sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Luonnonkosmetiikasta

Olin viime viikonloppuna 26.-27.3.2011 Helsingissä Finlandia-talossa järjestetyillä Luonnonkaunis-luonnonkosmetiikkamessuilla. 

Messut järjesti Pro luonnonkosmetiikka ry, johon kuuluu vain aitoja ja sertifioituja luonnonkosmetiikkamerkkejä. Yhdistyksen sivuille, jossa on paljon lisätietoja luonnonkosmetiikasta pääset tästä.

Luonnonkaunis-messujen tarkoituksena oli esitellä erilaisia luonnonkosmetiikan tuotteita, ja auttaa kuluttajiakin erottamaan aito ja sertifioitu luonnonkosmetiikka muun kosmetiikkatarjonnan joukosta. Nythän luonnokosmetiikka on kovassa nosteessa, joten sen markkoinoille tunkee myös sellaisia tuotteita, jotka eivät tiukkoja kriteereitä täytä. 

Luonnonkosmetiikkatuotteissa ei saa käyttää esim. petrokemian tuotteita kuten silikoneja tai parafiiniä taikka synteettisiä säilöntäaineita kuten formaldehydiä tai parabeenejä. 

En tiedä luonnonkosmetiikasta juuri mitään, joten juuri siksi halusin mennä messuille. Kosmetiikan suurkuluttajana minua on myös alkanut vähän mietityttää, mitä kaikkia kemikaaleja aina kasvoilleni ja vartalolleni oikein hölvään.

Myös Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonia oli käynyt messuilla. Hän oli kuullut siellä hyvän neuvon, että jos ei halua vaihtaa kokonaan luonnonkosmetiikkaan, kannattaisi vaihtaa ainakin se tuote, jota käyttää eniten ja joka on pisimpään iholla.






Tässä messusaalistani. Hirveästi sain näytteitä ja hyviä vinkkejä.

Aluksi tosin kiersin siellä aivan eksyksissä. Perusmeikkailijatyttösenä vierastin vähän sitä eko/luomu/hippie chic -meininkiä, joka sieltä aluksi välittyi. Oli outo tunne, kun en tunnistanut mitään tuotemerkkejä tai kyennyt luokittelemaan niitä samalla tavalla kuin tavallisia kosmetiikkamerkkejä. Tiedättehän: Diorilla on hyvät luomivärit, Lancomella ripsarit ja Clarinsilla, Cliniquella ja Biothermilla ihonhoito.

Olin jo lähdössä pois Miljönääriäitien Ninan ajatuksella että "ei ollut mun juttu", kunnes päätin mennä vielä kerran kiertämään standit ja kyselemään vähän myyjiltä tuotteista. Ja kannatti, todellakin, sillä messuesittelijät saivat minut innostumaan aidoista raaka-aineista ja laadukkaista tuotteistaan.






Saksalainen Lavera on ymmärtääkseni näitä isoja luonnonkosmetiikan merkkejä ainakin Suomessa yhdessä Weledan, Melvitan ja Dr Hauchkan kanssa.

Laveran esitekin on jo ihanan raikas ja pelkästään sen kuvasta tulee hyvä olo. Olin kiitollinen näistä kattavista esitteistä, sillä oli todella mielenkiintoista tutustua kotona rauhassa tuotevalikoimaan. Laveran esitteen lopussa oli myös laaja ainesosaluettelo. Jospa minäkin oppisin vihdoinkin lukemaan ja tulkitsemaan tuotteiden inceja, nyt aion tosissani panostaa siihen!

Laveralta sain ruhtinaallisesti näytteitä. Sain yhteensä 10 kpl näytteitä Laveran Faces-sarjan Luomu-Villiruusu kosteusvoiteesta ja 7 kpl Basis Sensitive -sarjan Luomujojoba ja -aloe vera kosteusvoiteesta. Olin aivan hämmästynyt, sillä en ole koskaan, mistään saanut tällaista määrää näytteitä. Laveran esittelijä kuitenkin sanoi, että voiteita kannattaa testata useampi päivä peräkkäin, niin tietää varmasti, että se sopii itselle. Ihanaa asiakkaista huolehtimista! Sama tunnelma välittyi koko messuilta, eli tarjottiin ennemminkin kokonaisvaltaista hyvinvointia ja huolehtimista kuin pelkkää kylmää bisnestä ja kaupankäyntiä.  

Laveran Faces Luomu-Villiruusu tuotteet on tarkoitettu kuivalle iholle. Lisäksi Faces-sarjasta löytyy Luomu-Aloe Vera herkälle iholle, Luomu-Kehäkukka normaalille ja sekaiholle ja Luomu-Minttu rasvoittuvalle iholle. Näistä raaka-aineista voi jo päätellä, kuinka ne vaikuttavat. 

Laveran tuotteista minua jäivät erityisesti kiinnostamaan Lips-huulivoiteet, jotka sisältävät ihania aitoja raaka-aineita: aloe vera parantaa haavoja, avokadoöljy suojaa ihoa, kehäkukka rauhoittaa, jojoba pehmentää silkkiseksi, kaakaovoi palauttaa huulten omaa kosteutta, kookosöljy hoitaa, manteliöljy ravitsee, oliiviöljy lämmittää, karitevoi suojaa ja villiruusuöljy uudistaa. Eikö ole suorastaan hengästyttävä luettelo! 

Lisäksi Laveran vartalovoiteet vaikuttivat oikein kivalta. Niistä olisi ollut hyvä messutarjouskin, mutta tajusin vasta kotona, että niitä olisi varmaan kannattanut ehdottomasti haalia sieltä. Olin jotenkin aivan lukossa siellä messuilla, kun en pystynyt sijoittamaan tuotteita aiemmassa kokemuspohjassani mihinkään; eli mikä olisi ollut ostamisen arvoista ja mikä taas ei. No, ensi kerralla paremmin, sillä aion ehdottomasti mennä vastaavaan tapahtumaan uudelleenkin!

Laveran vartalovoiteissa minua kiinnostaa rakastamani kookoksen ja vaniljan yhdistelmä Coconut Dream. Muita tuoksuvaihtoehtoja Laveran Body SPA linjassa ovat Orange Feeling (luomuappelsiini ja luomutyrni), Rose Garden (luomuvilliruusu), Lime Sensation (luomurautayrtti ja luomulime), Honey Moments (luomumaito & luomuhunaja), Lavender Secrets (luomulaventeli ja luomualoe vera), Lemon Fresh (luomusitrushedelmät) ja Apricot Summer (luomuaprikoosi ja luomumantelinkukka). 

Nam! Niin kuin Body Shop, mutta aidompia ja laadukkaampia!






Ranskalaiselta Melvitalta sain samoin esitteen ja muutamia näytteitä: aloe vera soft -kosteusvoiteen, joka sopii kaikille ihotyypeille ja sävyttävän päivävoiteen.

Lisäksi ostin Melvitan huulivoiteen, jossa oli ihanat raaka-aineet: ravitsevaa, korjaavaa ja suojaavaa karitevoita, korjaavaa, pehmentävää ja suojaavaa arganöljyä sekä kaakaon sukuista cupuacu-voita. Tämä kaikki kuorrutettuna ihanalla vaniljantuoksulla, messuhintaan 6 euroa.

Eli toteutin tuota luonnonkosmetiikkaan vaihtamisen ohjetta ainakin yhdessä suhteessa: huulivoidehan on iholla pitkään ja voi vahingossa tulla vähän sisäisestikin nautituksi. 

Lisäksi olen jo aiemmin ostanut varastoon La Clareen Oliv -luonnonkosmetiikkasarjan paljon kehutun antioksidanttivoiteen kasvoille. La Claree Oliv -sarja on high endimpää luonnonkosmetikkaa, joka lähestyy jo selektiivistä kosmetiikkaa. Pääsin testaamaan kädelleni La Claree Oliv antioksidanttivoidetta myös messuilla, ja siinä oli aivan ihana nopeasti imeytyvän tuntuinen koostumus ja kevyt hohto. Niinpä odotan voiteelta paljon, mutta se saa odotella nyt vielä Lancome Aqua Fusion -päivävoiteeni loppumista.






Luonnonkosmetiikassa värikosmetiikkaa ei ole niin monella sarjalla. Itsekin olen enemmän kiinnostunut luonnonkosmetiikan voiteista kuin meikeistä. Jos kuitenkin aikoo vaihtaa kokonaan luonnonkosmetiikkaan tai on esim. hyvin herkkäihoinen (ihmiset sietävät kuulemma yleensä luonnonkosmetiikkaa paremmin kuin pitkälle jalostettuja teollisia tuotteita, sillä luonnonkosmetiikan ainesosat ovat usein lähempänä ihon omia ainesosia) myös värikosmetiikkaa löytyy.

Dr Hauschkalla on meikkisarja, josta tulee jopa kausikokoelmat. Lisäksi tiesin ennestään ranskalaisen Couleur Caramel -sarjan, ja messuilla törmäsin vielä australialaiseen Nvey Eco -sarjaan ja ranskalaiseen Terre D'Ociin, jonka tyylikäs markkinointi teki ainakin minuun vaikutuksen. Samaa tyylikkyyttä oli tarjolla Honoré Des Prés -parfyymisarjan tiskillä, jossa oli aitoa ranskalaista hienostuneisuutta ja hyvin ranskalaisen chic messuesittelijä. Luonnonkosmetiikassakin voi siis olla glamouria! 






Laveraa, Melvitaa ja Weledaa (onpas nämä nyt samanlaisia nämä luonnonkosmetiikan merkit!) sekä La Claree Olivia ja Terre D'Ocia saa Helsingissä ainakin Stockkan uudistuneelta luonnonkosmetiikan osastolta. Ainakin Melvitaa, Weledaa ja Dr. Hauschkaa saa myös Sokokselta. Honoré Des Prés -tuoksuja myydään Nudge-putiikista Yrjönkadulta. Minä olen sinänsä tyytyväinen vakiotuoksuuni Lanvinin Éclat d'Arpège -parfyymiin enkä aio vaihtaa, mutta Honoré Des Présin tuoksut voisivat olla ihana lahja Ranskaa ja kaikkea ranskalaista rakastaville ystävilleni. Aion siis käydä lähiaikoina tutustumassa sekä Stockmannin luonnonkosmetiikkaosastoon ja Nudgeen.

Netissä ainakin Hyvinvoinnin tavaratalo myy laajasti luonnonkosmetiikkaa. Myös ulkomaisista nettikaupoista varmaan löytyy.

10 kommenttia:

  1. Itse en hirveästi ole pettynyt vielä luonnonkosmetiikan tuotteisiin, ainakin S.A.V.E.:n kasvovesi on ollut mieluisa ja Dr. Hauschkan ripsari hyvä näin arkikäytössä kun haluaa näyttää luonnolliselta mutta huolitellulta. :) Eniten harmittaa näissä tuotteissa se hinta, vaikka onhan niistäkin alkanut ilmaantumaan edullisempia vaihtoehtoja.
    Niin ja aito mineraalimeikkipohja on kyllä parasta minun iholleni. :)

    VastaaPoista
  2. Itse olen kanssa vähän innostunu luomusta. Tilasin www.biodelly.comista (joka on suomalainen nettikauppa) Benecosin meikkivoiteen ja olen tykänny. Hintaa 30 ml meikkivoiteella on alta 10 euroa. Minulla on juurikin ajatuksena, että se meikkivoide on aika kauan kasvoissa kiinni ja isolla pinta-alalla, joten luomumeikkivoide vois ihon kannalta olla hyvä juttu. Minä en ihastunu Jane Iredalen mineraalimeikkipuuteriin. Ei ollu mun lärville hyvä. :/

    Sain meikkivoideen yhteydessä näyteenä Laveran voiteen. Voide on vielä testaamatta, mut meinaan kokeilla jossakin vaiheessa oikein ajatuksen kanssa. ;D

    Todella kattavan ja informatiivisen jutun olet taas kirjottanu. Kiva! :) Käyn täällä aina kun uusi julkaisu sinulta tulee. ;)

    VastaaPoista
  3. Serrated B: Kiva, että olet ollut tyytyväinen luonnonkosmetiikan tuotteisiin! Tosi mielenkiintoista kuulla muiden kokemuksista. Se laatu kyllä vähän epäilyttää minuakin, erityisesti värikosmetiikassa.

    Ja se on kyllä totta, että luonnonkosmetiikan tuotteet ovat usein turhan kalliita. Ehkä se on ajateltava niin päin, että mitä enemmän niitä ostetaan, sitä enemmän tulee kilpailua ja volyymiä, jolloin hinnatkin toivottavasti laskevat. Lisäksi jos luonnonkosmetiikan voiteet ym. olisivat tehokkaampia kuin normikosmetiikka, niin ehkä niitä sitten tarvisisikin vähemmän?!

    VastaaPoista
  4. Minna: Kiitos paljon tuosta Biodelly -vinkistä, vaikuttaa tosi hyvältä!

    Ihan järkyttävän edullinen kyllä tuo Benecosin meikkivoide jos on vielä hyväkin - olen kuullut kyllä kehuja siitä. Helppo valita netistä värisävykin, kun niitä on onneksi vain kaksi vaihtoehtoa. Pakko varmaan kokeilla jossakin vaiheessa, kyllä te ammattilaiset tiedätte... :)

    Ja kiitos kun jaksat käydä lukemassa! Olen ihan imarreltu :) Tykkään samoin sun blogista valtavasti, ja luen innolla joka jutun :)

    VastaaPoista
  5. Niin ja Serrated B: samoin tykkään sun blogista tosi paljon, ihana! Kiva kun jaksatte kirjoitella!

    VastaaPoista
  6. Köhöm... En minä vielä ole ammattilainen! ;D

    Sen Benecosin meikkivoiteen levityksen kanssa on pari kikkaa, mutta kun ne oppii, niin sitten on loistis tuote, joka on kaiken lisäksi halpa luomuvoide! Itselleni parhaimmaksi tavaksi olen todennu tämän... levitän kasvovoiteen ja annan sen imeytyä hetken. Sekoitan meikkivoiteen sekaan jotakin ohutta kasvovoidetta. Levitän käsin meikkivoiteen kasvoilleni. Olen kokeillu meikkivoidesivellintä (ei toimi tämän kanssa ollenkaa!) ja perus meikkivoidevippaa, mutta tasaisin tulos tulee käsin levittämällä. Benecosin meikkivoide jämähtää vähän liian nopeasti, niin siksi käsin on ollu paras tapa levittää.

    VastaaPoista
  7. Minna: Kiitos tosi paljon vinkeistä! Mun onkin pakko joka tapauksessa sekoittaa sitä kosteusvoiteeseen, kun mulla on suht kuiva iho ja nettisivujen mukaan tuo Benecosin meikkivoide on tarkoitettu erityisesti normaalille ja rasvoittuvalle iholle.

    Värisävy mua kyllä vähän mietityttää, koska ihoni on todella vaalea, joten taidan käydä ekokauppa Ruohonjuuressa vilkaisemassa niitä ennen kuin tilaan. Mutta varmaan kesällä ainakin menisi hyvin, vaikka olisi vähän tummempikin tuo vaalein nude-sävy.

    Mun nykyinen meikkivoide on Giorgio Armanin Luminous Silk Foundation, ja vaikka loistava onkin, niin ehkä 50 eurolla pullo olis ihan kiva löytää joku edullisempikin vaihtoehto :)

    VastaaPoista
  8. Minulla on myös vaalea iho, joka on kyllä iän myötä alkanu tummumaan. Minulle se nude menee niipin naapin ja kesällä on varmaan just sopiva sävyltään. Kannattaa käydä testaamassa jos siihen on mahdollisuus. ;)

    Uskon, että olisi mukava löytää edullisempikin vaihtoehto, joka olisi myös hyvä. Varmaa erityisesti arkena olisi kiva käyttää edullista meikkivoidetta.

    VastaaPoista
  9. Oikein hyvä tietää Minna, että sullekin se nude menee just ja just. Mulla voi siis tulla sävyn kanssa vaikeuksia, mutta käyn ehdottomasti katsomassa ne vielä luonnossa kun on kerran mahdollisuus :)

    Onneksi Armanin meikkivoide on hyvin riittoisaa. Mulla menee yksi pullo melkein vuoden, vaikka meikkailenkin joka päivä. Silti kirpaisee aina kun joutuu ostamaan uuden, joten haen sille kyllä enemmän tai vähemmän aktiivisesti vaihtoehtoa just arkikäyttöön. Armanilla on vaan niin laaja väriskaala, että olen löytänyt sieltä tarpeeksi vaalean meikkivoiteen. Esim. MACin on olleet mulle turhan tummia.

    Apua, taas mulla tuntuu juttua riittävän tästäkin aiheesta niin paljon, että on varmaan kirjoitettava siitä blogiinkin, aiheena meikkivoiteet :) Sun pitää ehdottomasti kanssa kirjoittaa tuosta Benecosista, jos et ole jo kirjoittanut (ainakaan en löytänyt sun blogista) :)

    VastaaPoista
  10. Kirjoita ihmeessä meikkivoiteista!!! Mulla on aika vähän niistä kokemuksia, sillä olen käyttänyt ennen Benecosia vuosia Avonin ja Maybellinen vaahtomeikkivoidetta. Ne kun pysyy kauniina rasvoittuvalla T-alueella siistinä. ;) Sit muuten on vaan noista perus markettien meikkivoiteista huonoja kokemuksia. ;D

    Kirjotin blogissani hyvin lyhyesti jotain Benecosista...
    http://glitz8glam.blogspot.com/2011/03/matsailya-kynsien-meikin-ja-vaatteiden.html

    Voisin palata siihen uudestaan jonkun meikin yhteydessä... ;)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)