tiistai 20. maaliskuuta 2012

Guerlain Les Roses -luomiväripaletti

Viime viikon torstaina 15.3.2012 minulla oli aihetta juhlaan töiden puolesta.

Lisäksi Stockmannilla oli Kaunis Kevät selektiivisen kosmetiikan tapahtumaviikko ja minulla sinne - 20 %:n alennusseteli. Arvaattehan kuinka tässä kävi?

Kuva TPWP täältä.

Juhlin ensin töissä macaroonseilla ja shamppanjalla ja jatkoin sitten juhlia Stockalla samalla ranskalaisella teemalla. 

Guerlain on yksi vanhimpia ja arvokkaimpia ranskalaisia parfyymitaloja. Se on perustettu vuonna 1828 ja toimittanut parfyymejaan aikoinaan mm. Ranskan hoville. Guerlain oli perheyhtiö, kunnes luksusbrandeja omistava LVMH Group (Moet, Hennessy, Louis Vuitton) osti sen vuonna 1994.

Guerlainin varmaan kuuluisin parfyymi on itämainen Shalimar (1925). Se on saanut nimensä intialaisen hallitsijan Shah Jahanin vaimolleen 1600-luvulla Kashmiriin rakentaman samannimisen puutarhan mukaan. Ja oi romantiikka, saman 39-vuotiaana kuolleen vaimon muistoksi rakennettiin myös ikuisen rakkauden vertauskuva Taj Mahal. 

Oma aiempi kokemukseni on Guerlainin parfyymista Jardins de Bagatelle (1983), jonka sain lukioaikoinani 1990-luvulla kummitädiltäni syntymäpäivälahjaksi. Le Jardin de Bagatelle on puolestaan Marie Antoinetten ja Ranskan kuninkaan Louis XVI:n veljen vedonlyönnin seurauksena 64 päivässä rakennettu puutarha Pariisissa.

Jardins de Bagatelle -pulloni oli signeerannut itse Monsieur Guerlain, eli Guerlainin suvun viimeinen suuri parfymööri Jean-Paul Guerlain. Harmi kyllä en löytänyt pulloa enää mistään. Olisinkohan heittänyt sen jossakin siivousinnostuksessani pois, vaikka nyt se olisi pala parfyymimaailman historiaa.

Jardins de Bagatelle oli - kuten Guerlainin parfyymit yleensä kai muutenkin - melko voimakas, rouvamainen ja itämainen. Ei ehkä aivan sopivin lukiolaistytölle, mutta rakastin Jardins de Bagatellea silti, sillä siinä tuli mukana aavistus Pariisia ja ranskalaista kulttuuria.Halusin muistoksi jotakin myös viime viikon iloisesta työtapahtumasta.

Minusta on hauska kokeilla eri kosmetiikkamerkkien luomivärejä. Näen niin, että selektiivisessä kosmetiikassa olisi syytä jo yksi tuote ostamalla saada selville millainen merkin laatu on. Tässä hintaluokassa ei ole oikein varaa erehdyksiin ja heikompilaatuisiin tuotteisiin.

Ihastuin Stockan Kaunis Kevät -esitteen vaaleanpunaiseen silmämeikkiin.


Minusta näytti siltä, että oli tasan kaksi vaihtoehtoa millä se oli tehty, vaikka sitä ei sanottukaan missään eivätkä Stockan myyjätkään sitä tienneet.

Giorgio Armani Maestro -luomiväri sävyssä 7 (esitteen aivan oikeassa yläkulmassa) on melkein samaa sävyä kuin esitteen kansikuvan silmämeikki. Armanin luomiväri vaikutti kuitenkin olevan liiaksi samaa sävyä myös oman ihoni kanssa, joten en hankkinut sitä.

Guerlainilta ilmestyi tänä keväänä vaaleanpunainen luomiväripaletti, Écrin 4 Couleurs 11 Les Roses. Se on osa Guerlainin kevätkokoelmaa 2012 Les Roses Et Le Noir.

Les Roses Et Le Noir -kokoelman teemana ovat vaaleanpunainen ja musta. Kokoelma seurailee tämän kevään trendiä siinä, että ruusuja ja puutarhaa ovat pitäneet innoituksenaan tänä vuonna myös Dior ja Lancome.

Guerlain yhdistää kuitenkin vaaleanpunaiset ruusut mustaan. Silmämeikissä tämä onkin mielestäni oikein toimiva ratkaisu. Vaaleanpunainen voi muuten näyttää silmissä itkuiselta tai muuten ikävältä, mutta musta terästää sen sopivasti.

Kokoelman musta on erikoisesti huulipunan hylsyn muotoon pakattNoir G maskara.

Les Roses Et Le Noir -kokoelman suosituin tuote on varmaan ollut ruusuksi pressattu upea hohdepuuteri Meteorites Cruel Gardenia Powder, joka oli ainakin jo Helsingin Sokokselta loppuunmyyty. Guerlain on muutenkin kuuluisa Les Meteorites -puuterikuulistaan, jotka ovat usein ihan häikäisevän kauniita. 
Olen vasta tämän blogin myötä tajunnut, että kaikilla ei ole välttämättä kokemusta selektiivisestä kosmetiikasta. Itse ostin aiemmin lähes ainoastaan seleä, sillä en tiennyt muusta enkä uskaltanut lähteä kokeilemaan edullisempia tuotteita. Jopa opiskeluaikoina laitoin vähäiset rahani aina selektiiviseen kosmetiikaan. Ostin vain vähän, ehkä muutaman tuotteen vuodessa, mutta laatua siis.

Siksi ajattelin, että näytän teille myös miten tuo Guerlainin luomiväripaletti on pakattu.

Yleensä selektiivisen kosmetiikan luomiväripaletit tulevat tuollaisissa samettipusseissa. Guerlainin pussukka muistuttaa kovasti Dioria. Se on samalla tavalla tummansininen ja siinä on kirjailtuna merkin nimi. Olisivatko jopa peräisin samasta tehtaasta?

Luomiväripaletti on väriltään upea, aavistuksen himmeä kulta. Se on raskasta metallia, siinä on magneettilukko ja tuollaiset hienot, pyöristetyt muodot.

Luomiväripaletin sisällä on peili ja aplikaattori.

Miinusta Guerlainin pakkaukselle tulee siitä, että luomiväripaletin välissä ei ole muovia suojaamassa luomivärejä niin kuin kalliimmissa luomiväripaleteissa yleensä. Siksi vaaleanpunaista luomiväriä oli jo ostettaessa levinnyt vähän tuonne siveltimeen ja kanteen.Les Roses -luomiväripaletissa on neljä eri sävyä.

Sen hinta on 60,70 euroa, mutta tuon - 20 %:n alennuksen kanssa siis 48,56 euroa.


Vasemmalla on varjostus- ja rajausväriksi sopiva tumma luumu.

Keskellä olevista vaaleanpunaisista ylempi on hento, hohtava vaaleanpunainen, joka sopii erityisesti korostusväriksi.

Sen alapuolella on mielestäni paletin tähti: matta ruusunpunainen, johon on kaiverrettu myös Guerlainin logo. Olen melko varma, että Stockan esitteen kansikuvameikki on tehty tällä luomivärillä, niin samansävyinen se on.

Äärimmäisenä oikealla on sitten vähän tummempi vadelmainen vaaleanpunainen.

Ostaessani luomiväripaletin sain ihanalta myyjätyttöseltä vielä ohjeen, että paletin vaaleanpunaisia voi käyttää myös poskipunina. Luulen, että en raaski, vaikka sillä tavalla syntyisikin ihanan harmoninen ja tyttömäinen meikki.


Minulla ei ole ennestään yhtään pelkästään vaaleanpunaista luomiväripalettia.

Parhaat kalliimmat luomiväripalettini vihreille silmilleni ennen tätä Guerlainin Les Rosesia ovat olleet Diorin Stylish Move ja Sensain Murasaki No Nihohi. Kummassakin on vaaleanpunaisten lisäksi myös violetteja, ja ne saavat silmäni syttymään ja hehkumaan väriä.

Tervetuloa siis joukkoon ihana Guerlain Les Roses!

7 kommenttia:

 1. Onpas ihana paletti!
  Itse tykkään kovastikin käyttää vaaleanpunaista luomiväriä vaikka muuten en olekaan kyseisen värin ystävä. :D Olen vain huomannut sen kuinka vaaleanpunainen sopii itselleni sillä se saa silmät näyttämään vihreämmiltä ja toisekseen se ei ole liian hyökkäävä vaan pehmeä. Etenkin nyt keväällä olen käyttänyt luomilla pelkästään Inglotin vaaleanpunaista Pearl 431:stä, vaikka en usein luomivärejä käytäkään vaan panostaen enemmän huuliin ja poskiin. :)

  Sitten sellainen kysymys että miltä nuo macaroonsit maistuu? Kun nimestä tulee mieleen makarooni, mutta ulkonäkö on kuin purilaisella ja sitten ainakin tuo oranssi väri tuo mieleen sulatejuuston. :D Toisaalta taas kuvia katsoessa koostumuksesta tulee mieleen marenki.

  VastaaPoista
 2. Tuo logolla varustettu sävy vaikuttaisi juurikin ihanalta poskipunalta..
  Kauniita ovat värit.
  Vähän nyt kyllä tympii tämä "puutarhailu" ..kummallinen ruusuvimma iskenyt selektiivisille =/

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis paletti! Haaveilin siitä ruusuksi pressatusta hohdepuuterista, mutta hyvä vaan, että alkaa olla loppuunmyyty. Saan hyvän syyn säästää rahani. ;)

  VastaaPoista
 4. Minä ostin myös Guerlainin saman luomiväripaletin (tai siis erivärisenä, Les verts) ja pakkauksessa oli kyllä muoviläpyskä peilin ja itse värien välissä. On varmaan vain vahingossa jäänyt puuttumaan siitä sinun pakkauksestasi. :)

  VastaaPoista
 5. Mulla vimma vaaleanpunaiseen tulee täytettyä juuri noilla Diorin ja Sensain paleteilla jotka sullakin ovat kuvassa. Lisäksi vielä Diorin Pink Idol paletti löytyy jemmoistani.

  Guerlainin paletit ovat ulkoisesti todella upeannäköisiä, mutta en ole ihan varauksettoman ihastunut luomivärien laatuun. Tosin onhan myös Diorilla vaihtelevaa laatua palettien suhteen. Vihreille silmille pinkit ruusut sopivat varmasti erinomaisesti.

  Onko sinulla Diorin Petal Shinea jota myöskin ylistetään vihreille silmille sopivaksi paletiksi? Se tokikaan ei ole vaaleanpunainen.

  Suosikkipalettieni kastiin ovat lyhyessä ajassa nousseet myös Estee Lauderin viiden sävyn paletit. Emerald Oasis ja Topaz Mosaic ovat kummasti tasoittaneet tietä sinne :D. Kannattaa ehdottomasti tutustua niihin jos et jo ole.

  VastaaPoista
 6. Serrated B: Eikö olekin! Niin kaunis vaaleanpunainen luomiväripaletti, kuin karamelli! :)

  Vaaleanpunaiset on kyllä niin hyviä sävyjä meille vihreäsilmäisille! Ihan niin kuin violetitkin. Ja ihana on myös näiden kahden värin yhdistelmä! Tuo sen vihreän loiston esiin silmistä niin hyvin! :)

  Tykkään myös käyttää vaaleanpunaista luomiväriä silmämeikissä yksinään. Erityisesti päivämeikissä se on mielestäni kaunis, tyttömäinen ja raikas. Ja sopii tosi hyvin myös kevääseen!

  Nyt sain tuossa Les Roses -paletissa monta hyvää vaaleanpunaista käytettäväksi yksin tai yhdessä, ihanaa! :)

  Kuules, macaroonseja on vaikea kuvailla, mutta ei ne ainakaan makarooneille, hampurilaisille tai sulatejuustolle maistu. :) Ehkä marenki olisi sopivin vertauskuva, mutta ei sellainen höttöinen vaan sellainen kiinteä ja vähän tahmainen. Macaroonseja tehdään myös monessa eri maussa, mulla oli töissä tarjolla mm. erilaisia marjavariaatioita, toffeeta, suklaata jne. Tykkään tarjota niitä, kun ne ovat paitsi herkullisia myös kauniin värikkäitä. Ja sopivat erittäin hyvin naposteltaviksi shamppanjan kanssa. :)

  Macaroonseja voisi tehdä myös itse. Pariisissa niitä myyvä kuuluisin paikka on Champs Elyseesilla La Duree, jossa kannattaa ehdottomasti käydä ainakin ihastelemassa jos joskus Pariisissa vierailet. :)


  TylyMuija: Voisi olla kyllä aika ihanaa laittaa tuota logo-vaaleanpunaista vaikka tuon vaaleamman hohtavan vaaleanpunaisen kanssa silmiin ja sitten logoa poskille. Joku ihana raikas pinkki huulipuna vielä siihen lisäksi, niin olisi kyllä todella keväinen ja naisellinen look!

  Muutenkin tuo logo-vaaleanpunainen on suosikkini koko paletista, todella kaunis sävy!

  Minustakin on vähän kummallista, että kaikki selektiiviset merkit ovat nyt yhtäkkiä inspiroituneet puutarhateemasta. Kyllähän kukkakuosit ovat muutenkin nyt muodissa, mutta tällaista puutarhavillitystä en muista kyllä aiemmilta vuosilta. Tavallaan tylsää vaikka värit olisivat kuinka kauniita, sillä olisi kuitenkin kivaa jos vaihtoehtoja olisi tarjolla. :)


  Myy: Minustakin Les Roses on aivan ihana!

  Se Cruel Gardenia hohdepuuteri oli myös upea, loistavan kultainen sävy. Olen vain itse niin huono käyttämään tuollaisia korostustuotteita, että ajattelin valita sen sijaan Guerlainilta tämän luomiväripaletin.

  Stockalla Cruel Gardenioita vielä oli, mutta älä vain vahingossakaan eksy sinne. :)


  Anonyymi: Onpas kummallista! Kiva kuitenkin tietää, että näin ei Guerlainilla yleensä ole. Itsekin ihmettelin sitä kovasti, sillä minusta se suojaava muovijuttu on yleensä itsestäänselvyys tällaisissa kalliimmissa luomiväripaleteissa.

  Muutenkin luulen, että tuo minun Les Roses -luomiväripalettini oli avattu ennen ostamista. Tuossa rasiassa oli sormenjäljet lukon kohdalla, jotka huomasin vasta valokuvatessani, ennen kuin olin itse avannut palettia. En nyt varmaan kuitenkaan jaksa mennä Stockalle valittamaan, vaikka törkeäähän tuollainen tämän hintaluokan tuotteessa on. En tiedä mikä voisi olla selitys asialle!

  VastaaPoista
 7. Eiko: Dior Stylish Movessa ja Sensai Murasaki No Nihohissa on myös aivan ihanat värit varsinkin vihreäsilmäiselle niin kuin minä, ja samoin niitä vaaleanpunaisia sävyjä. Guerlain Les Rosesissa on kuitenkin myös tuollaiset ruusun- ja vadelmanpunaiset, jotka Diorista ja Sensaista puuttuvat. Eli hyvin pystyin perustelemaan itselleni tämän ostoksen. :)

  Minulla tulee tuosta Guerlain Les Rosesista eniten mieleen Diorin vaaleanpunainen Graphic Lights paletti muutaman vuoden takaa, jonka aikoinaan jätin valitettavasti ostamatta. Myös Diorin joulun 2006 aivan ihanassa Charming Fantasyssa on samoja värejä, mutta sitäkään ei saa enää mistään. :( Dior voisi alkaa kyllä uudelleen julkaisemaan suosituimpia one shot -palettejaan. Erityisesti nuo ihanat vaaleanpunaiset olisivat tervetulleita takaisin valikoimaan!

  Ja oi, Pink Idolkin on ihanan hemppis vaaleanpunertava paletti!

  Dior Petal Shine minulta löytyy myös, ja sitähän on tosiaan myös kehuttu vihreiden silmien palettina. Minun makuuni se on kuitenkin ehkä liian sinisävyinen. Minulle tuntuvat sopivan paremmin nuo punertavammat sävyt. Lisäksi Petal Shine on iridescent, joka tuntuu olevan minulle hankala koostumus. Mutta ihanahan Petal Shine myös on, siitähän ei päästä mihinkään. :)

  Onneksi tuossa Guerlainin Les Rosesissa tuntuu olevan ihan hyvä laatu ja pigmentti. En ole myöskään ollut aiemmin oikein kiinnostunut Guerlainin luomiväreistä, sillä laatua ei ole mitenkään erityisesti ylistetty. Ei kyllä haukuttu tai arvosteltukaan, mutta kyllä noilla hinnoilla voisi jo vähän odottaa niitä kehujakin. :) Mutta toki Diorillakin laatu vaihtelee kovasti, juuri niin kuin kirjoitit! :)

  Seuraavaksi minun täytyy kyllä ehdottomasti tutustua Estee Lauderin luomiväreihin, niistä minulla ei ole vielä kokemustakaan. Kuulostaa todella hyvältä! Odotan varmaan, että tulee joku oikein ihana kausikokoelma, ja sitten investoin! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)