lauantai 17. marraskuuta 2012

Vilassa stailattavana ja meikattavana

Vilassa on ollut nyt syksyn aikana käynnissä ihana tapahtuma, jossa Suomen huippumalli haussa -ohjelmasta tuttu stylisti Teri Niitti on kiertänyt ympäri Suomea Viloissa stailaamassa asiakkaita. 


Torstaina 15.11.2012 stailauskiertue tuli viimein Helsinkiin ja Aleksanterinkadun Vilaan, jonka kanta-asiakas olen.

Varasin tietenkin heti ajan Teri Niitin stailattavaksi.


Etsin ensisijaisesti siistejä työvaatteita toimistoon, mutta muukin kiva kyllä kelpasi.

Pidän Vilan vaatteista ja Aleksanterinkadun Vilasta liikkeenäkin kovasti. Siellä on aina hyvä palvelu ja mukavat myyjät. 


Puolen tunnin stailausaikani oli myöhässä, mutta se ei haitannut mitään, sillä tarjolla oli yllätyksekseni myös pikameikkauksia ja -kampauksia.

Esittelyssä oli myös minulle ennestään tuntemattoman italialaisen meikkisarjan Diego Dalla Palman meikkejä. 


A.K.A. Luova -kampaamosta oli paikalla kampaaja ja meikkaajana ihana Cindy Riera.

Olen tavannut iloisen ja herttaisen Cindy Rieran jo aiemmin silloin kun hän oli vielä kosmetologina Vilan naapurissa Aleksi 13 -tavaratalon yläkerrassa sijainneessa Pointissa

Nyt Cindy on perustanut oman liikkeen Helsinkiin Kalevankadulle ja kouluttautunut lisäksi ravintovalmentajaksi, eli luvassa on siis kokonaisvaltaista kauneutta ja hyvinvointia. Aion ehdottomasti mennä tutustumaan Cindyn liikkeeseen lähiaikoina.

Ennen Teri Niitin stailauksen alkamista oli ylimääräistä aikaa noin 5 minuuttia, joten pääsin ensin kampaajan ja meikkaajan käsittelyyn.

Oli aika glamour olo, kun samaan aikaan kovalla vauhdilla toinen meikkasi ja toinen teki hiuksiini kiharoita. Sain aavistuksen siitä, miltä varmaan huippumalleista muotinäytösten backstagella tuntuu!


Pääsin kokeilemaan meikissä näitä Diego Dalla Palman huulipunia.

Koostumus vaikutti niissä tosi hyvältä, kosteuttavalta mutta pysyvältä.

Diego Dalla Palmalla on valikoimassaan myös kynsilakkoja.  


Cindy valitsi minulle huulipunista numeron 54, joka oli marjainen, syvä punainen.

Kiva syksyinen sävy!


Kuva on valitettavasti iphone-laatua, mutta kyllä huulipunan kaunis sävy siinä näkyy.

Cindy Riera myös myy näitä Diego Dalla Palman tuotteita, joten luulen että käyn myöhemmin ostamassa tuon huulipunan hänen liikkeestään.

Diego Dalla Palman huulipunien hinta on 34 euroa. Aika kallista, mutta laatu kyllä vakuutti minut. Lisäksi on aina niin luksusta, jos ammattilainen valitsee juuri itselle sopivan sävyn, joten siitä ilosta voin mielelläni maksaa myös vähän ekstraa.  


Olin edellisenä päivänä kampaajalla, ja kun kerroin, että olen menossa seuraavana päivänä Teri Niitin stailattavaksi, kampaajani kehoitti minua ehdottomasti tekemään vihreän silmämeikin punaisen tukkani kanssa. 

Aamulla itse tekemäni meikki on tässä ylhäällä. 

Erittäin mielenkiintoista oli se, miten meikkaaja Cindy Riera korjasi sitä.

Hän nosti luomiväriä kulmaluulla ylemmäs levittämällä vihreän päälle kuparinruskeaa luomiväriä. Lisäksi hän levitti ja häivytti meikkiä sumuisammaksi ja lisäsi ruskeaa myös vähän silmien ulkonurkkiin.

Koin tästä jonkinlaisen meikkausoivalluksen. Olen nyt ollut kuukauden sisällä kolmen eri ammattilaisen meikattavana, ja kaikki ovat nostaneet luomivärin kulmaluulla ylemmäs kuin itse teen ja häivyttäneet silmämeikin sumuiseksi. Teinkin itse eilen ensimmäistä kertaa meikin Cindyn esimerkin mukaisesti, ja siitä tuli paljon kauniimpi ja parempi kuin aiemmin. Niin ihanaa oppia uutta!

Olin aivan hämmästynyt, kun katsoin Vilassa 5 minuutin pikameikin ja -kampauksen jälkeen peiliin. Tavallinen arkinen työlookkini olikin muuttunut syksyisen kauniiksi ja värikkääksi punaisine huulineen ja kiharoineen. Todellista ammattilaisten toimintaa! 


Mutta sitten siihen varsinaiseen stailaukseen. 

Tässä on itse maestro eli Teri Niitti Vilan sovituskoppien edessä. 

Stailaukselle jäi aikaa noin 20 minuuttia, joten vauhti oli kova. Aluksi keskustelimme nopeasti siitä mitä halusin (niitä työvaatteita), ja miten itse näen vartaloni. Sain vahvistusta sille, että pitkäselkäisenä minun kannattaa edelleen käyttää korkeavyötäröisiä hameita, joita muutenkin rakastan. Muuten pyysin pehmeää ja naisellista tyyliä. 

Stailauksessa oli sekin mukavaa, että sain itse pysytellä sovituskopissa sovittelemassa, kun Teri kiersi ympäri Vilaa hakemassa minulle sopivia vaatteita. Myöskään kokojen kanssa ei tarvinnut pähkäillä, kun sai heti ammattilaisen mielipiteen siitä oliko koko oikea. Tehokasta toimintaa!


Oli uskomatonta, kuinka Teri osasi valita juuri sellaisia vaatteita joista pidän. 

Tässä on mm. yksi hänen valitsemansa asu. Kaunis valkoinen silkkimäinen paita kultaisilla yksityiskohdilla ja Chanel-tyylinen, pehmeänruskea jakku kultaisilla napeilla. 

Ostin kaikki Teri Niitin ehdottamat asut, yhteensä kolme erilaista. Kivana lisänä oli vielä se, että Vilasta sai stailauspäivänä - 20 %:n alennuksen kaikista vaatteista. 

Jos tällainen mahdollisuus tulee vielä uudestaan, aion ehdottomasti mennä!  


Suomen huippumalli haussa -ohjelman hengessä Vilasta sai kaupan päälle vielä näytteitä Olaylta ja Max Factorilta.

Huippiksen juontaja Anne Kukkohovi on Olayn mainoskasvo Suomessa. Max Factor on puolestaan ohjelman sponsori ja meikkien toteuttaja.


Sain hiusten suoristusainenäytteitä englantilaiselta Urban Tribelta, näytteen Olayn päivävoiteesta sekä Max Factorin kynsilakan.


Kynsilakkoja oli vaaleankeltaisia, sinisiä, oransseja ja näitä ruskeita.

Valitsin tämän ruskean nimeltään Elegant Mauve, koska rakastan tällaisia metallisia punaruskeita.

Nyt on muuten ainakin Stockmannilla tarjous, jossa kahden Max Factor tuotteen ostaja saa kaupan päälle setin, jossa oli mm. kolme tällaista samantyyppistä erilaista ruskeansävyistä kynsilakkaa. Himoitsen sitä kovasti, mutta en tiedä mitä tuotteita Max Factorilta voisin ostaa, että saisin kaupan päälle tuon ihanan setin. Eikö ole huvittava ongelma! 

No, nyt sain ainakin yhden tällaisen hienon ruskean Max Factorin kynsilakan Vilasta. 


Ihana hemmottelupäivä oli Vilassa!


P.S. Maanantaina 19.11.2012 Suomen huippumalli haussa finaali neloselta klo 20. Kukahan voittaa: Polina, Matleena vai Meri. Tosin en ole itse enää niin kiinnostunut, sillä oma suosikkini Annika putosi jo, harmi kyllä! 

6 kommenttia:

 1. Kuulostipa kivalle tuo stailaustuokio. Olisi kiva nähdä vielä lisää kuvia noista asukokonaisuuksista, mitä sinulle valittiin, mutta ymmärrän toki jos haluat vaalia yksityisyyttäsi niiden osalta :)

  VastaaPoista
 2. Luomivärin kohottaminen ylemmäs kulmaluulle on muuten tosi vaikea juttu :).

  Teen usein siskolleni silmämeikkejä silloin kun vierailen hänen luonaan. Ja silloin kohotan hyvin luontevasti silmämeikin varjostusta huomattavasti ylemmäs, kuin sisko itse "uskaltaa". Siskon silmän rakenne on hiukan erilainen kuin omani, joten "kohotus" vaatii huolellisuutta sillä varjostukset näkyvät paljon selkeämmin kuin itselläni silmän ollessa auki.

  Teimme kerran testimeikin jossa toisen silmän sisko meikkasi itse ja toisen minä. Ero oli huomattava verrattessa minun tekemään meikkiin joka toi silmän paremmin esille korkeammalle luomivakovarjostuksen ja syvemmän ulkonurkan varjostuksen vuoksi.

  Siltikin, vaikka teen siskolle "paremman" silmämeikin, en osaa edelleenkään itselleni kohottaa meikkia tarpeeksi korkealle. Usein meikkejänä kuvatessa huomaan, että korkeammalle menevä varjostus olisi tuonut mmeikkiin entistä enemmän tehoa. Tuon tehon löydän siis silloin kun meikkaan muita...

  VastaaPoista
 3. Kissis: Erinomaista ammattitaitoa kyllä! Ihan lyhyesti kuvailin vain, että mistä tykkään, ja vain tuossa 20 minuutissakin löytyi jo monta minulle erittäin hyvin sopivaa asua. Yksittäisinä vaatekappaleina olisin ehkä osannut niitä ostaa yksinkin, mutta en yhdistää samalla tavalla kuin Teri teki. I'm impressed! :)


  RainDrop: Oli kyllä kivaa ja ihanan helppoa, kun itse sai vain sovittaa, eikä tarvinnut välittää kokonaisuuksista tai koosta. Suosittelisin ehdottomasti stylistin palveluja myös kiireisille naisille, aika tehokasta toimintaa!

  Oi, ei ole yksityisyyskysymys, en vain ajatellut että ketään kiinnostaisi tarkemmin minulle valitut asut. :) Yksi oli siis tuo Chanel-jakku - silkkipaita yhdistelmä, toinen on silkkipaita yksinään kapeiden mustien housujen ja korkojen kanssa. Silkkipaita näkyi vähän läpi, mutta ammattilaisena Terilla oli nopea ratkaisu siihenkin: luonnonvalkoinen todella tiukka (koossa XS vaikka normaalikokoni on yleensä M tai L) alustoppi, joka ryhdisti kokonaisuutta. Eli sen ostin sitten myöskin. Kolmas kokonaisuus oli viininpunainen satiinipaita, jossa oli edessä pitsikirjailu. Se on aika sexy, joten ei ehkä paras mahdollinen töihin, mutta tosi kaunis ja ihana vaikka juhliin tai yöelämään. Sitä sovitin mustan kynähameen kanssa, mutta siihenkin Terilla oli ehdotus jos sitä haluaa arkisemmaksi, eli se kannattaa silloin pukea farkkujen kanssa. Ihan mahtava, hyödyllinen vinkki! Eli nämä kolme kokonaisuutta ostin. Lisäksi sovitin vielä tummansinistä, vähän kimaltavaa villakangastyyppistä jakkua. Senkin meinasin ottaa, mutta jätin harkintalistalle koska siinä oli vetoketju, josta en jakuissa yleensä pidä.

  Ihanaa kun olit kiinnostunut näistä, kun en ole ollut ihan varma että kuinka paljon nämä muoti- ja vaatejutut lukijoita lopulta kiinnostavat, kun tämä on kuitenkin pääasiassa kosmetiikkablogi. Mutta vähintään omaksi ilokseni aion näitä muotijuttuja kyllä kirjoitella jatkossakin. :)


  Eiko: Olen aivan samaa mieltä!

  Tosi mielenkiintoista ja havainnollistavaa tuo mitä kerroit siskosi meikkauksesta. Itsenikin on vaikea korjata virheitä itselläni, vaikka teoriassa tiedänkin mitä pitäisi tehdä toisin. Senkin takia silmämeikkien valokuvaaminen blogia varten on aika hyödyllistä. Niistä näkee edes vähän omia virheitä ja voi yrittää arvioida miten pitäisi korjata.

  Olen ollut useamman kerran ammattimeikkaajan meikattavana ja jopa meikkauskursseilla muutaman kerran, mutta nyt vasta tajusin paremmin että miten minun pitäisi yrittää meikkiäni muuttaa, kun ammattimeikkaaja korjasi silmän muotoa ja luomivärin paikkaa tuohon itse tekemäni meikin päälle. Silloin vasta ymmärsin mielestäni edes vähän miten varjostus kuuluisi tehdä.

  Varmaan toisen meikkaaminen voi toimia yhtä hyvin, koska silloin näkee varmaan paremmin, että miten silmän muotoa pitäisi korostaa ja muuttaa. Itseltä se on paljon vaikeampaa nähdä kun omiin meikkausrutiineihinsa juuttuu niin kovin helposti ja aina tekee samalla tavalla. Mutta siinä voi onneksi myös tuo valokuvaus auttaa. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos noista vaatekuvauksista, kuullostivat kyllä kivoille ja naisellisille :) JA joo, tokihan tämä sinun blogisi on enemmän meikki-/kosmetiikkablogi, mutta musta on ainakin ollut ihan kiva kuulla näistä vaatejutuistakin etenkin tällaisissa yhteyksissä, kun ei tämä ole kuitenkaan mikään "päivän asu" kuvasto. Että mun puolesta saat postata vaatteista jatkossakin :)

  VastaaPoista
 5. RainDrop: Kiva jos sait näistä sanallisistakin kuvailusta jotakin irti. Vilassa on kyllä kivoja vaatteita. Olisin osannut varmaan yksittäisinä vaatekappaleina valita noita itsekin, mutta Teri Niitiltä sai mielipiteen siitä, miten ne sopivat juuri minulle ja ideoita myös siihen, että miten niistä voi koostaa kokonaisia asuja ja miten yhdistellä. Tosi hyödyllinen kyllä tällainen stylistin palvelu!

  Ihanaa kuulla, että sinua kiinnostavat myös vaate- ja muotijututkin kosmetiikan lomassa. Vaatteet ja muoti ovat toinen intohimoni kosmetiikan lisäksi, joten välillä on kiva kirjoittaa myös niistä. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)