lauantai 18. helmikuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste: viikko 13, animal print

31 viikon kynsilakkahaasteen viikon 13 aiheena on animal print eli eläinkuosi.


Nyt täytyy heti alkuun sanoa, että en ole tämän tyylilajin mikään suurin ystävä. Pieninä määrinä hienovaraisesti annosteltuna pantteri tai leopardi voi mielestäni olla kyllä ihan tyylikästä, mutta helposti lähestytään kyllä sitä kuuluisaa huonon maun rajaa. Taitolaji, sitä nimenomaan on mielestäni näiden eläinkuosien käyttö. Nyrkkisääntö on varmaan enintään yksi eläin per asu.

Tästä kammostani eläinkuosia kohtaan johtuen minulla ei myöskään ole sitä suosittua Konadin leopardi -laattaa, jolla niin monet leimaavat. Viime aikoina on kyllä näkynyt mintunvärisiä ja pinkkejä lepardejakin, jotka kieltämättä ovat oikein kivannäköisiä. Esimerkiksi yhden suosikkini, Katse kohti kynsiä -blogin suloinen vaaleanpunainen leopardi tässä.Eläinkuosin toteuttamisvaihtoehdoista itselläni tulivat ensimmäisenä mieleen crackle-kynsilakat, jotka kuivuessaan saattavat muistuttaa eläimen nahkaa hyvinkin paljon.

Vaikka muuten olenkin eläinrakas, inhoan ja pelkään käärmeitä yli kaiken. Ehkä tässä tapauksessa hyvä käärme onkin sitten kuollut käärme - vaikka kynsissä.


Pohjana käytin Dependin beigeä kynsilakkaa numero 192. Tylsää kun näillä Dependin kynsilakoilla ei ole nimiä, pelkät numerot vain!

Numeron 192 olen saanut Tukholmassa asuneelta ystävältäni muistaakseni kesällä 2010. Silloin Viva la Divaa ei vielä saanut Suomesta Kicksistä, vaan ainoastaan Tukholmasta. Ystäväni oli ostanut sieltä kauniin beigen Viva la Divan, jota ihailin hänen kynsissään. Hän halusi hankkia sen saman minulle lahjaksi, mutta ne oli myyty jo loppuun Tukholman Åhlensilta. Sen sijaan sain sitten tämä vaaleanruskean Dependin, joka oli kyllä varmaan ihan yhtä hyvä vaihtoehto.

Depend 192 on todella kaunis maitokahvin vaaleanruskea kynsilakka. Hyvin peittävä creme, jota riittää vain yksi kerros niin kuin tässä kuvassa. Se on kyllä vielä enemmän edukseen kesällä rusketuksen kanssa, mutta nyt mennään olosuhteiden pakosta tällä talvisella versiolla.   


Dependin päälle levitin sitten IsaDoran halkeilevaa Graffiti Nail Top -kynsilakkaa sävyssä 802 White Art, jotta saisin aikaiseksi käärmekuosin näköistä pintaa.  


Ihan hyvin mielestäni onnistuin.

Mielestäni nämä cracklet näyttävät usein vähän käärmeennahalta, silloinkin kun sitä vaikutelmaa ei tavoitella.


Inspiraationa kärmeennahkaan minulla oli tämä Furlan käsilaukkuni.

Se on yksi harvoja eläinkuosisia asusteita, jonka omistan. Sekään ei ole aitoa käärmeennahkaa, vaikka sitä kyllä aina välillä kysytään.

Italialainen Furla tekee laadukkaita käsilaukkuja, mutta ei niissä sentään aitoja eksoottisia eläinkuoseja käytetä. Kuitenkin laukun käärmeennahkaa muistuttava pinta tekee siitä mielenkiintoisemman kuin pelkkä tasainen nahka olisi.   Tämä vaaleanruskea Furla Elisabeth on minulle vielä erityisen rakas, sillä se oli ensimmäinen Furlani. Ihastuin Furlan käsilaukkuihin monta vuotta sitten, ja muistan ikuisesti kuinka himoitsin valkoista Furlaa (ja Guccin aurinkolaseja!) vuonna 2007 Rooman matkalla. Silloin niiden hinta tuntui aivan saavuttamattoman kalliilta, sillä olin sen vuoden minimipalkkaisessa harjoittelussa. Kun rankka harjoittelu vuoden 2008 alussa loppui, ostin itselleni palkinnoksi Stockalta tämän Furlan. Myös Guccin aurinkolasit sain myöhemmin, joten uskokaa vain unelmiinne tytöt! :)

Furlia on sen jälkeen tullut jo monta lisää, mutta tämä beige on edelleen yksi rakkaimmistani. Käytän sitä erityisesti keväisin ja kesäisin. Vaaleanruskea, käärmeennahkaa jäljittelevä kuosi näyttää erityisen hyvältä vaaleiden ja harmaiden vaatteiden sekä vaaleansinisten farkkujen kanssa.

Tässäkin silti noudattaisin eläinkuosien rule of orderia, enkä yhdistäisi näitä kahta, laukkua ja kynsiä keskenään.

Furlan laatu on niin hyvä, että laukku on edelleen neljän vuoden ja kovan käytön jälkeen melkein kuin uusi. Edelleen italialainen design kyllä minusta toimii, mutta minä olen vain muuttunut niin paljon, että nyt en aio enää Furlia ostaa, vaikka Furlan oman liikkeenkin pitäisi pian avautua Helsingin Pohjois-Esplanadille Kämp Galleriaan. Minä himoitsen jo aivan muita laukkuja, makuni on siirtynyt edelleen kalliimpaan Mulberry Bayswateriin. Jos siis muutkin kuin nämä meikki- ja kynsilakkatarinat välillä kiinnostavat...!

31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

4 kommenttia:

 1. Laukuista voi aina tarinoida ja kengistä :D Varsinkin laukut ovat hyvin lähellä sydäntäni. Vuosi sitten osti itselleni mustan Lumi-laukun. Monta kertaa kävin sitä katselemassa ja sovittelemassa peilin edessä Stockalla. Ja nyt tekisi mieli toisen väristä ja vähän isompaa Lumi-laukkua.

  Kivat kynnet ja sopivat loistavasti laukkusi kanssa yhteen. Alan harkita pikkuhiljaa ekan cracklen ostamista. Olen ollut vähän jälkijunassa cracklejen suhteen.

  VastaaPoista
 2. Minäkin luen mielelläni muutakin kuin kosmetiikkaan liittyvää turinointia. Miksei vaikka kokonainen postaus muodista!?!

  VastaaPoista
 3. Aika upea inspiraation kohde tähän haasteeseen. Käärmekuvioinen laukku ja siihen sopivat kynnet. Ei tulisi itselleni ihan heti mieleen, vaikka olen ajatellutkin tavallisen crackle-maalauksen muistuttavan käärmekuviointia. Tosin ne väritkin vaikuttavat lopputuloksen mielikuvaan paljon.

  VastaaPoista
 4. Nina: Kiva jos satunnaiset poikkeamat myös ihanien kenkien ja laukkujen maailmaan sopivat. :) Minä tykkään myös laukuista, niiden perään olen vielä paljon enemmän kuin kenkien. :)

  Oi, ihana Lumi! Juuri luin Gloria-lehdestä (marraskuun numero), että Stockmannilla kesti kuusi vuotta ottaa Lumi valikoimaansa, mutta nyt myyvät kuin häkä. :) Myös se Senaatintorin uusi myymälä on tosi kiva. :)

  Sain myös itse hiljattain ekan Lumini, konjakinvärisen clutchin. Se on aivan ihanaa pehmoista nahkaa ja rakastan sitä valtavasti. Voisinkin joskus tehdä siitä esittelyn tänne. Seuraavaksi on toiveissa sitten Lumin lompakko synttärilahjaksi. :)

  Kiitos myös kehuista kynsien osalta! :) IsaDoran Graffiti Nails -lakkoja oli muuten myynnissä Helsingin Sokoksella ainakin tänään kaksi yhden hinnalla (norm. 8 euroa). Vähältä piti etten sortunut kun siellä olisi ollut mm. ihana vaaleanruskea, mutta sitten muistutin itseäni siitä, ettei niille nyt niin usein ole käyttöä, ja perusmustaa ja -valkoista crackleakin voi yhdistää vaaleanruskeaan kynsilakkaan, ja saada sillä tavalla sitä beigeä vaikutelmaa niin kuin näissä kynsissä. :)


  Hellin: Voi miten kivaa kuulla!

  Olin ajatellut ensin pitää tämän pelkkänä kosmetiikkablogina, mutta nyt kirjoittaessani noista Furlan laukuista huomasinkin innostuvani myös siitä aiheesta. Eli ehkä silloin tällöin voisin kirjoittaa kosmetiikan ohessa myös muusta. Muutama idea onkin jo valmiina, ja yksi lukijatoivekin minulla on nuorten naisten asiallisesta työpukeutumisesta, joten eiköhän muotijuttujakin saata virkistykseksi jatkossa silloin tällöin putkahtaa. :)


  TQ: Kiitos, niin mukavasti sanottu! Kiva kun tykkäsit! :)

  Minustakin crackle on usein käärmeennahan näköistä silloinkin kun sitä ei halua. Erityisesti noissa vaaleissa väreissä efekti on helposti sellainen. Niinpä päätin tässä käyttää sitä hyväkseni, ja samalla sain hyvän tekosyyn esitellä teille tuon rakkaan Furlan laukkuni ja höpöttää vähän laukkuhaaveista. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)