sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Lancome kevät 2012 Roseraie des Delices -kokoelma

Suuresti ihailemani Lancomen taiteellinen johtaja Aaron de Mey on hakenut innoituksensa Lancomen tämän kevään 2012 Roseraie des Delices -kokoelmaan ruusupuutarhasta. Inspiraationa on ollut Lancomen perustajan Armand Petijeanin ruusutarha Pariisin ulkopuolella.

Myös Diorin creator of colours Tyen on inspiroitunut samasta aiheesta Diorin Garden Party -kevätkokoelmaan, nimittäin Christian Diorin Normandian puutarhasta.

Lancomen kevään 2012 Roseraie des Delices -kokoelmaa kuvaillaan näin:

Keväiset hedelmät, macaroon-leivokset, karamellit… Lancôme kevään 2012 meikkikokoelman värimaailman perustana on kolme herkullista väriä: vaaleanpunainen, oranssi ja pehmeä vihreä. Niitä nähdään sekä pastellinsävyisinä että voimakkaampina versioina, ja ne tuovat mieleen niin makeat herkut kuin kukkivan ruusutarhan.

Minulle Roseraie des Delices -kokoelman lookista ei tule mieleen hedelmät ja karkit toisin kuin Yves Saint Laurentin tämän kevään 2012 Candy Face -kokoelmasta, vaan mielestäni look on vihreän ja vaaleanpunaisen sävyillään nimenomaan hyvin uskollinen ihanalle ruusutarha-idealle.Roseraie des Delices -lookissa iho on nukkemaisen virheetön, suorastaan posliinimainen. Pinkkiä poskipunaa on käytetty reilusti, samoin kuin tyttömäistä kirkasta pinkkiä huulipunaa ruususuun aikaansaamiseksi. Silmämeikissä pisteitä tulee rohkeudesta: tosin kuin kevään muissa meikkikokoelmissa Roseraie des Delicesin silmämeikki ei ole vain pastellinen, vaan rajauksissa on käytetty rohkeasti ja näkyvästi kirkasta, sähäkkää vihreää. Silmäluomissa on pinkkiä luomiväriä. Ihana, vähän erilainen ja kiinnostava näkemys Lancomelta! 

Mielenkiintoinen yksityiskohta on muuten se, että sekä IsaDoran kevään 2012 Pearls of Passion -kokoelman että tämän Lancomen Roseraie des Delices -kokoelman mallilla on tuollainen lyhyt, cropattu poikatukka, à la garconne. Tämähän on hyvin ranskalaisen chic ja de rigeur, nyt kun 1920-luku on keväällä kovasti muodissa muutenkin. Toinen tämän tyylin kuuluisa edustaja oli näyttelijä Mia Farrow 1960-luvulla, joten voi olla että se saa innoituksensa sieltäkin. Myös upea Halle Berry nähtiin tässä hiustyylissä James Bond -elokuvassa Die Another Day (2002).   

Lancomen Roseraie des Delices -kokoelmaan kuuluu kaksi Ombre Absolue Quad -luomiväripalettia.

Vihreä C50 Vert Tendresse -luomiväripaletti sisältää kylmiä turkoosinvihreitä ja mintunvihreitä sävyjä terästettynä hopeisella valkoisella.

Vaaleanpunaisessa A50 Rose Romantique -luomiväripaletissa on puolestaan kolme eri sävyistä vaaleanpunaista luomiväriä ja yksi persikka.

Rose Romantique -luomiväripaletissa on kyllä niin rakastamani värit, mutta samaan suuntaan mentiin tänä keväänä myös Chanelilla Harmonie de Printemps -kokoelmassa, jossa on myös ihana persikkainen luomiväripaletti Éclosion. Luulen, että tulen hankkimaan näistä ihanuuksista jommankumman, mutta en ole vielä päättänyt kumman valitsen. Lancomessa on paljon ihania vaaleanpunaisia, mutta Chanelissa on bonuksena upea burgundy.  

Lancomen luomiväripalettien hinta on 56 euroa.

Roseraie des Delices -kokoelmaan kuuluu kolme French Touch Absolu -huulipunaa, fuksian pinkki 314 Rose Candy, vaaleanpunainen 316 Soft Marshmallow ja muodikas oranssi 318 Sweet Marmelade. Näistä luulen, että tuota kirkasta fuksiaa Rose Candya on käytetty Roseraie des Delicesin lookkikuvassa.
  
Color Fever Gloss -huulikiilloista sitten vasta löytyy mielenkiintoinen yllätys. Niitäkin on kolme: 386 Green Petal eli vihreä huulikiilto!, 387 Tangerine Petal eli persikkaisen oranssi ja 388 Rose Petal eli vaaleanpunainen. Aivan ihania keväisiä sävyjä!

Huulipunien suositushinta on 36 euroa ja huulikiiltojen 29 euroa. Aikalailla kipurajoilla ollaan kyllä mielestäni varsinkin noiden huulikiiltojen hinnassa.

Kynsilakkojen piti sitten myös olla samoissa ihanissa pastellisissa sävyissä. Ainakin vielä mainoskuvissa näkyy vaaleanvihreä 029 Green Almond -kynsilakka, jota voidaan nyt varmuudella sanoa tämän kevään trendikkäimmäksi väriksi, sillä sellainen löytyy myös Diorin, YSL:n ja IsaDoran kevätkokoelmista. 030 Rose Tangerinen ja 031 Rose Macaronin piti olla persikkainen ja vaaleanpunainen sävy. Myös Chanelilla on tämän kevään kynsilakoissaan samat sävyt eli vaaleanpunainen 535 May ja persikanvärinen 539 June. 

Nyt kuitenkin luulen, että noita kynsilakkoja ei olekaan ollenkaan Lancomen kevätkokoelmassa. Ainakaan niitä ei näy lehdistötiedotteessa. Viimeksihän Lancomelle kävi näin muutama vuosi sitten syksyllä 2010 French Coquettes -kokoelman luomivärien kanssa tuotanto-ongelmien vuoksi.

Lancomen kevätkokoelman 2012 tähtituote on sitten La Roseraie -poskipuna. Lancomeltahan on viime vuosina totuttu näkemään kausikokoelmissa upeita kuvioituja poskipunia, ja sellainen on myös tämä hohtava vaaleanpunaisen-persikkainen poskipuna. Ruusukuvio sopii sinänsä Lancomelle oikein oivallisesti, onhan se jo merkin logossakin. Uskomattoman kaunis tuote!

Dior vei vain tämän 3D -kuvioitujen puuteristen tuotteiden idean vielä pidemmälle tänä keväänä kuvioimalla myös upeat luomiväripalettinsa ruusuilla. Lancomella tyydyttiin nyt vain tähän poskipunaan. Siinä luulen, että Dior otti etusijan, varsinkin kun näiltä molemmilta meikin jättiläisiltä löytyy nyt kevääksi vihreä luomiväripaletti.

Lancomen La Roseraie -poskipunan hinta on 55 euroa.

Roseraie des Delices -kokoelman tuotteet ovat kaikki one-shot, ja niissä pitäisi olla vielä special packaging. Luomiväripaletit ja poskipuna ovat mustissa rasioissa, joissa lukee Lancomen ruusujen kehystämänä päällä teksti Les Yeux Doux ja La Roseraie.  

Ihanin on mielestäni tuo huulipunien pakkaus: kuulasta ja raikasta vaaleanvihreää raitaa kiertää huulipunan hylsyä.

Aivan ihana ruusuinen kevätkokoelma Lancomelta!


Diorin kevään 2012 Garden Party -kokoelman esittelyyni pääset tästä.

YSL:n kevään 2012 Candy Face -kokoelman esittelyyni pääset tästä.

IsaDoran kevään 2012 Pearls of Passion -kokoelman esittelyyni pääset tästäSokoksella on muuten ensi viikolla 27.2.-4.3.2012 ainakin täällä Helsingissä ihana Kutsu Kauneuteen -tapahtuma. Joissakin kaupungeissa se on vasta seuraavalla viikolla.

Huomenna maanantaina 27.2.2012 on Helsingin Sokoksella Lancome-päivä, jossa on päivän huippuetuna Visionnaire-seerumi 75 euroa (normaalisti 109 euroa). Lisäksi ostamalla 90 eurolla Lancome-tuotteita saa kaupan päälle meikkilaukun, jossa on kokeilukokoisia Lancomen tuotteita.

Valitettavasti kuitenkaan Lancomen perinteistä kauneusiltaa, jossa esiteltäisiin tätä uutta kevätkokoelmaa ei tänä keväänä järjestetä. Sen sijaan tiistaina 28.2.2012 on Dior-kauneusilta. Sinnekin yritin ilmoittautua heti kutsun saatuani, mutta se oli jo täynnä ja pääsin vain varapaikalle. Haluaisin kuitenkin kovasti mennä, joten jos onnistuit saamaan paikan etkä pääsekään tai olet ilman avecia, niin olisin erittäin kiitollinen yhteydenotosta!


Kokoelman mainoskuvat on julkaistu Lancomen luvalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi! :)