maanantai 19. marraskuuta 2012

IsaDora BB Cream ja muiden BB-voiteiden vertailua

IsaDoran syksyn uutuuksien esittely jatkuu, tällä kertaa IsaDoran BB Creamilla.

Edellisessä osassa tutustuimme IsaDoran voidemaisiin Cream Mousse Eye Shadow -luomiväreihin.

BB-voiteet ovat mielestäni ehdottomasti tämän vuoden suurin ilmiö kosmetiikassa. Vuoden alussa Garnier toi ensimmäisenä Suomen markkinoille BB-voiteen, jotka tähän asti olivat olleet lähes yksinomaan aasialaisten naisten salaisuus.

Nyt melkein jokaisella länsimaisella merkillä on oma BB-voiteensa, ja tästä syksystä alkaen siis myös IsaDoralla.


BB-voiteet ovat multitaskereita, joissa yhdistyy monia ominaisuuksia. Yleensä ne ainakin sävyttävät, kosteuttavat, peittävät ja suojaavat auringolta. Niin IsaDorankin BB.

IsaDora käyttää mainoksissaan aina samaa mallia, amerikkalaista Candice Neilia. Se on siitä kivaa, että näemme eri lookin aina samalla naisella, jolloin lookkeja on helpompi vertailla keskenään.

Tässä IsaDoran BB-voiteen mainoskuvassa Candice on aika au naturel. Tuo huulipuna näyttää siltä, että se saattaa olla IsaDoran syksyn Paradox-kokoelmasta ruskean-nude Bare Bohemian. 


IsaDoran BB-voiteen luvataan sulautuvan ihoon ja saavan aikaan luonnollisen kauniin lopputuloksen. "Erityiset 3D-polymeerit" tasoittavat ihon pieniä virheellisyyksiä ja parantavat ihon ulkonäköä. Voiteen pitäisi myös kosteuttaa ihoa.

IsaDoran BB tulee pienessä, 35 ml:n tuubissa. Ulkonäkö on tyylikäs hopeinen ja musta.

Koostumukseltaan IsaDoran BB-voide on aika kevyttä, vähän kuin meikkivoiteen ja kasvovoiteen väliltä.

Voide tuntuu kasvoilla miellyttävältä ja levittyy hyvin. Sitä pystyy myös kerrostamaan. Kaunista pintaakin se tekee. Peittokykyä on jonkun verran, mutta en suosittelisi voidetta ongelmaiholle tai kovin rasvoittuvallekaan.

Omalle, suhteellisen hyväkuntoiselle ja kuivahkolle iholleni voide sopii oikein hyvin.

IsaDoran BB-voiteesta on olemassa kolme sävyä: Fair, Medium ja Tan. Minulla on vaalein Fair, ja se on sulautuu vaaleaan ihooni hyvin. Fairkaan ei ole kuitenkaan mikään vitivalkoinen, joten nuo tummemmat sävyt ovat aika tummia.

Minun täytyy tunnustaa, että olen aivan ihastunut L'Orealin Nude Magique BB-voiteeseen. Se tekee ihostani kauniin hehkuvan ja valoa heijastavan. 

En kuitenkaan oikein osaa käyttää L'Orealin BB:tä meikkivoiteen korvikkeena, sillä se ei peitä juurikaan. Sen sijaan se on loistava vain esim. vain pelkän huulipunan kanssa, jolloin hohtava ja säteilevä iho saa olla pääosassa.

IsaDoran BB sopii sen sijaan mielestäni erinomaisesti juuri meikkivoiteen tilalle suhteellisen hyväkuntoiselle iholle. Siinä mielessä IsaDoran BB osuu ja uppoaa kohderyhmäänsä, jotka ovat varmaan nuoret tytsyt. Nuorta, kauniina hehkuvaa ihoa ei kannattaisi turhaan peittää liian meikkivoidekerroksen alle. Olen kokeillut Suomessa markkinoilla olevista BB:istä Garnieria, L'Orealia, Estee Lauderia, Dioria ja nyt tätä IsaDoraa. Koostin niistä pienet vertailulistat teille, sillä ne ovat kaikki keskenään hyvin erilaisia, vaikka niitä yhdistävätkin nuo kaksi maagista kirjainta B ja B. 

Garnier

- Paksuhkoa ja voimaisen kiiltävää, joten sopii vain kuivalle iholle. Tosin nyt tästä on tullut myös rasvoittuvan ja sekaihon sekä herkän ihon versiot, mutta niitä en ole testannut. 
+ Kosteuttaa hyvin. Itse käytän ulkoillessa ja urheillessa.
+ Raikas tuoksu
- Vaaleinkin sävy aika tumma
+ Suojakerroin SPF 15
+ Hinta 12,90 euroa, 50 ml

L'Oreal 

+ Kaunis, valoa heijastava lopputulos
- Ei kovin peittävää, joten ei sovi ongelmaiholle
- Koostumus rakeinen, joten ei myöskään herkälle iholle
+ Vaalein sävy aika vaalea
- Suojakerroin vertailun alhaisimpia, SPF 12
+ Hinta 15,90 euroa, 30 ml

Estee Lauder

+ Mattamainen, melko peittävä, joten sopii rasvoittuvallekin tai vähän huonokuntoisemmalle iholle
- Valon hohto puuttuu
+ Ihana kurkkumainen kukkaistuoksu
+ Suojakerroin erinomainen SPF 35
- Hinta 43 euroa, 30 ml

IsaDora

+ Puolipeittävä mutta kevyt, käy hyväkuntoisella iholla meikkivoiteen tilalle
- Suojakerroin vertailun alhaisimpia SPF 12
- Hinta 20 euroa, 35 ml

Dior (puuttuu kuvasta, sillä olen testannut vain kerran)

+ Paksuhko koostumus, joten peittää aika hyvin
- Ainoa sävy aivan liian tumma vaalealle iholle
+ Suojakerroin SPF 30
- Hinta 65 euroa, 50 ml 


Jos laitan nämä oman ihoni kannalta paremmuusjärjestykseen, se on seuraava: 1. L'Oreal, 2. IsaDora, 3. Estee Lauder, 4. Garnier ja 5. Dior.


Second opinion IsaDora BB Creamista täällä: Tyttö ilman helmikorvakorua.

7 kommenttia:

 1. Nyt kun olen käyttänyt aasialaisia BB-voiteita niin ei nämä eurooppalaiset ole lähellekään samaa luokkaa.

  VastaaPoista
 2. Hep, hep, komppaan Duvessaa. Aasialaiset menee vaan ihan eri sfääreissä kun nää eurooppalaiset. Niin peittokyvyltään, sävyiltään kuin hoitavuudeltaan.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä edellisten kanssa. Ei näitä Suomen markkinoitten bb-voiteita ole oikein silti päässyt kunnolla edes testaamaan, kun kaikki ovat niin järkyttävän tummia (KAIKKI). Ei silti näiden tuntuma ja peitto, suojakertoimista puhumattakaan, vaikuta aasiaversioita vastaavan. Pakko siis vaan hankalasti säätää ja sokkona haalia käsiinsä aasialaisia. Olen jättänyt meikkivoiteet aikalailla kokonaan löydettyäni muutaman mahtavan korealaisen bb:n, toivottavasti saan niitä käsiini jatkossakin.

  VastaaPoista
 4. Mun pitäis varmaan kokeilla tätä :) Just tosin ostin No7:n voiteen, et ehkä pitää käyttää eka sitä pois enemmän ;)

  Ite oon käyttänyt Lorealin päällä LilyLolon mineraalipuuteria, se on ollut aika kiva. Mutta sitten taas SkinFoodin "aidon" bb:n päällä se ei oo niin hyvä, koska joku rasvaisuus puskee läpi...

  BB voiteiden plussa on musta se, että niiden lisäksi ei välttämättä tarvi muuta, jos haluaa oikein pikameikin tehdä.

  VastaaPoista
 5. Duvessa: En ole itse koskaan kokeillut aitoa aasialaista BB:tä, mutta haluaisin kyllä. Mitenköhän upean ihon sellainen oikein tekisi, kun nämä länsimaisetkin ovat minusta aika hyviä. :)

  Yksi asia mikä minua vähän mietityttää niissä aasialaisissa, on se usein ihoa vaalentava efekti. Vaikka olenkin aika kalpea, en kaipaa lisävaalennusta. :) Mutta mm. aurinkosuojakerroin on niissä ymmärtääkseni yleensä parempi kuin näissä länsimaisissa, joten se kiinnostaa kyllä. Täytyy ehdottomasti kokeilla jos tilaisuus joskus tulee. :)


  Milla: Niiden aasialaisten aitojen BB:iden on pakko olla tosi hyviä, kun teitä on niin monia, jotka niitä suosittelevat. Pitää kyllä päästä kokeilemaan. :)

  Sulla onkin ollut blogissa kivoja juttuja ainakin siitä Holikasta.

  Voi että, ovat varmasti tosi upeita! :)


  Bubbs: Sinäkin, eli nähtävästi kaikki jotka ovat kokeilleet ovat ihastuneet! :)

  Näissä länsimaisissa BB:issä on se hyvä puoli, että sävyä ja koostumusta pääsee testaamaan ihan kaupassa. Mutta jos aasialaiset BB:t ovat jo tarpeeksi vaaleita jo valmiiksi, niin ei varmaan tule ongelmaa ainakaan sen kanssa että sävy olisi vahingossa liian tumma. :)

  Olen samaa mieltä, että Suomen markkinoita ajatellen näiden länsimaisten BB:iden sävyt ovat tosi tummia. Se johtuu varmaan siitä, että ne on tehty Keski- ja Etelä-Euroopan sekä USA:n markkinoille. Me vaaleat pohjoismaalaiset olemme niin pienenä vähemmistönä, että meille ei sitten tahdo löytyä tarpeeksi vaaleita sävyjä.

  Maybellinen BB:stä olen kuullut, että siinä olisi aika vaalea sävy. Samoin nämä IsaDoran, L'Orealin ja Estee Lauderin vaaleimmat sävyt toimivat omalla ihollani, mutta minä käytän kyllä itseruskettajaa talvisin kasvoille noin kerran viikossa.

  Tosi hienoa, että olet löytänyt sopivia korealaisia BB:itä. Minäkin vaihtaisin meikkivoiteen mielelläni kokonaan niihin, koska siinä tulee ne ihoa suojaavat ja hoitavat ominaisuudet samalla. :)


  Asetonihuuruja: Ehkä kannattaa kokeilla, kun tykkäsit L'Orealin BB:stäkin. IsaDora ei tee niin valoa hehkuvaa lopputulosta, mutta peittää aavistuksen enemmän ja kosteuttaa kivasti. Mielestäni erinomainen kevyempi vaihtoehto meikkivoiteelle. :)

  No7:n BB ei olekaan itselleni ollenkaan tuttu. Haluaisin vielä kokeilla Lumenen BB:tä josta on kuulunut paljon hyvää, mutta toisaalta sen vaaleintakin sävyä on pidetty liian oranssina. Myös Maybellinen BB:tä olisi kiva kokeilla. Melkein joka merkiltä näitä BB:itä kyllä nyt löytyy. Se on hyväkin, niin jokaiselle löytyy varmaan oma suosikki. :)

  Minä laitan kanssa näiden BB:iden päälle vähän Diorin meikkipuuteria, lähinnä nenään. Samoin laitan kevyen kerroksen Make Up For Everin väritöntä HD irtopuuteria, koska en vain osaa olla puuteroimatta meikkipohjaa. Silläkin tavalla kuitenkin luonnollisuus säilyy kivasti. :)

  BB:t ovat kyllä nopeita meikissä. Erityisesti tuo L'Orealin BB on mullakin pikameikin pohjana. Vain se ja aavistus aurinkopuuteria ja poskipunaa, ja meikki on parhaimmillaan siinä.

  Minusta nämä BB:t ovat kyllä aika mahtava keksintö! :)

  VastaaPoista
 6. Kun olit jättänyt tuon Diorin viimeiselle sijalle, niin mun täytyy nyt tässä yhteydessä kehua Diorin HydraLife SkinTint sävyttävää päivävoidetta :)

  Mulla ei ole kokemusta tuosta Diorin BB:stä, joten en tiedä onko tuo SkinTint kovin erilainen, mutta käytännössähän noi eurooppalaiset BB:t on sävyttäviä päivävoiteita, joten tätä kannattaa kokeilla vaihtoehtona. Siitä on kolme eri sävyä, mutta tuo vaaleinkin on kyllä taas aika tumma. Mutta tykkään siitä, sopivasti peittoa ja tasoittaa ihon sävyä joten kiireaamuina sillä korvaa meikkivoiteen, ellei ole tottunut kovin paksuun pakkeliin.

  VastaaPoista
 7. RainDrop: Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Yleensä Dior on mielestäni aina meikeisssä todella hyvä. Olen jo vuosia käyttänyt mm. Diorin meikkipuuteria. Mutta tuo BB oli tosiaan pettymys. Se oli aika paksua ja peittävää, joka ei sovi omalle iholleni kovin hyvin. Lisäksi väri oli tosiaan aivan liian tumma, mikä oli se ehdoton no-no.

  Kokeilen ehdottomasti tuota Skin Tintia jossakin välissä, jospa se olisi taas perinteinen erinomainen Dior. Erityisesti kesällä kevyempi kostumus voisi olla kiva.

  En ole aiemmin juurikaan kokeillut sävyttäviä päivävoiteita, joten en osaa oikein verrata noita BB:itä niihin. Mutta se vähäinen kokemus mikä minulla sävyttävistä päivävoiteista on, ovat BB:t usein kuitenkin vähän peittävämpiä ja "puuterisempia", eli eivät niin läpikuultavia ja kosteusvoidemaisia. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)