maanantai 5. maaliskuuta 2012

Estee Lauder kevät 2012 Topaz -kokoelma

Viimeisenä tämän kevään meikkikokoelmista on esittelyssä Estee Lauderin Topaz.


Aiemmin olen esitellyt jo Diorin, YSL:n, Lancomen ja IsaDoran kevätkokoelmat.

Diorin kevään 2012 Garden Party -kokoelman esittelyyni pääset tästä.

YSL:n kevään 2012 Candy Face -kokoelman esittelyyni pääset tästä.

Lancomen kevään 2012 Roseraie des Delices -kokoelman esittelyyni pääset tästä.

IsaDoran kevään 2012 Pearls of Passion -kokoelman esittelyyni pääset tästä


Muut tämän kevään kokoelmat ovat olleet hyvin pastellisia ja täynnä keveitä, iloisia värejä. Estee Lauderin Topaz poikkeaa niistä huomattavasti, mielestäni myös edukseen. On hyvä että tarjolla on myös vähän erilaisia lookeja, ettei kaikki ole vain vaahtokarkkivärejä, sirkusta ja hattaraa.

Estee Lauderin taiteellinen johtaja Tom Pecheux kuvailee Topaz-kokoelmaa näin:

My inspiration behind the collection was vacationing in Arizona, enjoying the warm sun, the amazing desert colors and the shadows that play on the sand and rocks. I was thinking of a gorgeously healthy-looking woman that had an element of fantasy in her personality. I wanted to convey that with a palette of strong yet soft colors.Topaz look on hyvin rauhallinen ja pehmeä. Klassista, hillittyä ja tyylikästä!

Luomiväreissä on hiekan ja kuparin sävyjä, poskipuna on persikkainen nude ja huulipuna samoin.  

Meikin clue on voimakas turkoosi alarajaus ja turkoosi kynsilakka, jotka tuovat meikkiin väriä ja tehoa.

Topaz-kokoelmassa on siis samoja hiekkaisia ja punaruskeita värejä kuin Arizonan Grand Canyonissa sekä kontrastina vähän jalokiven kirkasta vettä.

Topaz Collectioniin kuuluu viiden sävyn Pure Color -luomiväripaletti Topaz Mosaic. Siinä on noita meikissä näkyviä hiekan, persikan, kinuskin ja ruskean sävyjä. Luomiväripaletin keskellä on jännittävä piristys: keltainen luomiväri. Harvinaista keltaista luomiväriähän on nähty tällä kaudella myös Yves Saint Laurentin Candy Face -kokoelman luomiväripaletissa.

Pure Color Intense Kajal -rajauskyniä kuuluu lookiin kaksi: tuo kylmä, sinivihreä turkoosi Dramatic Teal, jota on käytetty kokoelman mainoskuvassakin sekä turvallisempana vaihtoehtona perinteinen musta Dramatic Black.  

Kokoelman tähtenä loistelee Pure Color Illuminating Powder Gelee -korostuspuuteri sävyssä Topaz Chameleon. Siinä on kuuman auringon polttava pronssinen hehku. Kyseessä on tuote, jonka pitäisi olla puuteri, neste ja geeli samassa. Puuteri on kuvioitu hienolla käärmeennahkakuviolla, jonka voi suorastaan kuvitella kuumaan autiomaahan kiemurtelemaan.  

Topaz Collectionin huulikiilto Citron Kiss on kultainen kylmän keltainen väri. Kokeilisin sitä mielelläni. Veikkaan, että se jättää huulille kimaltavan lämpimän sävyn, ei mitään selvää keltaista väriä.

Pure Color Sensuous Rouge -huulipunia on kokoelmassa kolme: ruskea Sultry Caramel, vähän punertavampi ja vaaleampi Sensuous Nude ja poltettu ruskeaoranssi Sublime Nectar. Varsinkin ruskea huulipuna on yllättävä valinta, viimeksi olen nähnyt sellaista varmaan 1990-luvulla. Topazin mainoskuvassa on varmaankin käytetty rusehtavaa Sensuous Nudea tai oranssimpaa Sublime Nectaria. 

Topaz-kokoelman kynsilakka on turkoosi Teal Topaz. Sama kylmä sinivihreä sävy kuin Dramatic Teal -kajalissa.

Ihanaa neutraalia, luonnollista ja nudea, olematta kuitenkaan tylsää tuon turkoosin ansiosta! Luulen, että varsinkin tuolle kokoelman ruskeasävyiselle, auringonlämpimälle luomiväripaletille tulisi paljon käyttöä!


Kokoelman mainoskuva on julkaistu Estee Lauderin luvalla.

3 kommenttia:

 1. Kävin taas tänään hipelöimässä sinä korostuspuuteria. Se on vaan niin namu <3 Melkein ostin myös sen petroolin kajalin..

  Tuo korostuspuuteri tuntui muuten koostumukseltaan hyvin samanlaiselta kuin Guerlainin Terracotta Golden Glimmer Powder.

  VastaaPoista
 2. Ihastuin kokoelman silmämeikki-palettiin niin sydänjuuriani myöten että se oli ihan pakko kotiuttaa. Uuden kotipaikkakunnan harmina on että lähimpiin alan liikkeisiin on valehtelematta 120 km suuntaansa. Ajoin sen viime lauantaina ja hain paletin ja sinivihreän kynän.

  Paletti on osoittautunut varsin monikäyttöiseksija kelpo kaveriksi arkeen. Keltainen on ihana sävy, ei liian tyrkky, mutta kuitenkin erottuva, persikkaiselta näyttävä yläsävy on yllättävän voimakas ja oikean reunan vaaleahiekka on aivan ihana. Alareunan jännä punaruskea sävy muuttuu käytössä varsin monikäyttöiseksi ruskeaksi. Topaz Mosaic haastaa oikein vakavissaan The Kevätpaletin YSL Bronze Goldin :D

  Sinivihreää kynää kuitenkin vähän vierastan. Mielestäni minulle ei sovi meikkaustyyli jossa alaluomi on rajattu voimakkaasti eri sävyllä. Ehkäpä keksin jonkun "kesymmän" tavan käyttää sävyä. Kynä itsessään kun vaikuttaa laadultaan mahtavalta. Ja sain siitä mitä ilmeisemmin lähikaupungin viimeisen kappaleen :D

  VastaaPoista
 3. Heidi B: Mä en ole vielä päässyt testailemaan tuota Estee Lauderin korostuspuuteria. Sen ulkonäköä olen vain ihaillut kosmetiikkaosastolla ohikulkiessani. Täytyy kyllä kokeilla, sillä tuo koostumus kuulostaa niin mielenkiintoiselta! :)

  Se Guerlainin Terracotta korostuspuuteri taitaa myös olla tämän kevään uutuus, eikös niin. Aika jännää, että usein samalla kaudella tulee monelta merkiltä hyvin samantapaisia tuotteita. :)

  Sinähän sen sanoit, se sinivihreä värihän on tietenkin petrooli! Mietin ja mietin, että mikä se on tätä juttua kirjoittaessani, mutta en osannut sitä tealia paremmin kuvailla kun kylmä sinivihreä ja turkoosi. :) Olisi kyllä aika sun väri! :)


  Eiko: Voi miten kivaa kuulla kokemuksiasi luomiväripaletista, kiitos paljon! :)

  Oi mikä lauantai sulla oli! Mutta oli varmasti sen arvoista, onneksi niitä oli vielä kaupassa jäljellä, että ei ollut turha reissu! Kaikkeen me kosmetiikkafanit ryhdytään, mutta olisin itsekin tehnyt juuri noin! :)

  Arvelinkin, että tuo Topaz Mosaic voisi olla aika hyvä arkipaletti noine ihanine ruskean eri sävyineen. Tosi kivaa kuulla, että näin on myös käytännössä. Aivan ihanilta kuulostaa nuo värit! Googlasin muuten sen YSL Bronze Goldin kun ei ole mulle aiemmin tuttu, ja siinähän on myös harvinainen keltainen luomiväri, hauskaa! :)

  Itse pidän nimenomaan siitä alaluomen rajaustyylistä, se on minusta kiva tapa tuoda väriä muuten neutraaliin meikkiin. Ehkä sitä kynää voisi laittaa alaluomelle vain esim. ulkonurkan ensimmäiseen kolmannekseen niin ei olisi niin hallitseva, tai vaikka sisäluomen rajaukseen. Mutta oikein kiva kuulla, että laatu on hyvä. Ja hui, niiden jotka kynän haluavat kannattaa siis ilmeisesti olla nopeita, jos se alkaa jo nyt olla loppuunmyyty! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)