perjantai 30. marraskuuta 2012

Valon ja Kauneuden ilta Espoossa

Beauty Stories -blogin kirjoittaja, ihana Eveliina kutsui minut ystävällisesti keskiviikkona 28.11.2012 järjestettyyn Valon ja Kauneuden iltaan Espooseen.

Eveliina opiskelee kauneudenhoitoalan koulutusohjelmassa estenomiksi, ja ilta järjestettiin hänen opiskeluprojektiinsa liittyen.

Valon ja kauneuden ilta olikin tarpeen, sillä Helsingissä on nyt marraskuussa näyttänyt pääasiassa tältä.


Tässä pimeyden keskellä on kuitenkin valotaideteos Espoon Omnia-ammattiopiston pihassa, jossa ilta järjestettiin.

Omnia-ammattiopiston yhteydessä toimii Hyvinvointikeidas Aurinkokivi. Se on päiväkylpylähenkinen paikka, jossa toimii erilaisia kauneudenhoitoalan yrittäjiä. Samalla he saavat yritysvalmennusta. 

Omnia-ammattiopistossa opiskelevat, tulevat kampaajat ja kosmetologit harjoittelevat Oppivat kädet -keskuksessa, joka toimii kauppakeskus Isossa Omenassa. Sieltä voi saada oppilastöinä kampaamopalveluita ja kauneudenhoitoa vähän edullisemmin. 


Valon ja Kauneuden illan järjestivät neljä estenomiksi opiskelevaa nuorta naista apujoukkoineen.

Estenomin tutkinto ei ollut itselleni ennestään kovin tuttu. Estenomit opiskelevat ammattikorkeakoulussa mm. ‎kemiaa, kosmetiikan raaka-ainetietoutta ja lainsäädäntöä, ‎liiketoiminnan perusteita, markkinointia ja ‎yrittäjyyttä. Toisin kuin usein luullaan, he eivät tee itse kauneushoitoja tai meikkauksia. Silti monella saattaa olla pohjalla esimerkiksi kosmetologin tai parturi-kampaajan koulutus. 

Estenomiksi voi opiskella pääkaupunkiseudulla Laurea-ammattikorkeakoulussa Vantaalla. 

Illan teemaksi oli valittu valo, joka näkyi aurinkoisuutena ja keltaisena värinä, jota oli käytetty ihanasti myös kattauksessa.

Estenomeilla on selvästi silmää myös muunlaiselle kauneudelle kuin vain kosmetiikan maailmalle. Luin estenomien koulutusohjelman kuvauksesta, että tarkoituksena on, että he osaisivat ‎yhdistää kosmetiikan raaka-‎aineiden ja lainsäädännön tuntemuksen kaupalliseen osaamiseen ja ‎palveluiden kehittämiseen. Se mielestäni todellakin näkyi tämän tapahtuman suunnittelussa, hienosti luotu tunnelma ja kaunis ympäristö! Yksi tilaisuuden kohokohdista oli meikkitaiteilija Mariela Sarkiman luento kauneustrendeistä.

Mariela Sarkima on kirjoittanut mm. Make Up Bible -meikkikirjan ja toiminut viimeksi Suomen huippumalli haussa -ohjelman taustajoukoissa. Hän on myös suunnitellut sivellinsarjan Cailapille, jonka uusimmat siveltimet ovat ilmestyneet tänä syksynä. 


Mariela Sarkima oli käynyt läpi mm. syksyn muotinäytösten kuvia, ja nosti sillä perusteella esiin viisi mielestään suurinta trendiä kauneuden alalla. Tärkeimmäksi asiaksi Mariela mainitsi kuitenkin aina luonnollisen ja sisäisen kauneuden ja omien parhaiden piirteiden korostamisen. Olen aivan samaa mieltä!

Ne muut trendit olivat kuitenkin seuraavat:

Silmät

Trendikkäitä ovat erilaiset luomivärit kuten metallinen lopputulos, varjostettu luomivako kuten usein esim. laulaja Lana del Raylla nähdään, sähkönsininen ripsiväri kuten Stella McCartneyn näytöksessä ja jopa paperiornamentit ripsissä. Erilaiset rajaukset ovat myös trendikkäitä, kuten mm. värikkäät rajaukset. Silmänrajaukset tulivat alunperin muotiin erityisesti Amy Winehousen myötä. 

Iho

Suurin trendi nyt ovat BB-voiteet, jotka yhdistävät meikkauksen ja ihonhoidon. Ne liittyvät samaan luonnollisuuden trendiin joka nyt on vallalla, eli meikki ei saisi näkyä. Myös mineraalimeikit ovat olleet trendikkäitä.

Kulmakarvat 

Mariela painotti, että suomalaisten naisten kannattaisi panostaa kulmakarvoihinsa. Niitä varten on tullut jo useita tuotteita: kynät, värit, geelit, tussit ja jopa kulmakarvojen tuuheutta lisäävät seerumit. Mielenkiintoinen havainto Marielalta oli myös se, että iän myötä kulmat usein ohentuvat, joten silloin niihin olisi panostettava entistä enemmän.

Huulet

Huulissa klassinen punainen huulimeikki on aina muotia, ja mielestäni se on tällä hetkellä aika trendikäskin. Lisäksi myös huulimeikissä näkyy luonnollisuuden trendi ja toisaalta voimakkaat värit, power lips. Yhtenä nousevana trendinä Mariela toi esiin myös näkyvän huultenrajauksen ja huulten liukuvärjäyksen, jotka ovat olleet viimeksi suosittuja varmaan 1990-luvulla.

Kynnet

Kauneustrendeistä suurimpana Mariela piti tällä hetkellä kynsien laittoa. Rakennekynsien suosio jatkuu Marielan mukaan kyllä edelleen. Trendikkäitä ovat kuitenkin myös kynsikoristelut, joita voi tehdä itse kuten crackle-kynsilakat, joista uusin on Diorin lanseeraama krokotiililakka, magneettikynsilakat ja kynsitarrat. Mariela vilautti kuvia myös huipputrendeistä kuten Loboutin-kynsistä ja Dita von Teesen kuuluisaksi tekemästä puolikuumanikyyrista. 

Chanelin syksyn näytöksen perusteella seuraava suuri trendi kynsissä näyttäisi Marielan mukaan olevan ranskalainen manikyyri. Chanelin näytöskuvissa näkyi myös vaaleanpunaisella ja hopeisella tehtyä Ruffian Manicurea, joka on niiden myötä varmaan nousemassa trendiksi. Siinä kynsi lakataan ensin yhdellä sävyllä ja siihen päälle alhaalta kapeammin toisella sävyllä, niin että molemmat värit näkyvät. Vähän niin kuin puolikuumani, mutta puolikuut toisin päin. 


Mariela piti myös meikkausdemonstraation, johon hän oli varannut mukaan suosikkituotteitaan.

Mariela teki trendikkään metallisen silmämeikin, johon hän käytti myös värillistä rajausta.

Pohjalle tuli Yves Rocherin jumbokynällä tehty pohjustus. Lisäksi Mariela suositteli pohjustukseen No 7:ltä ja IsaDoralta voidemaisia luomivärejä. Vinkkinä oli, että voidemainen luomiväri kannattaa levittää painellen ja töpötellen, ei siveltimellä vetämällä. Itse olen havainnut saman myös käytännössä. 

Erityisesti Mariela kehui Too Facedin luomivärejä, joita hän käytti muussa silmämeikissä. Too Facedia ei valitettavasti saa Suomesta. Lähin paikka jossa sitä myydään on Viron Kaubamaja. 

Rajaukset Mariela teki kullan ja ruskean sävyiseen silmämeikkiin kultaisenkuparisella Art Decon nestemäisellä rajauksella. 

Poskipunana olivat Shu Uemuran laadukkaat poskipunat (I know, niin hienoja! Harmi kun niitä ei saa Suomesta päinkään.). Poskipunasta sellainen vinkki, että Mariela suositteli, että helposti punoittavalle iholle ei käytettäisi kovin pinkkiä poskipunaa vaan ennemminkin vaikka persikkaista.

Huulikiilto oli kevyt vaaleanpunainen ja meikkipohja tehtiin Diorin meikkipuuterilla, joka on omakin suosikkini.

Hyvänä vinkkinä Marielalla oli myös se, että pitäisi valita enintään 3 kohtaa, joita meikillä kasvoista korostaa. Muuten meikistä voi tulla liian maalatun näköinen ja räikeä. Nämä voivat olla esim. huulet, posket ja kulmakarvat.


Saimme myös tutustua Hyvinvointikeidas Aurinkokiven hoitolahuoneisiin. 

Niissä toimii erilaisia kauneudenhoitoalan yrittäjiä kuten kosmetologeja, parturi-kampaajia ja hierojia. 

Tässä on vaaleansininen hoitohuone rantamaisemalla.


Tässä oli viininpunaisella sisustettu hoitohuone, jossa oli seinällä kukkamaalaus.

Kaikki Aurinkokiven hoitolahuoneet oli nimetty erilaisten kivien mukaan, kuten mm. Topaasi. 


Tässä on hoitolahuone, jossa tehdään erityisesti vartalohoitoja.

Myös parihoito on mahdollinen, eli samassa huoneessa on kaksi hoitopistettä. 


Hyvinvointikeidas Aurinkokivessä oli myös viihtyisät saunatilat, joita pääsimme testaamaan.

Niissä oli tarjolla myös ihanaa hemmottelua Paul Mitchellin laadukkaiden ihonhoitotuotteiden ja shamppoiden muodossa. 


Saunoja oli tavallinen ja ihana puhdistava höyrysauna. 

Aurinkokiven spa-tiloja voi vuokrata myös yksityiskäyttöön. 


Spa-tiloissa oli myös poreallas.

Sen vesi oli meidän mielestämme vähän viileää ja suolaista, millä varmasti oli joku hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon liittyvä merkitys.

Porealtaan jälkeen oli kiva mennä lämmittelemään sen vieressä olleille kuumille marmoridivaaneille. Sellaisia en ollut ennen kokeillutkaan.


Saunan jälkeen saimme vielä ihanat niska-hartiahieronnat. 

Testasin myös näitä Paul Mitchellin vartalovoiteita. Toinen tuoksuvaihtoehto oli Lavender Mint ja toinen Lemon Sage. Valitsin sitruunaisen Lemon Sagen, joka oli täydellinen päätös aurinkoiselle ja valoisalle illalle.

Kiitos vielä Beauty Storiesin Eveliinalle ja muille järjestäjille tästä ihanasta ja rentouttavasta illasta!

5 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta ja kattavasta artikkelista :) Olen ihan sanaton! Todella mahtavaa, kun tavattiin <3

  VastaaPoista
 2. Ihana esittely! Sä osaat niin perusteellisesti ja johdonmukaisesti kertoa kaikesta, aina on ilo lukea :) Voi, miten suloisia nuo kumiankat! :D

  VastaaPoista
 3. Kuulostipa mukavalta! Sulla on niin hyvä tapa kertoa, että ihan kuin olisin ollut itse myös mukana tapahtumassa :)

  VastaaPoista
 4. Oi sinulla oli varmaan aivan ihana ilta :) xx Carolin, Min Boudoir

  VastaaPoista
 5. Eveliina: Lämpimät kiitokset itsellesi ja kaikille teille tosi mukavasta ja rentouttavasta illasta! Kiitos kun kutsuit minut! Oli tosi, tosi kivaa tavata vihdoin, ja opin samalla paljon uutta mm. estenomin tutkinnosta ym. Ja Marielan meikkitrendi-luento oli aivan mahtava! :)


  Vanquish: Oi kiitos! Tosi kiva kuulla, että te lukijatkin saatte näistä tapahtumajutuista jotakin irti, kun olen ajatellut enemmän kirjoittelevani näitä omaksi ilokseni. Tykkään kirjoittaa tapahtumista, kun samalla saa elää kaikki kivat hetket uudelleen ja syntyy vähän kuin päiväkirjaa. :)

  Ne kumiankat olivat tosi hellyyttävät. Aurinkokivessä oli tosi kivasti panostettu kaikkiin yksityiskohtiin ja miellyttävään ympäristöön. Siellä oli paljon paremmat tilat kuin monessa luksus-kauneushoitolassa. :)


  Kätsy Kissa: Oli kyllä tosi ihanaa! Hyvin olivat järjestäjät oivaltaneet, että täällä pimeyden ja kylmyyden keskellä kaipaa juuri sitä lämmintä valoa, aurinkoa ja kauneutta. :)

  Kiitos paljon, tosi kiva kuulla! Ihanaa jos voin blogin kautta saada jaettua useammallekin kivan illan tunnelmia ja vähän piristystä marraskuuhun. Paras mahdollinen palaute, olet ihana, kiitos! :)


  Carolin: Oli kyllä aivan ihanaa! Sopivassa suhteessa meikkejä, hemmottelua, lämpöä ja mukavaa tunnelmaa, oli kyllä niin hyväksi! En tiedä parempaa tapaa viettää iltaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)