lauantai 4. helmikuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 11, polka dots -kynnet

31 viikon kynsilakkahaaste on edennyt viikkoon 11 ja kuvioihin (patterns), ja samalla myös vaikeuskerroin nousee kerrasta.

Tämän viikon haasteena on polka dots -kynnet. Apua, mitä ne ovat suomeksi, pilkkuja? Mutta ei mitä tahansa pilkkuja, vaan yleensä samankokoisia valkoisia palloja säännöllisin välimatkoin toisistaan, if you know what I mean. Söpöjä joka tapauksessa!

Koska polka dotsit ovat niin suloisia, minusta niihin sopivat parhaiten pastellivärit. Punainen tausta valkoisilla pilkuilla on toki myös klassikko, jota ovat harrastaneet niin Marimekko kuin flamencotanssijatkin. Flamencotanssijoilta on tuttu myös toinen klassinen yhdistelmä: musta-valkoiset polka dotsit. Ne sopivat minusta parhaiten tummille kaunottarille. Myös harmaat polka dotsit mustalla pohjalla voisivat olla hienostuneet.

Polka dotsit ovat myös hyvin retroja ja vintagea. 1960-luvultahan on jopa kuuluisa laulu Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini. Valkoiset polka dotsit keltaisella pohjalla tai toisinpäin olisivat varmasti hyvin pirteät.

1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa myös venezuelalainen muotisuunnittelija Carolina Herrera käytti paljon polka dotseja, myös parfyymipakkauksissaan Carolina Herrera, Herrera For Men, Aquaflore ja Flore. Carolina Herrerassa oli valkoinen pakkaus kultaisilla polka dotseilla, Herrera For Menissa ruskea mustilla dotseilla, Aquafloressa valkoinen punaisilla polka dotseilla ja Floressa punainen keltaisilla pilkuilla.

Polka dotseissa on minusta myös jotakin hyvin ranskalaista, ne voivat olla hyvin chic.    


Minä valitsin kuitenkin pastellia polka dotsieni taustalle eli vaaleanvihreän Essie Mint Candy Applen.

Essien kynsilakkoja näytti muuten nyt ilmestyneen mm. Anttilaan. Hinta oli aika kova 14,90 euroa, eli samaa luokkaa kuin Carpelan Cosmeticsin aikoina, vaikka Essie kuuluu nyt L'Orealille. Aika hyvät valikoimat vaikutti olevan, varmaan tämä Mint Candy Applekin löytyy sieltä.

Mint Candy Apple on cremekynsilakka, joka ilmestyi alun perin Essien joulun 2009 Sweet Time of the Year -kokoelmassa. Omani on New Yorkista, nimenomaan joululta 2009 pahamaineisesta Queens Mallista. Siinä on ohut sivellin, kun taas nyt Suomessa myytävissä Essien kynsilakoissa sivellin on paksumpi, jonka pitäisi helpottaa lakkausta.   

Essie Mint Candy Apple on aika samanvärinen kuin Chanelin kuuluisa vaaleanvihreä Jade, joka ilmestyi vähän Mint Candy Applea aiemmin syksyllä 2009. Jade myytiin melko nopeasti loppuun, enkä ole varma tuliko sitä lopulta Suomeen ollenkaan.

Jade on ilmeisesti hieman vihreämpi, kun Mint Candy Apple menee taas enemmän siniseen. Jadehan on oikeasti vihreä korukivi, joten siitä voi päätellä myös Chanelin Jaden väriä.

Essie Mint Candy Apple muistuttaa minusta oikeastaan sävyltään aika paljon niin sanottua Tiffanyn sinistä. Tiffany & co on amerikkalainen koruliike, jonka kuuluisa lippulaivaliike on New Yorkin Fifth Avenuella. Se on sama kauppa, jonka eteen Audrey Hepburn meni aamiaiselle Breakfast At Tiffany's -elokuvassa. 

China Glaze julkaisi kesällä 2007 hyvin lähellä Tiffanyn sinistä olevan kynsilakan For Audrey kunnianosoituksena Audrey Hepburnille ja Holly Golightlylle. Se oli kuitenkin ainoastaan lähellä Tiffanyn sinistä, sillä tarkkaan "Tiffany blue" -sävyyn on yksinoikeudet Tiffanylla, joka käyttää sitä pakkauksissaan ja mainoksissaan.  

Essie Mint Candy Appleen verrattuna For Audrey vaikuttaa huomattavasti sinisemmältä. So here we got it, For Audrey on sinisempi ja Chanelin Jade vihreämpi kuin Essie Mint Candy Apple.


Tästä hienosta taustatarinastakaan huolimatta Essie Mint Candy Apple ei oikein tuntunut omalta väriltäni. Minulla oli vaikeuksia yhdistää sitä vaatteisiin. Kynsilakkanahan se on sinänsä aika hieno ja jännittävä, not your average cup of tea.

Chanel yhdisti Jaden musta-valkoisiin vaatteisiin, valkoisiin röyhelöihin, helmiin ja mustaan villaan. Näin yhdistettynä vaaleanvihreä kynsilakka onkin aika hieno: siitä se tulee se ainoa huomionherättäjä asussa, väriläiskä ja huutomerkki.


Pidin Essie Mint Candy Applea aluksi muutaman päivän pelkästään, sillä jännitin niin paljon polka dotsien tekemistä.

Minulla ei ollut kunnon työvälineitäkään, sillä en löytänyt mistään tähän hätään dotting toolia. Jopa luottokauppani Stockmann petti tässä suhteessa: yleensä löydän sieltä mitä vain. Nythän Konadeja ja muita kynsikoristelutarvikkeitakin myydään jo Stockalla, mutta dotting tooleja ei näkynyt. Ja Cesars Shopin avoimet ovetkin ovat vasta ensi viikon perjantaina ja lauantaina 10.-11.2.2012, joten mahdottomalta vaikutti Helsingin keskustasta dotting tooleja löytää.

Onneksi muistin kuulleeni vinkin, että virkkuukoukkukin toimisi tässä tarkoituksessa. Ja hyvin se pelasikin, ei mitään ongelmaa. 

Valkoisiin pilkkuihin käytin Wild & Crazyn (nykyään taitaa olla Wild & Mild) valkoista, peittävää cremekynsilakkaa Montanaa.

Varasin taas aivan liikaa aikaa näiden polka dotsien tekemiseen, aivan kuin edellisellä kerrallakin liukuvärjäyksen kanssa. Se olikin aivan todella helppoa, aikaa meni taas yhteensä vain muutama minuutti.  


Ja näin söpöjä niistä tuli, voiko nätimpää edes oikein olla...

Valkoinen raikasti kivasti Essie Mint Candy Applen viileää mintun sävyä.


Aivan ihanat karkkikynnet!


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

13 kommenttia:

 1. Ihanat kynnet, pitäisi itsekin tehdä kynsiin useimmin polkkapilkkuja (heh :D) kun ne tekevät vähän mistä tahansa lakkauksesta monta kertaa söpömmät :)

  Hyvä muuten tuo virkkuukoukkuvinkki, en olisi tuota varmaan koskaan tajunnutkaan!

  VastaaPoista
 2. Minäkään en olis hoksannut virkkuukoukun näppäryyttä, aikoinaan väsäsin omatekoisen dotting toolin netistä löytämäni ohjeen mukaan =) No, nyt on sitten tilattu setti dotting tooleja joten ei tartte miettiä millä sitä voisi kynsiään koristella... Mutta niin, raikkaat karkkikynnet teit ja niistähän tulee kesä mieleen!

  VastaaPoista
 3. Näin stockalla dotting tooleja ihan tässä tällä viikolla tosin aika suolaiseen 14e hintaan. Olivat siellä opin ja orlyn lakkojen kanssa "luksuspuolella" ;)

  VastaaPoista
 4. Onpas söpöt kynnet :) Täytyykin kokeilla tuota virkkuukoukulla - paitsi etten taida omistaa tällä hetkellä koko koukkuakaan. :D No, onneksi ne eivät maksa paljoa ja mistä sitä tietää jos innostunkin opettelemaan virkkaamaankin joskus.

  VastaaPoista
 5. Söpöt kynnet! Todella onnistuneet. :)

  VastaaPoista
 6. Mirssiina: Kiitos paljon! Polkapilkut on muuten oikein hyvä suomennos. :)

  Olin tosiaan yllättynyt, kuinka kivat nuo polka dotsit tekivät ihan peruspastellisista kynsistä. Eikä ollut edes vaikeaa! Aion ehdottomasti kokeilla näitä uudelleenkin, esim. kelta-valkoiset voisivat olla ihanan pirtsakat ja keväiset! :)

  Sullahan on muuten polka dotseja blogitaustassakin, ovat kyllä tosi suloisia ja tyttömäisiä! :)

  Virkkauskoukku toimi tosiaan oikein hyvin dotting toolina. Ihan helppo oli käyttää ja mielestäni myös ihan siistiä jälkeä tuli, joten voin kyllä suositella. :)


  Nova: En valitettavasti kyllä yhtään muista mistä vinkin virkkauskoukusta alunperin luin, mutta oikein hyvin se toimi! Eikä tarvinnut onneksi lähteä mitään itse askartelemaan, vaan se oli ihan käyttövalmis sellaisenaan. :)

  En viitsinyt lähteä pelkän dotting toolin takia lähteä tekemään tilausta ulkomaille, vaikka aika edullisesti niitä varmaan saakin. Tosin silloin en myöskään vielä tiennyt, että minusta tulisi polka dotsien fani kerrasta. Joten jatkossa täytyy varmaan harkita sitäkin. :)

  Kiitos, minustakin kynnet olivat suloiset ja ihanan keväiset. On kyllä kivaa kun kevät vähitellen tulee ja valo lisääntyy! :)


  Oona: Voi että, olin siis väärässä jo tuomitessani Stockmannin, että kerrankin tarvitsemani tuote jota ei muka sieltä löytynyt, voi ei!

  Katsoin tosiaan vain sieltä päivittäiskosmetiikan puolelta missä Konaditkin ja muut kynsikoristelujutut on. Mieleeni ei edes tullut, että dotting tooleja voisikin olla siellä "luksuspuolella" Orlyjen ja OPIen vieressä. Mutta toisaalta, onhan siellä Orlyn koristelulakatkin.

  Mutta huh, huh tuo hinta: noin paljon en olisi varmaan ollut valmis maksamaan, vaikka olisin löytänytkin dotting toolit Stockalta. Kun eikös niitä saa netistä tilattuna ihan muutamalla eurollakin. Onneksi siis keksin tuon virkkauskoukun, varmasti tulee myös halvemmaksi kuin tuollainen ylihintainen dotting tool. :)


  Serrated B: Oi, kiitos kiitos!

  Virkkauskoukussa on tosiaan se hyvä puoli, että sitä voi käyttää muuhunkin kuin polka dotseihin. :)

  Oli aivan sattumaa että minullakin oli virkkauskoukku, en siis harrasta hirveästi virkkaamista minäkään. :) Joidenkin neulomieni juttujen kuten säärystinten ja kaulaliinojen loppulankoja olen sillä päätellyt, eli ei ole kyllä tullut juurikaan virkkailtua. Mutta hyvin toimi tuo virkkauskoukku polka dotseissa, joten siihen käyttöön sitä ainakin suosittelen. :)


  Darling: Oi, kiitos kehuista! Ekaa kertaa kokeilin tätä tekniikkaa, joten aika paljon jännitti, mutta lopputulos oli itsestänikin tosi onnistunut. Täytyy tehdä pian lisää ihania polka dotseja! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos inspiraatiosta! Munkin on nyt ihan pakko tehdä jotkut pilkkukynnet, glittereistä olen hetkeksi saanut tarpeekseni :)

  VastaaPoista
 8. Elisa: Olepas hyvä, ja ehdottomasti nyt polka dots -kynsiä tekemään. :)

  Pilkkukynnet olivat tosiaan yllättävän helpot ja tosi suloiset, kaikki kiinnittivät niihin huomiota ja ihastelivat niitä. Eli hyvä vaihtoehto myös glitterille, joka on toki myös aivan ihanaa! :)

  VastaaPoista
 9. Pastellit sävyt eivät ole omia suosikkeja kynsilakoissa, mutta nämä on varsin söpöt. Mieleen tulee vain purkkapallot ja kellohelmat.

  VastaaPoista
 10. Ohho, onpa söpöt kynnet:). Itse innostuin puna-valkoisista polkapalloista jo tuon kynsiviikon teeman ajattelusta ennen kuin tulin katsomaan, millaiset kynnet olet loihtinut teemaan liittyen. Ehkä kokeilen niitä sitten, kun nämä kynnet vahvistuvat tämän hetkisestä tilanteestaan.

  VastaaPoista
 11. Eiko; Oi, minä taas rakastan pastelleja, niin kynsilakoissa kuin luomiväreissäkin. Ja nyt kevään tullessa pastelli-villitys varmaan vaan taas lisääntyy. Nyt talvella pastellit ovat saaneet olla minulta enemmän rauhassa, vaikka kyllä pastellit talveenkin sopiva. Sellaiset jäätyneet, haaleat pastellisävyt sopivat mielestäni hyvin myös lumen ja kylmyyden keskelle, ne ovat niin romanttisiakin! :)

  Kiva kuitenkin että tykkäsit kynsistä! Niin tuleekin mieleen ihana 1950-luku kellohameineen ja polka dotseineen, tosi kiva mielikuva sinulla!


  TQ: Kiitos paljon! Puna-valkoiset polka dotsit olisivat myös oikein hauskat! :)

  Nämä polka dotsit ovat minusta siitä kivat että eivät ollenkaan vaadi välttämättä pidempiä kynsiä. Voivat olla oikein hyvän näköiset myös lyhyemmissä kynsissä. Eli siitä vain kokeilemaan, varmasti tulisi tosi kivat! :)

  VastaaPoista
 12. Voi miten ihanat! :) Suloinen yhdistelmä tosiaankin <3

  VastaaPoista
 13. Shiny: Oi kiitos!

  Minulla on ollut hyvä tuuri, että kaikki nämä uusien tekniikoiden kokeiluni ovat onnistuneet aina heti ensimmäisellä kerralla, niin ei ole jäänyt mitään traumoja. :) Seuraavaksi on sitten kokeilussa raidat, stripes. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)