelläni mielipiteesi! :)

  Minäkin laitoin seerumin ainesosat incihakuun, mutta en mielestäni löytänyt mitään ihmeellistä. Löysin kyllä kaikki aineet, mikä oli hyvä, sillä olen kuullut että joissakin ripsiseerumeissa käytetään jopa raaka-aineita, jotka eivät löydy mistään ainesosalistoilta. Tosi epäilyttävää!

  Jonkin verran samoja aineita oli tuossa IsaDoran ripsiseerumissa kuin hiustenhoitoaineissakin. :) Ripsivärin ainesosia en sitten enää viitsinyt listata, kun ne eivät olisi varmaan sanoneet minulle mitään, sillä en ole koskaan aiemminkaan kiinnittänyt mitään huomiota ripsivärien inceihin. :)

  Minustakin se 169 % oli tosi hassu! Siksi en maininnutkaan siitä mitään tässä blogijutussa. Se varmaan pyrkii osoittamaan tieteellistä tarkkuutta, ja varmaan se perustuu johonkin laskelmiin. En vain ymmärtänyt sitä ideaa, kun en tiedä paljonko ripset normaalistikaan kasvavat. Minusta se 20 % lisää pituutta oli paljon ymmärrettävämpi, sehän on helppo nähdä.

  Pisteet kyllä IsaDoralle, että uskaltavat lähettää tuotteitaan tällaiseen testiin. Kun tämähän on aika armoton ja valokuvat sen kertovat: ripset joko kasvavat tai sitten eivät. Mutta olen kyllä toiveikas! :)

  VastaaPoista
 12. Oli mielenkiintoista kuulla, että Isadora on kehittänyt ripsiseerumin ja markkinahinta tulee olemaan kilpaileviin tuotteisiin nähden kolmasosan verran. Mielenkiinnolla kuulen mielipiteitäsi tästä tuotteesta. Itse olen ehkä hieman skeptinen noita isoja lukuja kohtaan, mutta 20 prosenttia lisää pituutta kuulostaa jo hieman järkevämmältä.

  Itsekin havaitsin viime viikolla uuden Paradox-syyskokoelman saapuneeksi Stockmannille. Olin kyllä ihan ihmeissäni, kun vielä kesäkuukauden aikana kauppaan oli tullut jo syksyn värejä. Nyt elokuun lopulla on omat värimieltymykseni ilmeisesti kääntymässä syksyisempiin sävyihin ja minulla on useampi kynsilakka kokeiltavana, kun sellainen tarve tulee.

  Odotan innolla esittelyäsi Paradox-kokoelmasta. Värit ehdin nopeasti katsastaa Stockmannilla, mutta kertomanasi ne alkavat vielä enemmän kiinnostaa;). Toiveajattelua olisi, että Isadora antaisi sinulle muutaman Paradox-tuotteen täällä blogissasi arvottavaksi, niin joku lukijoistakin pääsisi niitä testaamaan ja halutessaan voisi kommentoida niitä täälläkin. Tulisi kattavia Isadora-kokemuksia. :)

  VastaaPoista
 13. Piti tulla tänne kertomaan, että näin Paradox-kokoelmaa myös Citymarketissa. Samoin näin tuon ripsiseerumin ja ripsivärin myynnissä samaisessa Citymarketissa. Olin hieman yllättynyt, jos niiden pitäisi tulla myyntiin vasta syyskuun alussa.

  VastaaPoista
 14. TQ: Minustakin tämä oli vähän erikoinen uusi aluevaltaus IsaDoralta, mutta tietysti tervetullut. IsaDoralla ei yleensä ole mielestäni hoitavia tuotteita, vaan enemmän vain pelkkää värikosmetiikkaa. Jos tämä uusi ripsiseerumi toimii, on kyllä varteenotettava kilpailija kalliimmille merkeille. Erityisesti, kun IsaDoran ripsiväri ja seerumi eivät sisällä niitä pelottavia lääkeaineita, eli pitäisi olla turvallisia. :)

  Minäkään en ymmärtänyt yhtään sitä 169 %:a, mutta sen 20 % pidemmät ripset ymmärrän. :) Hyvä jos seerumi tekisi sen! :)

  Olen käyttänyt ripsiväriä ja seerumia nyt tasan viikon, ja vielä on vaikea sanoa mitään tuloksista. Mutta niitähän luvataankin vasta 15 päivän kohdalla, joten vielä on viikko aikaa. Ainakin ripsiväri on parantunut käytössä koko ajan, eli en enää juurikaan kaipaa vakioripsiväriäni Lancomen Hypnosea. Lisäksi sekä ripsiväri että seerumi vaikuttavat taivuttavan ripsiä voimakkaasti, mikä on myöskin oikein kivaa. Koska kaarevat ripsethän näyttävät aina myös pidemmiltä. :)

  Minusta syyskokoelmat tulevat kauppoihin aina kauhean aikaisin, melkein keskellä kesää. Siksi päätin, että en esittele niitä täällä blogissa ennen kuin vasta syyskuussa, mikä on mielestäni vasta kunnolla syksyä. Eli nautitaan kesästä nyt vielä niin kauan kuin sitä kestää! :)

  Tosi kivaa kuulla, että Paradox-kokoelman esittely kiinnostaa! Kokoelmaesittelyjä on entistä kivempaa kirjoittaa, kun tietää teidän lukijoidenkin tykkäävän niistä. Olet ihana! :)

  Ja tosi kiva idea, että IsaDora voisi tarjota arvonnan kokoelmasta! En ole kyllä itsekään saanut tällä kertaa kokoelman tuotteita testiin. Saan kuitenkin valita tuosta ripsiseerumin testauksesta (I know, hirveä kohtalo!) lahjaksi muutamia IsaDoran tuotteita, joten aion valita tuon Paradox-kokoelman lämpimän ruskean luomiväripaletin. Muuta en usko tästä kokoelmasta hankkivani. :)

  Pumpulipupun seuraavassa synttäriarvonnassa tulee olemaan kyllä varmasti IsaDoraa, mutta siihen on valitettavasti vielä melkein puoli vuotta aikaa. :)

  Ja kiitos kovasti tiedosta, että Paradox-kokoelma oli myynnissä jo Citymarketissakin. Kyllä sitä nyt varmaan jo toivottavasti saa joka paikasta. Mutta olipas yllättävää, että myös Dynamic Lash Growth -ripsituotteet olivat jo myynnissä! Kun itselleni kerrottiin, että ne tulisivat kauppoihin vasta syyskuun alussa. Ehkäpä se onkin sitten aikaistunut! :)

  VastaaPoista
 15. Uuu odottelen innolla millaisia tuloksia sinä saat tästä ripsiväri/hoito combosta. Itsekkin pääsen testailemaan tuotetta varmaan tämän viikon aikana ja aion todellakin pyrkiä käyttämään sitä joka päivä. Omat ripset ovat aika jäätävässä kunnossa nyt kun on ollut koko kesän ripsienpidennykset. :/

  VastaaPoista
 16. Mirette: Tosi mahtavaa jos sinäkin pääset kokeilemaan näitä IsaDoran Dynamic Lash Growth -tuotteita!

  Kuules, olen todella innostunut ja jännittynyt, sillä nyt 9 päivän kohdalla minusta alkaa jo näyttää, että jotkut ripset olisivat kasvaneet pituutta. Epäilen että miten se voi olla mahdollista, mutta siltä tosiaan näyttää. Vielä on vajaa viikko aikaa tuohon ensimmäiseen vertailupisteeseen eli 15 päivän kohdalle, mutta nyt näyttää jo lupaavalta.

  Todella mielenkiintoista nähdä miten sinulle käy testissä. Jään mielenkiinnolla odottamaan tuloksia! :)

  Myös tuota Talika-ripsigeeliä olen kuullut käytettävän hoitamaan ripsienpidennysten heikentämiä ripsiä, joten sitä voit myös kokeilla sitten jos IsaDora ei toimikaan. :)

  VastaaPoista
 17. Pumpulipupu: Totta. Olisi paljon kivempi, jos syystuotteet tulisivat vasta syyskuun alussa kauppoihin, jolloin syksyn tunnelmakin on jo saattanut alkaa vaikuttamaan. Kevätkokoelmat puolestaan voivat hyvin tulla esille jo helmikuussa, jolloin saa väreistä iloa elämään. Itselläni tosin on ollut aikaisemmin silloin vielä lopputalven tunnelmaa, mutta värit eivät kuitenkaan ole pahitteeksi. :)

  Katselin tänään Anttilassa Paradox-kokoelmaa ja täytyy sanoa, että kivalta tuo kokoelma vaikuttaa. Huulituotteet kiinnostivat. Mietin myös, että toimiikohan se väritön huultenrajauskynä hyvin eri väristen huulipunien kanssa. Silloin ei tarvitsisi olla montaa eriväristä rajauskynää, vaan yksi riittäisi useimpien värien kanssa.
  Yritän pitää loput kokoelmaa koskevat ajatukseni itselläni siihen saakka kunnes esittelet kokoelman täällä. ;)

  VastaaPoista
 18. TQ: Nyt onkin jo syyskuu, niin päästään vihdoin niiden syyskokoelmien esittelyiden kimppuun. :) Ensin tulee IsaDoran Paradox, mutta sitä ennen on blogiin jonossa vielä muutama juttu, esim. tämän ripsiseerumin ja ripsivärin 15 päivän seurantapostaus. Mutta sitten tulee! :)

  Testailin samoin jo Paradox-kokoelmaa, ja se oli kivan erilainen verrattuna IsaDoran viime syksyn Forest-kokoelmaan. Jotenkin tosi urbaani! :)

  Huulituotteissa oli tosi hyvät pigmentit ja se väritön huultenrajauskynä oli kyllä jännttävä! En ole ennen nähyt moista, mielenkiintoista että mitenhän se toimii. Kokoelman huulituoteet olivat niin tummia, että tuollainen väritön, vahamainen rajauskynä voi olla siitä hyvä, että tummat huulipunat pysyvät paremmin rajojen sisällä eivätkä karkaile.

  Ihanaa kun odotat kokoelmaesittelyä, sitä on niin kivaa kirjoittaa kun tietää että se kiinnostaa! :)

  VastaaPoista
 19. Vähän vanha keskustelu, muuta ajauduin tänne google haun kautta. Onko Maylash nimisestä ripsiseerumista kokemuksia?

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)