tiistai 21. helmikuuta 2012

YSL kevät 2012 Candy Face -kokoelma

Jos Diorin kevään 2012 Garden Party -kokoelmaa (esittelyni täällä) leimaavat viileän pastelliset liila ja vaaleanpunainen sekä mielenkiintoiset vihreät, on Yves Saint Laurentin kevään 2012 Candy Face -kokoelma puolestaan hyvin värikäs ja hedelmäinen.

Dior Garden Party on väreiltään enemmän perinteisen keväinen kun taas Yves Saint Laurent Candy Face katsoo jo kuumaan kesään.

Aivan ensimmäiseksi täytyy nostaa hattua Yves Saint Laurentillle rohkeudesta. Sen suurin asiakaskunta on varmaan jo vähän kypsempiä rouvia, ja silti YSL tarjoaa kevääksi räiskyviä ja iloisia karkkivärejä. Ei mitään turvallisia nudeja ja ruskeita täällä: I want candy!

Vuonna 2010 Yves Saint Laurentilla taiteellisena johtajana aloittanut meikkitaiteilija Lloyd Simmons on tehnyt Yves Saint Laurentille hienoja kokoelmia.

Candy Face -kokoelmaa Lloyd Simmons kuvailee näin:

Sähäköiden hedelmäkarkkien yltäkylläinen kimallus, läpikuultava vadelma sekä
villi mansikka, mandariinin oranssi, meloni, mango sekä persimon antavat ihanan
hehkun Yves Saint Laurent- naisen kasvoille. Hänen hymynsä on kirkas kuin
sokerinen pastilli tai siirappi: shokeeraava kirsikka, tangerine, rypäle ja
granaattiomena, kristalloidut ruusun terälehdet, minttu ja suklaa.


Minulle tulee tuosta Candy Face -kokoelman nimestä mieleen kujeileva ja tyttömäinen Audrey Hepburn ja hänen elokuvansa Funny Face (Rakastunut Pariisissa, 1957).






Kokoelman lookkikuva on kaikkeen tähän verrattuna kuitenkin vähän hillitympi. Silmämeikissä on pääsävynä liilaa kuten Diorillakin, ja lisänä vaaleansinistä ja häivytyksissä vaaleanpunaista. Poskipuna on persikkainen, huulet ovat pinkit ja kynsilakka on ihana kevyt oranssi.

Vähän erikoinen yhdistelmä kylmiä ja lämpimiä sävyjä, mutta näyttää hyvältä!

Candy Face -kokoelmaan kuuluu kaksi luomiväripalettia.

Perinteisessä Ombres 5 Lumiéres -luomiväripaletissa on pastelliset vaaleanpunainen ja vaaleansininen luomiväri, keskellä vaalea vihreä ja toisella laidalla kirkkaammat vastavärit keltainen ja violetti. Herkullinen, mutta ei mikään helpoin paletti yhdisteltäväksi. Parhaiten se toimii ehkä enintään kahden sävyn yhdistelmissä tai kuten tuossa lookkikuvassa yhdisteltynä, ellei sitten halua tehdä oikeita sateenkaarimeikkejä. Harvinaiset ja kivat värit kyllä!

Toinen kokoelman luomiväripaleteista, Vinyl Candy -luomiväripaletti on sitten harmonisempi. Siinä on kaksi helmiäissävyä: liila ja vadelmanpunainen ja kaksi satiinista: vaaleanpunainen ja tummansininen. Paletti on one shot, ja pakattu aivan ihastuttavaan pinkkiin rasiaan, joka muistuttaa karkkipakkausta.

Ombres 5 Lumiéresin hinta on 62 euroa ja Vinyl Candyn 59,90 euroa.  

Kokoelman tähti on mielestäni ehdottomasti tuo Vinyl Candy. Sen sävyjä on tuossa kokoelman lookkikuvassakin. Aivan minun värejäni myös, joten sitä aion itsekin harkita tästä kokoelmasta!

Candy Face -kokoelmaan kuuluu myös voidemaisia poskipunia, Voile de Blush neljä kappaletta. Niitä on punainen 01 Voile Carmin, persikkainen 02 Voile Corail, vaaleanpunainen 03 Voile Rose ja get this - erikoinen liila poskipuna 04, jonka nimeä en löydä valitettavasti mistään. Miltähän tuo liila oikein näyttää poskilla?

Suosittuja voidemaisia poskipunia oli jo viime vuonna YSL:n Bohemian Chic -kevätkokoelmassa, mutta nyt ne ovat tuubissa kun silloin ne olivat rasiassa. Poskipunien hinta on 39 euroa.

Huulipunat ovat samassa linjassa poskipunien kanssa eli Rouge Volupté Perle -huulipunia on myös neljä: 114 Sparkling Fuchsia, 115 Shimmering Coral,  116 Milky Pink ja 113 Iridescent Burgundy.

Golden Gloss -huulikiiltoja on vain kaksi: kimaltelevat 50 Golden Peach ja poskipuniin sopien 49 Golden Violet. Liila huulikiilto ei ole sinänsä mitään uutta ja hämmästyttävää, niitä on jo nähty Helena Rubinsteinilla, Lancomella ja muistaakseni jopa L'Orealilla.

Candy Face -kokoelman Manicure Couture -kynsilakat ovat sitten taas fantastisia. Niitä on kaksi duoa: 07 mintunvihreä ja ruskea ja 08 vaaleanpunainen ja persikkainen oranssi. Hintaa kahden kynsilakan seteillä on 36 euroa. 

Vaaleanvihreää kynsilakkaa löytyy tällä kaudella myös Diorin Garden Party Collectionista ja IsaDoran Pearls of Passionista ja persikkaa ja vaaleanpunaista kynsilakkaa taas Chanelilta. Diorin vaaleanvihreä Waterlily on ehkä vähän vaaleampi kuin YSL:n vihreä.  

Noista kynsilakoista erityisesti vaaleanpunainen ja persikka yhdistelmä on suosikkini, siinä yhdistyy kaksi lemppariväriäni!  

Erityisesti kynsilakoissa Yves Saint Laurent on mielestäni viime aikoina loistanut ja erottunut edukseen. YSL on keksinyt tehdä tällaisia duoja, joissa on ollut todella kiinnostavia ja erilaisia väriyhdistelmiä. Eli sama hyväksi todettu käytäntö jatkuu nyt edelleen!

Kaiken kaikkiaan tämä on minusta hauska, iloinen ja herkullinen kokoelma Yves Saint Laurentilta. Hedelmiä ja karkkeja, kuka tästä nyt ei tykkäisi?


Diorin kevään 2012 Garden Party -kokoelman esittelyyni pääset tästä.

IsaDoran kevään 2012 Pearls of Passion -kokoelman esittelyyni pääset tästä


Kokoelman mainoskuva on julkaistu Yves Saint Laurentin luvalla.

6 kommenttia:

  1. Mui! Blogissani olisi haaste, toivottavasti et ole vielä tehnyt sitä =)http://purkkimeri.blogspot.com/2012/02/kynsilakkojen-top-10.html

    VastaaPoista
  2. Ihanan sähäkkä karkkimeikki tuossa promokuvassa!!! Ei pukisi minua, mutta silti ihastelen kuvista sellaisiakin, mitkä ei minua pukisi.

    Myönnetään, että YSL:ltä rohkea veto tuollaiset värit. Muutenkin YSL on ottanut rohkeamman, nuorekkaamman ja trendikkäämmän linjan. Siellä luodaan taas muotia kosmetiikassakin, eikä vain ratsastella turvallisilla ja konservatiivisilla sävyillä. Hyvä, hyvä! :)

    Kiitos taas mielenkiintoisesta jutusta. Mun ei tarvitse itse kaivella tietoa, vaan voin aina lukea uudet jutut Pumpulipupusesta. ;)

    VastaaPoista
  3. Hei Pupunen, sinulle olisi haaste blogissani. :)

    VastaaPoista
  4. Ihanat noi kynnet! Oranssia alla ja pinkki ranskis päällä. Todella kesäiset <3

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, värejä! Vihdoinkin! Eikä niitä iänikuisia pastelleja... Rohkea veto tosiaan :) Täytyykin katsastaa YSL:n tiski, heti kun taas pääsen Stockalla pyörähtämään. Jos niitä luomivärejä sitten löytyisi alesta, kun eivät turkkirouvat osta... ^_^ Tai mistäs minä tiedän, vaikka hekin kaipaisivat vaihtelua.

    VastaaPoista
  6. Nova: Kiitos kovasti, toivoinkin että olisin saanut tuon haasteen! Varmaan olisin epätoivoissani tehnyt sen, vaikka kukaan ei olisi mua haastanutkaan. :) Mutta nyt saan hyvä syyn esitellä oman top 10:ni, kivaa. Kiitokset sulle! :)


    Minna: Minustakin meikki on tosi kiva, ja taitaisi sopia minulle, ainakin tuon liila ja vaaleanpunainen. :) Jotenkin siinä on jopa vähän 1980-luvun vaikutelmaa, varmaan tuo vaaleansininen väri tekee sen. :)

    Olen samaa mieltä, että YSL on nyt ruvennut tekemään myös meikeistä muotia ja olemaan niissäkin rohkea edelläkävijä. Muodin puolellahan siellä on osattu kirkkaita värejä käyttää aina. Vanhanaikainen ja rouvamainen imago karisee nyt kyllä kovaa kyytiä. :) YSL:llä on minun mielestäni tällä hetkellä melkein kiinnostavimmat kausikokoelmat Estee Lauderin ohella. :)

    Kiva kun tykkäsit jutusta! Minusta näistä kausikokoelmien esittelyjä on ihana kirjoittaa. Tämän jälkeen on tulossa vielä Lancome ja Estee Lauder. Chanelilta en valitettavasti saanut kuvia käyttööni, mutta sitä aion esitellä muulla tavalla. :)


    Milla: Kiitos, kiitos, haaveiluja on täältä kyllä tulossa! :)


    Jane: Voi että huomasit tarkasti! Mun piti oikein tiirailla kuvaa, ja niinhän tosiaan on, että se on tuollainen värikäs ranskis niillä duo-kynsilakoilla.

    Ensimmäisen kerranhan noita kaksivärisiä ranskalaisia manikyyrejä nähtiin YSL:llä kai syksyllä 2010 kun Manicure Couture -kynsilakkaduot tulivat valikoimaan. Tosi kiva idea kun noita kynsilakkoja voi käyttää siis sekä yhdessä että erikseen. :)


    Elisa: Todellakin, tämä YSL:n kokoelma on taas oikeaa väriterapiaa! Kivoja kirkkaita ja iloisia värejä!

    I like your thinking girl, eli heti alennusmyyntien tultua ollaan haukkoina haalimassa parhaat päältä hyvin alehinnoin, jos nämä jäävät myymättä. :) Ainakin viime kevään Bohemian Chic -kokoelman värikkään luomiväripaletin kanssa kävi vähän niin. Sitä näkyi aleissa vielä pitkälle syksyyn. Mua silti harmittaa, että en ostanut, kun siinä oli mielestäni vielä kivemmat sävyt kuin tässä Candy Facen viisikossa. Nyt jos tulee vielä vastaan niin ehdottomasti ostan pois. :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)