keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

From a faded blonde to redhead again

Yksi päivä auringossa riitti tänä surkeana kesänä muuttamaan punaiseksi värjätyt hiukseni punaruskeasta vaaleiksi. 


Vietimme juhannusaaton purjeveneellä aurinkoisella merellä. Lähdin aamulla kotoa punatukkaisena, ja 12 auringossa vietetyn tunnin jälkeen palasin illalla kotiin blondina. Suorastaan hämmästyin nähdessäni hiukseni illalla kylpyhuoneen peilistä: aivan vaaleat.

Sen jälkeen hiukseni ovat näyttäneet epämääräisen värisiltä, kuivilta ja hapsottavilta. Yleensä käyn kampaajalla enintään 2 kuukauden välein, ja usein pyrin venyttämään väliä jopa lähemmäs 3 kuukautta. Nyt aloin jo kuukauden kohdalla kaivata kampaajaa auringossa vaalentuneen tukkani kanssa.

Juuri kun olin varannut kampaaja-ajan (joka näin heinäkuussa on muuten todella vaikea saada), hiukseni alkoivat yhtäkkiä käyttäytyä hyvin. Tässä yllä olevassa kuvassa ne ovatkin ihan hyväkuntoisen oloiset ja kauniin karamellinväriset.

Kampaajani oli kuitenkin jäämässä lomalle, joten varattu aika oli pakko käyttää nyt, koska seuraava mahdollisuus olisi vasta kuukauden päästä.

Myös kampaajani oli aivan hämmästynyt nähdessään vaalean tukkani. Oikea yhden yön ihme - päivässä punapäästä blondiksi.


Tässä on tulos sitten kampaajakäynnin jälkeen. Tukka ainakin kiiltää taas kuin viimeistä päivää.

Kampaajani tietää, että pidän vaihtelusta, joten hän on kiva ja laittaa minulle joka kerta vähän erilaista punaista.

Tällä kertaa värjäys on tehty erilaisilla punaisen sävyillä, ja joukossa on kesän kunniaksi myös korallia. Se on tuo melkein oranssinpunainen sävy, joka hiuksista vilahtelee aina tietyssä valossa.

Korallia ei kuulemma voi käyttää hiuksissa yksinään, vaan se sopii vain tehosteeksi yhdessä muiden sävyjen kanssa käytettynä.

Minullehan ei tarvitse sanoa kuin sana koralli niin heti tykkään, sama on nykyään kaikkien oranssien ja persikkaisten sävyjen kanssa. 


Lupasin pyhästi kampaajalleni, että jos vielä menen tänä kesänä merelle tai muutenkin aurinkoon, suojaan hyvin hiukseni.

Minulla on vanhastaan tällaiset Redkenin UV Rescue After-Sun shampoo ja hoitoaine. Vaikka kuinka tarkkaan tullasin niiden käyttöohjeita ei minulle valitettavasti selvinnyt, että onko näissä UV-suoja vai ei. Etiketeissä sanotaan vain, että nämä "taistelevat UV-säteiden aiheuttamia vaurioita, kuivuutta sekä värin haalistumista vastaan". Hiuksista pitäisi tulla "suojatut, elvytetyt ja kiiltävät". Good enough for me, aion käyttää nämä nyt pois.

Luotan muutenkin Redkeniin kuin vuoreen, sillä kaikki kokeilemani Redkenin tuotteet ovat olleet todella korkealaatuisia.

Redkenin merkin alapuolella lukee tuotteissa aina että "5th Avenue NYC". Kävelin New Yorkissa käydessäni muutama vuosi sitten ihan viattomasti muilla asioilla New Yorkin  pääostoskatua Fifth Avenueta pitkin kun näin yhtäkkiä Redkenin liikkeen. Siellä Redkenin headquarters siis todellakin on, New Yorkin 5th Avenuella!


Kampaajani suositteli minulle hiusten auringolta suojaamiseen myös tätä jo aiemmin ostamaani Vidal Sassoonin Halo Hydrate -hoitosuihketta. Kampaajani on siihen tosi ihastunut ja kehuu sitä aina.

Halo Hydraten pitäisi selvittää, kosteuttaa ja antaa UV-suoja hiuksille. Vaikea sanoa tekeekö se sen, sillä en ollut tietenkään käyttänyt Halo Hydratea juhannuspurjehduksella.

Nyt otan sen kuitenkin käyttöön, joten UV-suoja hiuksille tulee sitten ainakin siitä Redkenin After-Sunien tukiessa. 


Ja katsokaas mitä IsaDoralta ystävällisesti lähetettiin minulle!

Sain aiemmin testiin tuon kuvassa alempana olevan vaalean Hair Mascaran sävyssä Champagne. Valitsin värin itse, mutta silloin en vielä ymmärtänyt, että näitä hiusmascaroita voisi käyttää raitojen tekemisen lisäksi myös juurikasvun peittämiseen. 

Harmittelin täällä blogissa silloin, että en ollut huomannut valita Golden Copper tai Red Copper -sävyä, joka sopisi minulla myös juurikasvun värjäämiseen.

Ihanalla IsaDoralla oli ilmeisesti luettu blogiani, sillä sain postissa Hair Mascaran sävyssä Golden Copper, joka sopii uusiin hiuksiini nyt täydellisesti. Pääsen siis kokeilemaan hiusmascaran käyttöä juurikasvun värjäämiseen, kunhan hiukseni vähän tästä kasvavat.

Lämmin kiitos IsaDoralle!


Juurikasvun värjääminen itse voi olla tarpeen myös siksi, että Helsingin keskustan kampaamohinnat ovat mielestäni karanneet aivan käsistä.

Kyselin ystäviltäni, ja keskipitkien hiusten värjäys ja leikkaus näyttää maksavan tällä hetkellä Helsingin keskustan kampaamoissa 135-165 euroa. Ymmärrän toki, että keskustassa on kalliit tilavuokrat, mutta kyseessä eivät ole edes aivan ylellisimmät tai trendikkäimmät kampaamot.

Keskustan ulkopuolellakin maksoin silti kampaajasta vuosia noin 150 euroa kerta. Hinta oli sama siitä riippumatta mitä tehtiin. Vaihdoin kampaajaa, kun minulle alkoi tulla hyväksikäytetty olo.

Haluaisin tietää mitä jossakin aivan ihanassa hemmottelupaikassa tai trendikampaamossa Helsingin keskustassa maksaisi kevytväri ja leikkaus. Ehkä kokeilen siis seuraavalla kerralla vaihtelun vuoksi sellaista, hinta ei nimittäin voi olla kovin paljon enää enemmän kuin mitä nyt maksan!  

13 kommenttia:

 1. Minä maksan aivan ydinkeskustassa noin 180 euroa (leikkaus, värjäys kolmella värillä, Redkenin hoito). Tuntuu se paljolta, mutta minkäs teet kun kampaajani on itse täydellisyys. :) Jos hän joskus vaihtaa työpaikkaa, niin seuraan perässä.

  VastaaPoista
 2. Pikkupaikoissa on se hyvä puoli että kampaajalle pääsee vähän edullisemmin. :) Vaikka toki alkanut niissäkin aika paljon kallistua. Itse maksoin hiusten leikkuusta viimeksi 20 euroa, joka oli halpa siihen nähden että useimmissa muissa paikoissa sama leikkaus maksaa n. 30 euroa.
  Hiuksia en ole ikinä värjännyt kampaajalla vaikka seuraavalla kerralla ajattelin kyllä, sillä tahtoisin kerrankin nätin väriset hiukset ja muutenkin vähän suunnitteilla palaaminen omaan maantienharmaaseen. Olisi kiva jos saisi jonkun sävyn joka on lähellä sitä, jottei tarvitsisi murehtia koko ajan juurikasvusta ja tuntuu kuin alkaisin altistumaan ikäviin reaktioihin joista kampaajakin varoitteli joskus, että hiustenvärjäyksen kanssa voi tulla ongelmia tulevaisuudessa herkästi reagoivan ihoni vuoksi.
  Yläasteella kun olin niin luokkakaveri puhui että hiusten leikkuu ja värjäys yhdessä maksoi 100 euroa. Siitäkin on kuitenkin jo 8-9 vuotta että varmasti ovat kallistuneet siitä.

  VastaaPoista
 3. Ystäväni on töissä Loistossa, jossa nettisivujen mukaan leikkaus+värjäys on 136-160 euroa. Eli ei kyllä mitään halpaa lystiä. :/ Mutta taitavat tekijät siellä kyllä on, joten turhasta ei varmaan tarvitse maksaa.

  VastaaPoista
 4. Huh huh mitä hintoja! Itellä ei ole varaa kuin 3-4 kertaa vuodessa vähän tasoitella latvoja, minkä kaveri tekee mulle reilulla parilla kympillä :o Helpotti paljon elämää, kun kasvatin oman väriset hiukset värjäysten jälkeen takaisin, niin ei tarvitse murehtia juurikasvusta.. Toisaalta jotkut kivan väriset värjätyt hiukset aina välillä houkuttelee, mutta sitten palaan takaisin maanpinnalle :)

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtavaa tytöt, että sain tähän juttuun teiltä näitä hintakommentteja! En viitsinyt niitä suoraan pyytää, mutta tosi kiva kun niitä tuli, kiitos paljon! :)


  Myy: Todella lohdullista kuulla, että sinun kampaajasi maksaa vielä enemmän kuin minun. Minulla hinta oli viimeksi 165 euroa, mutta siihen sisältyi myös Redkenin hoito. Olen pitänyt itseäni vähän hölmönä kun maksan tuollaisia summia vuosikausia mukisematta, mutta nythän osoittautui että se on suorastaan edullista. :) Juuri tämän takia halusin kirjoittaa asiasta, jotta saisin vähän käsitystä siitä mitä muut maksavat ja ajattelevat tästä asiasta. :)

  Hyvä kampaaja on kyllä todella tärkeä, ymmärrän hyvin että olet riippuvainen omastasi. Hyvästä työstä voi kyllä mielellään maksaakin, mutta kun sen joutuu tekemään joka toinen kuukausi alkaa se väkisin vähän mietityttää. :)


  Inna: Todellakin! Aarre on löytää hyvä kampaaja jostakin vähän pienemmästä paikasta. Paikan suuruus ei välttämättä ollenkaan korreloi laadun kanssa. :)

  Vitsit on kyllä edullista, samassa luokassa mitä täällä Helsingissä maksaa miesten hiusten leikkaus jossakin pienemmässä paikassa keskustan ulkopuolella. Menisin heti jos tietäisin jonkun hyvän vähän pienemmän paikan keskustan ulkopuolelta. :)

  On tosi hyvä jos pystyt värjäämään hiuksesi itse. Siinä säästää kyllä valtavasti rahaa. Minä en valitettavasti uskalla, sillä minulla on alla varmaan niin montaa eri väriä, että lopputuloksesta ei ole mitään takeita. :)

  Oma väri olisi kyllä ehdottomasti helpoin. Olisin itsekin ihan tyytyväinen siihen, mutta se sen esiin kasvattaminen on vain niin kova urakka. Parhaiten se onnistuisi varmaan värjäämällä ensin hiukset juuri lähelle sitä omaa väriä. Olin hyvällä tiellä sitä kohti, kunnes innostuin punaisesta. :)

  Minusta 100 euroakin on tosi paljon hiusten leikkauksesta ja värjäyksestä. Se nyt olisi minusta kuitenkin jotenkin edes kohtuullinen hinta, kaikki yli sen tuntuu ihan hirvittävän paljolta. :)


  Nekku: Jotakin Loiston tyyppistä paikkaa nimenomaan ajattelin, kun pohdin noita trendikampaamoiden hintoja, kiitos! :)

  Olen valitettavasti viime vuosina pudonnut aivan Helsingin trendikartoilta kun olen käynyt eri kampaamoissa jonkun tietyn kampaajan perusteella. Viimeisin sellainen jossa kävin olin Point joskus 2000-luvun alussa ja Espalla ollut ihana Heaven tms. joka sittemmin lopetti. Sen jälkeen kävin vain vuosia Stockalla, mutta it wasn't that trendy. :) Eli siitä pitäisi aloittaa että selvittää mitkä ne tällä hetkellä ovat. :)

  Jos löytää hyvän kampaajan niin taso on varmaan suurinpiirtein sama, mutta mietin vain että voisin joskus maksaa saman hinnan myös vähän luksusmaisemmasta ympäristöstä kun työn laatu on kerran varmasti aivan yhtä laadukasta. :)


  Kätsy Kissa: Juuri niin, ajattelinkin että joku varmaan järkyttyy! :)

  Kesäpaikkamme on pikkukaupungissa ja siellä kukaan, ei kukaan varmaan maksaisi noin paljon kampaajasta. Kävisinkin siellä mielelläni kampaajalla, mutta sitä varten pitäisi tuntea kaupungista joku joka osaisi suositella hyvää paikkaa. Toinen vaihtoehto on alkaa kokeilla niitä vain ulkonäön perusteella. Olettaisin että hinnat ovat noin puolet siitä mitä Helsingissä, ainakin mansikkaindeksillä näin on. Eli litra mansikoita maksaa kesäkaupunkimme torilla tällä hetkellä 2 euroa kun se Helsingissä maksaa 4 euroa. :)

  Tosi hyvä että ystäväsi voi tasoittaa latvojasi. Ei kannata kuule värjätä miksikään, siitä joutuu tähän hirveään kierteeseen ja se tulee kyllä kalliiksi. :) Toki siinä saa ihanaa vaihtelua, mutta mieti minkä määrän uusia meikkejä tms. tuolla rahalla saisi kuukaudessa. :)

  VastaaPoista
 6. Mulla kampaajareissu kustantaa 98 € sisältäen leikkauksen ja värin. Joten kerrankin hyödyn siitä että postinumero on 84100.

  Minäkin palaan aina hiustenvärin suhteen punaiseen, vaikka teenkin harha-askeleita niin vaaleampaan kuin lämpimään punaruskeaankin. Oma ikisuosikki vuodesta toiseen on kuparinpunainen.

  Ja yksi harmin aihe muutossa oli myös se, että suosikkikampaaja jäi Tampereelle...

  VastaaPoista
 7. Uih, kauhulla muistelen aikaa punatukkaisena näin kesäisin. Monivärjätty viininpunainen tukkani (ja oli muuten elämäni kallein kampaamoreissu, 140€ Oulussa) muuttui porkkanan väriseksi hamppukasaksi muutamassa viikossa.. Tuo uusi sävysi näyttää kyllä tosi nätiltä ja mielenkiintoiselta.
  Pikkupaikkakunnillakin tuo kampaamojen hintataso kyllä heittelee melkolailla. Nykyinen ihana luottokampaajani leikkaa ja värjää pitkän ja paksun kuontaloni 65 eurolla. Seinän takana sijaitseva kylän toinen kampaaja velottaa saman verran jo pelkästä väristä, vaikka lopputulos on kaikilla mittareilla mitattuna puolet huonompi.. Onneksi tajusin vaihtaa ajoissa.

  VastaaPoista
 8. Eiko: Eli sinä maksat juuri sen jokseenkin kohtuullisena pitämäni 100 euroa. Hyvä juttu! Tosin sekin on varmaan aika kova hinta siellä. :)

  Olen jotenkin löytänyt oman persoonani punatukkaisena. Tosin luulen että palaan vielä jossakin vaiheessa omaan luonnolliseen vaaleanruskeaan väriini, mutta toistaiseksi punatukkaisena on hauskempaa. :) Ja punaiseenkin saa kovasti vaihtelua värjäämällä sen välillä tummemmaksi ja välillä taas hunajaisemmaksi. Kyllä punainen tukka on vain ihana, eikös niin! :)

  Voi harmi että vakiokampaajasi jäi Tampereelle! Jotkuthan saattavat tehdä niin että matkustavat aina vanhalle kotipaikkakunnalleen kampaajalle. Se voi olla tavallaan kivaa, ihana specialpäivä, mutta toisaalta varmaan liioiteltua, koska luulisi joka paikasta löytyvän edes yksi kiva kampaaja. :)


  Hiutale: Hei, eli aurinko saattaa olla siis erityisen paha punaiseksi värjätyille hiuksille. En ole ennen ajatellutkaan sitä, vaikka ainahan puhutaan että punainen väri haalistuu muutenkin helposti. Omissa hiuksissani on sen verran punaista pigmenttiä että en ole aiemmin asiaa huomannutkaan, mutta ilmeisesti aurinko on siis ainakin paha.

  Ja lohduttavaa kuulla, että Oulussakin oli noin kalliit hinnat, huh huh!

  Kiitos paljon! Tämä väri on taas kivaa vaihtelua, vähän kirkkaampi ja oranssimpi punainen. Talveksi siirryn varmaan taas tummempaan ja ruskeampaan. :)

  Onpas mielenkiintoista, että pienilläkin paikkakunnilla voi olla noin isoja eroja hinnoissa. Luulisi että siellä sana hinta-laatusuhteesta kulkisi nopeasti, joten kilpailu tasoittaisi hintatasoa. Luulen että testaan jossakin vaiheessa myös kesäpaikkamme pikkukaupungin kampaajia, niin kiinnostavaa nähdä onko sielläkin noin isoja eroja hinnoissa. :)

  Ja ole onnellinen, sillä 65 euroa on mielestäni kyllä todella hyvä hinta pitkien hiusten värjäyksestä ja leikkauksesta. Siellä ilmeisesti ainakin hinnat ovat kohdallaan! :)

  VastaaPoista
 9. Mä maksan Vantaalla Tikkurilassa noin 70 euroa tyviväristä. Suolaista. Mutta kun en voi tehdä sitä kunnolla itse, menee väriä pinkkiin alaosaan. Helsingin keskustassa pääsisin viidelläkympillä opiskelija-alella Aikatalossa - mutta vain päiväsaikaan arkisin ilman ajanvarausta, ei mitään toivoa päästä Tiksistä töistä sinne.

  Aikanaan tässä Lönkalla maksoin 165 euroa kahdella värillä värjäämisestä ja leikkauksesta, mutta enää ei ole varaa moiseen. Blondaan ja värjään pinkin alaosan itse, kampaaja saa hoitaa mustan päällisosan tyven - paitsi tässä kuussa, kun raha on tiukassa ja värjäsin epämääräisesti tyveä jotenkin itse...

  VastaaPoista
 10. Kävin kampaajalla aktiivisesti viimeksi kotipaikkakunnallani (eli noin viisi-kuusi vuotta sitten ainakin). Hinta vaihteli muistaakseni 80-120e, värjäys ja leikkaus, välillä useammalla värillä. Täällä Tampereella toimin aktiivisemmin hiusmallina, ja onneksi maailman paras kampaaja opiskeli parturi-kampaajaksi juuri ja sain häneltä siis opiskelija-alet jos kävin muuten. Valitettavasti hänkin muutti kotipaikkakunnalleen, ja mulle kasvoi pikku hiljaa oma väri takaisin. Näin on paljon, paljon helpompi olla :) Sävytän hiuksiani nykyään KC Color Maskilla, mutta muuten nämä ovatkin sitten aika onnettomat :D

  VastaaPoista
 11. Sonia: Kiitos paljon tiedoista!

  No nythän alkaa osoittautua, että minä maksan Helsingin keskustassa kampaajasta ihan keskihintoja, eli ei olekaan ainakaan ihan kalleimmasta päästä. Tosi hyvä tietää, sillä olen murehtinut tätä asiaa jo pitkään. :)

  Tuo Tikkurilan hinta pelkälle tyvivärille kuulostaa tosiaan aika kalliilta. Vaikka oletkin varmasti tosi hyvä värjäämään myös itse, joissain jutuissa on valitettavasti järkevää vain käyttää ammattilaista. :)

  Tuntuu kyllä uskomattomalta että värjäät sen pinkin alaosan itse, niin vaativaa se varmasti on. Tosi hienoa, hyvä, säästät kyllä paljon rahaa siinä! :)


  Elisa: No eipä kyllä kuulosta kovin halvalta siellä kotipaikkakunnallasikaan, jos tuo oli tilanne useampi vuosi sitten. Ehkä hinnat ovat nyt nämä, ja turha minunkin valittaa. Kun tuolla 165 euron hinnalla saan aina todella kivat, varmasti onnistuneet hiukset. Aloin vain laskea että mitä 165 euroa kahden kuukauden välein tekee kuukaudessa ja vuodessa. Jos ikinä laittaisin tuollaisen summan kosmetiikkaan kuukaudessa pitäisin itseäni ihan hirveänä tuhlarina. Mutta sellaiset jotka eivät maksa kampaajasta niin paljon voivat ihan hyvällä omallatunnolla niin tehdä. :)

  Yksi varteenotettava hyvä ratkaisu on kyllä omaan väriin palaaminen heti kun kyllästyn punaiseen. Siinä säästäisi kyllä niin paljon rahaa! Ja noilla Color Maskeilla voisi saada sitten tarvittaessa vähän vaihtelua helposti ja turvallisesti. :)


  Todella mielenkiintoista lukea mitä muut maksavat kampaajastaan. Kiitos paljon kommenteista! :)

  VastaaPoista
 12. Kannattaa muuten testata tuota KC:n Color Maskia sävyssä Pepper, se varmasti auttaisi säilyttämään punaisen värin :) Ja niistä hiuksista tulee niiiiin pehmeät ja ihanat tuon "maskin" jälkeen! Ostin juuri sävyn Toffee ja siitä on tulossa arvio blogiin.

  VastaaPoista
 13. Elisa: Kiitos tosi paljon vinkistä! Kaikki keinot ovat nyt tarpeen, etten joudu taas kuukauden päästä kampaajalle korjauttelemaan väriä. Tosin aurinkoakaan ei ole viime aikoina valitettavasti kovasti näkynyt, joten hiuksetkin ovat sikäli säilyneet vahingoittumattomina. Muuten sitä kyllä kaipaisin! :)

  Tosi kivaa jos blogiisi tulee lähiaikoina juttu KC:n Color Maskeista, todella mielenkiinnolla luen! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)