sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 18, puolikuut

31 viikon kynsilakkahaaste on edennyt jo reilusti yli puolenvälin, viikkoon 18 ja hyvä niin, sillä nämä tehtävät tuntuvat vaikeutuvan kerta kerralta. 


Viikon 18 aiheena oli puolikuut, half moons.

Tämä kynsidesign on mielestäni alun perin hyvin vanha, ainakin 1930-luvulta. Nyt sen on tehnyt taas kuuluisaksi amerikkalainen burleskitaiteilija Dita von Teese, joka ottaa paljon vaikutteita tyyliinsä vintagesta ja pin-upista. Dita von Teesella on nähty ainakin puna-valkoinen half moon -manikyyri.

Half moons tunnetaan myös nimellä reverse french, sillä toisin kuin ranskalaisessa manikyyrissä, half moonsissa korostetaan kynsien alalaidan puolikuita. Tietysti voi yhdistää myös nämä molemmat, ja korostaa värillä sekä kynsien päiden valkoisia alueita että puolikuita.  

Minulle tulee half moons -manikyyristä heti mieleen myös Yves Saint Laurentin syksyn 2010 Rock & Baroque -kokoelmassa ensimmäisen kerran ilmestyneet Manicure Couture Duo -kynsilakat. Niihin kuuluu aina kaksi kynsilakkaa, joilla voi tehdä värikkään ranskiksen.

Esimerkiksi Rock & Baroque -kokoelmassa ilmestyivät violetti ja turkoosi Belle de Jour, oranssi ja aniliininpunainen Rive Gauche sekä luumu ja kulta Belle de Nuit. Myös uusimmassa YSL:n Candy Face -kevätkokoelmassa on ilmestynyt kaksi uutta Manicure Couture Duo -kynsilakkaparia: 07 mintunvihreä ja ruskea ja 08 vaaleanpunainen ja persikkainen oranssi.

Näitä YSL:n kynsilakkaduoja voisi hyvin käyttää myös half moon -maniin, väriyhdistelmät sopisivat siihen erinomaisesti.


Valitsin puolikuumanikyyrin pohjalle Essien uuden kevätkynsilakan A Crewed Interest.

A Crewed Interest on Essien kevätkokoelmasta 2012 Navigate Her. Se on hempeä, aavistuksen roosaan menevä persikanvärinen, pastellinen creme.

Navigate Her -kokoelman inspiraationa on talouselämä ja rahamarkkinat. Essie kuvailee  A Crewed Interestia näin:

Käännä päät ja saa muodikasta tuottoa sijoituksellesi investoimalla tähän houkuttelevan hempeään persikkaan.

Olen saanut A Crewed Interestin tuotelahjana L'Orealilta.Puolikuumanikyyrissä käytin apuna Mavalan ranskistarroja. Ajattelin, että varmaan ne käyvät yhtälailla rajaamaan puolikuita kynnen alaosassa kuin tippejä kynnen yläosassa.

Puolikuissa käytin Wild and Crazyn Montanaa, joka on peittävä valkoinen creme. Apuna oli myös valkoinen Color Club Art Club -koristelulakka.


Tein sen virheen, että lakkasin kynnet ensin Essien A Crewed Interestilla, ja tein vasta sen jälkeen alaosan puolikuut erikseen.

Siistimpää jälkeä olisi varmaan saanut lakkaamalla kynnet ensin kokonaan valkoiseksi, ja sitten vasta puolikuiden yläpuolisen alueen persikanvärillä.


Nämä ovat kaukaa kivemman näköiset. Läheltä epätasaisesti levittynyt valkoinen Montana näyttää epäsiistiltä, I am sorry.

Ensin ajattelin, että en ikinä enää tee puolikuumanikyyria, mutta nyt haluaisin kuitenkin kokeilla tuota tekniikkaa toisinpäin.

Ehkä odotan jos Yves Saint Laurentin kevään 2012 Candy Face -kokoelman persikka-vaaleanpunainen kynsilakkaduo tulee alennukseen ja kokeilen sitten. Myös violetti-kulta yhdistelmä vaikuttaa jännittävältä!


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

4 kommenttia:

 1. A Crewed Interest on kyllä ihana! :) ..ja joo, puolikuumani on ainakin mun mielestä huomattavasti helpompi tehdä toisin päin. Eli ensin lakkaa puolikuussa näkyviin jäävällä lakalla ja sitten päälle laakkaa joka tulee koko muuhen kynteen :) Nöin voi myös jättää puolikuun läpikuultavaksi :)

  Hitsit, muistatko muuten sieltä Lorkun tapahtumasta mistä kaikista blogeista ne osallistujat oli? Ku mä en enää muista yhtään, kun vaan ne, jotka tiesin jo ennestäänkin... :(

  VastaaPoista
 2. Shiny: Minustakin A Crewed Interest on aika kiva. Ei tosin ehkä minun iholleni aivan parhaiten sopiva persikan sävy, mutta kiva. :)

  Ja kiitos paljon vinkistä puolikuu-mainkyyrin osalta! Valitettavasti huomasin yrityksen ja erehdyksen kautta, että tuo puolikuiden tekeminen viimeisenä toisen lakan päälle ei todellakaan toimi. Valitettavasti tein ensin ja luin ohjeet vasta sitten. :) Mutta ensi kerralla sitten paremmin. :) Pakko on nimittäin varmaan kokeilla ainakin vielä kerran, sen verran uteliaaksi jäin. :)

  Kuules, ainakin siellä oli tytsyt Tunnetila, The World Under My Feet ja Muuttolintuja Syksyllä -blogeista. Muista en ole varma...

  VastaaPoista
 3. Olen pari kertaa säätänyt tuon puolikuumanin kanssa, mutta ei vaan onnistu siististi. Kokeilin kumminkin päin lakkaamista, mutta en saa kauniita rajoja aikaiseksi. Ehkä oikeat manitarrat auttaisivat :)

  Kaunis tuo A Crewed Interest, mutta en ihan lämpene tuolle kokoelman tarinalle :D talouselämä ja rahamarkinnat ihanissa hempeissä ja karkkisen kermaisissa kynsilakoissa? Ei minun mielikuvamaailmassani :D

  VastaaPoista
 4. Katjamaria: Todella kiinnostavaa kuulla, että sulla ei ole onnistunut toisinkaan päin. Kun itse luulin, että vika oli vain siinä, että tyhmänä tein niin päin, että lakkasin ensin koko kynnen ja sitten vasta alareunan. Pitää kuitenkin ainakin mielenkiinnosta kokeilla sitä tekniikkaa myös toisin päin, josko onnistuisin saamaan siistimpää jälkeä aikaiseksi. :)


  A Crewed Interest on ihan nätti. :) Aika rohkeaa kyllä Essieltä lähteä talouselämän puolelle hakemaan isnpiraatiota. En olisi itsekään ehkä muuten kovin innostunut, mutta minusta on kiva että naisen perustama ja hyvin menestynyt yritys myy naisille kynsilakkoja itsenäisen ja menestyvän naisen mielikuvalla. Se on minusta hyvä, sillä ei rahamaailmakaan ole pelkästään miesten maailma, kyllä siellä voivat naisetkin menestyä ja olla silti kauniita ja naisellisia! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)