torstai 21. huhtikuuta 2011

Nuxe itseruskettavat ja aurinkosuojatuotteet

Nuxe, I have issues with you.


Eli miksi, oi miksi ranskalainen luksus-luonnonkosmetiikkamerkki Nuxe on mennyt uudistamaan loistavat Soleil Prodigieux -itseruskettavansa/aurinkosuojatuotteensa.

Siis aiemmin tuon itseruskettajan ja aurinkosuojan sai kirjoittaa yhteen, nyt nämä ominaisuudet on tuotteissa erotettu toisistaan. Ja samalla pakkauskoko on pienentynyt ja hinta noussut. No sehän on toki selvää, kun kerran uutta tutkimustyötä on tehty. Mutta aivan väärään suuntaan minun mielestäni.
Tässä esitteen kuvassa vielä Prodigieux-tuotteet vanhoina hyvinä aikoina eli viime kesänä.

Nuxen Soleil Prodigieux -linjaan kuului aiemmin itsesävyttävä kasvovoide, jossa oli suojakerroin 10. Sekin ehti kyllä tässä vuosien varrella uudistua jo kertaalleen, sillä sitä ennen suojakerroin oli 8.

Soleil Prodigieux kasvovoide kosteutti tehokkaasti, suojasi ihoa auringolta ja värjäsi sen samalla kauniin kullanruskeaksi. Todellinen unelmatuote siis, multi-purpose cream, niin kuin pakkauksessakin luki.

Samassa Prodigieux-sarjassa oli myös aivan ihana vartalovoide, joka teki samat temput kuin kasvovoidekin. Niiden koostumuksessakaan ei ollut suurta eroa, joten ihan hyvin olisi varmaan pärjännyt pelkällä vartalovoiteellakin. Aivan täydellisiä monikäyttötuotteita.

Ja mitä teki Nuxe? Meni uudistamaan nämä vähentämällä niiden multi-purpose ominaisuuksia.

Uudesta Soleil Prodigieux face creamista puuttuu aurinkosuojakerroin. Se on muuttunut ihan tavalliseksi itseruskettavaksi. Pahinta on se, että samalla myös koostumus, väri ja tuoksu ovat muuttuneet.

Aiempi Nuxen Soleil Prodigieux -voide tuoksui ihanan hunajaiselta. Koostumus oli täyteläinen ja ylellinen ja väri kauniin kullanhohtoisen ruskea. Juuri sopiva vaalealle pohjoismaalaiselle iholleni.

Uusi Soleil Prodigieux on koostumukseltaan huomattavasti ohuempaa ja väri on paljon tummempi, melkein kuparinruskea. Voiteen tuoksu on muuttunut tyypilliseksi itseruskettavien hajuksi ja siinä on pistävä metallinen sävy. Voitte uskoa että olin pettynyt.   


Sama homma on tapahtunut Soleil Prodigieux body lotionille. Myös se on enää pelkkä itseruskettava, jota saisi kyllä halvemmalla muiltakin merkeiltä, sillä Nuxen voiteiden hinta on aika suolainen.

Soleil Prodigieux -vartalovoiteen hinta on huikeat 28 euroa. Aiemmin se maksoi kyllä suurin piirtein saman verran, mutta silloin tavaraakin oli tuubissa vähän enemmän. Uudistunut pakkauskoko on vain 100 ml, kun aiemmin se oli 125 ml. Kasvovoiteissa on tapahtunut sama homma, eli aiemmin koko oli 50 ml, nyt 40 ml.

Sain sattumalta syksyllä tietää, että nämä Nuxen Soleil Prodigieux -tuotteet tulevat uudistumaan. Hyllyssä oli vähän aikaa sekä uutta että vanhaa mallia vartalovoiteista tarjolla, joten juttelin Sokoksella Nuxen konsulentin kanssa. Hän sanoi, että he olivat saaneet asiakkailta paljon negatiivista palautetta uudistuksen johdosta. Siis täällä Suomessa, mutta en tiedä välittävätkö sitten Ranskassa Nuxen kotimaassa siitä.

Konsulentin neuvosta ostin vielä varastoon yhden purkin vanhanmallista suojakertoimellista Soleil Prodigieux -vartalovoidetta. Konsulentin mukaan se säilyy kyllä, joten se on nyt odottanut minulla tulevaa kesää. Mutta maansuru tulee kun se loppuu, mitä sitten teen?

Tykkään ihan hirveästi Nuxen vanhojen voiteiden helppoudesta, kun yhdellä voiteella saa sekä suojakerrointa että vähän sävyä iholle. En tiedä olisiko jollakin muulla merkillä jotakin vastaavaa korvaavaa tuotetta, sillä olen nyt niin pettynyt noihin uusiin Nuxeihin?

Se vielä jotenkin menisi, että suojakerroin puuttuu, mutta samalla voiteiden sävy on muuttunut minun vaalealle iholleni liian tummaksi ja koostumus muutenkin ikäväksi. En ole keksinyt tähän mitään muuta syytä kuin lapsellisesti sen, että Ranskassa ihmiset ovat tummempia, joten voiteiden sävyäkin on ollut tarpeen tummentaa. Mutta samalla ne ovat muuttuneet meille vaaleammille pohjoismaalaisille melkein epäluonnollisen tummiksi. Pumpulipupu ei siis enää suosittele näitä!
Nyt kevään tullen kohtasin kuitenkin Nuxen kasvovoiteen kanssa todellisia ongelmia. Minulla on ollut vielä vähän jäljellä vanhaa Soleil Prodigieux Multi-Purpose kasvovoidetta suojakertoimella 8, ja sitä olen sitten käyttänyt esim. juoksulenkeillä aurinkoisina aamuina. En oikein uskalla lähteä auringonpaisteeseen juoksentelemaan ilman mitään aurinkosuojaakaan ja meikkivoidettakaan ei oikein viitsi juoksulenkille laittaa :)

Pääsiäisen vapaapäivinä tulee varmasti oltua paljon ulkona ilman meikkiä, joten hädissäni löysin nyt Stockkalta vielä yhden uutuuden Nuxen Soleil Prodigieux -linjaan.

Se on kasvovoide Ecran Prodigieux suojakertoimella 30. Kuulostaa hyvältä, sillä vanhan kasvovoiteen suojakerroin 8-10 olikin vähän liian vähän kasvoille.

Hintaa Ecran Prodigieux 30 ml:n pikkutuubilla oli 20 euroa.

Kuvassa vasemmalla siis Nuxen vanhanmallinen kullanvärinen Soleil Prodigieux -kasvovoide suojakertoimella 8. Keskellä uusi kuparinvärinen Soleil Prodigieux ilman suojakerrointa. Ja sen vieressä sitten uusi Ecran Prodigieux suojakertoimella 30.

Eli yhden hyvän vanhan tuotteen sijaan minulla onkin nyt sitten kaksi huonompaa uutta. Ei tule kovin halvaksi tällä menetelmällä, mutta Nuxelle tämä business tietysti kannattaa.

Yritin tutkia tuon Ecran Prodigieuxn pakkausta tarkkaan ja katsoin vielä Nuxen nettisivuiltakin, mutta minulle ei selvinnyt varmasti oliko siinä itseruskettava ominaisuus vai ei. Saman värisessä tuubissa se oli kyllä kuin tuo itseruskettava kasvovoidekin. Kotona kun avasin sen, niin voi pettymysten pettymys. Ecran Prodigieuxssa ei ole väriä ollenkaan. Se on ihan tavallinen aurinkosuojavoide, vaikka tuoksuukin ihanalle. Eli joutuisin siis jatkossakin ostamaan molemmat tuotteet jos haluaisin sekä itseruskettavaa että aurinkosuojakerrointa ja sekoittelemaan niitä itse.

Eli sori vaan Nuxe, luulen että jatkossa I'm going to take my business elsewhere, jos vain löydän jotakin parempaa.   

3 kommenttia:

 1. Voi hitsi! Voin vaan kuvitella miten sua harmittaa... itsellekin sattunu noita, että suosikkituote lopetetaan tai sit se muutetaan huonompaan suuntaan. :(

  VastaaPoista
 2. Minna: Joo, se on tosi, tosi ärsyttävää. En ymmärrä miksi hyvää ja toimivaa tuotetta pitää välttämättä mennä uudistamaan.

  Pitäisi kyllä olla nyt aktiivinen kuluttaja ja laittaa Nuxelle palautetta tuostakin jutusta, kun eiväthän voi välttämättä muuten tietää, mitä asiakkaat ajattelevat. Myynnissä se sitten varmaan vähitellen näkyy, jos uudistus ei ole onnistunut :(

  VastaaPoista
 3. Kannattaisi laittaa, mutta yleensä me suomalaiset annamme asioiden olla ja tyydymme kohtaloon asiassa kuin asiassa. :D

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)