maanantai 18. huhtikuuta 2011

Ruby Kisses Banana Cake with Purple Frosting -silmämeikki

Sain Tukholmassa asuvalta ystävältäni amerikkalaisen halpismerkin (voi, voi tätä globalismin aikakautta!) Ruby Kissesin jännittävän värisen kelta-violetin luomiväriduon Banana Cake with Purple Frosting. Todella erikoinen yhdistelmä, jollaista ei ole ennen tullut vastaani.

Ruby Kissesia myydään Ruotsissa Coop-nimisessä markettiketjussa. Luomiväripaletin tarkkaa hintaa en tiedä, mutta ystäväni mukaan se oli vain muutamia euroja, ehkä noin 5. 


Sen verran minulla on järkeä, että en lähtenyt koittamaan tätä halpisluomiväriä ilman kunnon pohjustusta.

Alle laitoin tavalliseen tapaani normaalin silmämeikinpohjustajani Urban Decay Eyeshadow Primer Potionin. Sen päälle laitoin ulkokulmaan Goshin violettia voidemaista luomiväripuikkoa Love that Purple! ja liikkuvalle luomelle Goshin kullankeltaista puikkoa Love that Real Gold!

Lisäksi käytin sisänurkassa ja kulmaluulla häivytykseen Make Up Storen kylmänvalkoista luomiväriä Pink Frost.

Ja tadaa, yleisön pyynnöstä (no okei, yhden lukijan, mutta on sekin "yleisö") Pumpulipupun eka silmämeikki: 

Yllättävän kesy tästä tuli melko hurjasta väriyhdistelmästä huolimatta. Pigmentti ei siis ollut Ruby Kissesin Banana Cake with Purple Frostingissa mikään kovin ihmeellinen pohjustuksesta huolimatta.

Mutta hyvä niin, en suinkaan valita, sillä nyt tämä menee arkenakin. Hankalampi olisi ollut sellainen kirkkaan keltainen ja violetti lopputulos, joka olisi sopinut lähinnä sirkukseen. Yllättävän käyttökelpoinen luomiväripaletti siis!

Helsingissä on ollut jo monta päivää ihanan keväinen, kirkas auringonpaiste.

Näiden suloisten krookusten (ja huomaattehan, sävy sävyyn Banana Cake with Purple Frostingin kanssa!) myötä toivotan teille kaikille ihanaa kevättä, nyt se on vihdoin täällä!

12 kommenttia:

 1. Musta on jotenkin jännää että tuossa luomiväriduossa on vastavärit, se kiinnitti ekana huomioni. :) Ja se näyttää kyllä heti kesymmältä luomilla, enkä heti kiinnitä huomiota siihen että ovat vastavärejä. :D Ainakin sopivat arkeen. :)

  Täälläkin on ollut ihanan aurinkoista viime päivät, vielä kun olisi niin lämmintä että voisi vaihtaa vaatteet kokonaan kesämekkoihin. ;) Ja tuuli saisi myös leppyä kun takin helmatkin ovat olleet melkein korvissa asti sen takia. :D
  Hyvää kevättä myös sinne päin!

  VastaaPoista
 2. Vaikka en ole pyytäny meikkikuvia, niin silti toivoin sinun laittavan sellaisia, kun vähän jo lupailit aiemmin siihen suuntaan... joten kyllä 2 on jo yleisö! ;D

  Mulla on todella vähän kokemusta noista voidemaisista luomiväreistä, joten on pakko kysästä, että eikö ne hankaloita häivyttelyä? Olen muutaman kerran ollu tekemisissä voidemaisen luomivärin kanssa ja pohjustajan päältä sitä oli työläs häivytellä. :/

  VastaaPoista
 3. Äh! Unohdin toivottaa kanssa ihanaa kevättä! :) Noi krookukset on ihania! :) Mukava aloitus aamulle.

  VastaaPoista
 4. haa, yleisön toive toteutui! :D kiva nähdä, miltä meikit näyttävät "tositoimissa" :)

  meilläkin kalliossa kerrostalon piha kukkii krookuksista :) ihana, ihana kevät!

  VastaaPoista
 5. Serrated B: Totta, nuohan ovat tosiaan vastavärit, siksi luomiväripaletti näyttääkin varmaan niin kiinnostavalta!

  Aloin heti miettiä, että toinen vastaava erikoinen yhdistelmähän olisi punainen ja vihreä. Minulla on IsaDoran vaaleanpuna-vaaleanvihreä luomiväriduo Cupcake Matte, ja se on samalla tavalla inspiroiva kuin tämä Ruby Kissesin Banana Cakekin. Tokihan noita värejä voisi käyttää myös erikseenkin, eli laittaisi vain pelkkää keltaista tai pelkkää violettia. Mutta ei ole liian räväkkä näinkään :)

  Pääsiäiseksi on luvattu vielä lämpimämpää, ihanaa! Tuulikin laantui jo tänään... :)


  Minna: Joo, kyllähän te Maijuemilian kanssa olette ehdottomasti jo "yleisö", eli ei mua paljon tarvinnut houkutella. Ihanaa kun olette kiinnostuneita!

  Joo kyllä voidemaisen päältä on minusta vaikea häivyttää. Siksi olenkin joutunut kierteeseen, jossa laitan alle värillistä voidemaista luomiväriä ja sitten sen päälle vaaleaa luomiväriä pohjustukseksi häivytystä helpottamaan. Eli ei hirveästi järkeä, koska just sen takia olen laittanut sen värillisen pohjustajan, että toisi värit paremmin esiin. Tästä kierteestä yritän nyt jotenkin pyristellä eroon laittamalla värillistä voidemaista pohjustajaa vain liikkuvalle luomelle, jossa väri saakin olla intensiivisempi eikä tarvitse samaan tapaan häivytellä kuin esim. luomivaosta.

  Kiitos samoin, söpöiset krookukset piristivät myös minua kun ne ilmestyivät yhtäkkiä pihalla esiin, joten halusin jakaa ne myös teidän kanssanne :)

  Maijuemilia: Kiitos sulle toiveesta! Sun ansiostasi rohkaistuin laittamaan myös silmämeikkikuvaa ja nyt huomasin, että ei se niin kauheata ollutkaan. Eli silmämeikkejä on kyllä tulossa myös jatkossa!

  Eikö olekin ihanaa kun krookukset kukkivat! Tämä on mun lempiaika keväästä kun kaikki kiva on vielä edessä, niin ihanaa! :)

  VastaaPoista
 6. Minä vaan mietin, että miksi käytät aina voidemaista luomiväriä? Tarvitko välttämättä? En tarkoita millään tavalla olla neuvomassa tai dissailla... ehei, en sitä tarkoita, vaan haluan vilpittömästi tietää. ;) Onko se vain pinttyny tapa vai välttämätöntä paremman tuloksen saavuttamiseksi? Mietin vaan kun käytät kuitenkin UDPP:ia...

  Anteeksi uteluni, mutta kun oon utelias luonteeltani ja minua kiinnostaa tietää. ;D

  VastaaPoista
 7. Kulta ja violetti on kaunis yhdistelmä ja tässä meikissä se toimii erittäin hyvin :)

  VastaaPoista
 8. Minna: Mähän oon vaan superkiitollinen kun viitsit neuvoa mua!!! :)

  Tosi hyvä kyseenalaistaa välillä meikkaustapojaan, kun sitä aina juuttuu johonkin kuvioon, jota on sitten tosi vaikea muuttaa.

  Mulla on sellainen tunne, että ilman voidemaista, värillistä pohjustajaa erityisesti heikkopigmenttisimmät luomivärit jäävät jotenkin valjuiksi. UDPP ei mun mielestä niinkään korosta luomivärien värejä, vaan ennemminkin vain parantaa niiden pysyvyyttä niin, että ne eivät lähde liikkumaan paikaltaan kesken päivän.

  No sit voi tietenkin kysyä, että miksi luomivärien pitäisi sit aina olla niin kirkkaita... Tämän huomasi se kosmetologikin, jolla kävin meikkiopastuksessa. Hän sanoi, että kuulostaa siltä, että mun mielestä meikin pitää aina olla mahdollisimman voimakas ja näkyvä. Nyt olenkin opetellut hillitympää ja neutraalimpaakin meikkaustapaa vaihteeksi.

  Tykkään sun silmämeikeistä Minna, kun sulla on myös aika voimakas ja dramaattinen maku. Mutta ihailen sitä, että saat ne silti tarvittaessa näyttämään myös tyylikkäiltä ja hillitymmiltä, vaikka käytätkin värejä. Sun väriteemaviikko oli tästä just erinomainen esimerkki! Yritän ottaa nyt vinkkejä niistä, eli että värejä voi käyttää, mutta tasapainottaa niitä tummemmilla varjostuksilla, ruskealla ym. :)


  Heidi B: Lämpimästi tervetuloa lukijaksi, oon oikein imarreltu että oot löytänyt tänne, sillä olen sun silmämeikkien pitkäaikainen ihailija :)

  Tuossa Ruby Kissesin luomiväripaletissa tuo vaaleampi väri on paletissa lähes puhdas keltainen, jossa on vain aavistus likaisen kullan sävyä. Luomella se muuttuu kuitenkin selvästi kultaisemmaksi, joten meikki muistuttaa juuri kulta-violettia, ja on siksi hillitympi kuin paletissa.

  Minustakin kultaisen ja violetin yhdistelmä on hieno, ja jotenkin vähän itämainen. Mulla on yksi L'Orealin luomiväripaletti, jossa on myös valmiiksi kultaisen ja violetin yhdistelmä eli Eva Longorian nimikkopaletti 331 Golden Plum. Toki kultaisia ja varsinkin violetteja löytyy multa myös erikseen, joten voisi vaan rohkeammin yhdistellä myös niitä! :)

  VastaaPoista
 9. Aaah... nyt mulle taisi valjeta miksi se voidemianen luomiväri. :D Kiitti selvennyksestä! ;) Huono pigmenttisiä on kyllä vaikea saada säilyttämään värinsä luomella ja siksi en oikeastaan käytä niitä. UDPP auttaa värien näkymiseen, sillä jos ei olisi sitä, niin värit olisivat hailakammat. Mutta eihän se UDPP kuitenkaa ihmeitä tee jos luomivärissä pigmentti on surkea.

  Kosmetologi esitti hyvän kysymyksen. Pitääkö meikin aina näkyä? Mulla on tuon kanssa ollu myös vähän opeteltavaa koulun myötä. Kun toiset siellä harjoitteli vahvaa meikkiä ja vahvojen ja tummien värien käyttöä, niin minä harjoittelin luonnollista ja vaaleaa. Ja tämä tarina on tosi! ;D

  Kiitos kehuista... olen taas vähän hämilläni niistä... :D Mulla on dramaattinen maku ja arkimeikeissäni olen yrittänyt kitkeä sitä vähän pois, etten pelota asiakkaitani pois. ;D Toisille saatan olla liian räväkän näköinen. Mutta ehkä tässä on myös kyse siitä, että haen omaa identiteettiäni nyt uuden alan myötä ja siihen soveltuvaa lookkia. :) Mutta ei Glitz & Glamin Minnasta nudemeikkeilijää tule, se on varma! Jos tämä vaaleammat kulmat ja asiakastapaamisiin neutraalit värit riittäis? :D

  VastaaPoista
 10. Minna: Toinen vaihtoehto olis varmaan ostaa just parempipigmenttisiä luomivärejä ja säästää pohjustajissa. Esim. Diorin luomivärien alle en yleensä värillistä voidemaista pohjustajaa laita, kun haluan että ne näkyvät juuri sellaisina kuin Dior on ne tarkoittanut :)

  Mutta tykkään ostella arkimeikkeihin myös halvempia luomivärejä ja katsoa mitä niistä saa irti. Olen yleensä niin vaihtelunhaluinen, että en jaksa vain meikkailla turvallisilla ruskeilla, nudeilla ja violeteilla vaan haluan vapaammin kokeilla kaikenlaisia värejä. Ja silloin on kiva jos niihin ei tarvitse sijoittaa niin paljon :)

  Kiinostavaa, että olet kokenut että UDPP myös vahvistaa luomivärien sävyjä. Mun pitäis varmaan nyt rohkeasti kokeilla pelkkää sitä ja puuterista luomiväriä ja katsoa riittäisikö se voimakkuus mullekin :)

  Musta itsestäni on kiva jos kosmetologilla/maskeerajalla on vähän voimakkaampi meikki, josta näkee mihin tämä pystyy. City-lehti kirjoitti just kiinnostavasti (Style Guide kevät 2011, "Miksi naiset meikkavat") siitä, että Suomessa on nude-kulttuuri: on oltava luonnollisen näköinen. City-lehden haastatteleman Oulun yliopiston kulttuuriantropologian professorin Taina Kinnusen mukaan todellisuudessa ns. luonnollinen ulkonäkö on ihan yhtä keinotekoista ja rakennettua.

  Aa, miten kiinnostava aihe, tästäkin pitäisi varmaan kirjoittaa tuonne bloginkin puolelle enemmän kun ehtii!

  Mulla on yksi hyvä kosmetologituttu, joka sanoi että tekee asiakkaille aina värikkään ja vähän räväkänkin meikin (tietyisti aina ko. asiakkaan mittakaavassa) siitä huolimatta, että nämä aina pyytävät sitä luonnollista ja ei liian räikeää. Hän sanoo heille, että sitä nudea voi tehdä kotonakin, nyt kannattaa kokeilla vähän jotain uuttakin. Ja asiakkaatkin kuulemma aina tykkäävät lopputuloksesta, kukaan ei ole vielä pyytänyt muuttamaan! :)

  VastaaPoista
 11. Itse ostan myös halpojakin luomivärejä, mutta yleensä niissä on ollut hyvä pigmenttisyys kun on hyvä silmämeikinpohjustaja alla. Olen tosiaan kokenu, että UDPP parantaa pigmenttisyyttä verrattuna meikkivoiteeseen.

  Oletko koskaan kokeillut tehdä niin, että käytät UDPP:tä ja sen päälle levität jonkun halvemman huonopigmenttisen luomivärin suoraan? Eli et käyttäisi alle mitään muita luomivärejä. Huono pigmenttiset on helppoja häivyttää, joten se ei tarvitse mitään alusluomivärejä helpottamaan häivyttelyjä. Jos tuntuu, että jää liian hailakaksi, niin päälle voi käyttää jotakin jauhemaista pigmenttiä, joita löytyy Make Up Storelta, MACilta, NYXiltä jne. Nekin ovat helppoja häivyttää verrattuna voidemaisiin. ;)

  Anteeksi jos kirjoitan sinulle päivänselviä asioita... En yhtään tiedä mikä on kenellekin itsestään selvää. :/ Toisille puhun ihan hepreaa, kun toiset ymmärtää mistä puhun.

  Voisit kyllä kirjoittaa tuosta aiheesta! Mielenkiinto heräsi heti! ;) Itsekin ajattelen niin, että jos kosmetologilla/meikkaajalla on upea ja voimakas meikki, niin sehän on hänen taidonnäytettä kasvoilla ja myy minulle paremmin kun joku nude-nassu... mut kouluissa opetetaan luonnolliseen ulkonäköön asiakaspalvelussa ja minun tyyppisiin naisiin sellainen ei ole paras myyntikikka. Jos osaa meikata näyttäviä tummia ja vahvoja meikkejä, niin yleensä osaa meikata hillittyjä ja luonnollisiakin.

  Mä sanoisin aivan samalla tavalla kuin kosmetologituttusi. ;D Miksi mennä ammattilaiselle hakemaan tuiki tavallinen meikki johon itsekin pystyisi, kun ammattilainen voisi näyttää miltä rohkeampi ja erilaisempi näyttäisi.

  Minun oman häämeikin tekijä kiitteli, kun toivoin tummaa ja vahvaa häämeikkiä, koska lähes tulkoon aina hän oli saannut tehä vain neutraaleja ja vaaleita häämeikkejä. :)

  Itselläni on kesällä 2 häämeikkiä ja yksi kaason meikki tehtävänä. Kaikki ovat onneksi vahvempia meikkejä toivovia, koska rakastan eniten tehdä näyttäviä meikkauksia. :)

  VastaaPoista
 12. Minna: Et kirjoita todellakaan mitään turhia itsestäänselvyyksiä, vaan ihana kun jaksat neuvoa mua, kiitos!

  Aion nyt kokeilla sun neuvoa ja jättää sen vaalean pohjustajaluomivärin siitä UDPP:n ja värillisen luomivärin välistä pois. Jotenkin vain pelkään sitä häivyttämistä, mutta katsotaan mitä siitä tulee! Ihanaa oppia uusia tapoja!

  Aika erikoista, että kouluissa opetetaan, että kosmetologilla/maskeeraajalla luonnollinen look olisi parempi. Itse ajattelen juuri niin kuin sinäkin, että voimakkaiden värien käyttö siististi vasta taitoa vaatiikin, kyllä sen kevyen neutraalinkin meikin silloin osaa. Mutta ehkä tämä on kulttuurikysymys: Suomessa näin ja esim. Espanjassa tai USA:ssa vähän eri tavalla...

  Ihanaa että sulla on häämeikkitilauksia kesällä! On varmasti kiva päästä meikkailemaan morsiamia. Olen itsekin ollut kaksi kertaa kaasona, ja molemmilla kerroilla mulla on ollut vähän voimakkaampi vaaleanpunainen meikki. Oli kiva nähdä mihin ammattilaiset pystyi ja meikkaajatkin oli innoissaan kun pääsi vähän kokeilemaan :) Eli rohkeutta vaan kaikille, yleensä lopputulos on tosi nätti ja kiva!

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)