torstai 14. huhtikuuta 2011

Wet n Wild Brulee -luomiväri ja kuuma kysymys: helmiäinen vai matta?

Olin muutama viikko sitten meikkikurssilla kosmetologilla. Kurssi oli siitä kiva, että sain ottaa sinne mukaan omat siveltimeni ja meikkini, ja niitä sitten analysoitiin siellä ja pyrittiin yhdessä korjaamaan mahdollisia virheitä meikkauksessa.

Eli kyseessä oli ehkä ennemminkin henkilökohtainen meikkiopastus. Aiemmin olen ollut vain sellaisissa meikkiopastuksissa, jossa on aina meikattu jollakin tietyllä sarjalla ja sitten samalla  yritetty kaupata sen sarjan tuotteita (Make Up Store, MAC, Dior...). Niitä sitten sorrunkin usein ostamaan, sillä luulen naiivisti, että lopputulos on ollut niistä tuotteista kiinni eikä niinkään taidosta...

Tällä kertaa oli oikein vapauttavaa se, että tarkoituksena ei ollut todellakaan tutustua uusiin tuotteisiin vaan oppia käyttämään oikein niitä omia vanhoja!

Toivomuksestani meikkiopastuksessa keskityttiin eniten silmämeikkiin ja erityisesti varjostuksiin, sillä muun teorian ja perustekniikat tunnen hallitsevani jo aika hyvin.

Kosmetologi oli hyvin kokenut ja ollut alalla jo kymmeniä vuosia. Hän teki hyvin mielenkiintoisen havainnon analysoidessaan mukana kuskaamiani luomivärejä. Lähes kaikki luomivärini ovat helmiäisiä, mattaluomivärejä minulla ei ollut mukana yhtään.

En ole koskaan kiinnittänyt asiaan huomiota, sillä olen ostanut vain luomivärejä, jotka näyttävät minusta kivalta tai joita joku on minulle suositellut.

Kosmetologin mukaan helmiäis-kimaltavien luomivärien ongelmana on se, että niiden päälle ei tartu kunnolla mikään. Niillä voi siis ymmärtääkseni olla vaikeampi tehdä useamman sävyn meikkejä ja häivytellä niitä. Lisäksi mattavärit sopivat useimmille ihmisille ainakin vanhetessa paremmin. 

Mutta siis en minä vielä niin vanha ole, kolmekymppinen vasta, joten kosmetologi sanoikin, että voisin vielä huoletta käytellä helmiäisiä pitkään. Silti asia jäi vaivaamaan minua.  

Normaalisti silmämeikkien pohjana käyttämäni Make Up Storen luomivärit Muffin ja Pink Frost eivät kelvanneet meikkikurssin pitäjälle pohjusteeksi. 

Minulla on tapana laittaa ensin tavallinen silmämeikinpohjustaja luomelle eli Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Siihen päälle laitan Goshin voidemaista luomiväripuikkoa aina siinä sävyssä, minkä väristä silmämeikkiä olen tekemässä. Ja siihen päälle vedän vielä joko MUSn Muffinia, joka on yllä olevassa kuvassa vasemmalla tai MUSn Pink Frostia. Ja tämän kuorrutuksen päälle alan sitten vasta laittaa värillisiä luomivärejä.

Beigeä Muffinia, joka on varmaan Make Up Storen suosituin ja myydyin luomiväri, käytän lämpimänsävyisiin ja ruskeisiin silmämeikkeihin ja valkoisempaa Pink Frostia kylmiin silmämeikkeihin. Laitan niitä koko luomelle Goshin puikon päälle ja lisäksi silmän sisäkulmaan ja kulmaluulle korostusväriksi. Tämän tekniikan olen oppinut aikanaan Make Up Storen meikkaajalta.

Tämän varsin pitkäaikaisen käytäntöni meikkikurssia pitänyt kosmetologi siis tyrmäsi täysin sillä perusteella, että sekä Muffin että Pink Frost ovat helmiäisluomivärejä.

Kosmetologi käytti kurssilla minulle sitten Grimasin beigeä mattaluomiväriä pohjustukseen, ja sanoi, että tarvitsisin ehdottomasti matan pohjustajan. Kosmetologi jopa neuvoi minulle Helsingistä ammattilaisten kaupan, josta Grimaseja saa, mutta en huomannut ottaa tarkkoja tietoja ylös tai kysyä sävynumeroa.


No mutta, kuinka ollakaan, onneksi olin juuri vähän aiemmin ostanut Seppälästä Wet n Wildin kehutun beigen Brulee-luomivärin. Se ei ollut hinnalla pilattu kuten ei Wet n Wildit yleensäkään, ja maksoi vain 3,95 euroa.

Jännityksellä tarkastin kotona Bruleen koostumuksen, ja huh, se on matta. Sen sijaan kaksi muuta välillä lähinnä kyllä korostukseen eli highlightina käyttämääni luomiväriä MACn Shroom ja L'Orealin legendaarinen Golden Beige ovat kyllä tukevasti helmiäisiä.  


Wettiksissä kannattaa muuten huomioida se, että myös Wettiksen kuuden luomivärin paleteissa (Lust, Greed ja Vanity) toinen eli vasen puoli on aina mattaluomivärejä, joten niissäkin vaaleimmat sävyt käyvät oivallisesti muiden värillisten luomivärien pohjustukseen.

Suhteessa Wettiksen solo onkin ehkä kallimpi 3,95 euron hinnallaan, sillä ei se ole kooltaan niin paljon suurempi kuin kuuden luomivärin palettien luomivärit, joissa koko paletti maksaa vain 7,95 euroa.

Minä en kuitenkaan raaski käyttää palettien luomivärejä muiden luomivärien pohjustamiseen, joten siksi tämä yksittäinen Brulee on minulle oikein hyvä.


Meikkiopastusta pitänyt kosmetologi arveli, että tarjolla olisi sen vuoksi paljon enemmän helmiäisluomivärejä kuin mattoja, että ne näyttävät kivemmilta ja ihmiset ostavat niitä helpommin. Nyt kun olen yrittänyt etsiä mattaluomivärejä, olen huomannut, että tämä on melko lailla totta.

Mattaluomivärit näyttävät kaupassa vaan niin paljon tylsemmiltä ja latteammilta, että usein tulee tartuttua ennemmin siihen kauniisti kimaltelevaan helmiäiseen.

Kaikilla merkeillä ei minusta edes ole niin kovin paljon mattakoostumuksellisia luomivärejä tarjolla. Yhdellä suosikkimerkeistäni IsaDoralla on jonkin verran. Lisäksi havaitsin, että kalliimmista merkeistä Clarinsilla on aika hyvä valikoima mattaluomivärejä melko neutraaleissa sävyissä. Voi olla, että se johtuu siitä, että Clarinsilla on ehkä vähän iäkkäämpi kohderyhmä, joka karttaa helmiäisluomivärejä kuin ruttoa. Se opetus on varmaan siis mennyt perille, että helmiäiset eivät sovi enää "aikuiselle naiselle".

Onkos teillä jotakin mielipidettä tähän asiaan, helmiäinen vai matta?   

10 kommenttia:

 1. Minulla on tuo Creme brulee, ostettuna juurikin jos ei kokoluomelle, niin yläosioon häivytystä helpottamaan.
  Kotona kuitenkin rupesin funtsimaan, että ostinko nyt puuteria, kalliimmalla hinnalla :D Ei, kyllähän tuota olen käyttänyt sen murenevaisuudesta huolimatta, mutta varmaan puuterillakin silti saisi saman?

  VastaaPoista
 2. Voi ei Laura, eipä kuulosta hyvältä!

  Minä en ole vielä testannut Bruleeta, sillä jotenkin minulla tökkii se vähän tunkkainen väri ja mattainen koostumus. Tyyneesti vaan käyttelen edelleen noita MUSn Muffinia ja Pink Frostia, vaikka I should know better... :) Eikä hirveän hyvältä kyllä nyt kuulosta tuo sunkaan kokemus!

  VastaaPoista
 3. onpa mielenkiintoisen kuuloinen opastus! Minäkin olen ollut MUS:n kurssilla mutta en ollut ollenkaan tyytyväinen. Onneksi siinä tuli ne tuotteet niin eivät menneet rahat hukkaan. Grimasia saa kaisaniemen metroaseman naamiaisasukaupasta, niillä on sekä matta- että helmiäisluomivärejä. Mullakaan ei juuri mattoja löydy, mutta harkitsen sen coastal scentsin 88 paletin ostoa, niin siinä ratkeais niiden puute kerta heitolla.

  VastaaPoista
 4. Mulla on toi MUS:in Muffin ja se on oikein täydellinen - mutta minäpä en pohjustakaan sillä kuin kulmaluun ja käytän sitä häivytyksessä. Luomea en pohjusta yleensä lainkaan muulla kuin meikkipohjalla, ja jos pohjustankin, se on vain se pohjuste (UDEPP tai Goshin puikko tai MAC:in Paint Pot). Mun mielestä luomivärillä pohjustaminen heikentää sävyn intensiivisyyttä, siksi se kuuluu sinne kulmaluulle tekemään juuri tuota häivytystä ja sitten sitä hohtoa.

  Missä kävit opastuksessa? Laita mulle maililla, jos et halua julkisesti mainostaa. Vois joskus mennä itekin.

  VastaaPoista
 5. Mä tykkään mattaluomiväreistä, sopivat muutenkin itselleni paremmin kun on raskaat luomet mutta silti niitä ei ole kuin pari hassua ja kaikki muut ovat helmiäistä. Itse asiassa tässä juuri vähän aikaa sitte mietinkin että miten näissä markettivalikoimissa luomivärit ovat yleensä juuri helmiäisiä, mattaan kun nyt harvemmin törmää. :D Kai se on niin että se helmiäinen on kivemman näköinen kuten sanoit, mutta toisaalta matta sopii kaikille naisille ikää ja silmäluomia katsomatta. ;)
  Tykkään kyllä myös helmiäisistäkin ja niitä nimenomaan käytän juuri eniten, etenkin Inglotin nyt viime aikoina kun on niin herkullisia sävyjä. :)

  VastaaPoista
 6. No täällä joku kertoikin mistä sitä Grimasia saa Helsingistä. ;) No minä lisään linkin, kun kerta sen sulle etsin. ;D
  http://www.aprilli.fi/PublishedService?pageID=3&action=view&groupID=313&OpenGroups=313

  Kouvolassa on myös Grimasin myymälä, koska tuo Grimasin meikkien maahantuoja Markku Purho on kouvolalainen. ;) Nippeli tietoutta. :D En ole vielä saannut aikaiseksi, että kävisin siellä, sillä alan opiskelijana saan sieltä -50 % alennuksen!!!! :) Kuten myös Helsingin myymälässä.

  Mulla on juuri nuo samat MUSin luomivärit! Käytän Muffinia korostajana lämpöisessä meikissä ja Pink Frostia kylmemmissä meikeissä.

  Noista matta luomiväreistä ja helmiäisistä aikuiselle naiselle... silloin kun silmäluomet alkavat oikeasti olla rypistyneet ja helmiäistä käyttäessä huomaa, että ne rypythän vaan korostu ja pomppas esiin, niin siinä vaiheessa kannattaa vaihtaa mattaan. ;) Oma äitini on 47-vuotias, mutta hänelle pystyi vielä käyttää Stilan luomiväriä, joka oli aavistuksen helmiäinen. Laadukas helmiäisluomiväri, joka hohtaa aavistuksen, sulautuu luomelle hyvin, eikä tuo luomien ryppyisyyttä esiin. Laitan linkin äitini meikkikuviin blogissani. Olen siellä kirjoittanut lyhyesti infoa aikuisen naisen meikistä...
  http://glitz8glam.blogspot.com/2011/02/aikuisen-naisen-meikki.html

  Eli on niin paljon ihmisestä ja luomivärin laadusta kiinni, että näyttääkö helmiäinen hyvältä aikuisella naisella. Jauhoiset matta-luomiväritkään eivät imartele aikuisen naisen luomia, sillä nekin korostavat jo kertyneitä ryppyjä silmäluomilla. Laatu on oikeastaan ratkaisu aikuiselle naiselle luomiväreissä ja hyvä pohjustus meikissä yleensäkin.

  Laitan toisenkin linkin blogiini missä kerron aikuisen naisen meikistä. Siinä olen käyttänyt matta-luomivärejä.
  http://glitz8glam.blogspot.com/2011/03/koulutoitaaikuisen-naisen.html

  Anteeksi tämä pitkä selostukseni, mutta minulla tuntui olevan vaan asiaa, asiaa, asiaa... ;D

  Nii se tuli vielä mieleeni, että en käytä itselleni pohjalla mitään luomiväriä, vaan lätkin kaikki värit suoraan pohjustajan päälle, mutta toisia meikatessa käytän toisinaan ja toisinaan en... se aina vähän riippuu. Aikuiselle naiselle olen käyttänyt puuteria tai sitten vaaleaa ihonväristä luomiväriä, joka on ollut matta.

  Nyt mä lopetan tämän kirjoittamisen... kiitos jos kukaan jaksoi edes lukea loppuun! :D

  VastaaPoista
 7. Jos haluaa saada luomivärien värit kunnolla esiin, niin ei kannata laittaa vaaleaa luomiväriä koko luomelle (oli se sitten helmiäinen tai matta), vaan vain sinne sisäkulmaan ja häivyttämiseen. Näin värit pääsevät tarraamaan kunnolla pohjustukseen kiinni, eikä vaalea luomiväri ole alla häiritsemässä sitä. :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi ja Sonia: Kyseessä oli tuttu lähellä sijaitseva kauneushoitola, jossa käyn muutenkin muutaman kerran vuodessa kasvohoidossa. Kosmetologi antoi minulle edellisellä kerralla kasvohoidossa ollessani muuten vaan meikkausvinkkejä, ja ehdotti, että voitaisiin pitää tällainen henkilökohtainen noin tunnin meikkiopastus. Vaikka hän pitää kyllä tavallisiakin meikkikursseja, joissa käydään kaikki peruasiat läpi ja meikkaillaan hoitolan siveltimillä ja Sothysin tuotteilla. Maksoin opastuksesta vain normaalin tuntitaksan, n. 50 e. Sonia, laitan sulle s-postilla vielä jossakin välissä tarkemmat tiedot jos olet kiinnostunut.

  Kannattaa kyllä varmaan kysäistä muiltakin kosmetologeilta/maskeeraajilta, jos olisi mahdollista tuoda omat välineet ja saada niihin opastusta. Otin oikein tarkoituksella mukaan kaikki "ongelma"luomivärini, että oppisin vihdoin käyttämään niitä. Ja nehän oli sitten kaikki noita helmiäisiä :) Voisin kirjoitella tästä bloginkin puolelle tarkemmin jutun jos tämä kiinnostaa :)

  Ja anonyymi vielä: Kiitos tiedosta Grimaksen osalta! Kosmetologin neuvoma paikka oli joku Bulevardin lähellä, mutta en huomannut kysyä nimeä tarkkaan ja kirjoittaa ylös. Sinänsä olisi ehkä parempi mun mennä johonkin kauneusalan liikkeeseen, niin osaisivat ehkä paremmin neuvoa sävyn kanssa. Tai ehkä siellä Kaisanimessäkin osaavat :)

  Ja mustakin se MUS:n kurssi oli aika turha. Mulle sattui vielä aika hiljainen meikkailija, joka ei paljon selostanut, teki vaan. Mutta saahan siinä tosiaan sen meikin ja ne tuotteet, vaikka opastus ei kovin perusteellista olekaan.

  MACilla on muuten ainakin Helsingin Stockkalla (Turusta en tiedä) ollut samantyyppinen diili, eli kolmea ostamaasi tuotetta vastaan saa ilmaisen meikkiopastuksen. Ja tuotteethan on musta MACilla vielä parempia kun MUSilla, joten jos on mahdollisuutta tulla Helsinkiin kannattaa varmaan valita MAC.

  Sonia: Ehkä munkin kannattaa tosiaan siirtyä käyttämään vaaleita luomivärejä vain korostukseen. Koko luomelle levitettynä ne ovat kyllä helpottaneet levittämistä ja häivyttämistä, niin ettei luomiväri jysähdä kiinni siihen pohjustajaan eikä suostu enää liikkumaan. Mutta toki intensiivisempää tulosta saisi ilman :)

  Serrated B: Mullekin sopisi paremmin varmaan mattaluomivärit siksi, että mulla on melko raskas kulmaluu. Pitäisi vain rohkeasti levittää sitä tummaa mattaa sinne tarpeeksi ylös, niin pienentäisi vähän sitä. Ja uskon, että syy sille, että mattaluomivärejä ei ole niin paljon tarjolla on just se, että ne ei ole niin houkuttelevan näköisiä. Ostin muutaman IsaDoran mattaduon, ja kyllähän ne helmiäiset näytti siellä kaupassa paljon kivemmilta. Mutta pysyin kovana :)

  Minna: Ihana, kiitos paljon linkeistä!

  Ja hauska detalji tuo, että Grimasin maahantuoja on Kouvolasta. Katsos vaan, kyllä sieltä Kouvolastakin löytyy :) Ja hyödynnä nyt ihmeessä tuo sun superalennus, aivan mahtava!

  Olenkin huomannut, että sulla on Minna usein käytössä ainakin Pink Frost. Ja olen siis ajatellut, että ei se voi siis ihan turha olla, kun sullakin kelpaa meikkailuun. :) Mutta mä taidan tosiaan siirtää nuo Muffinit ja Pink Frostit nyt vain korostukseen ja vaihtaa vähintään sen mun pohjustusluomivärin mattaan, ellen sitten luovu siitä rohkeasti kokonaan.

  Hei, samoin mulla AINA riittää juttua näistä meikeistä! Niin kuin mun blogijuttujen pituudestakin varmaan huomaa :) Sehän on tämän blogiharrastuksen paras puoli, että täällä voi keskustella niistä toisten kanssa, joita myös kiinnostaa. Kun mulla esim. ystävät ei nyt ole näistä niin innostuneita :)

  Myy: Olet kyllä ihan oikeessa! Ehkä mun on nyt vain luovuttava siitä vaaleasta turvallisesta pohjasta ja opeteltava kunnolla levittämään ja häivyttämään. Kun sitä varten kai niitä värillisiä pohjustajiakin käytetään, että luomivärit oikeasti näkyisivät jonnekin :)

  Ja kiitos kaikki ihanat kun jaksoitte kommentoida näin paljon! Niin kivaa lukea teidän kommentteja ja kuulla mielipiteitä ja hyviä vinkkejä! Kiitos!

  VastaaPoista
 9. Aikalailla tykkään kummastakin, joten tosi vaikea valita... Mutta tollanen meikkiohjaus olisi kiva käydä.

  VastaaPoista
 10. Ansku: Meikkiopastus oli kyllä oikein hyvä, joten suosittelen kyllä vastaavia :) Omia meikkausrutiineja on vain niin vaikea muuttaa, vaikka teoriassa tietääkin mitä pitäisi tehdä toisin. Sen vieminen käytäntöön onkin ihan toinen juttu, joten sen kanssa nyt sitten opastuksen jälkeen tuskistelen :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)