maanantai 20. helmikuuta 2012

Born to Bio Tropical Mango -suihkugeeli ja sen kaverit

Talvisten säiden vastapainoksi piristetään itseämme nyt neitoset perehtymällä muutamaan trooppisen tuoksuiseen suihkugeeliin.

Minulla on melko kuiva iho, ja urheiluharrastusten vuoksi suihkuttelen aivan liian usein, pahimmillaan kolmekin kertaa päivässä. Sen vuoksi olen ajatellut, että säästäisin ihoani edes jättämällä suihkugeelin pois.

Nyt olenkin saanut oppia, että hyvä suihkugeeli voi päinvastoin kosteuttaa ihoa pesemisen lisäksi.

Ollessani Dermanorin kosmetiikkatuotteiden ainesosia käsitelleellä luennolla muutama viikko sitten, luennoitsija kemisti Kjersti Johansen kertoi, että vesi sinänsä ei imeydy ihoon kovin hyvin. Käyttämällä kuitenkin kylvyssä tai suihkussa rasvaista saippuatuotetta ja kosteusvoidetta heti sen jälkeen, osan veden kosteuttavasta vaikutuksesta voi saada jäämään ihoon. 






Muun muassa luonnonkosmetiikkamerkki Laveraa maahantuovalta NHS Nordic Health Systemsiltä lähetettiin minulle testattavaksi helmikuun alussa Suomessa myyntiin tulleen ranskalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Born to Bion Tropical Mango -suihkugeeli.

Aluksi hämmästyin, että miten tämä voi edes olla luonnonkosmetiikkaa, niin iloinen, värikäs ja söpö pullo oli. Minusta tässä mennään nyt myös luonnonkosmetiikassa aivan uuteen (ja parempaan!) suuntaan, eli tehdään tuotteista myös ulkoisesti vetoavan näköisiä ja viehättäviä.

Tropical Mangon odottaisi ihastuttavan ja värikkään pakkauksensa perusteella tuoksuvan hyvin makealta ja trooppiselta. Todellisuudessa mangon tuoksu onkin jonkin verran hienovaraisempi, ehkä vähän mehumainen. Ei yhtään keinotekoinen, vaan enemmän sellainen luonnollinen mango. Tuoksu jää miedosti iholle myös suihkuttelun jälkeen.

Rakastan käyttää tätä suihkugeeliä, kun kuvittelen samaan aikaan olevani jossakin Thaimaassa luksushotellissa rantapäivän jälkeen suihkussa. Ei hullumpaa, jos pelkkä tuotteen ulkonäkö ja tuoksu tarjoilee tällaisia mielikuvia.  






Born to Bio -suihkugeelejä on kaikkiaan 14 ihanassa eri tuoksussa.  Valikoimasta löytyy Wild Berries, Argan & Orient, Strawberry, Mandarin, Orange Blossom, Wild Rose, Aloe & Bamboo, Violet, Shea Butter, Peach Vine, Vanilla Coconut ja Monoi Coconut tämänTropical Mangon lisäksi.   

Born to Bio -suihkugeelien hinta on 8,90 euroa ja purkkikoko on 300 ml.

Suihkugeelien lisäksi Born to Bion valikoimasta löytyy myös öljyjä kuten 100 % arganöljyä ja manteliöljyä, shamppoita ja deodorantteja. Lisäksi lapsille on omia luonnonkosmetiikan Baby-tuotteita. Myös miehille on oma suihkugeeli-linjansa. Kaikki tuotteet ovat suhteellisen edullisia, esimerkiksi shamppoot maksavat 8,90-9,30 euroa, deodorantit 8,90 euroa ja Baby-tuotteet 10 euron molemmin puolin.

Born to Bio -tuotteita ei valitettavasti saa ainakaan vielä Stockmannilta tai Sokokselta, joissa on ainakin Helsingissä muuten hyvät luonnonkosmetiikan osastot. Harmi sinänsä, sillä nämä tuotteet myisivät siellä varmaan ihan hyvin.

Ekokauppa Ruohonjuuresta varmaan saa Born to Bioa. Lisäksi niitä myydään netissä ainakin Hyvinvoinnin tavaratalossa, jossa nämä ihanat suihkugeelit ovat parhaillaan vielä tarjouksessa 6,95 euroa. Myös Biodelly myy Born to Bioa, siellä puolestaan deodorantit (7,40 euroa) ja shamppoot (7,80 euroa) näyttäisivät olevan edullisempia kuin muualla, kun taas suihkugeelien hinta on 7,40 euroa.

Minustä tämä on ihanaa uutta ja iloista luonnonkosmetiikkaa! Tulen varmasti ostamaan näitä hyväntuulisia ja söpöjä tuotteita ainakin lahjaksi ystäville ja lähipiirille.

Samoja Born to Bio -suihkugeelejä ja muita tuotteita on muuten ollut jo aiemmin arvostelussa ihanissa Glitz & Glam ja Nonnula -blogeissa. 






Vertasin vielä Born to Bio Tropical Mango suihkugeeliä muutamaan muuhun. It's suihkugeelien talviolympialaiset!

Brandi

Puolalaisen Ziajan kookossuihkugeeli on wanna be -luonnonkosmetiikkaa eli ei sertifikaatteja, mutta mainostaa kuitenkin olevansa luonnollinen kosmetiikkamerkki, jonka tuotteet pohjautuvat korkealaatuisiin, luonnollisiin ainesosiin. Monille tuttu The Body Shop ilmoittaa suurimman osan ihonhoitotuotteistaan olevan kasvipohjaisia ja painottaa markkinoinnissaan ekologisuutta. Ja sitten vielä yksi halpishaastaja, joka ei takuulla ole luonnonkosmetiikkaa eli X-tra suihkugeeli.

Valinta oli vaikea, mutta brandissa luonnonkosmetiikka voitti, toisena oli tuttu ja turvallinen The Body Shop ja kolmantena vähän vieraampi Ziaja. Häviäjä on obviously X-tra.

Brandi: 1. Born to Bio, 2. The Body Shop, 3. Ziaja ja 4. X-tra


Ulkonäkö

Ziajan kookossuihkugeelin ulkonäkö on huomattavasti pelkistetympi kuin The Body Shopin tai Born to Bion. Body Shop on tyylikkäämpi ja aikuisempi kuin Born to Bio, joka taas on söpömpi ja houkuttelevampi. X-tran ulkonäkö on suorastaan askeettinen.

Ulkonäkö: 1. Born to Bio, 2. The Body Shop, 3. Ziaja ja 4. X-tra 





Kauneuskilpailun voittaja ja häviäjä.


Tuoksu

Tuoksu Ziajan kookossuihkugeelissä on hyvin aito kookos, makea ja herkullinen. The Body Shopin kookossuihkugeelin tuoksu on huomattavasti valjumpi ja kevyempi. Born to Bion tuoksu on hyvä hedelmäinen mango. X-tra tuoksuu puolestaan miedosti jollekin teolliselle parfyymille tai pyykinpesujauheelle, eli ei mielestäni kovin hyvälle.

Tuoksuissa tietysti vahvoilla on kookos, sillä se on yksi lempparituoksujani. Yritin silti olla tasapuolinen, joten tässä tulokset:

Tuoksu: 1. Ziaja, 2. Born to Bio, 3. The Body Shop, 4. X-tra 


Hinta

Ziajaa saa ostaa mm. maahantuojan Face Helsingin myymälästä Helsingin Kalliosta, josta olen itse tämän suihkugeelin kesällä ostanut. Täältä näkee myös jälleenmyyjät. Hintaa Ziajan 500 ml:n family size -pullolla oli 6,95 euroa. The Body Shopin suihkugeelit kooltaan 250 ml maksavat muistaakseni 8,50 euroa. Born to Bion, 300 ml, normaalihinta on 8,90 euroa. Ja sitten vertailun hintakuningatar eli X-tra, 1,19 euroa 500 ml, uskomatonta!

Itse en kyllä poimisi X-traa hyllystä mukaani mihinkään hintaan, sillä yksi kosmetiikkatuotteiden tärkeä tarkoitus on minusta itsensä hemmotteleminen. Tämän putelin onkin talouteemme kantanut mieheni, jonka tärkeimmät valintakriteerit olivat kuulemma tuoksuttomuus ja hinta. Siis täysin vastakkaiset kuin minulla suihkugeeliä valitessani.

Hinta: 1. X-tra, 2. Ziaja, 3. Born to Bio ja 4. The Body Shop 


INCI

Mutta katsotaanpas sitten vielä loppuun tärkeintä eli tuotteiden inceja eli ainesosaluetteloita, jotka luonnonkosmetiikassa ovat yleensä hyvät.

Kaikissa suihkugeeleissä suurin määrä on vettä, niin kuin yleensäkin pesevissä tuotteissa. Ja Dermanorin luennolla opin, että jos tuotteessa on vettä, on siinä myös oltava säilöntäaineita, joten niitä on siis näissä kaikissa tuotteissa.


Ziajan kookossuihkugeelin ensimmäiset aineet ovat veden jälkeen Sodium Laureth Sulfate*, Cocamidopropyl Betaine ja Glycerin. Näiden perään tulee jo emulgaattori eli Cocamide DEA.

Sodium Laureth Sulfate* on kosmetiikkaguru Paula Begounin mukaan kookospähkinästä saatava hellävarainen ja tehokas puhdistava aine. Cocamidopropyl Betaine on saman lähteen mukaan eräs hellävaraisimmista kosmetiikassa käytettävistä puhdistavista aineista. Glycerin on taas monelle tuttu kosteuttava aine. Hyvältä siis näyttää!


The Body Shopin kookossuihkugeelin aineosaluettelo alkaa veden jälkeen samalla Cocamidopropyl Betainella jota on Ziajassakin, eli eräällä hellävaraisimmista kosmetiikassa käytettävistä puhdistavista aineista. Perään tulee Helianthus Annuus Seed Oil eli auringonkukan siemenöljy, joka sisältää runsaasti välttämättömiä rasvahappoja ja E-vitamiinia, ja suojaa ja kosteuttaa siten ihoa ja parantaa sen elastisuutta. Seuraavana listassa on PEG-5 Cocamide, joka on kookoksesta saatava emulgaattori. Ja sen perään sitten sama Sodium Laureth Sulfate* kuin Ziajassakin eli kookospähkinästä saatava hellävarainen ja tehokas puhdistava aine. Ihana yllätys tuolla joukossa on tuo kosteuttava auringonkukkaöljy!  





Ihanat kookokset.


Born to Bio Tropical Mangon INCI-listan seuraavat aineet veden jälkeen ovat Pseudotsuga Menziesii Water, Ammonium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine ja Glycerin.

Näistä Pseudotsuga Menziesii Water on pihdan kukkavettä, jota on kaikissa Born to Bion suihkugeeleissä. Kyseessä on luonnollinen ihoa hoitava ja supistava aine. Toisena on Ammonium Lauryl Sulfate, jota saadaan kookospähkinästä. Se on Paula Begoun mukaan yleinen puhdistava aine, tehokas ja hellävarainen. Kolmas aine Cocamidopropyl Betaine on sama kuin Ziajan ja Body Shopin kookossuihkugeeleissä eli erittäin hellävarainen puhdistava aine. Ja samoin Glycerin on sama tuttu kosteuttaja. Oikein hyvältä siis näyttää täälläkin!


Mutta sitten  näistä jännittävin, eli X-tra suihkugeeli.

Sodium Laureth Sulfate* on sama aine kuin Ziajankin suihkugeelissä ensimmäisenä, eli kookospähkinästä saatava hellävarainen ja tehokas puhdistava aine. Toisena oleva Sodium Chloride on ruokasuola, jota käytetään kosmetiikkatuotteissa sideaineena ja toisinaan kuorivana ainesosana. Se myös puhdistaa ja on antibakteerinen. Ruokasuola oli myös Body Shopin suihkugeelissä kuudes aine. X-tran kolmas aine Cocamide DEA on emulgaattori ja vaahdonvahvistaja, ja neljäs Glycerin kosteuttava. Ei siis yhtään niin pahalta näytä täälläkään mitä pelkäsin. Tietysti sitä, kuinka paljon noita hyviä aineita lopulta on tuotteissa ei tiedä, halvemmissa voi tietysti olla vähemmän.

Incin perusteella oli vaikeinta asettaa tuotteet paremmuusjärjestykseen, sillä en ole mikään superasiantuntija, mutta auringonkukkaöljy ja luonnonkosmetiikka saivat ratkaista ja tunne sanoi näin:

1. The Body Shop, 2. Born to Bio, 3. Ziaja, 4. X-tra

Eli yllätysvoittajana The Body Shop.


Tämän leikkimielisen (sanon leikkimielinen kun nuo suihkugeelit ottivat kaiken kuitenkin niin tosissaan!) vertailun tulokset ovat ta-daa tässä:

1. Born to Bio
2. sija jaettu: Ziaja ja The Body Shop
3. X-tra

Kakkostilasta käytiin tasaväkinen taistelu. Ziajan eduksi olivat tuoksu ja hinta, kun taas The Body Shop oli vahvempi brandissa ja ulkonäössä. INCI oli sekä Ziajalla että Body Shopilla oikein hyvä. Voittajan vahvuuksiksi osoittautuivat puolestaan kuuluminen luonnonkosmetiikan perheeseen, kiva ulkonäkö, miellyttävä tuoksu ja laadukas INCI.


Jos muuten kiinnostuitte näistä INCI:n eli aineosaluetteloiden tutkimisesta, niin hyvä suomenkielinen Incihaku löytyy täältä. Minusta tämä ainakin on valtavan mielenkiintoista, tuotteet ja niiden laatu aukeavat ihan uudella tavalla! 


* Edit 21.2.2012 klo 7: Lukijalta saamani tiedon mukaan Sodium Laureth Sulfate olisi ympäristölle haitallinen aine, jota käytetään koska se on halpaa ja vaahtoaa paljon. Suhtautukaa siis kriittisesti!

9 kommenttia:

  1. Nyt täytyy kyllä heti tarttua tuohon väitteeseesi Sodium Laureth Sulfatesta. Kyseessä on ympäristöä kuormittava kemikaali, joka on kaloille ja luonnolle myrkyllinen. Kosmetiikassa ja etenkin pesuaineissa sitä käytetään koska se on halpaa ja aiheuttaa paljon vaahtoa (jolla ei ole mitään tekoa pesutehon kanssa)

    VastaaPoista
  2. En ole kokeillut Born to Bio-tuotteita mutta varmaan niitäkin voisi joskus testailla. Puteleiden ulkonäkö on kyllä ihan hauska.

    Minulla on blogissani pari haastetta sinulle jos sellaiset kiinnostaa etkä ole jo tehnyt kyseisiä haasteita. ;-)

    VastaaPoista
  3. Nämä tuotteet kuulostavat kyllä herkullisilta ja näyttävätkin ihan mukavilta. Mutta suihkugeelit nyt vaan on jotenkin niin tylsiä.. :D Vartalovoiteita jos tekisivät näin herkullisen kuuloisina tuoksuina niin ostaisin kyllä heti

    VastaaPoista
  4. Heh, hassua kun just itsekin postailin näistä Born to Bio -geeleistä. :) Ja oon samaa mieltä, tuoksu ei tosiaankaan oo mitenkään keinotekoinen, vaan huomattavasti lievempi ja aidompi. Ja diggaan myös pulloista!

    VastaaPoista
  5. Mari: Kiitos paljon tiedosta! Lisäsin siitä maininnan tuonne varsinaisen tekstinkin puolelle, kun kaikki eivät välttämättä lue kommentteja. Tosi hyvä kun huomautit asiasta! :)

    Nämä inci-jutut ovat kyllä todella mielenkiintoisia, kun aina oppii lisää. Ja ihana kun on näin valveutuneita lukijoita että heti huomaatte virheet, kiitos siis! :)


    Mohn: Toivotaan että Born to Biot menestyisivät Suomessa. Nyt ovat vielä aika vaikeasti saatavilla, joten olisi varmaan hyvä jos esim. suuret tavarataloketjut ottaisivat ne valikoimiinsa. Nyt niitä saa lähinnä tilattua netistä, ja siellähän ei voi esim. valitettavasti etukäteen päästä tuoksuttelemaan niitä, että mistä tykkäisi eniten. :)

    Kiitos paljon haasteista! Niitä on tosi kiva saada ja aina innostun niistä, mutta olen lopulta huono tekemään niitä. Nyt yritän ryhdistäytyä, minulla on Miten niin liikaa? -blogistakin toinen noista haasteista saatuna ja vielä tekemättä. :( Mutta kiitos siis, ilahdun tosi paljon joka kerta kun muistetaan, ihanaa! :)


    Hiutale: Voi että, olen kanssasi aivan samaa mieltä! Miksi noita ei voisi olla vielä vartalovoiteinakin, sopisi niin hyvin noihin tuoksuihin ja puteleihin. Olisivat niin suloisia ja hyödyllisiä! Toivotaan että tulisi valikoimaan! :)


    Kissaämmä: Oi miten kivaa, mun täytyykin heti käydä lukemassa! :)

    Aluksi odotin myös Tropical Mangon tuoksulta jotakin enemmän, mutta kun olin sitä muutaman kerran tuoksutellut aloinkin pitää yhä enemmän juuri siitä luonnollisesta, aidosta mangon tuoksusta. Tosi hyvä! :)

    Luulen, että pullojen ulkonäkö voi myös jakaa mielipiteitä ja olla jonkun mielestä liian lapsellinen ja värikäs. Mutta minuun ne vetoavat juuri tuollaisina, mielestäni ne ovat tosi söpöjä! :)

    VastaaPoista
  6. Näinkin mittavassa pesuaineiden arvostelutekstissä olisi olettanut olevan mainintaa pesutuloksestakin.. ;)

    VastaaPoista
  7. Bubbs: Ihana, kyllä! :) En vain keksinyt oikein että miten olisin sitä kuvaillut, kun ei noissa minusta suurempaa eroa ole. Saippua kuin saippua. :) Ajattelin, että ehkä perusteellinen incin kuvaus hoitaa sen puolen. :)

    Koostumusta olisi tietysti voinut kuvailla, mikä on noissa Born to Biossa ja X-trassa geelimäinen ja Ziajassa ja Body Shopissa kermaisempi. Tai vaahtoavuutta... Mutta sanoisin, että kyllä nuo kaikki sen varsinaisen ydintehtävänsä eli pesemisen hoitavat hyvin, erot ovat sitten muualla. :)

    VastaaPoista
  8. Onneksi tilanne on korjaantunut ja Born to Bio saa jo Prismoistakin :)

    Tässä muuten samasta aiheesta postausta, tuotteet ovat minusta tosi hyviä!
    http://myttyra.blogspot.fi/2014/06/born-to-bio.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, hieno juttu! Luonnonkosmetiikan saatavuus on onneksi parantunut paljon tässä parissa vuodessa, ja samalla tarjonta on myös lisääntynyt, kivaa. :)

      Kiitos linkistä, käynkin heti lukemassa! :)

      Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)