sunnuntai 13. lokakuuta 2013

I Love Me -messut, esitykset

Terveisiä I Love Me -messuilta, jonne pääsin ilokseni tänään käväisemään!

Jaoin messujutut kahteen osaan, tässä ensimmäisessä ovat luennot ja muut esitykset ja toisessa ostokset. Lisäksi ilmestyy ehkä muotiextra. 


Messuilla lanseerattiin perjantaina 11.10.2013 toimittaja Noora Shinglerin Marjoja ja maskaraa -kirja pokkariversiona sekä Noora Shinglerin yhteistyössä latvialaisen luonnonkosmetiikkamerkki Madaran kanssa kehittämä DD-voide. 

Messuilta kirjan ja uutuusvoiteen olisi saanut yhteishintaan 20 euroa. Minulla on tekeillä kirja-arvostelu Marjoja ja maskaraa -kirjasta, ja voin kyllä lämpimästi suositella sitä. 


Noora Shingler ja Madaran perustaja Lotte Tisenkopfa-Iltnere olivat itse messuilla esittelemässä uutuuksiaan. 

Noora Shingler siirtyi luonnonkosmetiikkaan suuripiirtein samaan aikaan kun Madara perustettiin, vuonna 2006. Noora halusi kokeilla voiko moderni nainen käyttää luonnonkosmetiikkaa ilman että kukaan huomaa, ajatuksella ettei siitä ainakaan haittaa voi olla. Latviassa taas 4 nuorta naista perusti Madaran, jonka ideana on hyödyntää mahdollisimman paljon pohjoisia raaka-aineita luonnonkosmetiikan tuotteissaan. 

Madara tekee paljon tuotekehitystä ja yhteistyötä yliopistojen kanssa. Samalla periaatteella on kehitetty Noora Shinglerin ideoima DD eli Daily Defence -voide, jonka raaka-aineena on pihlajanmarjaa. Voiteen ominaisuudet ovat kuulemma pitkälti samoja kuin pihlajassakin: se ravitsee, suojaa ja kosteuttaa ihoa. Sitä voi käyttää mm. ulkoiluvoiteena, käsivoiteena, atooppiselle iholle kasvovoiteena ja lapsille. Tarkoitus on, että yksi ja sama voide olisi mahdollisimman monikäyttöinen.  


Toisen kiinnostavan esityksen luonnonkosmetiikan alalta piti toimittaja ja ruokakirjailija Hanna Skyttä. Hänen esityksensä nimi oli Kauneutta ja terveyttä purkista - kookosöljypurkista.

Minulla on muutama ystävä jotka ovat aivan ihastuneita kookosöljyyn, mutta itse en ole kokeillut sitä aiemmin. 

Hanna Skyttä kertoi, että kylmäpuristettu kookosöljy antaa nopeasti energiaa mutta säästää lihaksia ja on siksi urheilijoiden suosiossa. Se myös parantaa kalsiumin, magnesiumin ja Omega-rasvahappojen imeytymistä. Lisäksi se tehostaa vastustuskykyä ja tukee hormonitoimintaa. Kookosöljyä voi sekoittaa vaikka puuroon tai smoothieen.

Ulkoisesti kookosöljyä voi käyttää silmämeikinpoistoaineena ja hiuksiin. Se sopii kuulemma myös atoopikoille ja akneen. Hanna Skyttä oli myös tehnyt kookosöljystä, kahvista, sokerista ja suklaasta aivan ihanantuoksuisen vartalonkuorinnan.

Esitys oli niin vakuuttava, että minulla oli sen jälkeen vain yksi kysymys: mistä sitä kookosöljyä messuilta saa?

Onneksi saimme - 40 %:n alennuskupongit The Natural Goods Companyn -osastolle, josta kävin ostamassa jättimäisen purkin (750 ml) Tropicai-kookosöljyä hintaan 15,50 euroa. Käyttö alkaa heti huomenna!


Paras esitys oli minusta kauneusalan konkarilla Outi Brouxilla. 

Yhteistyössä Kauneus & Terveys -lehden ja Remingtonin kanssa aiheena oli Helpot ja nopeat -hiusvinkit.

Mallina Outi Brouxilla oli kaksi Kauneus & Terveys -lehden lukijaa. 

Kauneus & Terveys -lehti on perustettu muuten jo 1950-luvulla, joten se on jakanut kauneusneuvoja naisille aika pitkään.  

Outi Broux ilmoitti, että hän ei halunnut lähteä antamaan trendivinkkejä, vaan ennemminkin perustietoa hiusten muotoilusta. Se osoittautuikin yllättävän mielenkiintoiseksi!

Broux tupeerasi ensin mallin tukan tyvestä, ja lähti sitten kääntelemään sitä tupeerauksen päältä suoristusraudalla. Tai oikeastaan opimme, että kyseessä ei ole suoristusrauta vaan muotoilurauta. 

Tyypillisin virhe raudan kanssa on kuulemma vetää hiuksia alaspäin ja yrittää sitten saada ne taipumaan kasvojen ympärille. Sillä tavalla ei saa kohotusta, ja latvoihin tulee helposti vekkejä. Rautaa pitäisikin vetää yläviistoon. Kun hiukset on käyty raudalla läpi niiden annetaan jäähtyä. Sitten ne harjataan auki. 

Näin tupeeraus ei rasita hiusta juuri sillä väärällä tavalla jolla minä teen. Outi Broux sanoi suoraan, että se tyyli jossa hiuksia tupeerataan lisää joka päivä ja pestään lopuksi kerran viikossa ei ole hyväksi hiuksille.  


Tosi kauniin kohotuksen ja kampauksen Outi Broux sai vaalean naismallin hiuksiin tällä tyylillä ihan muutamassa minuutissa.

Tummalle mallille tehtiin kiharoita kiharrussauvalla. Taitavat tytöt tekevät kuulemma kiharat suoristusraudallakin, mutta minä en kuulu heihin. 

Kiharat Outi Broux neuvoi mieluiten tekemään puhtaaseen tukkaan jos ei tee niitä kovin usein. Muotoilutuotteet voivat vain helposti palaa kiinni. Päälle laitettiin kevyttä hiuslakkaa, joka piti kampauksen ilmavana. Jos haluaa runsaampaa, voi pohjan tupeerata. 

Saimme myös loistavia föönausvinkkejä. Opin heti, että omalla föönilläni ei tee juuri mitään, sillä siinä ei ole erikseen lämpötilan ja puhallustehon säätöjä. Hiusten kuivaamiseen pitäisi käyttää miedointa lämpötilaa ja kovinta puhallusta, ja muotoiluun toisinpäin. Muotoilussa pitäisi föönausharja ensin lämmittää, sitten puhaltaa viileää päälle ja sitten avata harja. Hyvä vinkki oli myös kuivata ensin hiukset ja puhaltaa sitten kuumaa ilmaa pää alaspäin tyveen.  


Viimeiseksi vielä suuri suosikkini Saimi Hoyer, joka haastatteli meikkitaiteilija Mariela Sarkimaa. 

Mariela Sarkimalta on tulossa ensi keväänä jatkoksi Make Up Bible -kirjalle Hair Bible. Mariela on nimittäin koulutukseltaan sekä meikkaaja että kampaaja.

Saimme myös kuulla, mitkä meikkaajalle ovat tärkeimmät elementit hänen omassa meikissään. Ne ovat iho; sekä sen hoito että meikkipohja, värikäs huulimeikki ja ripset. Saimi ei kuulemma osaa meikata, mutta nämä perusjutut hän oli kyllä laittanut itselleen messuille. Niinpä Mariela teki hänelle lisäksi silmämeikin Lancomen paletilla. 

Liikkuvalle luomelle levitettiin vaaleaa hohtavaa luomiväriä pullealla siveltimellä. Sisänurkkaan laitettiin valkoista valoksi ja varjostukset tehtin tummemmalla kissamaisesti. 

Huulipunaksi valittiin raikas koralli. Marielan neuvo olikin, että jos haluaa pirteyttä kasvoille ei kannata valita murrettuja värejä vaan puhtaita kuten korallia, oranssia, roosaa tai jopa fuksiaa. 

Kauniilta näyttää Saimi kuten aina!


I Love Me -messut, ostokset

6 kommenttia:

 1. Voi harmi kun en päässyt messuille lainkaan!

  Madaran uutuutta haluan ehdottomasti kokeilla, vaikka Shiglerin kirja ei nyt ihan suosikki-osastoa olekaan. Arvostan aavistuksen enemmän tutkittuun tietoon perustuvaa näyttöä, kuin yhden ihmisen mutua tosiasioina esitettynä. Kirjassa toki on paljon hyvääkin, saarnaava tyyli vaan tökkii aikalailla.

  Muotiekstra olsi muuten tosi kiva! Tykkään muutenkin kovasti muotipostauksistasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tosi harmi että et päässyt messuille! Itsellänikin oli melko tiukalla tänä vuonna, ja viime vuonna olin matkoilla juuri messujen aikaan. Ensi vuonna täytyy mennä korvaukseksi vaikka sitten kahtena päivänä. :)

   Minuun Marjoja ja maskaraa -kirja teki vaikutuksen erityisesti ruokaosiollaan, vaikka aluksi olinkin vähän epäileväinen. Luin sitä myös Herra Pumpulipupulle ääneen, ja sen jälkeen meillä vaihtui aika äkkiä mm. maito ja leipä luomuversioon. Jotenkin silmät avaava kokemus. Kosmetiikka-asioista olen kuullut Noora Shinglerin luennoilla ennenkin, joten niissä ei ollut niin paljon uutta, mutta tuo ruokaosio oli kyllä käänteentekevä. Vähän ehkä samalla logiikalla kuin Noora Shingler itsekin sanoi: ei siitä ainakaan haittaa ole. :)

   Minuakin kiinnostaa Madaran uusi DD-voide vähän, sillä sitä kehuttiin hyvin kosteuttavaksi. Suomen talviolosuhteisiin se olisi varmasti hyvä, joten pitää ehkä testata myöhemmin. Toistaiseksi minulla on vielä jäljellä Madaran SOS-voidetta ja Weledan Skin Foodia ja Calendula Wind and Weather Creamia, jotka kuulostivat vähän samankaltaisilta tuotteilta, että ehkä pärjään niillä alkutalven. :)

   Voi kiva kuulla! Muotijuttu messuilta tulee varmaan perjantaina Muotiperjantai-sarjassa, sillä ainakin nyt tunnen inspiroituneeni. :)

   Poista
 2. Vau, ei voi kuin ihailla ahkeruuttasi kirjoittajana. Jälleen kattava loistopostaus, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos sinulle! :)

   Halusin tehdä tänä vuonna mahdollisimman kattavan messujutun, koska itselläni oli niin epävarmaa viime hetkeen asti messuille pääseminen flunssan vuoksi. Siksi minusta oli niin kiva lukea etukäteen muiden blogeista, että mitä kaikkea siellä oli tapahtunut ja mitä oli esillä. Ajattelin, että ehkä joku muukin joka ei messuille päässyt ilahtuisi nyt tästä. Ja kun messuilla on ollut, niin on taas supermukavaa lukea muiden blogeista että mitä olivat siellä kokeneet ja mitä kaikkea muuta oli, kun itse ei ehtinyt millään kiertää kaikkea. :)

   Blogit ovat kyllä niin parhaita juuri tämän vuoksi! :)

   Poista
 3. Toivottavasti en ole myöhässä tuon kookosöljyn suhteen..
  JOS nautit kookosöljyä sisäisesti, niin aloita hyvin, hyvin varovaisesti. Kookosöljy saattaa laukaista Herxheimerin reaktion, joka ei ole millään tasolla mukava. Oireina mm. raju pahoinvointi ja vatsakrampit.
  Muuten suosittelen kookosöljyä niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Se on ihan supermahtavaa tavaraa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon varoituksesta, ei tullut yhtään liian myöhään! Oli selvästi jotain johdatusta, sillä en ole vielä ehtinyt aloittaa kookosöljyn käyttöä. Eli vähän sama homma kuin Maca-jauheenkin kanssa, että varovaisesti kannattaa aloittaa. :)

   Oikein kiva tietää myös, että olet ollut tyytyväinen kookosöljyn käyttöön. Itse ajattelin lisätä sitä aamupuuroon, olen kuullut että se voisi olla aika ihanaa kaurapuurossa banaanin ja maidon kanssa. Nam! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)