maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kosmetiikkaostoksia Virosta

Matkailin viime viikonloppuna Virossa; Tallinnassa ja Saarenmaalla.

Virolaiset naiset rakastavat kaikkea kaunista, joten ehkä myös siksi Virossa on tarjolla runsaasti kosmetiikkaa. Yksi Viron matkojeni kohokohdista onkin aina meikkien shoppailu. Tällä kertaa matkaseurueeltani ei tosin oikein tahtonut löytyä ymmärrystä kosmetiikkaostoksilleni. Minulla on kuulemma kosmetiikkaa jo aivan liikaa. Mitä, what are you talking about, eihän tytöllä voi olla koskaan liikaa kosmetiikkaa. Eihän?

Eli tässä siis kosmetiikkaostoksiani Virosta:


Saarenmaan Kaubamaja

Saarenmaan kosmetiikkatarjonnasta on kirjoittanut enemmän ihana Mirssiina Pretty Sweet -blogissaan tässä.

Saarenmaalla myydään kosmetiikkaa mm. Kuressaaren keskustassa Kaubamajassa, jossa on oma Ilumaailm -kosmetiikkaosasto. Niin pieneksi paikaksi tarjonta on siellä huomattavan hyvä ja hintataso vähän edullisempi kuin Tallinnassa. Purkkia ja purnukkaa siis riittää.

Parfyymien, shamppoiden ja päivittäiskosmetiikkamerkkien kuten L’Orealin, Max Factorin ja Nivean lisäksi Saarenmaan Kaubamajassa on tarjolla värikosmetiikan merkeistä mm. Art Deco, Bourjois ja BYS, joita ei myydä ainakaan kovin laajasti Suomessa.

Lisäksi Saarenmaan Kaubamajassa on myynnissä runsaasti vartalonhoitotuotteita, ja muutamia luonnonkosmetiikan merkkejä, kuten virolainen kiinnostava Joik.


Koska aikani tutustua Saarenmaan Kaubamajan kosmetiikkatarjontaan oli matkaseurueeni lievästä hermostuneisuudesta johtuen hyvin rajoitettu, päätin hyödyntää nopeasti Pretty Sweetin Mirssiinan vinkkiä näistä BYSin poskipunista.Australialaisella halpismerkki BYSillä oli poskipunia tarjolla neljässä eri sävyssä. Olin ensin ottamassa niistä vain yhden, kirkkaan pinkin Fierce Fuchsian, joka on tuossa kuvassa oikealla, kunnes swatchasin sen. Pigmentti oli todella hyvä, joten päätin kokeilla myös persikkaista Coralia (kuvassa vasemmalla). Molemmissa oli tosi kauniit ja voimakkaat sävyt, joten hintaan 2,85 euroa kappaleelta ostin molemmat.

Saarenmaan Kaubamajassa oli myynnissä myös jonkin verran kynsilakkoja. China Glaze on ilmeisesti poistumassa siellä valikoimista. Jäljellä olevilla oli hintaa noin 5 euroa, kun Tallinnan Kaubamajassa China Glazen kynsilakat maksavat 7 euroa. Tarjolla oli mm. China Glazen viime kevään 2011 Anchors Away ja kesän 2011 Island Escape -kokoelmaa.

Lisäksi tiedoksi Saarenmaalla lomaileville ja siellä kynsiään mahdollisesti lakkaileville, että Saarenmaan Kaubamajasta saa myös loistavaa kynsilakan pikakuivattajaa Seche Vitea hintaan 8 euroa. Suomessa hinta on 13 euroa.  
Tallinnan Kaubamaja

Tallinnan Kaubamajan laaja kosmetiikkaosasto on heaven on earth. Kosmetiikkaosasto täyttää koko Kaubamajan alimman kerroksen, ja myynnissä on monia kiinnostavia, Suomessa harvinaisempia merkkejä kuten MAC, Giorgio Armani, Too Faced, The Balm ja China Glaze.

Myös luonnonkosmetiikkaa on hyvin saatavilla. Esimerkiksi ihanalle värikosmetiikkamerkki Couleur Caramelille oli ilmestynyt Kaubamajaan kokonainen oma pieni osastonsa, kun Helsingin Stockalla on vain yksi testeristandi ja hyllynpätkä tuotteille.

Korjaus 31.7.2012:

Ihanan lukijani TQ:n tarkkaavaisuuden ansiosta huomasin, että olenkin sotkenut tässä vahingossa kaksi vähän samantyyppistä ranskalaista luonnonkosmetiikan merkkiä. Eli Tallinnassa myydään Couleur Caramelia, ja Stockmannilla myynnissä oleva merkki on Terre d'Oc. Couleur Caramelia ei siis ole Stockalla - valitettavasti!

Pidän kovasti virolaisesta luonnonkosmetiikkamerkistä Joikista. Joik käyttää luonnollisia, puhtaita raaka-aineita ja tuotteet ovat melko edullisia. Joikin design on selkeää musta-valkoista, ja tuotteissa on tekstit viron lisäksi myös englanniksi.

Tällä kerralla ostin Kaubamajasta Joikin kuorintanaamion käsille ja jaloille. Se sisältää merisuolaa ja ravitsevia öljyjä. Hinta oli 5,70 euroa.

Olen kaivannut erityisesti jaloille omaa karkeampaa kuorinta-ainetta kuin koko vartalolle tarkoitetut. Niitä ei ole kuitenkaan moneltakaan merkiltä saatavilla, joten olin iloinen löytäessäni tämän kuorinnan Joikilta. Tallinnan Kaubamajassa oli vielä kesäale käynnissä.

En ehtinyt hirveästi katsastaa tarjouksia, mutta sen huomasin, että Kaubamajan valikoimiin oli ilmestynyt myös puolalainen kosmetiikkamerkki MIYO, jota Suomessa myydään Seppälässä.

MIYOn luomivärit ja huulikiillot olivat Kaubamajassa alessa 2 euroa kappale.

Olen pitänyt MIYOn Candy Gloss -huulikiilloista kovasti, joten nappasin mukaani tämän persikkaisen Happy-sävyn tuohon houkuttelevaan 2 euron hintaan.

Happy ei tuo huulille hirveästi väriä, vaan on ennemminkin sellainen vesimäinen. Tuoksu on kuitenkin kuten muissakin MIYOn huulikiilloissa herkullinen, karkkimaisen hedelmäinen.
Minulla on ennestään Candy Gloss -huulikiilloista MIYOlta testiin saamani huurteisen vaaleanpunainen Fairy ja kirkkaanpunainen Big Apple. Suosikkini niistä on ylitse muiden Fairy, upean pigmenttinen ja kimaltava vaalea sävy!

MIYO Candy Gloss -huulikiiltojen hinta on Suomessa 3,95 euroa.


Tallink

Sitten siirrymme Tallinnan laivalle ja ostoksiini Tallinkilta.Amerikkalaista arvostettua meikkisarja Smashboxia sai ennen Finnairin lentokoneista ja Helsinki-Vantaan lentokentältä. Nyt se on valitettavasti ilmeisesti poistunut sieltä, mutta onneksi sitä saa vielä laivojen tax freesta. Tai ainakin Tallink Superstarilla oli Smashboxia.

Olen käyttänyt jo vuosia Smashboxin loistavaa, award-winning meikinpohjustajaa Photo Finish Foundation Primeria. 

Edellisen Photo Finish Primerini ostin Tukholman Arlandan lentokentältä viime vuonna, ja nyt kun se loppui, olin aivan pulassa. Smashbox Photo Finish Primeria vastaa tosin vähän Make Up For Everin HD Primer, jota onneksi saa Suomesta. Olin ajatellut turvautua seuraavaksi siihen, jos Smashboxin ja minun tieni eivät lähiaikoina olisi kohdanneet.

Onneksi kuitenkin tosiaan Tallink pelasti, ja sain 30 ml lisää Photo Finish Primeria hintaan 25,50 euroa.  


Smashbox Photo Finish Primer on ihan järkyttävää läpinäkyvää silikonimössöä, mutta se toimii. Se tekee ihon pinnasta liukkaan, niin että meikki on helppo levittää. Lisäksi se peittää ihohuokosia ja pitää meikin paikoillaan tiukasti koko päivän.

Tässä välissä olen yrittänyt käyttää pois vanhaa Estee Lauder Face Primer Plus Smoothing Matte Base -meikinpohjustajaa. Se tekee varmaan jotakin, mutta ei pärjää mitenkään Smashboxille. Lisäksi olen huomannut, että en kaipaa varsinaisesti mattapohjaa, vaan enemmänkin liukuvaa pintaa ja ihohuokosten peittämistä, jossa kummassakaan Estee Lauder has got nothing on Smashbox. Olen siis tyytyväinen, että voin taas palata Smashboxiin! Viimeisenä sitten tämä ihanuus ja löytö.

Näin DKNY:n suloisen kesätuoksukokoelman Sweet Delicious keväällä Brysselin lentokentällä.

Sweet Delicious -kokoelman inspiraationa ovat olleet kermaisten cupcake-leivosten reseptit. Kokoelmaan kuuluu kolme tuoksua: vaaleanpunainen Pink Macaron, vaaleanvihreä Tart Key Lime ja vaaleankeltainen Creamy Meringue.

Nuuskin Sweet Delicious -tuoksut Brysselissä läpi, ja pidin eniten vaaleankeltaisesta Creamy Meringuesta. En kuitenkaan ostanut sitä silloin, vaan ajattelin että harkitsen vähän ja ostan sitten myöhemmin.

Suomessa ei kuitenkaan näitä DKNY:n kesätuoksuja myytykään, joten olin jo aivan epätoivoinen ihanan Creamy Meringuen suhteen.

Myöskään Viroon mentäessä Tallink Superstarilla en Creamy Meringueta nähnyt. Voi toki olla, että sitä oli siellä, sillä etsin koko kesätuoksujen kokoelmaa, eli kaikkea kolmea tuoksua yhdessä jotenkin erikseen esille laitettuna kuten Brysselin lentokentälläkin oli.

Paluumatkalla Tallink Starilla huomasinkin, että Creamy Meringue oli muiden DKNY:n Be Delicious -tuoksujen joukossa hyllyssä. Sen sijaan vaaleanpunaista Pink Macaronia tai vaaleanvihreää Tart Key Limea ei näkynyt. Olin etsinyt vain koko kokoelmaa, enkä ollut ajatellutkaan että Creamy Meringue voisi olla yksin myynnissä.

Creamy Meringueta oli jäljellä enää vain muutama pullo ja testerikin oli loppu. Tallinkin myyjä kertoikin kysyessäni, että kyseessä on vain kesätuote, eikä testereitä tai tuoksuja ole tulossa enää lisää.Olin siis niin onnellinen, että löysin ihanan Creamy Meringueni!

Creamy Meringuen alkutuoksu on pirteän sitruunainen ja jopa vähän saippuamainen. Sen jälkeen tulee makea kermaleivoksen tuoksu, joka jatkuu jonkin aikaa. DKNY:n mukaan Creamy Meringuen tuoksu on Crepe Suzette, eli ranskalainen jälkiruokalettu, joka sisältää karamellisoitua sokeria, voita, appelsiinia ja Grand Marnier -likööriä.

En pidä muuten ollenkaan DKNY:n muista Be Delicious -tuoksuista, joita on varmaan kymmeniä eri variaatiota. Myös omenaa jäljittelevä muovinen pullo on mielestäni aika hassu ja valitettavasti epäkäytännöllinen. Pientä upotettua korkkia on vaikea saada painetuksi alas pitkillä kynsillä ja tuoksua suihkuaa helposti sinne tänne. Mutta aivan sama, Creamy Meringuen tuoksu on vain niin ihana!

Creamy Meringue ei ole tuoksultaan kovin voimakas tai pitkäikäinen, eli se sopii mielestäni parhaiten kevyeksi päivätuoksuksi. Onko kuitenkaan ihanampaa kuin tuoksua kermaleivoksilta, kysyn vain?

DKNY Creamy Meringue -parfyymin hinta oli 41,90 euroa.


Lisäsin nyt blogijuttujen tunnisteisiin sanan matkat lisäksi maat, niin että tietyn maan kosmetiikkatarjontaa koskevat postaukset olisi helpompi löytää täältä blogista. Tämänkin postauksen tunnisteiksi tulevat siis sanat "matkat" ja "matkat; Viro". Jälkimmäisen tunnisteen alta löytyvät jatkossa myös muut Viron kosmetiikkatarjontaa koskevat postaukseni.
     

13 kommenttia:

 1. Ihana matkapostaus taas :)

  Waah, voiko olla ärsyttävämpää, kuin tuo tilanne, että on ihanilla kosmetiikka-apajilla ymmärtämättömässä seurassa. Mutta onneksi et joutunut sentään aivan tyhjin käsin lähtemään ;).

  VastaaPoista
 2. Mainio postaus! Kiitos vinkeistä. Ajatuksena olis käydä Virossa joskus ostoksilla :)

  VastaaPoista
 3. Ei kuitenkaan kaikissa noissa pyöreissä DKNY:n tuoksuissa ole mainitsemaasi epäkäytännöllistä korkkia. Minulla on ollut kolme eriväristä eikä yhdessäkään ole ollut sellaista. Yksi omistani oli "tavapullo", mutta kaksi spray-tyyppistä, joten sekään ei selitä asiaa.

  VastaaPoista
 4. Oijoij! Pakko päästä käymään Virossa, jos sieltä saa Boujoursia! Kiitos infosta, jälleen kerran. :)

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus. Toi on kyllä ihan kamalaa, jos jättää jonkun tuotteen ostamatta kun ajattelee, että sen saa sitten myöhemmin ja sitten sitä ei enää jostain syystä olekaan :) Onneksi löysit ton hajuveden.

  Tuossa Joik'n kuorintapurkissa pitäisi varmaan lukea englanniksi että 'NuRturing oils' :)

  VastaaPoista
 6. Nyt on kyllä pakko kommentoida :) Luin nimittäin suurella mielenkiinnolla kommenttejasi Creamy Meringue -tuoksusta ja mietin, että tuota on pakko saada. Rupesin sitten tässä muistelemaan, että mieshän osti mulle joskus lentokentältä Be Deliciuos -miniatyyripakkauksen. Ja kuinka ollakaan, siellähän oli Creamy Meringue :D On muuten herkullinen tuoksu!

  VastaaPoista
 7. Mietinkin jo minne se Pupunen oli kadonnut viikonlopuksi, mutta se selvisi iloisella tavalla. :) Olen kyllä niin samaa mieltä siitä, että Tallinnan Kaubamaja on taivas maan päällä kosmetiikkaostoksia ajatellen.

  Onko nuo Couleur Caramellin tuotteet ilmestyneet vastikään Helsingin Stockmannille? Kun viimeksi siellä paremmalla ajalla kävin keväällä, niitä ei siellä vielä ollut. Muistan, että sanoin siellä myyjälle, että ottakaa CC myyntiin, kun se on hyvä ja suosittu sarja. :) Hienoa, jos toiveeni on kuultu. Tähän mennessä olen aina käynyt Tallinnassa CC:n tuotteita ihailemassa sen hienolla standilla tai jossain pienemmässä liikkeessä, missä tiedän CC:n tuotteita myytävän.

  Millä te menitte Saarenmaalle, autolla vai bussilla? Nuo BYS:n poskipunat näyttävät hyvänvärisiltä kuvissa.
  Jos olisin ollut siellä, olisin ostanut pari CG:n Anchors Awayn lakkaa. Olisi pitänyt ostaa ne silloin, kun näki ne livenä Kicksissä. No, ehkä niitä tulee joskus jossain muualla vielä vastaan...

  Minun pitikin joskus edellisen matkapostauksesi aikoihin kertoa, että Viking XPR:llä oli Smashboxin tuotteet alessa. Olivat poistamassa koko tuotesarjan sieltä, joten Tallinkin laiva lienee paras paikka ostaa noita tuotteita, jos niistä pitää.

  Tuoksuttelin nuo DKNY:n kesätuoksut ja mielestäni ne olivat hieman liian makeita tuoksuja sillä hetkellä minulle. Itse pidin eniten vaaleanvihreästä Tart Key Limestä. Taidan pitää sitrustuoksuista;). Hienoa, että sinä löysit suosikki-tuoksusi noista kesätuoksuista. :) Ei enää tarvitse harmitella, kun et ostanut sitä silloin aikaisemmin.

  Ostin kesäkuussa TBS:n Moroccan Rose -sarjan tuotepaketin, jossa tuli tuoksu mukana. En ole sitä ennen kahteen vuoteen ostanut tuoksuja, kun edellisiäkin on jäljellä vaikka kuinka. Miten saan ne käytettyä loppuun, onko hyviä vinkkejä;)?

  Tämän ihanan matka-aiheen ohi haluaisin vielä kysyä, millaisia kokemuksia sinulla on Isadoran vedenkestävistä (WP) maskaroista, jos olet niitä käyttänyt? Ovatko ne olleet helppoja poistaa? Itse olen ollut huomaavinani oman Isadoran WP-maskaran vaikeammin poistettavaa kuin aiemmat muut käyttämäni maskarat. Tulipa mieleen kysyä tätä sinulta, kun sinulla tuntuu olevan melko laaja Isadoran tuotteiden tuntemus. :)

  VastaaPoista
 8. Hellin: Kiitos paljon, tosi kiva kuulla että tykkäsit! :)

  Ihanaa myös, että täältä löytyy ymmärrystä tilanteelleni, kiitos! Kun kaksi aikuista ja kaksi pientä lasta odottaa ulkona janoissaan ja kuumissaan, ei valitettavasti oikein tule mieleen, että swatchaanpa muutaman luomivärin... :) Siksi käyn yleensä kosmetiikkaostoksilla yksikseni, saa rauhassa keskittyä. :)

  Mutta aivan ihana lohdutus sinulta: se vasta pettymys olisi ollut jos en olisi ehtinyt mitään ostaa. Siksi nämä nopeasti shopatut ihanuudetkin ilahduttivat kovasti! :)


  Dahlia84: Voi kiitos paljon, tosi kivaa jos tästä oli apua! :) Oikeaan aikaan kyllä tulivat teidän ihanat kommenttinne, kun mietin että viitsinkö tehdä taas yhden Viron ostospostauksen, että ketä se oikein kiinnostaa. :)

  Virossa on kyllä oikein hyvä kosmetiikkatarjonta: paljon sellaisia kivoja merkkejä, joita ei löydy Suomesta ja vielä edullisemmat hinnatkin. :) Tallinnan ulkopuolella on vielä halvempaa, mutta kyllä Tallinnankin hintataso on edullisempi kuin Suomessa. Tallinnaan on myös niin helppo päästä ainakin Helsingistä. Kaksi tuntia laivalla yli vaan, hups. :)


  Sari: Hyvä jos upotettu pieni korkki on vain näissä DKNY:n Sweet Delicious -tuoksuissa. Itse olen ehkä vain tottunut sellaiseen perinteiseen koholla olevaan korkkiin, joten siksi ehkä koen tuon upotetun korkin niin hankalaksi. Eikä minulla aina ole näin pitkät kynnetkään, mutta nyt pitkillä kynsillä sitä on vaikea painaa. :)

  VastaaPoista
 9. Milla: Bourjoisia saa tosiaan Virosta Saarenmaan lisäksi myös Tallinnan Kaubamajasta. Myös Brysselin lentokentällä näin Bourjoisia, mutta Tallinna on lähempänä. :)

  Kiitos paljon, niin kivaa kuulla että näistä vinkeistä on hyötyä! :)

  Hea reisi Tallinnaan tai jotakin sinnepäin. :)


  RainDrop: Kiitos paljon, kivaa että tykkäsit! :)

  Minusta tuntuu että minulle käy matkoilla ikävän usein niin, että näen jotakin kivaa enkä syystä tai toisesta osta sitä, ja sitten kadun myöhemmin. Saatan muistaa ostamatta jääneet jutut vuosikausia myöhemmin. Yhdessä vaiheessa päätin jo, että ostan aina jos jostakin tykkään, koska matkan jälkeen sitä voi olla vaikea tai mahdotonta löytää. Nyt se hyvä periaate on ilmeisesti taas valitettavasti vähän unohtunut. :)

  Mietin yleensä ostoksiani hyvin tarkkaan, joten siksi inhoan sitä, että matkalla on usein pakko päättää nopeasti. Minä haluaisin aina nukkua vähintään yhden yön yli. :)

  Olin myös tosi onnellinen, että löysin Creamy Meringuen lopulta! Siitä oli tulla minulle jo aivan pakkomielle. :) Mietin jo, että laitan tänne blogiin etsintäkuulutuksen, jos joku vaikka ystävällisesti toisi sen minulle matkoiltaan. Onneksi kuitenkin löysin sen itse, jee! :)

  Huomasin samoin, että Joikin kuorinnassa oli kirjoitusvirhe. :) Pääasia kuitenkin, että jotakin lukee englanniksi, koska valitettavasti viron kielen ymmärrykseni ei ihan riitä kaikkiin kosmetiikkasanaston yksityiskohtiin. :)


  Ada: Kiitos kommentistasi, kivaa että kommentoit! :)

  Onpas erikoinen juttu ja mielenkiintoinen tieto! :) Ymmärsin niin, että tämä DKNY:n Sweet Delicious -kokoelma on limited edition ja vain tämän kesän juttu. Tosi kivaa, jos Creamy Meringue oli nostettu myös johonkin muuhun minikokoelmaan. Sehän voisi tarkoittaa, että se ehkä tulisi myös pysyvään valikoimaan. Olisipas hyvä, sillä ainakin nyt olen tykästynyt tuoksuun niin paljon, että mielelläni ostaisin sitä lisääkin jatkossa. Sitä tulee nimittäin suihkittua kerralla ehkä enemmän kuin muita tuoksuja, sen verran nopea se on haihtumaan. Mutta on se kyllä ihana! :)

  VastaaPoista
 10. TQ: Ihana kun huomasit poissaoloni, niin hauskaa kuulla! :) Jätin pitkästä aikaa blogin oman onnensa nojaan muutamaksi päiväksi, mutta hyvään seuraan eli Diorin. :)

  On kyllä aika uskomatonta mikä valikoima Tallinnan Kaubamajassa on, ja vielä usein tosi hyviä tarjouksia. :)

  Joka kerta Kaubamajasta löytyy myös jokin uusi, kiinnostava merkki niin kuin viimeksi China Glaze tai nyt Couleur Caramel. Seuraavat mielestäni Tallinnassa todella tarkkaan kosmetiikan trendejä ja tarttuvat hyvin uutuuksiin. Myös Suomessa Stockka on tässä aika hyvä, mutta mielestäni vähän hitaampi reagoimaan kuin Kaubis. :)

  Kuule, nyt kun aloin miettimään niin herran jestas sotkin varmaan Couleur Caramelin ja Terre D'Ocin, jotka ovat mielestäni aika samanlaisia sarjoja. Eli Stockalla myydään siis Terre D'Ocia, ei Couleur Caramelia. Voi ei, tosi hyvä kun huomasit virheen! Korjaan sen myös tuonne varsinaisen postauksen puolelle. Anteeksi, karmea moka! Hyvä kun olit tarkkana, kiitos! :)

  Onneksi sentään Tallinnassa on Couleur Caramelia, ja samoin joissakin pienemmissä liikkeissä. Ja siellä luonnonkosmetiikan messuilla oli keväällä myös erinomaiset valikoimat! :)

  Olen ollut kaksi kertaa Saarenmaalla, molemmat kerrat autolla. Kyllä sinne varmaan bussillakin pääsee, sehän on niin suosittu kesäkohde. Matka on kyllä autollakin aika pitkä kun välissä on lautta, 5 tuntia pitää laskea Tallinnasta suuntaansa.

  Saarenmaa on kyllä ihana paikka. Molemmat kerrat kun olen ollut siellä, aurinko on paistanut kuin jossakin etelän lomalla. Molemmilla kerroilla päästiin rannallekin. :)

  Saarenmaan Kaubamajassa oli Anchors Awaysta ainakin keltainen Lighthouse, sitä mietin pitkään. En kuitenkaan ostanut, koska käytän keltaista kynsilakkaa niin harvoin, ja minulla on jo mm. yksi hyvä Kicksin. Mutta edullisia nuo China Glazet kyllä olivat!

  Ajattelin muuten sinua kun tutkin China Glazen valikoimaa Tallinnan Kaubamajassa. :) Tallinnan Stockalle en valitettavasti tällä matkalla ehtinyt, hyvä että edes tuonne Kaubamajaan vajaaksi puoleksi tunniksi. Sekin oli liian lyhyt aika niiden valikoimien äärellä. :)

  Kiitos paljon arvokkaasta tiedosta, että Vikingkään ei siis ilmeisesti jatkossa myy enää Smashboxia. Voi harmi! Pahoin pelkään, että se lähtee seuraavaksi myös Tallinkin valikoimasta, usein nämä jutut leviävät. Palatessa Tallink Starilla ei mielestäni Smashboxia ollutkaan. Muutenkin Tallink Starin valikoima oli ehkä vähän pienempi kuin isomman Tallink Superstarin.

  Tuo Creamy Meringue -tuoksu sen sijaan löytyi ihme kyllä pienemmältä Tallink Starilta. Jos saan arvata, niin se oli jo loppuunmyyty Tallink Superstarilta, sillä aika tarkkaan valikoiman kuitenkin tarkistin.

  Itse pidin ihanista Sweet Delicious -tuoksuista ja erityisesti cupcake-teemasta kovasti. En yleensä tykkää sitruunasta, mutta nyt olen jotenkin lämmennyt sille. Sitähän on myös vähän tuossa keltaisessa Creamy Meringuessa. :)

  Pretty Sweet -blogin Mirssiinalla on muuten myös se vihreä Tart Key Lime. Hän osti sen Kööpenhaminan lentokentältä, muistaakseni paluumatkalla Nizzasta kun oli ensin nuuhkinut sitä tarkkaan menomatkalla. Muutkin ovat siis ilmeisesti kaivanneet vähän mietintäaikaa näiden Sweet Delicious -hajuvesien kohdalla. :)

  Monethan käyttävät vanhoja tuoksuja vessatuoksuina, eli se on ainakin yksi idea. :) Itse en ole niin tehnyt, vaan olen nyt pitkästä aikaa pyrkinyt vaihtelemaan tuoksua mielialan mukaan ja tykästynytkin siihen tapaan. Tätä ennen käytin monta vuotta vain tyytyväisenä Lanvinin ihanaa Eclat D'Arpegea, ja joskus nuorempana Calvin Kleinin Eternitya. Jopa niin uskollisesti, että ystäväni tunnistivat tuoksusta missä olin. Nyt pidän siitä, että tuoksua voi vaihtaa asun, päivän ja sään mukaan. Joskus on kivaa tuoksua naisellisesti kieloilta ja joskus taas tyttömäisesti hedelmiltä. Olen huomannut, että aurinkoisella säällä käytän usein Escadan viime kesän Taj Sunsetia ja sateisina päivinä aina Lanvinia. Tästä Creamy Meringuesta on selvästi tulossa minulle joku lohtu-ja turvatuoksu, niin ihanasti se tuoksuu leivoksille. :)

  VastaaPoista
 11. TQ jatkuu...(Blogger taas katkoi, kun muka liian pitkä kommentti) :)

  Hei, niin hauskaa saada IsaDora-kysymys, mutta valitettavasti en osaa vastata. En nimittäin käytä vedenkestäviä maskaroita ollenkaan, sillä silmäni ovat niin herkät, että inhoan niiden poistamista. Enkä taivutakaan ripsiäni, kun en ole saanut mistään Shu Uemuran loistavia ripsentaivuttimia, joten en tarvitse vedenkestävää maskaraa siihenkään käyttöön.

  Noin yleisesti olen pitänyt IsaDoran maskaroista kovasti, yllätyn aina kuinka hyviä ne ovat, vaikka yleensä vannonkin aina Lancomen Hypnosen nimeen.

  Minulle on muuten parhaillaan postissa matkalla IsaDoran maskarauutuus, jota olen luvannut testata. Teen ehdottomasti blogijutun siitäkin kun saan testit valmiiksi. Pakko sanoa kyllä jo nyt, että tosi kiinnostava uutuus on, mutta ei valitettavasti vedenkestävä! :)

  Kiitos taas ihanasta, pitkästä kommentistasi, niin kivaa kun aina kommentoit! :)

  VastaaPoista
 12. Meinasin kysyäkin ensin, tarkoitatko Terre D'Ocia ja hyvä, että selvisi, tai oikeastaan harmi, ettei Hgin Stocka myy vielä Couleur Caramelia.

  Kiitos ihanasta kommentista, että ajattelit minua Tallinnan Kaubamajalla. Melkein voisin punastua tässä:).

  Täytyy myöntää, että silloin Vikingillä, kun näin Smashboxia alessa ajattelin sinua, että tätähän se Pupunen on hehkuttanut. Harmi, että unohdin tulla mainitsemaan alesta täällä:/.

  Jotenkin arvelin, ettei sinulla ole kokemusta Isadoran WP -maskaroista, kun muistelin sinun yleensä käyttäneen Lancomen maskaraa. Kerro sitten kokemuksiasi Isadoran maskarasta, kun saat sen testiin:).

  Hui, vai että vessatuoksuksi. En kyllä ihan raaski. Taidan sitten vain käyttää niitä tavalliseen, hitaaseen tapaani;).

  China Glazen Anchors Away -kokoelman Lighthouse kyllä houkuttaisi ja samoin Sea spray, jos ne jostain vielä saisin.
  Minulla on Kicksin keltainen Studio 54, mutta se ei ole minulla osoittautunut niin hyväksi kuin toivoin. Sillä on tapana rullautua laittaessa ja se kuivuu hitaasti. Ostin myös Sally Hansenin keltaisen lakan, mutta sekään ei ole ollut sellainen, jollaista toivoin. Sitä oikeaa keltaista kynsilakkaa odotellessa... ;)

  VastaaPoista
 13. TQ: Hyvä kun asia selvisi, kiitos vielä sinulle! :)

  Toivotaan tosiaan että Stockmann innostuisi ottamaan ihanan Couleur Caramelin valikoimaansa. Sopisi kyllä sinne hyvin, siinä missä Terre d'Ockin. Luonnonkosmetiikan valikoima tuntuu kyllä onneksi laajenevan Stockalla koko ajan sitä mukaa kun kysyntä kasvaa, hyvä hyvä! :)

  Totta kai kuules ajattelin sinua Tallinnassa China Glaze -hyllyn edessä, kun meillä oli niin kiintoisat keskustelut niistä ennen matkaa. Harmitti vain, että en millään ehtinyt Tallinnassa Stockalle, sillä olisin halunnut viime vuoden Let it Snow -joulukokoelman ihanan pastellisen glitterkynsilakan Snowglobe. Jätin sen helmikuussa Tallinnan Stockalta ostamatta, ja olisin halunnut nähdä oliko se vielä siellä. Kaikkea minäkin kadun, jos voisi nyt vain oppia tästä Lemon Meringue -koettelemuksesta ja ostaa reippaasti jos jotakin kivaa näkee. :)

  Smashboxin löytämisen kanssa tulee kyllä jatkossa olemaan vaikeuksia, voin ennustaa jo nyt. :) Onneksi sitä vielä maailman lentokentillä näkee, mutta hankalaksi menee jos Photo Finish Primerit on jatkossa tilattava aina USA:sta. :)

  Ehdottomasti kerron IsaDoran uutuusripsiväristä sitten täällä. Olen aivan innoissani, todella kiinnostava uutuus! :)

  En minäkään raaski laittaa parfyymeja vessatuoksuiksi, ja lisäksi voivat olla mielestäni helposti liian voimakkaita ja tunkkaisia siihen käyttöön. Eli suosittelen vain hidasta käyttöä. :) Usein nämä asiat menevät kausittain, eli väillä tekee mieli vaihdella enemmän ja välillä voi käyttää pitkiä aikoja samaa hajuvettä. :)

  Lighthouse oli tosiaan ainakin myynnissä Saarenmaan Kaubamajassa. Ja kuules, minä mietin juuri samantyyppisenä kynsilakkana sitä Kicksin Studio 54:sta, en vain heti muistanut sen nimeä. Pidän sitä tosin sävyltään hyvänä vain teoriassa, sillä en ole vielä ehtinyt käytännössä kokeilemaan. Ikävää kuulla, että se ei ole kovin laadukas. :(

  Keltaiset kynsilakat ovat aina kaikkein hankalimpia levittää. En tiedä mikä siinä värissä on, että koostumuksesta on vaikea saada laadukasta. Yhtään tosi hyvää keltaista en ole vielä nähnyt, ikävä kyllä! Kultaisia sen sijaan jo kyllä. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)