perjantai 18. lokakuuta 2013

Muotiperjantai; I Love Fashion & Teri Niitti

Viimeisenä viime viikonlopun kivojen I Love Me -messujen jutuista kurkistetaan Teri Niitin stailaamaa messujen muotinäytöstä. 

Näytöksen nimi oli I Love Fashion, joka oli minusta onnistuneempi kuin messujen uusi nimi I Love Me. 

Olen ollut Teri Niitin stailattavana kerran, ja pidän häntä aivan mahtavana. Messuilla oli harvinainen tilaisuus päästä Terin Tyyliklinikalle, kun Teri Niitti piti messujen muodin Keynote-puheenvuoron. 


Terin paras neuvo joka sesongille oli: osta kokovartalopeili. Ja peilaa siitä asusi myös takaapäin.

Lisäksi saimme kuulla, että tyylikäs ja muodikas pukeutuminen ei ole hinnasta kiinni. Esimerkiksi omalta päältään Teri laski 3 H&M:n vaatetta.

Toinen hyvä neuvo oli: Kill your darlings. Eli ei kannata edelleen pukeutua siihen tyyliin, jossa tunsit itsesi viehättäväksi 10 vuotta sitten "silloin kun oli hauskaa". 

Teri ei myöskään usko värianalyyseihin. Jos jostakin on pakko väri-inspiraatiota ottaa niin se on hänen mukaansa silmät. Eli sinisilmäiselle sopivat kaikki sinertävät ja harmahtavat sävyt tai sitten niiden vastavärit. 

Luennon jälkeen olisi voinut jäädä kysymään Teriltä henkilökohtaisia tyylivinkkejä. En nähnyt kuin että yksi rohkea nainen olisi jäänyt. Voi apua meitä arkoja suomalaisia naisia, mikä menetetty mahdollisuus. Henkilökohtaisia pukeutumisneuvoja stylisti Teri Niitiltä I Love Me -messujen laskuun! 


Messujen Fashion Loungessa oli lisää kiinnostavia muotiesityksiä.

Tässä Jaakko Selin haastattelee pietarsaarelaisen Noolanin perustajaa Marja Rakia. 

Noolan tunnetaan mustista, harmaista ja valkoisista villavaatteistaan. Kuulemma muita värejä Noolanilla ei tulla näkemäänkään, muut merkit voivat tehdä niitä.


Suomalainen Noolan sai avata myös Teri Niitin lumiaiheisen I Love Fashion -muotinäytöksen. Sen päättivät Vuoden nuoren suunnittelijan Ernesto Hinojosan iltapuvut. Teri on selvästi kuullut neuvon "always open and close with the strongest looks"! 

Muotinäytöksessä ei ollut varsinaista lavaa, vaan mallit kävelivät suoraan betonilattialla. Pelkistäminen ja yksinkertaisuus olivat Teri Niitin mukaan New Yorkin ja Lontoon viimeisimpien trendien mukaisia. 

Yhtenäisyys näytökseen oli luotu upeilla ryhmämuodostelmilla, asusteilla ja yksityiskohdilla kuten näyttävillä kengillä sekä väreillä. 


Gloria-lehden syksyn muotinäytöksessä ruotsalainen stylisti käytti yhtenäisyyden luomiseen apuna vahvaa musiikkia.

Teri Niitti teki saman mm. väreillä. Esimerkiksi tässä Voglian sisääntulossa kaikki muut mallit oli puettu mustiin, mutta viimeinen malli oli huutomerkkinä kokonaan punaisissa.

Tällainen sillisalaatti-näytös, jossa on paljon erilaisia merkkejä ja tyylejä on nimittäin varmasti aika vaativa stailattava. 


Tässä on esimerkki malliryhmän hienosta käytöstä, Rosafoxin shaaleja.

Siinä näkyvät hyvin myös syksyn muotivärit: petrooli, viininpunainen ja tummansininen.  

Yksi näytöksen upeimmista puvuista oli mielestäni tämä Jukka Rintalan suunnittelema vihreä-sinisenä kimaltava paljettiluomus. 

Jukka Rintala oli toteuttanut myös häikäisevän kauniin pinkin tylli-iltapuvun 65 vuotta täyttävän Fracas by Robert Piguet -parfyymin kunniaksi lähes samanlaisena kuin sen mainoksessa aikoinaan. Fracas-parfyymista sanotaan, että se oli mm. Marlene Dietrichin suosikki. Fracas-sisääntulo muotinäytöksesskin oli diivamainen: mallilla oli kädessään iso musta Fracas-parfyymipullo. 

Upeita kuvia näette tästä hienosta muotinäytöksestä enemmän Tyttö ilman helmikorvakorua -blogissa. 

2 kommenttia:

 1. Tero Niitin I Love Fashion - näytös oli upea! Lumihiutaleet, pelkistäminen ja lookkeja hienosti täydentävät musavalinnat - tykkäsin kovin.

  Pientä tuskanhikeä tosin aiheuttivat näytöksen parit korkeammat kengät, kun mallirukka hoipperoida klonksutti eestaas...


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sinäkin tykkäsit näytöksestä! Teri Niitti on kyllä aivan huippuammattilainen. Pidin tästä näytöksestä jopa enemmän kuin Glorian tämän syksyn näytöksestä, jossa kävelivät kaikki Suomen huippumallit. Tosi vaativaa saada yhtenäinen tarina ja jatkumo tällaiseen monia eri merkkejä sisältävään sekasotkuun, mutta Teri Niitti onnistui siinä mielestäni erinomaisesti. Lisäksi sain ihan hirveästi inspiraatiota hänen esimerkistään asusteiden käyttöön: accessorize, accessorize, accessorize! :)

   Hienoa myös että näytöksessä oli suomalaista talviteemaa yksinkertaisesti ja kauniisti toteutettuna lumisateen muodossa. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)