perjantai 11. lokakuuta 2013

I Love Me -messut; plan of action

Tänä viikonloppuna 11.-13.10.2013 ovat Helsingin Messukeskuksessa Kauneus-, Muoti- ja Terveysalan I Love Me -messut.

Olen odottanut messuja koko syksyn, ja nyt valitettavasti minulla on vähän sellainen olo että olisin tulossa flunssaan. No, toivottavasti pääsen kuitenkin messuille joko lauantaina tai sunnuntaina ainakin kuuntelemaan muutaman kiinnostavan luennon.

Parhainta antia minusta messuilla ovat nimittäin aiempina vuosina olleet Kauneus-lavan ja Fashion Loungen esitykset.  

Tänä vuonna Kauneuden Keynote-esitys on lauantaina klo 15 (Muotinäytöslava): Kauneimmillaan kaksikymppisenä - vai sittenkin viisikymppisenä? Katja Ståhl haastattelee juontaja Anne Kukkohovia, meikkitaiteilija Raili Hulkkosta ja bloggaja-meikkaaja Saara Sarvasta. 

Vielä kiinnostavampi minusta on kuitenkin Muodin Keynote sunnuntaina klo 15 (Muotinäytöslava): Terin tyyliklinikka. Tule kuulemaan ja saamaan henkilökohtaisia vinkkejä vartalon ongelmakohtiin. 

Olen ollut kerran stylisti Teri Niitin stailattavana, ja vakuutuin todellakin hänen taidoistaan. Aivan huippuammattilainen! Teri Niitti on myös toteuttanut messujen suuret muotinäytökset, jotka ovat lauantaina ja sunnuntaina klo 12, 14 ja 16. Välissä nähdään Urban Street Fashion -näytös klo 13.   

Sattumalta näin Teri Niitin eilen Espalla aika monen ostoskassin kanssa. Maestro vaikutti vähän stressaantuneelta - pulling clothes? Tänä aamuna siitä ei ollut kyllä enää jälkeäkään YLE:n aamu-tv:n hyväntuulisessa haastattelussa. 


Muita suosikkejani messuilla on Saimi Hoyer Fashion Loungessa la ja su klo 14.30. Saimi haastattelee lauantaina vaatesuunnittelija Mert Otsamoa ja sunnuntaina meikkitaiteilija Mariela Sarkimaa. Haastattelujen jälkeen Saimi on tavattavana Elle-lehden osastolla klo 15-16. 

Suomessa on niin pienet piirit, että täällä esillä ovat usein samat henkilöt. Anne Kukkohovi, Mariela Sarkima ja Saimi Hoyer ovat olleet mukana jo monilla messuilla. I don't mind, sillä esimerkiksi ihana Saimi Hoyer on suuri suosikkini. 

Muita kiinnostavia esityksiä ovat la klo 12.30 Ekokampaajat suunnannäyttäjinä - uusi hiusalan trendi? (Voi Hyvin -lava), la klo 13.30 ja su klo 12 Luonnonkosmetiikan hyödyt ihonhoidossa, toimittaja Noora Shingler ja Madaran perustaja Lotte Tisenkopfa (Kauneus & Terveys -lava) sekä la ja su klo 14.00 Kauneus ja Terveys -lehden helpot ja nopeat hiusvinkit (Kauneus & Terveys -lava).

Mariela Sarkima ahkeroi messuilla, sillä hän esittelee mm. Cailapille suunnittelemiaan siveltimiä la ja su klo 16 Kauneus & Terveys -lavalla. Sunnuntaina klo 15.30 minua kiinnostaisi myös Tehokkaat seerumit; tippa täynnä kauneutta, apteekkikosmetiikkaa parhaimmillaan; V10 Plus, proviisorin esitys samalla lavalla.  

Sisäisen kauneuden puolelta uskon, että Väestöliiton Heli Vaarasen luento lauantaina klo 12 parisuhteesta on hyvä, samoin kuin Villa Mandalan Mia Jokinivan luento sunnuntaina klo 10.30 stressistä ja mielen voimasta (molemmat Kauneus & Terveys -lava).

Kauneusmessujen mainoskasvo on muuten yllättäen muoti- ja lifestylebloggaaja, ihana Malena Malenami-blogista. 

Messuilla on myös Fashion Nail Bar & Brow Bar, jonne voi varata ajan manikyyriin tai kulmakarvojen muotoiluun. Erityisesti kulmakarvojen muotoilu kiinnostaisi minua, sillä siellä on stailauksia tekemässä kansainvälinen kouluttaja, jonka taitoihin mainostetaan monen julkkiksenkin luottavan. Baaria pyörittää tamperelainen Royal Pink Oy, jolla on edellisinä vuosina ollut aina hyvä messuosasto Ciaté ja Minx -kynsituotteineen. 

Aiemmilta vuosilta kiinnostavimmat messuosastot ostosten puolesta minusta ovat olleet OPI:n ja Zoyan kynsilakoilla, Laveran luonnonkosmetiikalla sekä Ziajan kosteusvoiteilla. Niissä aion nytkin käydä kurkkaamassa onko hyviä tarjouksia. 

Muista näytteilleasettajista minua kiinnostavat erityisesti Moroccanoilin ja Cesarsin kynsitarvikkeiden osastot. Kynsijuttuja on ollut perinteisesti messuilla myynnissä muutenkin runsaasti.

Pro luonnonkosmetiikka ry:n jäsenyrityksillä on messuilla oma luonnonkosmetiikan alueensa. Siellä pitäisi olla esittelyssä kaikkia suuria luonnonkosmetiikan sarjoja: Lavera, Born to Bio, Sante, Madara, Melvita, Weleda, Terre d'Oc ja Alorée. 

Ensi vuonna I Love Me -messut ovat muuten vieläkin kivemmat, sillä luonnonkosmetiikka, luomuruoka ja muu ekolifestyle tulee saamaan messujen yhteyteen oman tapahtumansa Luonnollisesti!  

10 kommenttia:

 1. Oi ihana kuulla tuosta ensi vuoden uudistuksesta, minua ainakin kiinnostaa nuo kovasti! Käväisin messuilla tänään, ja kirjoitinkin blogiini lempparitarjouksistani. Toivottavasti flunssa ei iske pahemmin ja pääset messuilemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lueskelin jo muiden messujuttuja (mm. sinun!), ja vaikuttaa siltä, että luonnonkosmetiikka oli muutenkin aiempaa enemmän messuilla esillä jo tänä vuonna. Se on kiva juttu, sillä vaikka luonnonkosmetiikalla on omatkin messunsa, tuolla yleisillä kauneusmessuilla se on ehkä paremmin vaihtoehtona tavalliselle kosmetiikalle ja tavoittaa sellaisiakin, jotka eivät olisi siitä muuten kiinnostuneita. :)

   Tällä kertaa huomasin itse näin lukijan näkökulmasta kuinka tärkeitä blogien messujutut ovat jos ei itse pääse. Niitä on superkivaa lukea. Kiitos siis kun kirjoitit messukokemuksistasi! Luulen, että menen itsekin tänään flunssasta huolimatta muutamaksi tunniksi käväisemään messuilla, ainakin kuuntelemaan pari luentoa. En vain malta olla poissa. :)

   Poista
 2. Vitamiineja koneeseen ja hus pois tauti! Kävin eilen messuilla, paljon kivaa & kiinnostavaa siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, melko lievä flunssa on, joten enköhän pääse tänään sunnuntaina muutamaksi tunniksi messuilemaan. Kiitos toivotuksesta, siitä tuli hyvä mieli kun olin täällä aika surkeana että jäävätkö messut nyt kokonaan näkemättä, kun siellä on aina ollut niin kivaa! :)

   Poista
 3. Hei mahtavaa, en huomannutkaan noita sunnuntain luentoja katsella tarkemmin. Täytyykin tulla piipahtamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luennot ja muut esitykset ovat olleet minusta joka vuosi messujen parasta antia. Toki niitä messukojujakin voi olla kiva kierrellä, mutta itse olen saanut aina eniten noista esityksistä. Erityisesti olen pitänyt Fashion Loungen ohjelmasta, mutta tällä kertaa tuo Kauneus & Terveys -lavan ohjelmakin kuulosti ihan kiinnostavalta. Itse suunnittelen messuilun nimenomaan noiden esitysten ympärille, joten niitä kannattaa kyllä tulla katsomaan. :)

   Poista
 4. Itse olin tänään ja huomenna Porvoon Taidetehtaalle häämessuille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, sinulla onkin sitten oikea messuviikonloppu! Ja hääthän ova myös noiden I Love Me -messujen teemana muodin, kauneuden ja terveyden lisäksi. En ole itse koskaan käynyt siellä Porvoon Taidetehtaalla, mutta sitä on kyllä paikkana kehuttu. Kivoja hääsuunnitteluita sinulle! :)

   Poista
 5. Oli kiva nähdä, toivottavasti paranet pian! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Olin niin onnellinen, että pääsin messuille flunssasta huolimatta lyhyesti edes käymään. Ne ovat aina vuoden kohokohta. Olisi ollut kivaa olla pidempäänkin, mutta hyvä edes näin! Kiitos toivotuksista! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)