perjantai 18. toukokuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste; viikko 25, inspiraationa muoti

31 viikon kynsilakkahaasteessa käynnissä ovat nämä hauskat "inspired by..." -viikot, ja tällä viikolla yksi suosikeistani; inspired by fashion, inspiraationa muoti.




Obviously I had to do Chanel. Obviously.

Chanel on viime vuosina luonut kynsilakkamuotia aivan eturintamassa. Kaikki mikä on ollut de rigueur, on ollut Chanel.

Itsestäänselvin valinta tähän haasteeseen olisi ollut Chanel Black Satin syksyltä 2006. Se aloitti Chanelin valta-aseman kynsilakkamarkkinoilla ja teki mustasta kynsilakasta kerralla salonkikelpoisen työpaikoille ja seurapiireihin.  

Sen jälkeen Chanel on tuonut meille tummansinisen Blue Satinin keväällä 2008, vaaleanvihreän Jaden syksyllä 2009, mudanvärisen Particulieren keväällä 2010, vaaleansinisen Nouvelle Vaguen kesällä 2010, savuisen violetin Paradoxalin syksyllä 2010, keltaisen Mimosan kesällä 2011 ja kulta-vihreän Peridotin syksyllä 2011. Jokainen näistä on aloittanut maailmanlaajuisen kynsilakkatrendin.     





Valitsin kuitenkin tähän haasteeseen näiden kaikkien edeltäjän, Chanel Rouge Noirin, joka oli ensimmäinen näistä Chanelin kulttikynsilakoista. Rouge Noiria varten oli jonotuslista jo vuonna 1994.

Rouge Noir, jota myydään Amerikassa nimellä Vamp, on SE kynsilakka, jota Uma Thurman käytti kohtalokkaana femme fatalena ja gangsterin heilana elokuvassa Pulp Fiction vuonna 1994. 




Rouge Noir on hyvin, hyvin tumma ruskeanpunainen, melkein kuin kuivuneen veren värinen. 

Antiikkinen, upea ja syvä sävy. Tyylikkyyden huipentuma!





Rouge Noir on myös yhden suosikkini, stylisti Rachel Zoen vakiokynsilakka. Rachel Zoen all time favouritemerkki on Chanel ja hänen kerrotaan käyttävän vain kahta kynsilakkaa: Chanelin Rouge Noir/Vampia ja hennon vaaleanpunaista Ballerinaa.

Rachel Zoe ottaa omaan tyyliinsä paljon inspiraatiota 1970-luvulta. Hänellä on usein alaspäin levenevät farkut, peasant blouse, karvaliivi ja aina aurinkolasit. Värimaailma on vaaleanruskeaa, kultaa ja valkoista. Tähän Chanel Rouge Noir sopii erinomaisesti.

Oletteko muuten huomanneet sellaisen asian, että amerikkalaisilla fashionistoilla kuten Rachel Zoella ja Laguna Beachin/The Hillsin Lauren Conradilla ei ole pitkiä rakennekynsiä niin kuin lähes kaikilla naisilla Yhdysvalloissa, vaan lyhyet kynnet. Myös Chanelin Rouge Noir sekä Black Satin ja Blue Satin, joita Lauren usein käyttää, näyttävät parhailta lyhyissä kynsissä. 

Sellaista ajankohtaista asiaa tähän muoti-teemaan liittyen vielä, että tänään perjantaina 18.5.2012 klo 21.30 tulee YLE Teemalta Coco Chanel & Igor Stravinsky -elokuva (Coco Chanel et Igor Stravinsky, 2009), jossa on Chanelin muotitalon alkuperäisiä vintageasuja.

Elokuva aloittaa YLE Teemalla Muotiviikon, joka jatkuu ensi lauantaihin 26.5.2012 asti. Ensi viikon perjantaina 25.5.2012 klo 21.30 nähdään puolestaan toinen Chanel-elokuva samalta vuodelta, Coco ennen Chanelia (Coco Avant Chanel, 2009), jossa Coco Chanelia esittää suloinen Audrey Tautou.

Teeman Muotiviikon aikana esitetään myös mm. huomenna lauantaina 19.5.2012 klo 21 dokumentti ihailemastani englantilaisesta muotisuunnittelijasta Vivienne Westwoodista ja sunnuntaina 20.5.2012 klo 20 ranskalaisesta Sonia Rykielista. Lauantaina 26.5.2012 Teemalta tulee dokumentti The September Issue, joka kertoo Amerikan Voguen vuoden suurimman numeron syyskuun lehden tekemisestä sekä sen legendaarisesta päätoimittajasta Anna Wintourista.       


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

7 kommenttia:

  1. Enpä oo Chanelin lakkoja käyttänyt, vaikka joskus oon Sokoksen alelaarista hipeltänytkin.

    Pakko sanoa, että nää sun haastepostaukset on ihania. Tykkään, kun kirjoitat aiheeseen liittyen muustakin kuin kynsilakasta :)

    VastaaPoista
  2. Musta on ihanaa, kun jaat meille tällaista muotitietoutta :) Tietenkin tämä sai haluamaan noita Chanelin legendaarisia lakkoja, kätevä tapa tehdä itsestään chic kertaheitolla ja lisätä asuun jotain tyylikästä. Ja tietenkin on hauskaa, etteivät kaikki tunnista lakkaa vain ainoastaan toiset muoti/kosmefriikit :)

    VastaaPoista
  3. Hei, kiitos tosi paljon tuosta Muotiviikko-vinkistä. Oon jo pitkään halunnut nähdä tuon Audrey Tautoun tähdittämän Chanel-leffan sekä The September Issuen. :) Ja Rachel Zoe on myös minun lempparityylitaituri ja muutenkin tosi sympaattisen oloinen persoona.

    VastaaPoista
  4. Onhan se helppoa jos on löytänyt kaksi täydellistä kynsilakkasävyä joita vaihtaa vain tarpeen mukaan. Itse olen kuitenkin niin vaihtelunhaluinen etten pärjäisi "vain" kahdella. Jos valittavaksi saisi 10, niin sitten oltaisiin jo oikeammilla jäljillä :)

    Luin juttusi sen verran myöhään etten ehtinyt leffoja tai dokkareita katsomaan, mutta kiitos vinkeistä kuitenkin.

    Lauantain suunnitelmani on lähteä kartoittamaan uuden kaupungin kosmetiikkatarjontaa. Välimatkaa tulee sopuisat 130 km, mutta samalla näen ihan uuden kaupunginkin. Todentotta kosmetiikka on kallis harrastus joka vie uusille paikkakunnillekin...

    VastaaPoista
  5. Asetonihuuruja: Kivaa kun Sokoksella tulevat Chanelin kynsilakat aina välillä kunnon alennuksiin! Sieltä minäkin olen monet Chanelin kynsilakkani ostanut puoleen hintaan. :) Stockalla alennukset ovat yleensä vain kausikokoelmista ja paljon vähäisempiä, sillä Chanelit menevät sieltä usein jo pienemmilläkin prosenteilla. :)

    Tämä Rouge Noir taitaa olla ainoa Chanelin kynsilakkani, jonka olen ostanut tax freesta normaaliin, noin 17 euron hintaan. Täyttä noin 28 euron Suomen hintaa en ikinä pystyisi kynsilakasta maksamaan, herran jestas. :)

    Voi kiitos, miten kivaa kuulla! :) Omaksi ilokseni näitä lähinnä kirjoittelen, ja olen vähän ajatellut että kiinnostavatko nämä haastepostaukset enää ketään muuta, kun tämäkin haaste on pyörinyt jo niin monessa blogissa jo niin pitkään, että luulen että kaikki ovat vähän kyllästyneitä. :) Sitkeästi aion kuitenkin jatkaa loppuun asti, vielä 6 viikkoa to go. :)


    Elisa: Oi kiitos sulle, ihanaa saada tällaisia kehuja! Tässä haasteviikossa yhdistyivätkin kaksi suurta rakkauttani: muoti ja kosmetiikka. :)

    Minäkin olen jossakin vaiheessa ajatellut, että olisi pitänyt alkaa johdonmukaisesti kerätä kynsilakkakokoelmaa pelkistä Chanelin kynsilakoista. Samalla rahalla kuin minulla on nyt mennyt kaikkiin Opeihin, Essieihin ja China Glazeihin olisin saanut aina kaikki kauden Chanelitkin. Ehkä sitten vanhempana voi tehdä niin, luopuu kaikista muista ja keskittyy vain noihin Chaneleihin. :)

    Chanelin kynsilakoista on loistavia dupejakin: tästä Rouge Noirista Essien Wicked, Particulieresta OPIn You Don't Know Jacques, Peridotista Kicksin Chateau Marmont jne. jos haluaa vähän edullisemmin päästä ja silti saada saman vaikutelman. Vaikka tietysti aito Chanel on aina Chanel, ei siitä päästä mihinkään. :)


    Strawberry: Kiva että vinkistä oli hyötyä! Olin tyytyväinen että huomasin tuon Teeman Muotiviikon ajoissa, niin ehdin laittaa siitä tiedon myös tänne blogiin vähän etukäteen. Ja sattuikin vielä näin sopivasti tämän fashion-teeman yhteyteen. :)

    Itse aion tänään katsoa sen Vivienne Westwood -dokumentin ja ensi perjantaina Coco Avant Chanel -elokuvan. Kävin Coco Avant Chanelin kyllä katsomassa aikoinaan elokuvateatterissakin, mutta ihanaa Chanelia ei voi koskaan nähdä liikaa. :)

    Myös The September Issue on tosi hyvä! Sen jälkeen kannattaa katsoa myös The Devil Wears Prada (Paholainen pukeutuu Pradaan) -elokuva tai lukea kirja, jos et ole niihin vielä tutustunut. Kiinnostavia yhtymäkohtia todellisuuteen! :)

    Rachel Zoe on kyllä ihana! Tosi kiva kuulla, että myös sinä tykkäät hänestä. :)

    Jotenkin pidän Rachel Zoen glamourista tyylistä tosi paljon vaikka en itse pukeudukaan niin, ja ihailen myös hänen intohimoista suhtautumistaan työhönsä. The Rachel Zoe Project oli tosi kiva tv-sarja, ja myös tuo kuvassa näkyvä Rachel Zoen kirja Style A to Zoe on tosi hyvä. Suosittelen lämpimästi, jos et ole sitä vielä lukenut. :)

    Ihanaa kun teidän tyttöjen kanssa saa täällä höpöttää muodistakin! :)


    Eiko: Ihailen samaa, eli jotenkin tosi tyylikäs tuo Rachel Zoen linja kynsilakkojen suhteen, varmaan jää hyvin myös ihmisten mieleen. Olen itse ajatellut, että pitäisi käyttää vain klassista ja naisellista punaista kynsilakkaa, joka sopii minulle hyvin. Olen kuitenkin samoin kuin sinä aivan liian vaihtelunhaluinen siihen, eli en ole vain ainakaan vielä malttanut. Ehkä tuohon päätyy pitkän tien kautta, sitten kun on kokeillut jo kaikkea muuta. Vähän samaan tyyliin kuin monet muotialan ihmiset käyttävät vain pelkkää mustaa. :)

    Voi että, sä olet kyllä niin samanlainen kuin minä! Voisin kanssa kevyesti käyttää lauantaipäivän siihen, että ajaisin 130 km meikkien perässä, jos en asuisi täällä Helsingissä. :) Olen kerran pyöräillytkin 17 km suuntaansa kesähuvilaltamme. :)

    Uskon että sulla on ollut kyllä kiva päivä, kaikki uudet ihanat kesäkokoelmatkin alkavat olla nyt kaupoissa. Olen itse kirjoittamassa parhaillaan esittelyä IsaDoran ja YSL:n kesäkokoelmista tänne blogiin, ja olen aivan innoissani! :)

    VastaaPoista
  6. Ekaa kertaa täällä kivassa blogissasi, löysin kynsilakkoja googlettamalla :)

    Reissaan paljon ja hamstrailen kynsilakkoja, vaikka olen melko
    laiska lakkaamaan :D

    Chaneleita minulla on tällä hetkellä 17 kpl, suosikkivärini ovat English Rose, Peridot, Blue Satin ja Black Pearl. Rouge Noirin (US Vamp) koostumus on mielestäni erikoinen koska se on paljon jähmeämpi ja vaikeampi levittää kuin muut Chanelin lakat, ja kuivuu huomattavasti hitaammin. Ensimmäinen on ostettu Ranskasta ja toinen Jenkeistä, ja molemmat olleet samanlaisia koostumuksiltaan.

    Sen olen myös tosiaan huomannut että Jenkeissä harrastetaan huomattavasti lyhyempiä kynsiä kuin täällä. Melkein jokaisen jenkkituttavani
    suosikkikynsilakkasävy on edelleen se kuuluisa OPI:n Lincoln Park After Dark. Tosi ihana sävy sekin.

    -L-

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: Hei, tervetuloa! Voi miten kivaa saada lisää Chanelin kynsilakkojen ystäviä tänne paikalle! :)

    Kynsilakat on kyllä niin kivoja, aina sitä inspiroituu uudesta väristä vaikka kotona odottaisi kuinka monta jo ennestään! :)

    Vau, sun Chanel kokoelmat kuulostavat upeilta! English Rose on minulle aivan uusi väri, kuulostaa ihanalta. Täytyy kurkata se lentokentällä, jos sitä vaikka vielä olisi. :) Muuten sun suosikkeja on nuo kaikki kuuluisat klassikkosävyt, ihanaa. Niin kivaa tavata toinenkin Chanelin kynsilakoista kiinnostunut! Ne ovat parhaimmillaan kuin taidetta, sitä mieltä olen aina ollut. :)

    En ole onneksi itse huomannut Rouge Noirissani mitään ihmellistä levittyvyyden kannalta. Tarkkana sen kanssa joutuu kynsiä lakattaessa olemaan, kun on niin tumma että kaikki virheet näkyvät helposti. Noissa kuvissakin se on aika epäsiisti, mutta kuvat ovat sen verran pieniä, ettei näy niin hyvin. :)

    Tosi kiinnostavaa että olet kokeillut Rouge Noirista sekä amerikkalaista että eurooppalaista versiota, eikä koostumuksissa ole mielestäsi eroa. Itselleni on tuttu vain tuo eurooppalainen.

    Tosi mielenkiintoinen myös tuo tieto, että sun kaikilla tutuilla Yhdysvalloissa on lyhyet kynnet. Itse olen jotenkin jäänyt siihen ajatukseen, että todella monella on siellä rakennekynnet, mutta ehkä se on vain tietyissä piireissä. Ja varmaan se muoti alkaa mennä myös ohi. Niinhän siinä aina käy, ensin kaikki innostuvat, ja sitten aletaankin arvostaa vastakkaista asiaa eli lyhyitä, siistejä ja luonnollisia omia kynsiä.

    Oi, OPI Lincoln Park After Dark on yksi omiakin suosikkejani! Ja näyttää tietysti ehdottomasti parhaalta lyhyissä kynsissä. Minulla on sen sisarlakka Lincoln Park At Midnight, joka on muuten sama, mutta siinä on lisäksi hyvin kevyttä shimmeriä. Olen sattumalta ostanut sen muuten juuri New Yorkista alennuksesta. Se on kyllä ehdottomasti omassa kynsilakkojen top 10:ssäni! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)