keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Ensimmäiset Konadini

OMG, it's Konad-o-mania!

Elikkä ostin ekat Konadini ja olen innostunut!!

Niille, jotka ovat yhtä pihalla kuin minä aiemmin, niin Konadit ovat kynsikoristelutuotteita, joissa kynsilakalla leimataan kynnelle kuvioita.

Kävin ostoksilla Konadien maahantuojalla Cesars Shopissa Helsingin Kruununhaassa (Liisankatu 12). Samassa yhteydessä sijaitsee kynsistudio Nailfix, ja se on jokaisen kynsikoristelijan taivas. Aivan ihana paikka, jossa oli valtavasti kynsilakkoja, kynsikoristeita ja kaikkea ihanaa tarjolla. Nailfix/Cesars myy mm. Color Clubin ja Essien kynsilakkoja sekä Poshen ja Sechen kynsituotteita, joita on muuten vaikea Suomesta saada (myös nettikauppa). Ja parasta on se, että se on auki myös meille tavallisille asiakkaille eikä vain ammattilaisille.

Toinen vastaava ihana paikka meikkipuolella on Make Up For Everin noutotukku Helsingin Kalliossa (Helsinginkatu 16), jonne myös yksityisasiakkaat ovat tervetulleita.

Kummassakin näissä ensisijaisesti ammattilaisille suunnatussa paikassa olen saanut loistavaa palvelua ja hyviä neuvoja. Suosittelen siis molempia lämpimästi!

Erityisesti Konadit kannattaa mielestäni ehdottomasti käydä ostamassa tuolta Cesars Shopista jos vain Helsingissä olette. Aivan mahtavat valikoimat! Konadia myydään myös ainakin Stockkalla. En ole pyörinyt siellä Konadin hyllyllä, mutta luulisin sen olevan aika vaatimaton Cesars Shopiin nähden.

Cesars Shopin noutopiste on auki ti-to klo 10-16, jolloin siellä voi käydä ihan normaalisti ostoksilla. Lisäksi tavarat voi ymmärtääkseni tilata ja maksaa netissä, ja noutaa sitten vapaammin Studio Nailfixin aukioloaikoina arkena klo 10-17, jos haluaa säästää postikuluissa. Näin ainakin ymmärsin, että tuo systeemi toimii. Lisäksi ikkunan ulkopuolella saa varmaan käydä aivan maksutta kuolaamassa, ainakin nyt Color Clubin uusimmat kokoelmat Starry Temptress ja Wicked Sweet olivat ikkunassa.


Tässä Konad-aloituspakettini, jonka koostin ammattilaisen ystävällisellä avustuksella.
Sain mukaani myös Konadin esitteen, jossa oli neuvottu tarkasti leimaaminen ja esitelty Konadin tuotteet. Ilman sitä olisinkin ollut pulassa, sillä aloitan täysin nollasta tämän leimailuharrastuksen.

Olen aiemmin vältellyt turhaan hengittelemästä kynsilakkoja, ja siksi en ole ollut kovin kiinnostunut kynsien koristelustakaan. Lisäksi olen pitänyt varsinkin tätä Konad-hommaa vähän teinien hömpötyksenä, ja ajatellut olevani vähän liian vanha koristelemaan kynsiäni.

Sain kuitenkin jokin aika sitten ystävältäni kaksi arkkia kynsikoristetarroja. Kokeilin niitä kerran, ja jäin samantien koukkuun. Aivan mahtavaa, miten pienellä vaivalla voi saada kauniit kynnet ja toteuttaa samalla luovuuttaan!

Eli ajattelin tätä Konad leimailuhommaa nyt kesäharrastukseksi. Nyt voi hyvin lakkailla kynsiä ulkona, joten ei tarvitse olla huolissaan turhista kynsilakan höyryistäkään. Muut ostavat vaikka rullaluistimet tai uudet biksut kesäksi, minä ostin Konad leimausvälineet!

Kanavoin luovuuteni nyt tähän, ja jos opin, niin leimailen kaikkien ystävienikin kynnet. Voi miten hauskaa!


Olin etukäteen katsonut Cesars Shopin nettisivuilta, että voisin vaikka aloitella jollakin Konadin valmiilla setillä, jossa olisi kaikki tarvittava.

Tykästyin heti settiin T, jossa oli valkoinen ja tummansininen leimauslakka, kuvalaatta M36, päällyslakka ja kaikkiin leimailuihin tarvittava leimasin ja scraper. Halusin ehdottomasti sellaisen setin, jossa olisi päällyslakka valmiiksi, sillä ymmärtääkseni Konadin leimauslakkojen kanssa ei sovi kuin Konadin oma päällyslakka.

Konad Set T:n hinta oli 19,66 euroa. 

Tässä tuli sitten heti avuksi ammattilainen. Cesars Shopissa olisivat kyllä varmaan myyneet minulle myös Set T:n jos olisin välttämättä halunnut, mutta onneksi kysyin myyjän omaa mielipidettä asiasta.

Minua neuvottiin mielummin ottamaan isompia kynsilakkoja, ja Set T:hen kuuluva tummansininen kynsilakka ei kuulemma ole kovin näkyvä. 

Olin kuullut, että Konadin iso, kaksipäinen leimasin olisi hyvä, joten halusin sen. Samaan pakettiin kuului myös scraper eli se tela, jolla ylimääräiset leimauslakat pyyhitään leimauslaatalta. Scraper oli myös ehkä suurempi kuin Konadin normaaliscraperit.

Halusin niin helpot jutut kuin mahdollista, sillä olen aivan aloittelija.  

Hintaa leimasin-scraper paketilla oli 5,20 euroa.

Leimauslakaksi valitsin valkoisen erikoislakan, vaikka myyjä suositteli ensin mustaa. En niin paljon tykkää synkästä mustasta ainakaan crackle-kynsilakoissa, joten ajattelin että tähän leimauslakkaan pätisivät samat säännöt.

Valkoinen näkyy värillisen kynsilakan päältä hyvin ja on aina raikas. 

Hintaa normaalikokoisella leimauslakalla oli 5,20 euroa. Ainetta siinä on 11 ml, kun valmiin setin mukana tulevassa lakassa olisi ollut vain 5 ml.

Lisäksi ostin Konadin päällyslakan, joka maksoi myös 5,20 euroa.

Vaikeinta oli valita leimauslaatta, sillä halusin näin alkuun ostaa vain yhden siltä varalta, että leimailu ei lähdekään minulta sujumaan.

Halusin ehdottomasti, että laatassa olisi perhosia ja kukkia. Tykkään hirveästi molemmista, ja minusta ne sopivat ihanasti kynsiin koristeiksi. Isäni kerää perhosia, joten olen tykännyt niistä pienestä asti.

Set T:n mukana olisi tullut kuvalaatta M36, jossa on nimenomaan kukkasia ja perhosia. Siitä kuulemma monet aloittavat, joten sen pitäisi olla helppo. Muitakin laattoja oli vaihtoehtona, mutta päädyin kuitenkin ottamaan lopulta tuon M36:n. Sen kuvat ovat melko pieniä ja selkeitä, mitkä on kuulemma helpoin leimata.

Konadin kuvalaatat maksoivat 6,50 euroa.

Mukaan saamassani esitteessä oli kuvat kaikista Konadin laatoista. Ihana mitä kaikkia kuvia niissä onkin! Löysin heti muutaman laatan, jotka ehdottomasti haluaisin, jos tämä lähtee sujumaan.

Tykästyin erityisesti malleihin M53 ja M54, jotka ovat täynnnä kukkia ja perhosia. Samoin M20 ja M21 ovat kukka/perhoslaattoja. Lisäksi aivan mahtava on Hawaii-laatta M29, jossa on tyyliteltyjä kukkasia ja ananas.

Kaikki Konadin laatat ovat Konadin nettisivuilla täällä. Laattojen kuvat löytyvät myös Cesars Shopin nettisivuilta täältä.

Lisäksi esitettä selaillessani ryhdyin pohtimaan, että tarvitsisinko mahdollisesti myös strasseja tai jotain timantteja tai mitä niitä nyt onkaan koristeiksi noihin leimailuihini. Pitää mennä uudelleen paremmalla ajalla tuonne Cesars Shopiin tutustumaan!

Hintaa ostoksilleni tuli yhteensä 22,10 euroa. Ei siis kovin paljon enempää, kuin mitä valmis Set T olisi maksanut (19,66 e), ja nyt sain varmasti hyvät tarvikkeet.

Evääksi sain lisäksi seuraavat neuvot: ei saa painaa yhtään, pitää olla nopea eikä saa heti luovuttaa. Pitää harjoitella ja harjoitella. Myyjä lohdutti minua, että jopa 9-vuotiaat tytöt käyvät ostamassa leimaustarvikkeita, joten ehkä minäkin opin! 

Noiden Konadin tuotteiden lisäksi minulla on China Glazen metallilakkoja, joiden pitäisi myös sopia leimailuun.

Minulla on China Glazen kevään 2009 Romantique Collectionista vaaleanpunainen Emotion, violetti Joy, persikkainen Poetic, vaaleanruskea Magical, ruskea Delight ja vihreä Cherish. Lisäksi minulla on myös China Glazen syksyn 2009 Khrome Collectionista punertavanruskea Robotika.

Romantique Collectionista minulla oli aiemmin myös kylmä vaaleanpunainen Admire, mutta sen olen lahjoittanut ystävälleni. Jos innostun noista leimailuista, niin aion kysyä saisinko sen vielä takaisin. 
Ajatelkaa nimittäin kuinka ihania kuvia näillä China Glazen värikkäillä kynsilakoilla saa, jos leimailut vain onnistuvat.

Olen ostanut ne kyllä alun perin tavallisiksi koko kynnen kynsilakoiksi, joten siksi ruskeat värit ovat vähän yliedustettuina.


Mutta vihreitä, vaaleanpunaisia, persikkaisia kukkasia ja perhosia, oi miten ihanaa!

13 kommenttia:

 1. Oi jee!!! Hieno juttu, että rohkaistuit ja päätit kokeilla leimailua! :) Se on kivaa ja helppoa. Nii ja varo vaan miten moni tuttavasi alkaa kyselemään, että voi rakas pupuliini... voisitko olla NIIN ihana ja laittaa kynteni tyttöjen iltaa varten? ;D

  Hitsi kun en muista, että olenko kiikuttanu jo sulle tän linkin, mut eikai toisinto haittaa? ;D
  http://glitz8glam.blogspot.com/2011/04/perhosia-kynsilla.html

  Eli siinä on perhosia leimailtu eri värisillä China Glazen Romantique lakoilla.

  Monet lakat toimii jollakin yhdistelmällä joihinkin kuvioihin, mut ne yleensä selviää, kun vain rohkeasti kokeilee. Yleensä lakan tulee olla hyvä peittävyydeltään, jotta toimii leimailussa. ;)

  Nii ja ei ne koristelut kynnet oo pelkästää teinien juttu. Oma äitini 47-wee, mieheni äitipuoli 50-wee, mieheni sisko 39-wee jne. käyvät minun luona kynsiä laitattamassa. Sain oman 32-vuotiaan ystäväni hurahtamaan leimailuista. Hän totesi joku aika sitten tekstarilla, että tähän on tultu... hän laittaa kynsiään 2 tuntia!!! :D Olen aivan varma, että opit nopeasti. Itsekin olin todella epävarma itsestäni ekalla kerralla, mutta kun huomasin, että hei mähän onnistuin joten kuten, niin siitä into sitten vaan kasvoi! Tekemällä oppii taitavammaksi ja taitavammaksi.

  Sitten kuvia tänne, jotta pääsemme näkemään ekat Konad-kyntesi!!! :)

  VastaaPoista
 2. hassua, miten samoilla kulmilla me liikutaankaan; mun koulu sijaitsee unioninkadulla, ja asun ihan helsinginkadun vieressä ;)

  konadit kyllä houkuttelis kovasti muakin, mutten taida uskaltaa hankkia niitä, tai mun tutkinto ei ikinä valmistu... :D

  VastaaPoista
 3. Mun äiti käyttää myös Konadeja ja ikää on kuitenkin lähelle viittäkymmentä joten ei noi Konadit taida ihan teinejä olla. ;) Heh! Paitsi että ensin hän ei edes tiennyt että tuo vaatii oman erikoislakkansa niin jouduin hieman valaisemaan, oli kuulemma hyvin onnistunut normilakoillaankin. :D

  Itsekin suhtauduin aluksi hieman nihkeästi Konadeihin sillä ajattelin niiden olevan kuitenkin ältsyn kalliita mutta yllätyinkin miten edullisia ne ovat kun vertaa siihen, että se laatta ei ole mikään muutaman kerran käyttötavara. :)

  Nätti kuvalaatta, itse himoitsen puolestaan tällä hetkellä M83 laattaa siinä koreilevan kissaneidin vuoksi. ;)

  VastaaPoista
 4. Siitä se ajatus lähtee! ;) Mun mielestä molemmat, musta ja valkonen on hyviä alotusvärejä, ja jos löytyy kotoa ihan tavallinenkin musta, niin sekin voi käydä.

  Varmasti hienoja tulee noilla China Glazeilla. :)

  VastaaPoista
 5. Minäkään en uskalla antaa pirulle pikkusormea.. Sitäpaitsi mulla ei oikein tahdo pysyä mitkään lakat kynsissä, joutuvat töissä niin kovalle koetukselle. Pikkuisen himoitsen rakennekynsiä, varsinkin kun työkaveri hommasi sellaiset, ja hyvin ovat näyttäneet hänellä pysyvän. Niissähän lakat vissiin pysyvät paremmin.

  Edellisiin kommentteihin täytyy yhtyä, mun viisikymppinen äitini ja tätini (kaksoissiskot) puuhastelevat kumpikin kynsitarrojen ja ties minkä timangien kanssa, tädillä on mitä ihmeellisimpiä koristeita aina kynsissä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos paljon kommenteistanne tytöt, ihanaa kun aina kannustatte mua!


  Minna: Et ollut laittanut linkkiä aiemmin, aivan ihanat perhoskynnet! Ja niissähän oli just käytetty noita CG:n Romantiquen lakkoja. Tuosta M53 laatasta tuli heti yksi suosikkini, joten tiedän ainakin mitä seuraavaksi ostan jos harrastus jatkuu :)

  Mutta vitsit noi oli hienot noi sun perhoset! Itse aion olla tyytyväinen jos saan yhdenkin siistin perhosen yhdelle kynnelle aikaan, siitä aion aloittaa :)

  Hyvä tietää että kannattaa kokeilla muitakin kynsilakkoja leimailuun! Esim. ne sun My Private Jetilla leimatut kynnet oli onnistuneet oikein hienosti. Mulla ei itselläni ole My Private Jettia (ainakaan vielä), mutta olen ostanut sen ystävälleni, joten ehkä saan lainata häneltä :)

  Kiitos paljon rohkaisusta, oot ihana! Varmasti näette kuvia tekeleistäni jatkossa! :)


  Maijuemilia: Oi, sähän asut sitten ihan MUFEn vieressä ja voit poiketa Liisankadulla kotimatkalla :) Molemmat on tosi kivoja paikkoja! Eli ei kun ikkunaostoksia tekemään! :)

  Minusta Helsingissä on kivaa juuri tämä, että se on samaan aikaan pieni ja suuri kaupunki. Mä myös pyöräilen ja lenkkeilen usein siitä välistä Kaisanimen- ja Siltavuorenrantaa, joten varmaan ollaan kohdattu tietämättämme :)

  Mä voin sit kertoa sulle kannattaako ostaa Konadit vai ei :)


  Serrated B: Ihana, että sun äitikin Konadoi :) Ihan mahtavaa! Paljon terveisiä sun äidille, todella hauskaa! Sitä paitsi teinit keksii yleensä kaikki kivat jutut ekana, joten ihan turhaan olen ollut ennakkoluuloinen :) Kiva tietää myös, että tavallisillakin kynsilakoilla voi yrittää, mä olen jo nyt keksinyt vaikka mitä kivoja väriyhdistelmiä.

  Mäkin ajattelin ensin, että Konadeissa menee rahaa ihan turhaan, mutta sitten tajusin saman kuin sä, että ne välineethän on varmaan ikuisia. Eli jos ei nyt heti onnistu, niin voi vielä myöhemmin yrittää uudelleen. Eli siihen nähden ei ole musta todellakaan kallista.

  Googlasin tuon M83 laatan, kun sitä ei ollut vielä mun esitteessä. Sehän on ilmeisesti ihan uusi. Jänskän näköisiä, vähän erilaisia kuvioita. Jollakin tavalla taiteellisempia kuin muut. Myös se M82 vaikutti oikein kivalta, siinä oli hauskoja kaloja, tähtiä ja kukkia.


  Layrä (joka on todella upea!): Kiitos tuesta, sulla on aina niiiin upeita koristeluita! Ja erittäin hyvä tietää, että myös tavallista mustaa kynsilakkaa voi kokeilla. Mulla on Mavalan hyvin pigmenttinen Black, joka voi kyllä olla liian paksua koostumukseltaan. Lisäksi löytyy Chanelin Black Satin, mutta sitä en taida kyllä Konadeihin uhrata :) Olen vähän harkinnut Wild and Crazyn Bellie Upia, joten sitä voisi sitten ehkä kokeilla. Kiva myös, että sun mielestä mun valkoinen koristelulakka ei ollut ihan hölmö valinta! :)

  VastaaPoista
 7. Hellin: Kiitos kun kommentoit, niin löysin samalla sun tosi kivan blogin! Lisäsin sen tuonne blogini listaan, toivottavasti sopii. :)

  Mulla on just samanlainen olo kuin sulla, että voi hyvin käydä niin, että jään peruuttamattomasti koukkuun noihin koristeluihin. Tai sitten epäonnistun täysin, eikä paljon enää Konadit kiinnosta. Jännittävää joka tapauksessa!

  Rakennekynnet kestävät varmaan kaikenlaista, ja niihinhän saa tosi hienoja koristelujakin. Ne ovat vain melko kalliita, joten niiden huollatusten hinnalla saa jo aika monet kynsilakat ja Konadit kuukaudessa. Mutta sun työn takia voisivat olla sulle oikein hyvä valinta. Mä vähän pelkään, että omat kynnet heikentyvät niiden alla (olen kuullut jotain kauhutarinoita), joten en itse enää harkitse niitä. Lisäksi olen niin vaihtelunhaluinen, että haluan vaihtaa väriä ja koristelua usein :) Mutta varmaan olisivat helpot ja ratkaisu kynsilakan pysyvyysongelmiin.

  Ihana että sun äiti ja tädit on myös innostuneet kynsikoristeluista. Ei tämä nähtävästi ole mikään vain teinien harrastus, vaan kaikenikäisten naisten, miten kivaa!

  VastaaPoista
 8. Maijuemilia: Vielä specialviesti sulle toisesta aiheesta, jos luet näitä kommentteja.

  Mä kävin tänään vielä katsomassa niitä IsaDoran uusia Jelly Kiss -huulipunia, ja se kevään Fanciful-kokoelmassa ilmestynyt 51 Bare Bliss oli luonnossa aika persikkainen. Kevythän se on koostumukseltaan niin kuin nuo Jelly Kissit ovat kaikki. Mutta jos haluaa sellaista kesäisen kevyttä ja raikasta, niin kannattaa ehkä vilkaista sitäkin, kun ainakin minusta nuo Jelly Kissit ovat oikein kivoja :)

  VastaaPoista
 9. Hellin: Oi voi, luin sun kommentin uudelleen, niin yksi tätihän sulla tietenkin vain on, eli äitisi ja tätisi ovat kaksoissiskot. Sori, ymmärsin ensin väärin! Mutta kaksoset ovat innostuneet samasta asiasta, aika hauskaa! :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kun lisäsit, ja kiva kuulla, että pidit blogistani :).
  Muakin vielä arveluttaa ne rakennekynnet mainitsemistasi syistä + luin, että niihin käytettävät aineet eivät ole mitään maailman terveellisimpiä (kynsien tekijät ovat saaneet niistä oireita). Eli harkinassa ovat vielä. Haluaisin vaan niin kovasti, että kädet näyttäisivät siisteiltä eikä niitä tarvitsisi hävetä, nyt ne ovat aina niin huolittelemattoman näköiset, vaikka hoidan niitä päivittäin.

  VastaaPoista
 11. Jee, tervetuloa joukkoon! Nuo metalliset lakat sopivat minusta todella hyvin leimaukseen, tosin niiden kanssa pitää olla vähän nopeampi liikkeissään kuin konadin lakkojen, koska ne kuivuvat nopeammin... Mutta todella kiva, että sinulla on jo valmiiksi paljon värejä joilla voit leimailla. Itselläni oli vain musta ja valkoinen:)

  VastaaPoista
 12. Hellin: Joo, mäkin luulen, että ei ne aineet voi olla kovin terveellisiä, kun haisevatkin niin pahalle :) Tekijät kyllä altistuvat niille vielä pahemmin, joskus oikein säälittää :(

  Mutta eihän sun tarvitse niitä loppuelämää pitää, voithan kokeilla muutaman kerran, että tykkäätkö. Tosin omat kynnet voi kuulemma jo siinä ajassa kärsiä :(

  Toinen vaihtoehto on sit panostaa kunnon aluslakkaan ja päällyslakkaan, jos saisit sillä tavalla pidennettyä kynsilakan kestoa omissa kynsissäsi. Luin, että mm. Color Clubilla olisi kynsilakan pysyvyyttä parantava aluslakka Stuck on You. Varmaan myös muilta merkeiltä löytyy vastaavia tuotteita. Lisäksi laadukkaammat kynsilakat pysyvät yleensä paremmin kuin halvemmat. Olen huomannut, että mm. OPIssa ja China Glazessa pysyvyys on ihan eri luokkaa kuin joissain Mavaloissa. Ajattelin vain, että samalla hinnalla kun rakennekynsien huoltoon kuluu voit panostaa kunnon tuotteisiinkin, jos sua muuten epäilyttää ne. Mutta kyllähän ne on helpot ja siistit, että mielenkiinnolla katson mihin päädyt :)


  Shiny: Kiitos paljon! Mutta apua, metallilakat kuivuvat siis vielä nopeammin. Mulla oli jo noiden Konadienkin kanssa ongelmia nyt kun ekan kerran kokeilin. Eli vähän saan harjoitella ennen kuin pääsen noita värejä käyttämään. Mutta kivaa hommaa, ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
 13. Juu kiitos tuotevinkeistä, niin olen ajatellutkin ostaa kunnon (alus)lakkoja, mutta nyt on tämä ostolakko toistaiseksi päällä :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)