torstai 15. marraskuuta 2012

IsaDora Cream Mousse Eye Shadow voidemaiset luomivärit

Ajattelin marraskuun iloksi aloittaa tällaisen sarjan, jossa tutustutaan yhden suosikkimerkkini IsaDoran syksyn uutuuksiin. 


IsaDoran uusista voidemaisista Cream Mousse Eye Shadow -luomiväreistä jotkut ehtivät jo kyselläkin mielipidettäni. 

IsaDora on tosiaan julkaissut sopivasti näin pikkujoulukaudeksi metallisia ja kimaltavia Cream Mousse Eye Shadoweja. 


Sävyjä on yhteensä kuusi ja ne näkyvät tässä. 

Champagne on kaunis vaalea, Marble harmaanliila, Fudge suloinen punaruskea, Khaki nimensä mukaisesti vaalea khakinvihreä, Gun Metal erikoinen kylmä punertavanharmaa ja Galaxy musta, jossa on turkoosia ja violettia glitteriä. 

Upein näistä on minusta kimaltava Galaxy. Minulle eivät vain sovi kovin hyvin näin tummat luomivärit, mutta oikealla naisella se on varmasti todella sävähdyttävä.


Sain valita IsaDoralta näitä Cream Mousse Eye Shadoweja muutaman testiin. 

Punaruskea Fudge oli itsestäänselvä valinta, sillä rakastan tällaisia metallisia ruskeita.

Toista väriä mietin pitkään. Musta Galaxy olisi ollut niin hieno, mutta se olisi sopinut itselläni vain juhlakäyttöön. 

Vaaleanvihreän Khakin ja liilan Marblen väliltä valitsin lopulta Marblen, koska ajattelin että se sopisi vielä paremmin vihreisiin silmiini ja sille tulisi lopulta enemmän käyttöä. En muista että IsaDora olisi aiemmin tehnyt koostumukseltaan voidemaisia luomivärejä. 

Pidän itse voidemaisista luomiväreistä paljon, sillä jälki niillä on usein voimakkaampaa ja metallisempaa kuin puuterisilla luomiväreillä ikinä saisi. 

Minulla on kokemusta voidemaisista luomiväreistä L'Orealin Color Infaillibleista, Giorgio Armanin Eyes To Killeista sekä Max Factorin Masterpiece Color Precisioneista.

L'Orealin ja Giorgio Armanin voidemaiset luomivärit ovat purkissa ja Max Factorin ja IsaDoran tuollaisessa huulikiiltomaisessa putkilossa, josta niitä levitetään aplikaattorilla. 

L'Orealin ja Giorgio Armanin purkissa olevien luomivärien ero on koostumuksessa. L'Orealin voidemaiset luomivärit ovat koostumukseltaan kuivempia, muruisempia ja mattaisempia kun taas Giorgio Armanit ovat metallisia, kiiltäviä ja sileitä.

Hintaeroakin niillä on reilusti, eli siinä kun L'Orealit maksavat 10,90 euroa, Giorgio Armanien hinta on huimat 38 euroa.  


Putkilossa olevien IsaDoran Cream Mousse Eye Shadowien ja Max Factorin Masterpiece Color Precisionien ero on puolestaan siinä, että IsaDorat ovat kimaltavampia ja glitterisempiä, kun taas Max Factorin voidemaisten luomivärien jälki on tasaisempaa ja silkkisempää. IsaDorien moussemaisuus tulee esiin ehkä siinä, että ne ovat vähän kuohkeampia kuin täysin sileät ja kiiltävät Max Factorit.

Tässä on swatchit IsaDoran Fudgesta, IsaDoran Marblesta ja Max Factorin jäisen vaaleanpunaisesta Icicle Rosesta.

Aivan ihania kaikki!

Hinnoista sen verran, että Max Factorin Masterpiece Color Precisionit ovat aavistuksen kalliimpia (noin euron) kuin L'Orealin Color Infailliblet, eli ne maksavat 11,90 euroa. 

IsaDoran Cream Mousse Eye Shadowien hinta on sen sijaan 16,40 euroa, mikä on mielestäni aika paljon ottaen huomioon IsaDoran muun hintatason (esimerkiksi IsaDoran neljän värin luomiväripaletit ovat saman hintaisia). Toisaalta Cream Mousse Eye Shadowien laatukin on aika hyvä, joten ehkä ne ovat sen arvoisia. 

Ja sitten meikkikuvia:

IsaDoran Fudgeen rakastuin kerrasta. 

Ihana metallinen, pehmeän ruskea lopputulos. Luomiväri levittyi hyvin ja häivyttäminenkin oli helppoa, sillä väri sulautui ihonväriini nätisti.

Levitin ja häivytin luomivärin ihan sen omalla aplikaattorilla. Vasta jälkeenpäin luin vinkin, että häivyttämiseen voisi käyttää myös sormea. 


IsaDora Cream Moussejen aplikaattori on aika pieni ja kapea, joten kokeilin tehdä sillä suoraan alarajaukset.

Ihan hyvin onnistui, rajauksesta tuli ainoastaan vähän liian paksu. Ohuempaa jälkeä olisi saanut ottamalla rajaussiveltimellä väriä luomivärin aplikaattorista.

Tässä kuvassa on siis alaluomella IsaDoran liila Marble ja yläluomella L'orealin puuterimainen, mutta aavistuksen metallinen vaaleanpunainen Rosy Quartz.


Halusin kuitenkin kokeilla tehdä liilalla Marblella myös koko silmämeikin, vaikka se ehkä kimalluksensa vuoksi sopi minusta ainakin päivämeikissä paremmin vain rajaukseen.

Tässä liikkuvalla luomella on Marble, ja ulkonurkkiin on käytetty L'Orealin voidemaista tummanviolettia Color Infaillible -luomiväriä sävyssä Purple Obsession.

Näiden kahden voidemaisen luomiväri koostumus on täysin erilainen. L'Oreal on kuivahkoa, muruista massaa, jota voi levittää parhaiten vaahtomuoviaplikaattorilla tai sormella. IsaDoran Cream Mousse Eye Shadow on taas huomattavasti nestemäisempää ja se on parasta levittää putkilon omalla aplikaattorilla, joka muistuttaa huulikiiltojen aplikaattoreita.

Jotenkin koin Marblen kanssa IsaDoran oman Cream Mousse -aplikaattorin liian pieneksi, vaikka ruskean Fudgen kanssa se ei minua häirinnyt. En tiedä johtuiko se siitä, että Marble on koostumukseltaan glitterisempää, ja sikäli ehkä vaikeampaa levittää. 

IsaDora Cream Mousset kannattaa ehkä laittaa silmä kerrallaan, sillä sen jälkeen kun luomiväri kerran kuivuu, sitä on vaikea enää työstää.

Tässä meikissä muuten se sormella häivyttäminen -kikka olisi ollut ehkä tarpeen, sen verran jyrkät rajat jäi, joita en saanut enää häivytyssiveltimellä pehmennettyä.  


Tässä vähän epätarkassa kuvassa näette Marblen kimalluksen.

Marble on kyllä sillä rajalla, että sopiiko se päivämeikkiin näin koko silmäluomelle levitettynä, mutta olin reipas ja menin tällä meikillä töihin.

Pysvyys IsaDoran Cream Mousse Eye Shadoweissa on hyvä, meikki oli yhtä siisti vielä työpäivän jälkeenkin.

En ole ihan varma sopiiko kylmän harmahtava Marble minun lämpimään ihonsävyyni parhaalla mahdollisella tavalla. Näin jälkikäteen jos saisin vaihtaa, ottaisinkin varmaan vaaleanvihreän Khakin.  

Jos taas etsitte näyttävää ja häikäisevää pikkujoulumeikkiä, suosittelen kyllä IsaDora Cream Mousseista kimaltavaa Galaxya, joko koko silmäluomelle levitettynä tai esimerkiksi alarajauksiin. Aivan sanoinkuvaamattoman upea! 

10 kommenttia:

 1. Oi vitsit, tuo alin meikki näyttää just ihanalta!

  Mulla on hieman kammo kyllä voidemaisia luomivärejä kohtaan rasvoittuvien luomieni takia, mutta olen kuitenkin onnistunut löytämään Maybellinen Color Tattoot, joista varsinkin mattainen Permanent Taupe pysyy kyllä omillakin luomillani, kunnolla pohjustettuna tietenkin.

  VastaaPoista
 2. Mun on varmaan pakko hankkia tuo Galaxy! Swatchasin sen heti, kun nämä uutuudet olivat kauppoihin saapuneet ja voi ihanuus kun se on upea. Ei edes haittaa tuo hinta, kun se on kuitenkin sen verran uniikki sävy :)

  VastaaPoista
 3. Oi hitsi, täytyypä "kirjoittaa joulupukille" ;) tuosta Rosy Quartzista ja Marblesta!

  VastaaPoista
 4. Järkytyin tosta Isadoran mainoskuvasta, kun väriä on vedetty ihan kulmakarvaan saakka :D Sun tekemät meikit puolestaan näyttää tosi hyviltä ja niiden perusteella voisin Fudgen ostaakin.

  VastaaPoista
 5. Mansikka: Voi kiitos, olet niin kiltti! Se on kyllä sitten täysin IsaDora Marblen ansiota, sillä minulla oli vähän vaikeuksia meikkiä tehdessäni. Toisin kuin tässä neuvoin, tein molempia silmiä samaan aikaan, ja aina siinä välissä kun meikkasin toista, Marble kuivahti toisessa. Eli häivytys oli lopulta melko mahdotonta. Mutta hyvä jos näyttää kuitenkin kivalta! :)

  Hyvä huomio, että voidemaiset luomivärit eivät kyllä kovin hyvin sovi rasvoittuville silmäluomille. Itselläni on kuiva iho, joten minulla ei ole ongelmia niiden kanssa. Nämä IsaDoran Cream Mousset vaikuttavat kyllä aika kestäviltä. Lisäksi Lorkun Color Infailliblet ovat rakenteeltaan aika kuivia, joten nekin voisivat ehkä sopia.

  Nuo Maybellinen Color Tattoot eivät ole valitettavasti itselleni lainkaan tuttuja, joten niihin en ikävä kyllä pysty näitä kokeilemiani voidemaisia luomivärejä vertaamaan. :(


  Elisa: Minäkin haluaisin vielä sen Galaxyn ja Khakin.

  Galaxy oli kyllä todella erityislaatuinen, ihana se glitter ja kimallus! Khaki sopisi taas varmasti minulle hyvin ja olisi monikäyttöinen.

  Kyttään alennusmyyntejä... :)


  Eve: Toivotaan että joulupukki tuo sinulle ihanan Marblen! :)

  L'Orealin Rosy Quartzin olen ostanut muutama vuosi sitten Tukholmasta, joten en ole valitettavasti ihan varma saako sitä Suomesta. Toivottavasti saisi, sillä se on todella nätti, vähän metallinen viileä vaaleanpunainen. Ihastuin siihen heti ja käyttöäkin on ollut paljon. :)


  Kätsy Kissa: Minäkin kiinnitin siihen mainoskuvaan huomiota, mutta täysin eri näkökulmasta kuin sinä. :) Olen ollut nyt kuukauden sisällä kolmen eri ammattimeikkaajan meikattavana, ja kaikki ovat nostaneet minulla luomivärin yläluomella paljon ylemmäs kuin koskaan itse uskallan, melkein kulmakarvoihin asti. Ja minun silmänmuodollani niin pitäisikin varmaan tehdä, sillä minulla on aika raskaat kulmat. Nämä meikit ovat arkimeikkejä, jotka olen vetänyt varmanpäälle, koska aamukiireessä on aivan kauheaa jos luomiväriä on liikaa ja liian ylhäällä. Mielummin menen sillä varovaisella linjalla arkisin. Tänään kuitenkin tein ekaa kertaa kunnolla ylös kulmakarvoja päin nostetun meikin ja voi että miten hyvältä se näytti. Eli näihin Pumpulipupun meikkikuviinkin on varmaan luvassa muutosta piakkoin. :)

  Mutta sori, ei minun pitänyt sinulle näitä meikkauspohdiskelujani selittää... :)

  Fudge on tosi ihana, lämmin kultaisen beige sävy. Luonnollinen, ja samalla metallisen näyttävä, aivan upea!

  Tuossa IsaDoran mainoskuvassa on saatettu käyttää Champagnea, Khakia, Fudgea ja Gun Metalia. :)

  VastaaPoista
 6. Kiva, että selitit :) Mäkin taidan olla aika arka vetämään luomiväriä kovin ylös, mutta ei arkena oikeastaan tarvikaan.. Innolla odotan näitä uusia meikkikuvia, koska se on aina kivaa, kun joku kumoaa mun ennakkoluulot :D

  VastaaPoista
 7. Mulla on asennevamma voidemaisia tai vaahtomaisia hohtavia tai glitterisiä luomivärejä kohtaan. En kiellä, etteikö näiden tuotteiden koostumukset ole menneet paljon eteenpäin viime vuosina.

  Raskaat, helposti rasvoittuvat luomet ovat kuitenkin ristinäni joten skippaan nämä suosiolla.

  VastaaPoista
 8. Kätsy Kissa: Minäkin olen ollut erityisesti arkisin varovainen, ettei luomiväri ei nouse liian ylös, vaan pitänyt sen vain ennemminkin siellä liikkuvalla luomella, vaikka olenkin teoriassa tiennyt, että silmänmuodolleni sopisi paremmin, jos luomiväri olisi ylempänä. Nyt minusta tuntui että tajusin osittain sen ylemmäs nostetun luomivärin salaisuuden: pitää vain häivyttää riittävästi niin se ei näytä liian tummalta ja hurjalta. :)

  Omiin meikkausrutiineihin juuttuu mielestäni todella helposti, ja omia virheitä on vaikea nähdä ja korjata, vaikka kuinka tietäisi mitä pitäisi oikeastaan tehdä. Siksi minusta on todella hyödyllistä ja ihanaa olla ammattimeikkajan laitettavana, siinä oppii itsekin koko ajan lisää.

  Paras oli mielestäni viimeisin kerta, jossa ammattimeikkari korjasi itse tekemäni meikin. Silloin tuntui, että vihdoin ymmärsin mitä pitäisi tehdä toisin. Tästä on tulossa nyt seuraavaan blogijuttuun vertailukuvatkin. En kyllä tiedä kiinnostaako tämä ketään muuta kuin minua, mutta itselleni se oli suuri oivallus vuosien ja vuosien meikkaamisen jälkeen. :)

  VastaaPoista
 9. Eiko: Minuakin jännittää joka kerta kun lähden meikkaamaan voidemaisilla luomiväreillä. Niitä on kieltämättä vaikeampi korjata ja häivyttää, kun helpommin juuttuvat juuri siihen mihin ne on kerran levittänyt. :)

  Toisaalta jos rohkaisee itsensä, niillä saa aivan erilaista, paljon näyttävämpää ja kiiltävämpää tai kimaltavampaa jälkeä kuin puuterisilla. Eli sikäli suosittelen kyllä kokeilemaan rohkeasti, mutta ehkä kyllä ensimmäisiä kertoja reilusti ajan kanssa.

  Rasvoittuville silmäluomille ne eivät tietysti varmaan oikein sovi. Itselläni on aika kuiva iho, eikä minulla ole ongelmia pysyvyyden kanssa. Ennemminkin tuntuu, että voidemaiset luomivärit pysyvät joskus jopa paremmin paikallaan kuin puuteriset. :)

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)