torstai 12. heinäkuuta 2012

Viikko ilman silmämeikkiä; torstai

Viikko ilman silmämeikkiä:

maanantai
tiistai 
keskiviikko (with silmämeikki)


Päivä 4, torstai:


Ja paluu takaisin ruotuun eli silmämeikittömyyteen, ja ihan ilolla.


Turvaudun samaan valoisaan meikkipohjaan kuin tiistaina, eli L'Oreal Lumi Magique Pure Light Primeriin, jota sekoitan L'Orealin Lumi Magique -meikkivoiteeseen. Tämä kauniisti valoa heijastava yhdistelmä vaikuttaa olevan paras meikittömän lookin kanssa, niin iho saa olla pääosassa.


Poskipunana käytin tällä kertaa Narsin legendaarista persikkaista Orgasm -sävyä, ja varjostuksissa aurinkopuuterina taas Bobbi Brown Sandstone.

Jotta saisin vielä ylimääräistä hehkua iholle, levitin kevyesti poskille ja otsalle Yves Saint Laurent Terre Saharienne Collector 2 Sunkissed -aurinkopuuteria.

Terre Saharienne Sunkissed on Yves Saint Laurentin kesäkokoelmasta 2012 ja olen saanut sen testattavaksi Yves Saint Laurentilta. Yksinään se on minusta aavistuksen liian vaalea pelkkään varjostus- tai poskipunakäyttöön ainakin näin ilman silmämeikkiä, mutta yhdessä toisten tuotteiden kanssa se tuo iholle ihanaa ruskettunutta hehkua.


Halusin laittaa samat nude-valkoiset vaatteet kuin eilen keskiviikkona silmämeikin kanssa, ja kokeilla niiden kanssa kirkasta pinkki-korallista huulipunaa L'Oreal Color Riche Pink Passion.

Ihana Pink Passion on L'Orealin tämän kesän Matte Mania -huulipunakokoelmasta, ja valitettavasti loppuunmyyty monesta paikasta.

Loppujen lopuksi nuden asun kanssa tuntui kuitenkin yllättäen sopivan paremmin nudempi huulipuna, joten käytinkin L'Oreal Color Riche Kiss & Blush -huulipunaa, joka on yksi monikäyttöisimmistä huulipunistani. Sävy sopii todella nätisti ihooni ja lisäksi lähes kaikkien vaatteiden kanssa.

Olen käyttänyt Kiss & Blushia niin paljon, että se näyttää jo vähän kärsineeltä tuossa kuvassa, pahoittelen. Älkää antako kuitenkaan sen häiritä, kyseessä on todella nätti ruusun-kultainen sävy. 

Yllättävän vaalea ja meikitön kokonaisuus siis, mutta näytti kivalta ja pehmeältä!

Lounastaessani kuitenkin trendikkäässä Teatteri-ravintolassa harmittelin meikittömyyttäni, ja toivoin että olisin parhaimmillani eli avec silmämeikki, niin tuntuisi että saisin enemmän irti kaikesta.

En voi sille mitään, että ajattelen että silmämeikin tekemättä jättäminen osoittaa omalla kohdallani laiskuutta ja huolittelemattomuutta. Mielummin haluaisin olla panostanut ulkonäkööni.

Illalla tuijotan tv:stä suosikkini Blair Waldorfin kuparista silmämeikkiä Gossip Girlisssa, ja haaveilen että saan taas jonakin päivänä tehdä samanlaisen.

3 kommenttia:

 1. Ihan ekana mä tässä postauksessa kiinnitin huomiota siihen miten tuo sun huulipuna on kulunut säilyttäen sen viiston muodon. Mulla kuluu huulipunat myös aina viistosti ja en ymmärrä miten jotkut saa niistä ihan tasaisia tai esim. pyöreitä (kuten äitini).

  Olen ihan varma, että olet näyttänyt ihan yhtä tyylikkäältä ja freesiltä ilman silmämeikkiä kuin silmämeikinkin kanssa ;)

  Ymmärrän kyllä silti senkin miten silmämeikittömyys saattaa syödä itsetuntoa ja saada olon tuntumaan alastomalta ja epämukavalta. Mulla sen olon tekee kasvomeikin puuttuminen. Mulla aina nuhjuisempi ja "likaisempi" olo ilman kasvomeikkiä kuin kasvomeikin kanssa. Tuntuu, että täysin meikittä työpaikan kylppärin peilistä katsoo väsynyt ja kulahtanut Heidi, freesin ja pirteän sijaan. Vaikka ihoni kunto on parantunut huimasti on mulla edelleen epämukava olo ilman kasvomeikkiä, mä en vaan osaa olla yhtä itsevarma ilman jonkinlaista meikkipohjaa, peiteainetta ja ripsiväriä. Ei se käytökseen vaikuta, mutta omaan mielialaan ja ajatuksiin.

  Vaikka olenkin sitä mieltä, että mulla on kohtalaisen hyvä itsetunto, enkä kauheasti välitä siitä mitä muut ihmiset ajattelee on meikki silti aina pieni (tai iso) boostaus itsetunnolle. Julkisilla paikoilla ja ihmisten ilmoilla ollessa meikki vain kuuluu asiaan ja ilman sitä on alaston olo. Vähän sama kuin lähtisi ilman paitaa liikkeelle pelkissä rintaliiveissä ;) Tuntuu, että kaikki tuijottaa ja huomaa jokaikisen pienen virheen ja ongelman ihossa.

  Näitä postauksia on ollut todella mielenkiintoinen lukea. Täähän on vähän kuin "Pumpulipupu-dokkari" :)

  VastaaPoista
 2. Heh, minä kuulun niihin luonnonoikkuihin joiden huulipuna tasoittuu ajanmyötä :D

  Meikkauksessa olen taas aina painottanut silmämeikkiin ja pitkään olinkin niiin laiska, etten juuri tehnyt kasvomeikkiää. Poskipunat ja korostustuotteet olen ottanut käyttöön vasta viimeisen vuoden aikana.

  Silmämeikki on kuitenkin sellainen jota tarvitsen itse lähtiessäni kaupungille tai töihin. Aloitin uuden työn viime maaliskuussa ja enkä ole kertaakaan tullut töihin meikittömänä, vaikka työpaikan muut naiset meikkaavat varsin vähän. Voisin kuvitella, että värikkäille silmämeikeilleni nostellaan vähän kulmia, vaikka kukaan ei varsinaisesti ole mitään kommentoinut.

  Työni on sellaista, että se kiinnittää väkisinkin huomiota silloin kun liikun toimiston ulkopuolella. Siksi onkin tärkeää, että koen olevani "valmis" kohtaamaan ihmisten katseet.

  Meikkausintoilusta huolimatta voin kuitenkin viettää koko kesäloman lapsuudenkodissani pesemällä kasvot perusputsarilla, hiukset tervashampoolla ja laittamalla kasvoille edullista kosteusvoidetta.

  Usein vienkin juuri pohjoiseen ne kosmetiikkatuotteet joihin en ole niin innostunut, että haluaisin käyttää ne heti. Silloin perustuotteet löytyvät valmiina eikä niitä tarvitse erikseen roudata joka reissulle.

  VastaaPoista
 3. Heidi B: Oi miten ihana pitkä kommentti, kiitos! :)

  Ja hauskaa miten kiinnitit heti huomiota tuohon huulipunan kulumiseen. Luulen, että se johtuu siitä, että vaikka vuosia sitten päätin että levitän huulipunan AINA siveltimellä, Kiss & Blushia olenkin levittänyt suoraan puikosta huulille. Se on niin vaaleaa ja luonnollista, että ei vaadi välttämättä sivellintä kuten tummemmat huulipunat. :)

  Minunkin äitini huulipuna kuluu tasaisesti! Se johtuu varmaan siitä, että äidit ovat meihin verrattuna niin professional-huulipunan käyttäjiä, että huomaavat kääntää huulipunaa aina niin että se kuluu tasaisesti. Varmaan taito, jonka oppii vasta vuosien käytön ja muutaman katkenneen huulipunan jälkeen. :)

  Voi kiitos! Siltä ei kyllä tuntunut, mutta toivottavasti se silti oli niin. :)

  "Alaston" kuvaa minulla juuri hyvin sitä oloa ilman silmämeikkiä. Tuntuu, että en ole aivan parhaimmillani ja itseni, tosi kurjaa. Vapaapäivinä se ei minua haittaa eikä ehkä silloinkaan jos olen nimenomaan päättänyt, että tämä on nyt se look that I'm going for, mutta tuolla tavalla kun jouduin Teatteriin lounaalle enkä ollut ehtinyt meikata kunnolla tunsin oloni epävarmaksi ja tyytymättömäksi, vaikka ei sitä kukaan muu varmaan edes huomannut. :)

  Tämä viikko on ollut sikäli kyllä todella mielenkiintoinen, että en ole ennen tajunnutkaan kuinka riippuvainen silmämeikistä ja meikkauksesta ylipäänsä olen. Ihan kamalaa olisi joutua töihin tai muualle ihmisten ilmoille kokonaan ilman meikkiä, en tykkäisi yhtään. Ja kuitenkin tuhannet naiset kulkevat päivittäin ilman meikkiä eivätkä edes mieti sitä. Onneksi täältä kosmetiikkablogien maailmasta löytyy sentään ymmärtäjiä ja sukulaissieluja! :)


  Eiko: Good for you! Mitenkähän sen taidon oppisi... Kun huulipuna kuluu tuolla tavalla viistosti, se on siitä ikävää että se katkeaa huomattavasti helpommin. Pitäisi muistaa kääntää sitä, mutta en ole koskaan aiemmin edes tiedostanut asiaa ennen kuin Heidi nyt kiinnitti siihen huomiota. Vielä on mahdollisuus yrittää parantaa tapani tuon Kiss & Blushin kanssa. :)

  Silmämeikki on minullekin ehdottomasti tärkein jonkunlaisen meikkipohjan jälkeen. Meikkipohjan suhteen en ole aina turhan tarkka, eli pelkkä meikkipuuterikin voi riittää, mutta silmämeikki on oltava kaikki tai ei mitään. Eli pelkkä ripsiväri tai rajaukset tai luomiväri ei riitä, on oltava koko combo. Ja siihenhän menee aikaa... :)

  Minäkin saatan laittaa vapaa-aikana vain meikkipuuterin ja huulikiillon, mutta aina töihin ja kaupungille teen koko silmämeikin. En vain tunne oloani normaaliksi jos näin ei ole. Toisaalta Helsinki on jo niin iso kaupunki, että täällä kaupungille voi mennä jopa juoksutrikoissa ilman että kukaan tuijottaa. Kesäpaikassamme pikkukaupungissa tuntuu että on paljon tarkempaa, eli kaikki pukeutuvat vähän paremmin mennessään kaupungille. Usein saatan tunteakin oloni siellä vähän alipukeutuneeksi samassa asussa, joka Helsingissä on kaupungille ihan ok. Toisaalta minusta taas tuntuu, että siellä meikataan vähemmän, eli niin usein ei näe kaupungilla naisilla esim. koko silmämeikkiä kuin Helsingissä.

  On nämä kyllä mielenkiintoisia nämä meikkauspohdiskelut! :)

  Minäkin olen tehnyt tänä kesänä ensimmäistä kertaa niin, että olen vienyt kesäpaikkaamme tuplat lähes kaikista kosmetiikkatuotteista. On tosi helpottavaa, että ei tarvitse pakkailla ja kuljetella niitä edestakas. Toisaalta oli pienoinen järkytys huomata että kuinka paljon kosmetiikkatuotteita arjessani tarvitsen, varmaan oli yhteensä 20 purkkia ja pulloa. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)