lauantai 19. tammikuuta 2013

I Love Aerobic, Aira Samulin ja Biotherm

Tytöt, olin tänään aivan ihanassa tapahtumassa: I Love Aerobic Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa. Teemana oli jumppaa niin monta tuntia kuin haluat. 

Tarjolla oli aerobicia yhteensä 6 tuntia. Perinteistä jumppaa, zumbaa ja tanssillisempaa. Paikalla oli noin 400 innokasta aerobicaajaa.

Olen itse aloittanut aerobicin vuonna 1999. Viime vuosina olen kyllä urheillut aika paljon muutakin, joogaa ja juoksua, mutta aerobic on silti suurin rakkauteni. 






Mäkelänrinteen uintikeskus näytti ihanalta trooppiselta keitaalta kylmän pakkaspäivän auringossa.





Me olimme kuitenkin jumppasalin puolella.

Sielläkin oli kivan pirteitä värejä jumpparien asuissa, neonvärit ovat nyt selvästi tulossa taas muotiin!

Tapahtuma järjestettiin nyt viidettä kertaa. Alunperin se järjestettiin aerobicin Suomeen tulon 30-vuotisjuhlan kunniaksi.

Tapahtuman avasi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Hän mainitsi avajaispuheessaan mielenkiintoisen faktan, että ainakin Helsingissä miehet kuluttavat liikuntaan melkein puolet enemmän rahaa kuin naiset. 

Ritva Viljanen myös jumppasi ihailtavan reippaasti aamupäivän mukana tyttärensä kanssa







Yksi tapahtuman kohokohdista oli Aira Samulinin ja Donata Pennasen pitämä tanssitunti. Se oli katsaus discotanssin historiaan ja aivan mielettömän hauskaa Travolta-liikkeineen.

Katsokaa muuten tuota Airan ryhtiä. Hän täyttää kohta 86, ja antoi meille myös vinkkejä miten voi olla vanhana yhtä hyväkuntoinen kuin hän. Hänen ohjeensa olivat, että pitää nukkua riittävästi, katsoa vähän mitä syö ja tanssia!  






Aira Samulin on mielestäni myös hieno esimerkki siitä, miten vanhempikin rouva voi huolehtia itsestään ja ulkonäöstään. Airaa ei näe koskaan ilman huoliteltua ja kaunista, joskus näyttävääkin meikkiä. Lisäksi hänellä oli nytkin upea, pitkä punainen ponihäntä. Haluaisin itsekin olla vanhana kuten hän!







Mutta koska tämä on ensisijaisesti kosmetiikkablogi, esittelen teille myös kosmetiikkaa.

Biotherm oli yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista, ja ihanana yllätyksenä pukuhuoneissa oli testattavana Biothermin tuotteita.

Tarjolla oli mm. Biothermin Oil Therapy -sarjaa. Siihen kuuluu kuorinta, vartalovoide ja vartaloöljy pirteän oranssinvärisissä pulloissa. Tuotteet sisältävät kolmea eri öljyä: muskatelli ruusuöljyä, kärsimyskukkaöljyä ja aprikoosin siemenöljyä. 

Olen itse tällä hetkellä kovasti innostunut öljyistä ihonhoidossa, joten minusta oli tosi kiva testata näitä tuotteita. Kokeilin kuivalle iholle sopivaa vartalovoidetta, joka oli mukavan kermainen ja täyteläinen. Myös kosteutusta täydentävä öljy oli minusta ihana, paksua ja ravitsevaa nestettä. Tuoksu oli molemmissa puhtaan appelsiininen. 

Olisin halunnut kokeilla myös kuorintaa, koska se sisälsi sokeria ja öljyjä, mutta olin menossa kotiin suihkuun. 

Tuotteiden hinnat ovat kuorinta 34,50 euroa (200 ml), vartalovoide 33 euroa (200 ml) vartaloöljy 45 euroa (125 ml).

Voisin hyvin harkita ostavani näistä kuorinnan tai vartaloöljyn, vaikka toki nuo hinnat ovat aika kalliita.

Lisäksi testasin Biothermin Eau de Paradis -vartalotuoksua (punainen pullo). Se kuuluu Biothermin neljän vartalotuoksun sarjaan, joista sain näytteen myös oranssissa pullossa olevasta Eau d'Energie -tuoksusta.

Punainen Eau de Paradis tuoksuu Biothermin mukaan vadelmalta, graniittiomenalta ja mustikalta sekä metsältä ja myskiltä. Varsinkin alkuosa kuulostaa todella herkulliselta yhdistelmältä. Tuoksusta puuttui kuitenkin mielestäni se makeus ja hedelmäisyys, josta yleensä pidän. Ihan ok, mutta ei noussut suosikikseni. 

Oranssi Eau d'Energie sopi nimeltään hyvin tapahtuman teemaan. Sen sitruksisen pirteästä ja puhtaasta tuoksusta pidin yllättäen enemmän kuin Eau de Paradisista. Eau d'Energien tuoksu toi myös kivaa eteläistä kontrastia kylmään talvipäivään.

Näiden kahden vartalotuoksun lisäksi Biothermilla on vielä sininen raikas Eau de Pure ja keltainen virkistävä Eau Vitaminée. Vartalotuoksujen hinta on 51 euroa (100 ml).






6 tuntia jumpattuani olin jo onnellisesti unohtanut, että tapahtumasta saa myös goodie bagin. Onneksi narikan tytöt olivat valppaina, kun uupuneet jumpparit lähtivät kotimatkalle. Olisikin harmittanut tosi paljon jos olisin unohtanut ottaa omani, sillä tämä oli mielestäni kivoin goodie bag pitkään aikaan. 

Aerobicaajilla kuluu vartalotuotteita ja -voiteita, sillä suihkussa on käytävä usein.

Apteekkisarjoista saimme ihanan Natuviven Lemongrass suihkugeelin ja vartalovoiteen. Purkit ovat vielä käteviä matkakokoja, joten ne on helppo ottaa jumppasalille mukaan. 

Natuvive Essentials -sarjan ideana on hemmotella sekä kehoa että mieltä. Lemongrass-tuoksu on Natuviven mukaan eksoottinen, raikas ja piristävä.

Natuvive on lempparini apteekkisarjoista, sillä sen purkit ovat nättejä ja tuoksut hyviä. Olen kokeillut aiemmin Natuviven papayan ja granaattiomenan tuoksuisia vartalotuotteita ja pitänyt kovasti kummastakin.

Louis Widemerilta saimme Carbamid Forte -jalkavoiteen, jonka pitäisi pehmittää jalkojen kovettumia. Taas erinomaisesti jumppareille sopiva tuote! Olen kuullut muutenkin kehuja tästä Louis Widemerin jalkavoiteesta, joten testaan sitä mielelläni. Se sisältää runsaasti ureaa, joka voi kuulostaa ällöttävältä, mutta on ymmärtääkseni tässä se ainesosa, joka oikeasti niitä kovettumia ohentaa ja liuottaa. 
  




Ja taas täsmätuote aerobicaajille ja muille urheilijoille, eli nopeasti kuivuva Adidaksen deodorantti. Se sopii myös herkälle iholle.

Goodie bagin kokoajat ovat kyllä tienneet mitä tekevät, niin tarpeellisia ja osuvia tuotteita nämä ovat! Samalla tavalla aerobictapahtuman ohjelma oli koostettu todellisella ammattitaidolla. Tarpeeksi vaihtelevia ja erilaisia, kevyempiä ja raskaampia tunteja sopivassa suhteessa, niin että sen jaksoi jumpata hyvillä mielin läpi. 






Kesällä liikunnalliset ihmiset ulkoilevat paljon, joten käyttöä on myös tälle Matrixin Biolage Sparkling Lotion -voiteelle, jonka pitäisi kosteuttaa hiuksia ja suojata niitä auringolta, merivedeltä ja kloorilta. Minulle tämä tulee todella tarpeeseen, sillä viime kesänä hiukseni muuttuivat punaisesta blondiksi yhdessä päivässä purjeveneen kannella. 

Ja hei, mitä paljon liikkuva ihminen voisi vielä muuta tarvita? No tietenkin kuivashamppoota. Pääsen nyt testaamaan tätä Biozellin versiota. Se on myös näpsäkässä, jumppakassiin tai matkakäyttöön sopivassa hienossa pinkissä pikkupullossa.






Mikä vielä voisi olla hyödyllistä?

Tietysti D-vitamiini, jota suomalaiset naiset eivät välttämättä saa riittävästi talvikautena (päivittäinen saantisuositus 7,5 mikrogrammaa). D-vitamiinilisää suositellaan lokakuusta maaliskuuhun, jos ei syö säännöllisesti vitaminoituja maitovalmisteita, ravintorasvoja tai kalaa. D-vitamiinista huhutaan muuten myös, että se voisi parantaa ihon kuntoa. 

Itse olen varmaan siinä rajalla, saanko D-vitamiinia riittävästi ravinnosta muuten, joten aion käyttää tätä Devisol D-vitamiinilisää maaliskuun loppuun, kun sen nyt kerran sain.

Lisäksi sitten vielä urheilijoille tarpeellinen Ice Power Cold Gel. Suomalainen tuote, jota voi hieroa kipeisiin lihaksiin ja niveliin.   






Tapahtumassa oli myös Biothermin esittelypiste, josta sain runsaasti näytteitä.

Biotherm on itselleni muuten tuntemattomampi merkki, mutta olen kyllä käyttänyt joskus sen muutamia kasvovoiteita. Ihan toimivia tuotteita.

Nyt sain testiin Skin Vivo -sarjan anti-ageing päivä- ja yövoiteen sekä seerumin. Sarja sopii kuulemma myös kuivalle iholle. Lisäksi sain kokeiltavaksi Aquasource-sarjan kasvovoiteita. 

Minusta on erityisen kiinnostavaa päästä testailemaan myös Biothermin kehutun Skin Ergetic -sarjan väsymyksen merkkejä hävittävää kasvovoidetta ja kuuluisaa parsakaaliseerumia.


Olipa ihana tapahtuma! Aerobicia ja kosmetiikkaa, mikä voisi olla parempaa!

10 kommenttia:

  1. Mä olen aina jotenkin pelännyt aerobic-tunteja, kun en millään meinaa yhden tunnin aikana oppia niitä sarjoja ja nopeita käännöksiä. Siksi yleensä käynkin pumpissa, combatissa, muokkauksessa tai tanssillisissa jumpissa joissa tuollaisia aerobicin kaltaisia askelsarjoja on vähemmän. Nyt olen taas pitkästä aikaa käynyt liikkumassa säännöllisemmin ja ai että kun tuntuu hyvältä :)

    Tarvetta tosin olisi tuollaiselle superjalkavoiteelle! Tuntuu, ettei jokailtainen öljyäminen enää auta :/ Tosin ajattelin säästää ja ostaa pienten voidepurkkien sijaan suoraan hevosille tarkoitetun voidetuubin jolla on kokoa kertaheitolla joku 700g. Sekin sisältää runsaasti ureaa ja lisäksi mehiläisvahoja, ja on totta kai aika ytyä tavaraa. Äitini käyttää sitä pahoihin kovettumiinsa, ja kyllä tehoaa. :D

    VastaaPoista
  2. Oi, kuulostaa ihanalta tavalta viettää pakkaspäivä! Ja olen kyllä ihan samaa mieltä Aira Samulinista, ollapa yhtä upea ja hyväkuntoinen tuossa iässä! Ja nostan kyllä sulle hattua, kuusi tuntia jumppaa, huh! Nuo Biothermin vartalotuotteet ovat ihanan ylellisiä, harmi vaan, kun ovat aika hintavia. Etenkin tuo Oil Therapy alkoi nyt kiinnostaa, hmmm, löytyisiköhän sitä lentokentältä? :-)

    VastaaPoista
  3. Aira Samulin on aivan upea, ei voi kuin ihailla! :)

    Olen muuten sitä kuuluisaa parsakaaliseerumia yhden purkin käyttänyt, hyvää tavaraa. Jos en olisi niin kokeilunhaluinen, olisin varmasti perään hankkinut toisen :)

    VastaaPoista
  4. Heippa ihanat tytöt ja kiitokset kivoista kommenteistanne! :)


    Elisa: En minäkään ole mikään erityisen nopea oppimaan uusia aerobicsarjoja. Toki se helpottuu, mitä enemmän aerobicissa käy, kun ensin oppii perusliikkeet, joille kaikki sarjat jollakin tavalla rakentuvat. Lisäksi se helpottaa, että käy pitkään saman ohjaajan tunnilla, koska jokaisella on oma tyylinsä ja omat vakioliikkeensä. Se mikä nimenomaan oli tässä tapahtumassa haastavaa, olivat minulle pääosin entuudestaan tuntemattomat ohjaajat ja aivan uudet sarjat. Toisaalta se piti myös mielenkiinnon yllä, ja kuusi tuntia kului melkein huomaamatta. Se on juuri parasta koreografisissa sarjoissa, että niissä unohtaa liikunnan raskauden ja esim. työ- tai opiskeluhuolet, kun keskittyy vain opettelemaan sarjaa. Toisaalta väsyneenä ei jaksa enää keskittyä, senkin huomasin 6 tunnin aikana. Oli siis mielenkiintoinen kokemus henkisestikin jumpata 6 tuntia peräkkäin! :)

    Liikunta on aivan ihanaa, mistään ei tule niin hyvä olo kuin siitä! Pidän itse myös kovasti body pumpista, se on tosi tehokasta. Hyviä perusliikkeitä! Samoin muokkaustunnit ovat kivoja, ja nekin ovat kyllä kaikki aerobicin alalajeja. :)

    Olen itse nyt testaillut erilaisia jalkavoiteita useampiakin, kun kävin pedikyyrissä ja jalkahoitaja sanoi, että jalat pitäisi rasvata mielellään joka ilta. Apteekista löytää tosi hyviä jalkavoiteita. Samoin pidän kovasti vanhasta suosikistani, L'Occitanen ihanan hemmottelevasta ja kermaisesta Shea-jalkavoiteesta. Olen ymmärtänyt, että jos vain jaksaisi rasvailla säännöllisesti, kovettumia ei pitäisi niin paljon tulla. Mutta kyllä niitä tulee joka tapauksessa kuitenkin aktiivisille korkokenkien käyttäjille ja urheilijoille. :)

    Toinen asia jonka opin jalkahoitajalta oli, että kovettumia ei pitäisi oikeastaan kovasti raspailla. Sen vuoksi varmaan tällainen urealla pehmentävä jalkavoide on parempi.

    Mutta hui, mieti nyt vielä sitä hevosrasvaa, ellei siinä ole sitten aivan sama inci kuin ihmisillekin tarkoitetuissa rasvoissa. En nimittäin uskaltaisi itse käyttää eläimille tarkoitettuja tuotteita, koska en usko että niitä valvotaan koostumuksen, turvallisuuden ym. osalta yhtä tarkasti kuin ihmisten!


    Sara: Oli kyllä ihanaa! Tavallaan hyvä tuuri, että sattui niin kylmä päivä, niin ulkonakaan ei olisi voinut oikein olla, vaikka aurinko kivasti paistoikin. :)

    Aira Samulin on aivan loistava esimerkki kaikille meille nuorille naisille. Aktiivinen, iloinen ja itsestään hyvää huolta pitävä 86-vuotias, joka vaikuttaa aivan puolet ikäistään nuoremmalta. Siinä on meille kaikille tavoitetta! :)

    Oli kyllä aika rankkaa aerobicata 6 tuntia, mutta onneksi ohjelma oli suunniteltu niin hyvin, että sen juuri ja juuri jaksoi. Siinä alkoi tulla kunnon aerobic-high jossain 4. tunnin kohdalla. Jumppasi vain menemään toisten iloisten ja reippaiden naisten keskellä, oli kyllä hyvä fiilis! Valitettavasti en vain palaudu enää yhtä nopeasti kuin nuorena, joten illalla olin kyllä aika väsynyt, mutta tänään olen jo toipunut. Ensi vuonna uudelleen, ehdottomasti! :)

    Minusta oli todella hyvä idea Biothermilta ja muilta kosmetiikkamerkeiltä lähteä tapahtuman yhteistyökumppaneiksi. Kun aerobicaajilla kyllä vartalovoiteita ja suihkugeelejä kuluu. Minua harmitti hirveästi, etten jaksanut mennä enää Mäkelänrinteessä suihkuun, kun olisin samalla päässyt testaamaan mm. tuota Biothermin öljykuorintaa. Siinä vaiheessa olin jo niin uupunut, että halusin vain kotiin lepäilemään rauhassa, eli väsymys vei kerrankin voiton kosmetiikkainnostuksesta. :)

    Luulisin, että noita Biothermin öljytuotteita saisi myös lentokentältä. Ainakin siellä myydään Biothermia. Ovat varmaan reilusti halvempia siellä. Voisin itsekin harkita tuon kuorinnan ostamista sieltä, koska hyviä kuorintoja on mielestäni aika vaikea löytää. Luonnonkosmetiikan puolelta voisi tietysti kyllä löytyä vastaavia öljytuotteita edullisemminkin. Pitääki kysyä esim. ihanasta Joliesta, mitä suosittelisivat. :)

    VastaaPoista
  5. Juille: Aira Samulin on aina ollut suosikkini. Suomessa ei ole kovin montaa tällaista näyttävää, vanhempaa naista jotka voisivat olla näin hyvinä esimerkkeinä meille nuoremmille. Toisena vastaavana rautarouvana tulee mieleen Lenita Airisto, hänkin on mielestäni aivan upea. Ja tietysti Kirsti Paakkanen, joten onhan näitä, mutta Airassa on vielä ainutlaatuista tuo liikunnallisuus.

    Hei, kiva kuulla että tykkäsit parsakaaliseerumista. Meinasin ostaa sen silloin kun se tuli uutuutena markkinoille, mutta jotenkin se silloin jäi, ja nyt en edes muistanut koko tuotetta enää kun sain näytteen. Kivaa muutenkin, että Biothermilta sai niin laajasti erilaisia näytteitä, niiden joukosta voi hyvin löytyä muitakin uusia suosikkeja. :)

    VastaaPoista
  6. Aerobic tuo mieleen aina Jane Fondan =)
    Mutta Aira Samulin rokkaa,aina vaan =)

    VastaaPoista
  7. Siis ei oo mahdollista. Nukuin tuossa ihan törkeän pitkään (unirytmi taas vähän hakusessa) ja näin unta Aira Samulinista. Ja sit sä oot kirjoittanut siitä. Wtf!

    Unessa Aira istui jossain mun tuttujen kanssa, oltiin jossain isommalla porukalla. Yritin kertoa sille, että mä oon aina halunnut et mun äiti ois vanhana yhtä energinen. Se ei halunnut kuunnella mua. Aina, kun aloitin lauseen, se tyyliin kääntyi puhumaan itse jollekin toiselle tai muuten ei edes kuullut. Höh. Mua nolotti, koska kaikki vieressä näki kuinka se tarkoituksellisesti ignooras mut. Aira, mikset sä kuuntele mua?! :D

    VastaaPoista
  8. Tyly Muija: Itse olin 1980-luvulla niin nuori, etten oikein muista Jane Fondaa. Mutta olisipas mielenkiintoista nähdä hänen aerobicvideoitaan nyt! Jouluna Teema-kanavalla esitettiin Anne Sällylän vanha jumppavideo, ja sekin oli aika nostalgista kamaa. Jane Fondalta voisi varmaan ottaa ainakin muotivinkkejä, sillä vaikuttaa että 1980-luvun ihanuudet, säärystimet ja neonvärit ovat back! :)

    Aira Samulin on aivan mahtava, niin hyvä ja reipas esimerkki meille kaikille. Hyvä Aira! :)


    Sonia: Aikamoinen sattuma kyllä, kun itse taas ajattelin sua viimeiseksi sunnuntaina ennen nukahtamistani, kun luin sun blogia ja ihastelin upeita silmämeikkejäsi. Jopa hiusten mustaksi värjäämistä koskevan jutun luin suurella mielenkiinnolla, vaikka se ei liity itseeni mitenkään. Mietin juuri, että voit mun puolesta kirjoittaa ihan mistä vain, ja aina luen yhtä kiinnostuneena. :)

    Joogassahan uskotaan näihin energiavirtoihin, joten joku kytkentä tässä varmaan on. Varsinkin kun otin tuolla tapahtumassa lähikuvan Aira Samulinista kesken jumpan (se valitettavasti tärähti, joten en voinut laittaa sitä tähän), ja hän nimenomaan kääntyi pois kun olin sanomassa hänelle jotakin siitä, että kuinka paljon häntä ihailen. Ihan uskomatonta, juuri kuin unessasi! :)

    VastaaPoista
  9. Kannattaa googletella aiheesta26. tammikuuta 2013 klo 19.05

    D-vitamiinia kannattaa kyllä syödä reippaasti yli nykyisten suositusten, sillä terveysvaikutukset ovat niin ilmeiset. Itse vetelen 100 mikrogrammaa päivässä syksystä kevääseen; kesällä hieman vähemmän.

    VastaaPoista
  10. Kiitos, kiitos, googlettelin. :)

    Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositus enimmäissaanniksi on 50 mikrogrammaa, mutta Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto on laittanut rajan jopa 100 mikrogrammaan.

    Itse olen yleensä aika maltillinen näissä, ja pyrin noudattamaan virallisia suosituksia. Laskin että saan ravinnosta yleensä varmaan tuon perussaantisuosituksen verran 7,5 mikrogrammaa, joten ei ainakaan tuo lisä 10 mikrogrammaa huonoa tee. :)

    Kaikenlaisia hyödyllisiä vaikutuksia D-vitamiinilla on kyllä todettu flunssien ehkäisystä syövän vähenemiseen, tosi mielenkiintoista! :)

    VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)