torstai 26. heinäkuuta 2012

Dior kesä 2012 Croisette-kokoelma

Sokerina pohjalla tutustumme kesän 2012 meikkikokoelmista vielä Diorin ihanaan Croisette-kokoelmaan ennen siirtymistä jo pian ilmestyviin syyskokoelmiin. 


Diorin Croisette-look on vaaleanpunainen luomiväri voimakkailla turkooseilla rajauksilla, vaaleanpunaiset nudet huulet ja rajauksiin sointuva turkoosi kynsilakka. 

Kaunista, kaunista!

Kokoelman inspiraationa on ollut Ranskan Riviera: Saint Tropezin glamour, juhlat ja luonto.  

Christian Diorin mukaan lomalla voi pukeutua värikkäästi ja rennosti, mutta eleganssi pitää aina säilyttää. 

Croisette Collection onkin saanut innoituksensa Diorin ensimmäisestä cruise-collectionista vuonna 1948. Siihen kuului uimapukuja, lierihattuja ja hellemekkoja. Fun in the sun!

Croisette-kokoelman värimaailman inspiraationlähteenä on ollut kirkas auringonpaiste ja turkoosin ja sinisen eri sävyt, ranskalainen chic ja glamour.

Itse nimi Croisette tulee varmaan alunperin Cannesista, jonka pääkatu Promenade de la Croisette eli La Croisette on. 

Olen itse menossa Ranskan Rivieralle Nizzaan lokakuussa, joten minä puolestaan inspiroiduin kovasti tästä Diorin kokoelmasta. Oi ihana Riviera!


Croisette-kokoelman tähtituotteiksi Dior on nostanut Diorskin Nude Tan -aurinkopuuterin ja korostustuotteen.


Nude Glow Sun Powder -aurinkopuuteri on tarkoitettu käytettäväksi vuoden ympäri. Sen on tarkoitus tehdä ihosta "raikkaasti päivettynyt". Millä tarkoitetaan varmaan sitä, että aurinkopuuteri on tarpeeksi vaalea eikä tee ihosta tunkkaisen tai likaisen näköistä.


Nude Glow Sun Powdereita on saatavissa kahdessa sävyssä: 002 Amber ja 003 Cinnamon. Hinta on 52 euroa.


Nude Glow Sun Powder -aurinkopuuterit jäävät Diorin valikoimaan myös kesän jälkeen ja korvaavat vanhat Dior Bronze -aurinkopuuterit. Kesälookin värien lisäksi niitä on saatavissa myös neljässä muussa sävyssä.


Healthy Glow Enhancing Powder on puolestaan korostustuote, joka sisältää valoa heijastavia pigmenttejä. Hehkupuuterin luvataan tekevän ihosta raikkaan ja levänneen näköisen. Väsymyksen merkit poistuvat ja iho on talvellakin terveen päivettyneen näköinen.


Huomaako joku muukin tässä mainonnassa meille kiireisille nykynaisille suunnatun viestin? Mainoslauseena on nimenomaan väsymyksen merkkien häivyttäminen!


Healthy Glow Enhancing Powdereita on neljässä sävyssä: 001 Aurora002 Sunlight, 003 Zenith ja 004 Sunset. Hinta on 62,80 euroa. 


Diorin uudet Diorskin Nude Tan -puuterit sisältävät Diorin mukaan aktiivista mineraalivettä, jonka on tarkoitus energisoida ja virkistää ihoa. Tämä on Diorin uuden filosofian mukaista, jossa meikkipohjatuotteita on vähitellen uudistettu hoitavampaan suuntaan.


Nude Tan -puuterit ovat hienoissa hopeisissa rasioissa, joiden kannet on koristeltu Diorin kuuluisalla, laukuista tutulla cannage-kuviolla. Puutereissa on myös kohokuviona cannage-kirjaimilla sana nude.


Näitä kuvioituja puuterimaisia tuotteita nähtiin mielestäni ensimmäistä kertaa Diorilla tämän kevään Garden Party -kokoelmassa. Nyt niitä on siis lisää tässä kesäkokoelmassa. Nämä kauniit ja viimeistellyt kuvioinnit sopivatkin mielestäni oikein hyvin Diorin kaltaisiin luksustuotteisiin.Lisää kauniita kohokuviointeja nähdään Croisette-kokoelman luomiväripaleteissa. Kuviot muistuttavat auringonsäteitä, joista koko kokoelmakin on saanut inspiraationsa.


Kuvassa ovat turkoosit 224 Swimming Pool -paletit, jolla tuo Croisette-kokoelman lookkikuvan meikkikin on varmasti tehty. 


Toinen kokoelman luomiväripaleteista on kultaisen-ruskea 664 Aurora.


Swimming Pool -paletti on kylmä ja Aurora lämmin, joten kunnon professionalina Diorilla on taas kokoelmassaan jokaiselle naiselle sopivat vaihtoehdot.


Paletit ovat valitettavasti one shotteja, joten ne poistuvat valikoimasta kesän jälkeen. 


Kumpikin näyttävät minusta aivan ihanilta, joten molempia voisin harkita. Ehkä kallistuisin silti kuitenkin lämpimän oranssisen Auroran puoleen, sillä siinä pigmenttikin vaikutti paremmalta. 


Valitettavasti Croisette-luomiväripaletteja ei ole näkynyt vielä alennusmyynneissä, toisin kuin kevään Garden Party -kokoelmaa. Luomiväripalettien normaalihinta on 67,80 euroa, joten sitä varon maksamasta, vaikka kuinka ihania olisivatkin.


Tuleeko jollekin muullekin muuten voimakkaasti näistä väreistä retro, 1950-luvun vaikutelma?


Uutuutena Croisette-kokoelmassa ovat aivan uudenlaiset tuotteet: Dior Eye Glossit.


Kyseessä ovat geelimäiset luomivärit, joilla pitäisi saada aikaan wet look -lopputulos. 


Nimensä nämä pastelliset värit ovat saaneet Ranskan Rivieran innoittamina: vaaleanhopeinen 020 Sea Shell, vaaleansininen 240 Azur, vaaleanruskea 560 Tan ja persikkaisen vaaleanpunainen 750 Sunset.


Kyseessä ovat taas one shot -tuotteet eli saatavilla vain kesän ajan. Hinta on 31,50 euroa. Näitä olettaisin jäävän alennusmyynteihinkin.


En ole itse mikään wet look -tyylin fani, joten nämä eivät kiinnosta minua kuin teoriassa: mielenkiintoinen uutuus taas Diorilta. 

Croisette-kokoelmaan kuuluvat myös uutuutena Dior Addict Lip Balm -huulihoiteet. Niiden pitäisi Diorin lupauksen mukaisesti tehdä huulista pehmeät ja sensuellit.


Addict Lip Balm sisältää kosteuttavaa ja hoitavaa öljyä. Sitä voidaan käyttää pitkin päivää, huulipunan alla tai jopa yöllä tehohoitona.


Yöllä käytettäessä kyllä nuo hempeät sävyt menevät hukkaan, eli Addict Lip Balmeja on saatavana oranssina, vaaleanpunaisena, terrakottana ja kultaisena. Hinta on 38,50 euroa, eli sanoisinko että melko paljon sävytetystä huulirasvasta.


IsaDoraltahan ilmestyi myös kesäksi vastaava tuote, Jelly Kiss Shine -värillinen huulivoide. Ne ovat one shot niin kuin nämä Dioritkin, ja saatavina Anttilassa. Hinta on noin 13 euroa.


Eli tämän kesän trendit ovat selvästi joko erittäin kirkas, voimakas huulipuna, tai sitten hoitava ja kosteuttava nude-huulivoide.  


Viimeisenä vielä Croisette-kokoelman kynsilakat. Niitä on kaksi: turkoosi 401 St Tropez ja oranssinkorallinen 231 Bikini


Jotenkin en pääse nyt yli siitä, että näissäkin värit ovat mielestäni jollakin tavalla retroja. Vähän kova, jyrkkä ja samalla sammutettu turkoosi ja oranssi. Sopivat varmasti mainiosti tummille ranskattarille, mutta meistä vaaleista pohjoismaisista naisista en ole niin varma.


Meidän valintamme tästä kokoelmasta olisivat siis turkoosi Swimming Pool -luomiväripaletti taikka lämpimän kultainen Aurora sekä yksi noista hempeän pehmeistä Addict Lip Balmeista. Sekä Swimming Pool -paletin kanssa varmaankin myös se turkoosi rajaus, jota ei nyt näissä kuvissa näy, mutta joka on nimeltään 258 Turquoise. 


Kaikki edellä mainitut ovat niitä one shotteja, joita ei siis tämän kesän jälkeen enää saa.


Kokoelman mainoskuvat on julkaistu Diorin luvalla. 
IsaDoran kesän 2012 Papagayo-kokoelman esittelyyni pääset tästä.


Yves Saint Laurentin kesäkokoelman 2012 esittelyyni pääset tästä.


L'Orealin kesän 2012 Miss Candy -kokoelman esittelyyni pääset tästä

2 kommenttia:

 1. Toi alun meikkikuva näyttää tosi kivalta ja raikkaalta :)

  "Diorin uudet Diorskin Nude Tan -puuterit sisältävät Diorin mukaan aktiivista mineraalivettä, jonka on tarkoitus energisoida ja virkistää ihoa."

  No puuterit ei taida kauheasti enää sisältää aktiivista tai vähemmän aktiivistakaan vettä. Markkinointiosasto ollut taas kiireisempi kuin tuotekehityspuoli... :)

  VastaaPoista
 2. RainDrop: Minustakin kuva on tosi ihana ja inspiroiva! Tuollainen meikki on myös tosi helppo tehdä itse. Pohjalle vain vaaleanpunaista luomiväriä ja sitten kirkkaan turkoosit rajaukset; tosi yksinkertaista ja nättiä! :)

  Hauska tuo sinun havaintosi: itsekin ihmettelin vähän tuota mainosta, eli mitä ihmettä on aktiivinen mineraalivesi... :) Muutenkaan en ole täysin vakuuttunut tästä Diorin uudistuksesta viedä meikkejä hoitavampaan suuntaan. Ainakin vakiomeikkipuuterini koostumus on kärsinyt Diorin uudistuksseta kovasti, ja luulen että minun on valitettavasti vaihdettava merkkiä. Tosi harmi, koska sinänsä ajatus ihoa hoitavista meikeistä on loistava! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)