tiistai 14. toukokuuta 2013

Kevätmeikkiviikko; persikkaa

Tällä viikolla täällä Pumpulipupussa juhlitaan ihanaa kevättä tekemällä koko viikko keväisiä pastellisilmämeikkejä ja värikkäitä huulimeikkejä.






Kaivoin esille kevätkokoelmien luomivärini.

Tässä on tuoretta ja vintagea IsaDoraa, Make Up For Everia viime keväältä 2012 ja Make Up Storen tämän kevään 2013 Cocktail-kokoelmaa. 

Kuvastakin näkee, että kevät ja minä rakastamme pastelleja!






Huulimeikkiin ajattelin käyttää Max Factorilta blogia varten testiin saamiani uutuuksia, Colour Elixir Giant Pen Stick -huulipunakyniä.

Niitä on yhteensä 6 värissä: Vibrant Pink, Designer Blossom, Couture Blush, Passionate Red, Foxy Amber ja Subtle Coral. Huulipunakynien suositushinta on 12,90 euroa. 






Meikkien lisäksi ajattelin testata joka päivä uutta ranskalaisen Acorellen luonnonkosmetiikan tuoksua, jotka olen myös saanut blogia varten testiin.

Tuossa kuvan alareunassa on Acorellen tuoksujen testeripakkaus, jossa on yhteensä 9 erilaista tuoksua. "Perfumes that make you feel good".

Tuoksuilla on erilaisia vaikutuksia, kuten energisoiva, rohkaiseva tai harmonisoiva. Valitsen siis jokaiselle päivälle siihen sopivan tuoksun.






Toissa keväänä 2011 minulla oli persikanväriin kohdistuva hullutus.

Valitsin nytkin viikon ensimmäiseen kevätmeikkiin Make Up Storen tämän kevään Cocktail-kokoelmasta lämpimän hehkuvan, lohensävyisen Cosmopolitan-luomivärin. Sen lisäksi käytin silmän sisänurkassa vintage-IsaDoraa, eli kevään 2009 Blooming Spring -kokoelman nimipaletin persikkaa. Blooming Spring jäi hyvin suosittuna viisikkona kevään 2009 jälkeenkin IsaDoran vakiovalikoimaan, mutta nyt kuulin huhuja että se olisi poistumassa. 

Koska silmämeikki oli hempeä, halusin huulimeikkiin vähän väriä ja energiaa.

Päädyin Max Factorin lämpimän punaoranssiin Designer Blossom -jumbokynään. 






Silmämeikki:

Nämä meikit eivät ole mitään taideteoksia, vaan arkiaamun kiireessä tehtyjä nopeita meikkejä. Nykyään kosmetiikkablogeissa näkee niin taitavia meikkejä, että tuntuu että me tavalliset meikkaajat emme uskalla näitä julkaistakaan. 

Tämä aamu oli erityisen hankala, sillä kulmakarvani irtisanoivat yksipuolisesti jo päiviä kestäneen välirauhan. Käytin niiden meikkaamiseen varmaan 15 minuuttia, joten silmämeikille jäi aikaa ehkä 2 minuuttia, minkä valitettavasti vähän loputuloksessa huomaa.

Silmämeikin värit olivat minusta kuitenkin kauniin lämpimän persikkaiset. Kuin auringonlasku. 





Huulimeikki:

Persikkaisen lempeä silmämeikki sopi nätisti yhteen Max Factorin kirkkaan punaoranssin Designer Blossom -huulipunakynän kanssa.

Etukäteen jännitin, että kuinkahan kuiva huulipunakynä on, mutta se osoittautui melko kosteuttavaksi. Ja käteväksi, sillä se toimii samalla sekä huultenrajauskynänä että huulipunana. 

Rajauksesta ei tule aivan yhtä tarkka kuin erillisellä huultenrajauskynällä tehtynä, mutta kyllä se arkikäyttöön riittää hyvin. Huulipunakynän pysyvyys on myös hyvä, ja väri on tosi pigmenttinen ja voimakas. 






Tuoksu: 

Nukuin todella huonosti ja vähän, ja olin jo valmiiksi stressaantunut uuden viikon alkaessa. Pakko siis ottaa heti maanantaina esiin the big guns. 

Mietin tuoksun osalta Acorellen energisoivan Jardin des Thesin, rentouttavan Lotus Bambun ja stressiä lievittävän Orchidée Blanchen välillä. Päädyin lopulta siihen, että stressin tunne oli päälimmäisenä, ja valitsin vastalääkkeeksi anti-stress Orchidée Blanchen.

Acorellen Eau de Parfumit ovat tuoksusekoituksia, eli eivät puhtaasti nimiraaka-ainettaan, niin kuin aluksi luulin.

Orchidée Blanchessa on 4 % appelsiinia, joka on rauhoittava ja stressiä lievittävä. Santelipuuta, joka tasoittaa tunnekuohuja, on 2 %. Alkutuoksun pitäisi olla kaardemumma ja päärynän lehti, sydäntuoksun Firenzen iiris ja orapihlaja sekä pohjatuoksun patsuli, vadelma ja vanilja. Missä on valkoinen orkidea, sitä vähän ihmettelen? 

Mikä huumaavan ihana, trooppinen ja makea kukkaistuoksu Orchidée Blanche kuitenkin olikaan. Stressi katosi välittömästi, ja mieleen tuli lähinnä Tahiti. Ihana! 

Orchidée Blanchen sydäntuoksu oli jostakin syystä hieman hamppumainen. Se oli ainoa asia joka minua tässä ihanuudessa häiritsi, muuten se piristi päivääni viehättävästi.

Orchidée Blanchen pohjatuoksu oli hurmaava, lämmin trooppinen kukka. 

Tuoksu kesti ihollani todella hyvin, mutta tein pitkän päivän töissä, ja loppuillasta aloin olla niin stressaantunut, että lisäsin tuoksua vielä vähän. Se todellakin auttoi!

Kuvassa ei ole valitettavasti valkoinen orkidea, sillä omani kotona eivät juuri nyt kukkineet, vaan persikkainen ruusu viime kesältä.

Acorellen tuoksuja voi muuten ostaa ainakin Ruohonjuuresta sekä Hyvinvoinnin tavaratalosta (ei mainoslinkki), josta saa koodilla PUMPULIPUPU - 10 % alennusta toukokuun loppuun asti.

Lisäys 18.5.2013: Acorellen tuoksut ovat juuri tulleet myyntiin myös ainakin Helsingin Sokokselle.

14 kommenttia:

  1. Allekirjoitan täysin tuon kuvaujouden, tuntuu en millään haluaisi julkaista kummallisia suttukuvia kelmeällä ihonvärillä. Varsinkin kun muut meikkaajat saavat siistejä kuvia oikealla ihonsävyllä ja hienosti toistuvilla kontrasteilla.

    Jopas sulla onkin pastelleja kertynyt :). MUS:in Cosmopolitan sopii siis oikein hyvin kevääseen ja voisin harkita IsaDoran Blooming Spring-palettia jos se on jäämästä pois valikoimista. Monet kun kehuvat sitä kauniiksi ja aina vain yhtä toimivaksi paletiksi.

    Mulla on tämä kuukausi pyhitetty myös huulimeikeille. Allergian vuoksi silmissä mennään Incognito-linjalla, mutta huulilla on tänään L'Oreal Caresse Princessiä, joka on kirkas punainen oranssilla vivahteella. Kyseinen sävy on ollut eteisen huulimeikkilaatikossa jo viime kesästä lähtien, mutta nyt se pääsee sitten aktiivikäyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi sääli, että ujostelemme meikkikuviamme, koska luulen että lukijatkin kuitenkin tykkäävät niistä. En usko, että kaikki haluavat katsella vain täydellisiä meikkejä täydellisessä valaistuksessa kerta toisensa jälkeen. Sitä varten on tietysti myös Photoshop, mutta luulen että luonnollisuudella ja aitoudellakin (ja jopa meikkimokilla!) on paikkansa. Itse ainakin tykkään kovasti esim. sun meikkikuvista, ja toivon todellakin ettet lopettaisi tai vähentäisi niitä. :)

      Lisäksi omien meikkikuvien katselu on itsellekin todella opettavaista. Huomaan esimerkiksi että meikkaustyylini on muuttunut tosi paljon jo tämän 2 1/2 vuoden aikana jonka olen blogia pitänyt. Ilman meikkikuvia en huomaisi sitä ikinä. :)

      Minulla on muutenkin luomivärejä superpaljon, ja pastellisävyt ovat suuri heikkouteni. Sen vuoksi ei ollut vaikeatakaan löytää kokoelmistani kaikki nämä keväiset pastellisävyt. Enemmänkin olisi ollut, mutta valitsin tähän vain nimenomaan kevätkokoelmiin kuuluvia luomivärejä ja selektiivisetkin jätin kokonaan pois. :)

      Minusta MUS:n Cosmopolitan on aika ihana. Tiesin kyllä jo heti sen nähdessäni, että ihastuisin siihen, niin nätti persikka se on. :)

      En ole kuitenkaan varma että tykkäisitkö Blooming Springistä, sillä et ole niin pastellejen ystävä. Se on siis todella pastellinen, kuulas ja hempeä paletti. Se on kyllä yksi omia kaikkien aikojen suosikkejani. :)

      Kirkkaat huulimeikit ovat myös ihania. Välillä on kivaa leikkiä niillä, ja jättää silmämeikki kokonaan pois. Ja jos silmämeikin joutuu jättämään vähemmälle pakon edessä, niin sitä kivempaa että on olemassa värikkäät huulipunat. Ja poskipunat. Ja kaikki korostustuotteet ja aurinkopuuterit. Ja muut ihanuudet. :)

      Poista
  2. Tuo Acorellen 12:n setti on muuten aivan ihana! On ollut mulla jo jonkin aikaa käytössä. Tosin valinnanvaikeuttahan tuo välillä aiheuttaa, kun kaikki (paitsi jostain syystä se vanilja..) tuoksut on omalla tapaansa herkullisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! :) Se on minusta aivan valtavan hyvä idea, myydänköhän niitä jossakin... Ainakaan Hyvinvoinnin tavaratalon valikoimassa ei näkynyt. Testerisetistä voi valita aina oikean tuoksun sen päivän mielialaan, täysikokoisten parfyymipullojen kanssahan se ei ole samalla tavalla mahdollista.

      Tuoksuttelin jo kerran aiemmin kaikki Acorellen tuoksut läpi, ja silloin suosikkini oli nimenomaan se vanilja. Nyt kyllä ihastuin niin paljon tuohon Valkoiseen orideaan, että suosikki saattaa vaihtua. Sekin tässä näytesetissä oli hyvä, että en olisi varmaan koskaan valinnut oma-alotteisesti esim. Valkoista orkideaa tuoksukseni, ja silti ihastuin siihen nyt tosi paljon. :)

      Poista
    2. Lahdessa noita ainakin saa Terveyskaupasta! Hauska sattuma kun olin alunperin metsästämässä täysikokoista, mutta mistään en löytänyt (myöhemmin näitähän tuli sitten oikein runsain mitoin Sokokseen). Tuolta sitten sattui löytymään tuo setti, nice! Voisin kyllä sulle mieluusti ihan antaa sen vaniljan ja orkidean : D

      Poista
    3. Kiitos paljon tiedosta! Googlettelinkin sen perusteella vähän, ja joistakin nettikaupoistakin näyttäisi myös löytyvän. Laitan siitä tiedon tämän päivän blogijuttuunkin, kun minusta tämä näytepakkauksen idea on niin loistava.

      Kiva juttu jos Acorellen tuoksuja saa myös Sokoksesta! Itse en ole kiinnittänyt asiaan huomiota, mutta täytyy katsoa täällä Helsingissäkin vaikka huomenna onko niitä siellä. :)

      Voi kun olet kiltti! Sain kuitenkin onneksi Acorellelta testiin jo sen täysikokoisen vanilja-parfyymipullon. Valkoista orkideaa ajattelin ostaa myös ison pullon, sillä niin ihana se on. :)

      Testerisetissä on kyllä sekin hyvä puoli, että ne tuoksut voi lahjoittaa pois joista ei itse pidä niin paljon. Lupasinkin jo yhdelle ystävälleni Jardin des Thesin omasta setistäni, jotta hän pääsee kokeilemaan, että tykkääkö siitä niin paljon, että haluaa ostaa täysikokoisen pullon. :)

      Poista
  3. Mulla on ihan sama juttu silmämeikkikuvien kanssa! Jotenkin ne minunkin "hienot luomukset" tuntuvat olevan lähinnä räpellyksiä kun muihin vertaa... :D Olen kuitenkin rohkaistunut asian suhteen ja julkaisen vähän tavallisempiakin meikkejä, kun sain meikkikuvistani juuri ihania kommentteja lukijoilta.

    Voi, mun tekisi niin mieli testata myös noita Acorellen tuoksuja! Vaikuttavat aivan ihanilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, me ollaan kyllä hassuja. Kun the more the merrier, eli ei ole ollenkaan kiinnostavaa jos kaikki vaan tekevät samanlaisia, täydellisiä meikkejä kerta toisensa jälkeen. En kyllä ymmärrä yhtään mitä te arkailette, mutta omissa silmämeikeissäni näen vain virheitä. Luonnossa en kyllä niitä onneksi niinkään huomaa, eli ehkä kuvakin vähän korostaa yksityiskohtia, samalla tavalla kuin kynsilakkojenkin kanssa.

      Ehdottomasti kannattaa julkaista niitä silmämeikkikuvia ja myös arkisia meikkejä. Kun nehän juuri ovat kaikkein käyttökelpoisimpia, jos etsii malleja ja ideoita.

      Itse tykkään tosi paljon lukea silmämeikijuttuja muiden blogeista. Ja nimenomaan myös ei-ammattilaisten, koska silloin tuntuu että pystyn samaistumaan ja vaikka itsein toteuttamaan samanlaisen meikin. Joskus niiden täydellisten meikkien ääressä vain masentuu. Toisaalta ihailen tietysti sitä taitoa jolla ne on tehty. :)

      Yllätyin itsekin iloisesti Acorellen tuoksujen suhteen. Luonnonkosmetiikan tuoksuilta voisi olettaa, että ne olisivat jotenkin yksiulotteisia ja liian luonnollisia. Acorellet eivät ole sellaisia, vaan niissä on vivahteita ja syvyyttä. Lisäksi idea tunnetilojen mukaan valittavista tuoksuista ja niiden vaikutuksista on minusta aivan valtavan hyvä. Todella ilo käyttää, sen lisäksi että tuoksuvat myös hyvältä. :)

      Poista
  4. Mulla on myös meikkikuvaujous! Tuntuu että kaikkien muiden meikit on hienompia, ja valokuvaustaidot parempia. Selvästi joku epidemia meneillään :D

    Aivan ihana tuo silmämeikki :) Mä en muuten omista oikeastaan lainkaan pastellisia luomivärejä, paha puute. Pitäisi korjata äkkiä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, tuntuu että meillä melkein kaikilla ei-ammattilaisilla on, ei yhtään kiva. Silloin kun aloitin blogin pitämisen n. 2 1/2 v. sitten, ei itsekritiikkini ollut kyllä kovin korkealla, vaan postailin tänne huolettomasti vaikka minkälaisia meikkejä. Sen jälkeen on tullut niin paljon hyviä blogeja, joissa on niin kauniita meikkejä, että tuntuu välillä että omat ovat aivan räpellyksiä. Silti sanoisin että niitä meikkejä kannattaa julkaista, sillä ainakin itse tykkään lukijana kaikkien teidän meikeistä tosi paljon. Ja ihan turhaa liikaa itsekriittisyyttä on nyt ilmassa. :)

      Kiitos paljon, olet tosi kiltti. Värit ovat kauniit, erityisesti tuo Make Up Storen Cocktail on tosi ihana. Tulee sopimaan kesälläkin vähän ruskettuneeseen ihoon erinomaisesti. :)

      Tykkään itse käyttää pastellisävyjä paljon arkena. Rakastan värejä, mutta pastellit ovat harvoin liian räikeitä töihinkään. Pastellejen jälkeen ruskeatkin tuntuvat liian tunkkaisilta ja likaisilta. Pastellit ovat niin heleitä ja kuultavia. Ja sopivat myös hyvin yleinsä nopeisiin yhden luomivärin meikkeihin, mikä on aina kiireiselle naiselle plussaa. :)

      Poista
  5. Voi Cosmopolitan, miten nätti se onkaan. Älkää suotta ujoilko! Mulla on siis aina sama fiilis, ei sen puolesta, mutta ei saa päästää sitä niskan päälle. Mun mielestä ns. normaalimeikit on blogeissa tosi mielenkiintoisia, ne on samaistuttavia ja aina löydän toisten meikeistä jotain jippoja ja sävyjä, joita pitää itse kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cosmopolitan on kyllä upea, hehkuva persikka. Tykkään tosi paljon! :)

      Mietin pitkään, että teenkö tätä kevätmeikkiviikkoa vai en, kun välillä omat meikkikuvat suorastaan ällöttävät. Sitten päätin rohkaistua ja ajattelin että en ikinä pääse kynnyksestä yli jos en vain julkaise meikkikuvia. Koska uskon samoin, että myös tavalliset ja arkiset meikit kiinnostavat, itsekin tykkään lukea juuri sellaisista muiden blogeista. Niistä voi saada usein jopa enemmän irti, kuin sellaisista hienoista, joita ei kuitenkaan osaisi toteuttaa. Sitäpaitsi vähän epätäydellisimpiä kuvia katselemalla varmasti oppii myös, että mitä pitäisi tehdä toisin ja mihin pitäisi kiinnittää huomiota. :)

      Poista
  6. Vihdoinkin tällainen kevätmeikkipostaus täällä:)! Olen odottanut sellaista erittäin paljon. Itse olen ensimmäistä kertaa elämässäni tänä keväänä innostunut pastelliväreistä silmämeikissä ja olen myyty:). Ostin viime syksynä IsaDoran Bloomin Springin ja nyt keväällä Gelato-paletin. Blooming vie voiton laadultaan ja väreiltään, mutta Gelato on myös kiva, kun jaksaa kokeilla erilaisia yhdistelmiä.
    Olen tämän kevään aikana ihastunut tuohon Bloomingin persikkaiseen väriin. Se on ihana ja piristävä sekä sopii käytettäväksi yksin tai yhdessä muiden värien kanssa. Todella harmi, että se on lopetettu. Monet muutkin pastelleista innostumattomat olisivat voineet saada siitä uusia innoituksia meikkailuun:).

    Olen myös samaa mieltä siitä, että tavallisia meikkikuvia on hyvä esitellä blogeissa. On mielekiintoista katsoa ihan tavallisten meikkaajien meikkikuvia, sillä niihin on helpompi samaistua. Rohkeutta kaikille ei-ammattilaismeikkaajabloggaajille:). Sama tunne oli silloin, kun täällä Pumpulipupussa oli kynsilakkahaaste. Kauniita lakkauksia, joita voi itsekin tehdä ilman,että lakkailuun ja koristeluihin menisi todella paljon aikaa aloittelijalle. Taitureiden kynsiluomuksia on kiva ihastella, mutta tavallisten lakkailijoiden lakkauksiakin on oikein kiva katsella:). Älkää ujostelko. :)

    Vastailen vielä tuohon Luonnon kaunis -messut -postaukseen, kun vain ehdin. :)

    Ihanaa kevättä tänne Pumpulipupuun. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos ihanasta kommentistasi!

      Ajattelinkin juuri sinua tämän teemaviikon aloittaessani, sillä oli niin mukavaa että olit jo joskus aiemmin kiinnostunut näistä kevätmeikeistä.

      Ihanaa että saamme myös sinulta rohkaisua meikkikuvien julkaisuun. Olen itsekin aivan samaa mieltä, että niitä on tosi kiva katsella blogeissa, myös amatöörien tekeminä. Usein niistä ei-ammattilaisten kuvista voi myös paremmin oppia jotakin, kun kaikki ei ole niin täydellisen häivytettyä ja symmetristä. Opin joka kerta itsekin omista kuvistani, joten siksi varmaan kaikkien meikkaamisesta kiinnostuneiden kannattaisi ottaa niitä myös itse. Omat virheet huomaa paremmin kun niitä katsoo pysäytettynä ja suurennettuna pidempään. :)

      Voi miten kivaa että muistat myös sen kynsilakkahaasteen! Sitä oli minusta tosi kiva tehdä, kun siinä rohkaistui kokeilemaan vähän vieraampiakin tekniikkoja ja oppi paljon yrityksen ja erehdyksen kautta. Kiva että siitä oli hyötyä myös muille. Siitä on jäänyt repertuaarini mm. liukuvärjäys ja polka dots, joiden ajattelin ennen haastetta olevan jotenkin todella vaikeita.

      Ihanaa että sinäkin olet nyt löytänyt pastellit! Ne ovat hillittyjä ja värikkäitä samaan aikaan, ja sopivat siksi mielestäni moneen paikkaan, ja myös esim. työkäyttöön. Ei todellakaan tarvitse aina meikata beigellä, harmaalla ja ruskealla ollakseen siisti ja viehättävä. Pastellit ovat sitäpaitsi nopeita, kun usein riittää vain yksi sävy koko silmäluomelle levitettynä, ja meikki on valmis.

      On tosiaan sääli jos tietoni pitää paikkaansa että IsaDoran Blooming Spring oltaisiin lopettamassa. Se on omianikin kaikkien aikojen suosikkejani, aina suloinen ja käyttökelpoinen paletti erityisesti keväisin. Olen myös ihan varma, että kevät toisensa jälkeen se on löytänyt uusia ystäviä. Mutta ehkä IsaDoralla tietävät paremmin, ja se ei enää myy tms. Uutuudenviehätys on ehkä kadonnut. :(

      Gelato on myös minusta ihan kiva, mutta pidän samoin Blooming Springin helmiäismäisestä ja satiinisesta koostumuksesta enemmän.

      Kiitos paljon toivotuksista, ja oikein ihanaa kevättä myös Sinulle! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)