keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Guerlain Météorites Perles d'Azur -puuterihelmet

Olen säästellyt muutamaa juttua siihen kun olen totaalisen kyllästynyt tähän talveen. Molemmat jutut liittyvät Rivieraan. Toinen on tämä Guerlainin ja Puccin yhteiskokoelmasta kertova juttu ja toinen koskee Couleur Caramelin Riviera Bar -kokoelman huulipunia. 

No, se päivä oli ainakin tänään 30.1.2013. Helsingissä satoi vain lisää lunta eikä aurinkoa ole näkynyt moneen päivään.

Niinpä me tytöt matkustetaankin mielikuvissa nyt ensin Italian Rivieralle. 


Yksi ranskalaisen Guerlainin kuuluisimmista tuotteista ovat Météorites-puuterihelmet. 

Météoritesit tulivat Guerlainin tuotevalikoimaan vuonna 1987. Nykyään niitä on saatavana vakiovalikoimassa kolmessa eri sävyssä: Teint Rose 01, Teint Beige 02 ja Teint Dore 03. Niissä on kuudenlaisia puuterihelmiä erilaisina sekoituksina.

Näiden lisäksi Guerlain tuo aina kausikokoelmissaan valikoimaan erilaisia limited edition Météoriteseja. Tämän joulun 2012 Météoritesit, Liu-kokoelman kullanhohtoiset Perles du Dragon myytiin loppuun ainakin Helsingin Sokokselta. Kevääksi 2013 Guerlainilta on tulossa vaaleanpunaiset Perles du Paradis. 

Luulin itse pitkään, että Météoritesit olisivat aurinkopuuterin tyyppisiä, kunnes minulle selvisi, että ne ovatkin oikeastaan viimeistelypuuteria.

Guerlain kertoo hyödyntävänsä Météoriteseissa valkoisen valon teknologiaa, jota käytetään valokuvauksessa ja elokuvissa häivyttämään virheitä ja pehmentämään piirteitä. 


Viime kesänä 2012 Guerlain lanseerasi italialaisen muotitalo Puccin kanssa Terra Azzurra -nimisen meikkikokoelman. Se oli oikeastaan jatkoa Guerlainin edelliselle Pucci-yhteistyölle vuodelta 2007.  

Guerlain ja Pucci ovat molemmat olleet pitkään perheyhtiöitä. Maison Guerlain on perustettu vuonna 1828, joten se täyttää tänä vuonna huikeat 185 vuotta. Italialainen Pucci on huomattavasti nuorempi, vuodelta 1949. Molemmat omistaa nykyään luksusyhtiö LVMH. Tämä hieno kollaboraatio saattaakin olla sen ansiota.

Pucci merkitsee minulle myös henkilökohtaisesti paljon, sillä vierailin heidän tehtaanmyymälässään Firenzessä vuonna 2010. Silloin en tyhmänä ostanut mitään, mutta nyt minun oli tässä Guerlain by Emilio Pucci -kokoelmassa mahdollista yhdistää kaksi intohimoani: muoti ja meikit.

Myös Guerlainiin minulla on siinä mielessä henkilökohtainen suhde, että olen omistanut heidän parfyyminsa Jardins de Bagatelle Monsieur Guerlainin henkilökohtaisella omistuskirjoituksella. Sain sen kummitädiltäni syntymäpäivälahjaksi joskus 1990-luvulla. LVMH osti Guerlainin vuonna 1994, mutta viimeinen Guerlain-parfymööri Jean-Paul Guerlain pysyi talossa eläkkeelle jäämiseensä asti vuoteen 2002.   

Guerlainin vuoden 2007 Pucci-kokoelma Guerlain by Emilio Pucci oli punasävyinen. Sitä varten kehitettiin oma Pucci-huivi, jonka kuviolla tuotteet sitten koristeltiin. Vuoden 2007 kokoelmaan kuului vain 5 tuotetta: Météorites-puuterihelmet, sivellin, huulikiiltoja, poskipuna ja meikkipaletti. 

Kesän 2012 Pucci-kokoelmassa käytettiin koristeena Puccin kangasta Winter Capri. Siinä on keskiössä sininen kukka, jota ympyröivät turkoosit pyörteet. Puccin muotitalo on alunperin perustettu Caprin saarelle. 

Inspiraationa Guerlainin ja Puccin Terra Azzurra -kokoelmalle oli kuitenkin Italian värikäs Riviera Portofinon ympärillä. Kokoelmassa on huulikiiltokin nimeltä Porto Fino.

Vuoden 2012 Terra Azzurra -kokoelmaan kuului Météorites-puuterihelmet, sivellin, huulikiiltoja, poskipuna, luomiväripaletti, kajal, ripsiväri ja kynsilakkoja. 

Météorites-puuterihelmiä voi käyttää varmaan millä tahansa tuuhealla siveltimellä kuten puuterisiveltimellä tai kabukilla. Molempiin Pucci-kokoelmiin kuului kuitenkin erikoissivellin Puccin printillä koristellussa säilytyskotelossa. Vuoden 2007 kokoelmassa se oli pinkki ja vuoden 2012 kokoelmassa tummansininen.

Guerlainin Pucci-kokoelman kasvona oli vuonna 2007 huippumalli Julia Stegner ja vuonna 2012 Natalia Vodianova.

On syytä olla taas iloinen, että asuu Suomessa, sillä melkein koko Guerlainin Pucci-kokoelma jäi täällä aleisiin. Kaikkialla maailmassa näin ei ole varmaan käynyt.


Löysin tämän upean Guerlainin Pucci-kokoelman Météorites-puuterin Perles d'Azur Sokokselta - 40 %:n alennuksella. Hinnaksi jäi 34,20 euroa, kun normaalihinta on 57 euroa. Lisäksi tämä on keräilyharvinaisuus!

Perles d'Azur ovat Puccin Winter Capri koristelussa pahvirasiassa. Myös Météoritesin kannessa on Guerlainin ruusukkeen tilalla Winter Capri -kuvio. Kannessa on myös Guerlainin ja Emilio Puccin signeeraukset.


Sisältä löytyy rasia täynnä kauniita, pastellinvärisiä puuterihelmiä.

Uskalsin ostaa tämänkin sävyn Météoritesista, vaikka se näyttää vähän kylmältä, sillä olen kuullut että Météoritesien eri sävyissä ei ole välttämättä käytössä kuitenkaan hirveästi eroa. Perles d'Azurissa on mukana myös vaaleansinisiä helmiä ja vähän shimmeriä. 

Météorites-puuterihelmien pitäisi olla hyvin riittoisia, joten varmasti riittää että omistaa vain yhden. Tietysti näitä ihanuuksia voisi myös keräillä, kun melkein jokaisen Guerlainin kausikokoelman mukana tulee uusi limited edition -sävy!

Olette varmaan yhtä uteliaita kuin minäkin: millainen tämä legendaarinen tuote on sitten käytössä. Onko maine vain tuulesta temmattua?

Minä ainakin rakastuin tähän kerrasta! Météorites tasoittaa ja hehkeyttää kauniisti ihon pintaa. Ihosta tulee virheettömämmän, pehmeämmän ja hehkuvamman näköinen. Taikatuote!

5 kommenttia:

 1. Mulla on monenlaisia Météorites-helmiä ja aina sillon tällön hetkellisesti niitä innostun käyttämään. Tuoksuvat vallan ihanilta. <3

  VastaaPoista
 2. Voi että miten ihana! :) Omista helmistä myös haaveilen, josko vaikka jostain tulevasta kausikokoelmasta tulisi hankittua. Ja tuo Pucci-rasia, niin kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kissis: Oi, minäkin haluaisin kokeilla erilaisia Météoriteseja nyt kun innostuin näistä! En ole itse kokeillut, mutta olen vain kuullut että ne eivät kuitenkaan hirveästi eroaisi toisistaan iholla. Mutta tietysti erilaiset keräilypakkaukset ovat aivan ihania! :)

  Ulkonäön perusteella minua kiinnostaisi kovasti tämän kevään Perles du Paradis, mutta siitä olen nyt lukenut jo muutamia arvosteluja, että se tekisi kasvoista vähän vaaleapunaiset. Ja sitä en toki halua, ennemmin vaikka sitä kullanhohdetta! :)


  Juille: Minä ihastuin näihin Météoriteseihin kerrasta! Minusta tämä on nimenomaan meidän tuote: naiselle jolla on jo kaikkea. :)

  Uskomatonta kyllä tämä toimi myös ihanasti iholla, tosi kauniin, pehmeän pinnan jätti. Ei siis turha ostos ollenkaan. :)

  Minäkin investoin varmaan seuraavan kerran kun tulee vaikka kullanhohtoisia helmiä. Ensin nyt nautin näistä Pucceista.

  En itse pidä niin paljon turkoosista ja sinisestä, joten tämä Pucci Météorites ei ollut ukonäöltään minua aivan täydellisesti miellyttävä. Sen sijaan itse tuotteesta pidän kovasti, ja Puccin värikkäistä kankaista kyllä muuten, joten siinä mielessä tämä on kyllä ihana. :)

  Sen jälkeen kun kävimme Firenzessä Puccin myymälässä, olen bongannut Puccin upeita vintage-mekkoja muutamastakin näyttelystä. Jopa herra Pumpulipupu tunnisti Puccin (tai Pucci-jäljitelmän, en tajunnut kysyä) Kalliossa Hoochie Mama Jane -vintagekaupan ikkunassa kerran kun kävelimme siitä ohi. Ehkä jonakin päivänä ostan siis vielä oman Puccin hellemekonkin! :)

  VastaaPoista
 4. Tänään just kävelin Oulun Stockan läpi, ja kun oli tämän postauksen vasta lukenut, niin pisti heti silmään, että siellä oli -25% alessa noita kuulia ja mun mielestä ne oli nimenomaan noita Perles du Dragoneita. En jäänyt tutkimaan oliko muitakin, kun en niitä itse ollut ostamassakaan, mutta tosiaan kuulia oli ainakin monta purkkia tarjolla :)

  VastaaPoista
 5. Johis: Kiitos tosi paljon vinkistä! Sinun ansiostasi pidin silmät auki myös Helsingin Stockalla, ja siellä oli yllättäen tämä sama tarjous! Perles du Dragoneita oli kyllä jäljellä enää yksi eilen perjantaina, mutta muuten oli runsaasti mm. Guerlainin Liu -kokoelmaa, Chanelin kesää 2012, Estee Lauderin syksyä 2012 ja YSL:n kevättä 2012, kaikkia ihanuuksia! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)