lauantai 5. tammikuuta 2013

Vuoden aikana kulutetut kosmetiikkatuotteet 2012

Näin uuden vuoden alkaessa on aika tehdä tiliä menneestä: kuinka paljon kosmetiikkaa minulta oikein kului vuonna 2012?

Toissa vuonna 2011 kirjasin ensimmäistä kertaa ylös vuoden aikana kuluttamani kosmetiikkatuotteet. Tilasto oli aika karua luettavaa: minulta ei esimerkiksi loppunut yhtään värikosmetiikkaa luomivärejä, huulipunaa, rajauskyniä tai kynsilakkoja. Voin heti paljastaa teille, että paljon paremmalta ei näytä tänäkään vuonna.

Toisaalta omalla kohdallani kosmetiikkatuotteiden mahdollisimman nopea kulutus ei ole mikään tavoite. Ajattelen niin, että kun olen tuotteen kerran jostakin syystä ostanut tai saanut, minun on parasta nauttia sen käytöstä. Ei vain odottaa koska se loppuu ja pääsen taas seuraavaan, vaikka uutuuksista tykkäänkin. 

Joka tapauksessa suosittelen tätä tilastointia kaikille, se on tosi mielenkiintoista ja valaisevaa!

Parhaimmillaanhan näistä tilastoista voisi vetää johtopäätöksiä myös sen suhteen mitä kosmetiikkatuotteita kannattaisi ostaa. Jos toimisin järkevästi, ostaisin lähinnä kuivashamppoota ja vartalovoidetta. Sen sijaan ostelenkin luomivärejä, huulikiiltoja ja kynsilakkoja - kaikkea kivaa!

Siihen yritän myös tänä vuonna 2013 muutosta, eli tarkoituksena olisi vähentää kosmetiikan ostelua radikaalisti. Mukana hankkeessa on varmasti muitakin kosmetiikkablogeja. Tiedän ainakin Lazy DynamiteMustaa Kajalia, Tyttö ilman helmikorvakorua ja One of Beauty's Daughters -blogien neideillä olevan samansuuntaisia suunnitelmia. 

Minun oli tarkoitus kirjata ylös myös kaikki vuonna 2012 ostamani kosmetiikkatuotteet. Siinä hyydyin alkuunsa, eli tilastoni loppuvat jonnekin helmikuun puoliväliin. Ostin niin paljon tuotteita alesta ja ulkomaanmatkoilta, että muistan että minua ihan hävetti kirjoittaa niitä ylös, ja jossakin vaiheessa sekosin laskuissanikin kadotettuani kuitteja.

Tänä vuonna 2013 on kuitenkin uusi yritys kirjata ylös myös ostetut. Voin kertoa, että kun tätä vuotta on kulunut tässä vaiheessa huikeat 5 päivää, olen kuluttanut kosmetikkaan jo 87,20 euroa. Ei hyvää päivää! Olen tosin ostanut tuolla summalla 2 vartalovoidetta, 1 kasvovoiteen, luomiväripaletin ja 2 minituoksua. Kaikki ovat olleet tavalla tai toisella toisten blogittarien suosittelemia. Se hyvä puoli kosmetiikkablogeissa kyllä on, että hukkaostosten määrä vähenee, kun saa tietoa hyvistä tuotteista.

Ostettujen kosmetiikkatuotteiden tilastoinnin etu on, että se on kylmää faktaa. Itseään on niin helppo huijata muuten, kun yksittäisten kosmetiikkatuotteiden hinnat eivät välttämättä ole kovin kalliita. 


Mutta nyt siis tämän pitkän alustuksen jälkeen vuoden 2012 tilastoihin. 

Suluissa on aina vuonna 2011 kulutettujen tuotteiden lukumäärä, jotta voin samalla analysoida kosmetiikkakäyttäytymiseni mahdollisia muutoksia. Kursiivilla on ilmoitettu käytetyt merkit. 

Here we go ladies:

- Kuivashamppoo 7 kpl (7 kpl), Klippoteket Styling Dust Spray
- Vartalovoide 7 kpl (5 kpl), L'Oreal Nutri Soft Dry Skin, Lavera Neutral ja Body Spa Lime, Body Shop Coconut Body Butter, Nivea Pure&Natural Body Milk Very Dry Skin 
- Kynsilakanpoistoaine 3 kpl (3 kpl), Maybelline vihreä 
- Silmämeikinpoistoaine 3 kpl (3 kpl), Lancome Bi-Facil
- Kasvovoide 3 kpl (7 kpl), Lush Full of Grace -seerumi, Babor Argan
- Käsivoide 3 kpl (1 kpl), Body Shop hamppu, Ziaja kaakao ja OPI Berry Juicie
- Itseruskettava 3 kpl (1 kpl), Hawaiian Tropic Gradual Bronze
- Ripsiväri 2 kpl (3 kpl), Lancome Hypnose
- Meikkivoide 1 kpl (1 kpl), Giorgio Armani Luminous Silk
- Meikkipuuteri 1 kpl (2 kpl), Dior DiorSkin Forever Compact
- Primer 1 kpl (1 kpl), Smashbox Photo Finish Primer
- Valokynä 1 kpl (1 kpl), Dior Skinflash
- Parfyymi 1 kpl (1 kpl), Lanvin L'Eclat d'Arpege
- Sivellinpesuaine 1 kpl (1 kpl), MAC
- Aluslakka 1 kpl (2 kpl), OPI Nail Envy
- Pikakuivattava lakka 1 kpl (0 kpl), Seche Vite
- Irtopuuteri 1 kpl (0 kpl), Make Up For Ever HD Powder
- Meikinpuhdistusaine 1 kpl (0 kpl), Dermalogica Pre Cleanse -öljy
- Jalkavoide 1 kpl (0 kpl), L'Occitane Shea
- Hiustenhoitoaine 1 kpl (0 kpl), Cutrin 3D Care Spray -jätettävä
- Hiuslakka 1 kpl (0 kpl), Tigi Rockaholic Fun Times
- Aurinkorasva 1 kpl (0 kpl), Hawaiian Tropic SPF 50
- Ripsiseerumi 1 kpl (0 kpl), Talika
- Kynsinauhaöljykynä 1 kpl (0 kpl), CND
- Body Splash -vartalotuoksu 1 kpl (0 kpl), Bath & Bodyworks Black Raspberry Vanilla
- Luomiväri 1 kpl (0 kpl), Make Up Store Pink Frost 

Kuivashamppoiden määrästä huomaa, että olen niiden suurkuluttaja. Käytän kuivashamppota lähes päivittäin. Säännöllisyyden huomaa kulutuksen määrästäkin: se on uskomatonta kyllä täsmälleen sama 7 kpl kuin edellisenäkin vuonna.  

Vakiomerkkini kuivashamppoissa on ollut Klippoteket, jota ostan aina Sokoksen alesta. Tänä vuonna olen kuitenkin päättänyt vaihtaa toiseen merkkiin Klippoteketin sisältämän alumiinin takia.

Vartalovoidetta päätin alkaa käyttää säännöllisemmin jo vuonna 2011 (5 kpl). Sama hyvä tapa on jatkunut edelleen vuonna 2012 (7 kpl). 

Vartalovoiteissa olen ihastunut testiin saamiini Laveran luonnonkosmetiikan vartalovoiteisiin. Ne ovat kuitenkin sen verran kalliimpia, että arkikäytössä olen siirtynyt Nivean lähes luonnonmukaiseen Pure&Natural Body Milkiin, joka on suunnattu hyvin kuivalle iholle. Se on muuten parhaillaan tarjouksessa nyt tammikuussa sekä Sokoksella 4,10 euroa että Stockmannilla 4,90 euroa. Normaalihinta on 5,20-5,80 euroa (250 ml). Pidän kovasti myös Body Shopin vartalovoista. Suosikkituoksujani ovat kookos ja vadelma.

Kasvovoiteiden kulutuksen laskua (vuonna 2011 7 kpl, vuonna 2012 3 kpl) en osaa selittää oikein muulla, kuin että minulla on parhaillaan käytössä useampikin luonnonkosmetiikan päivävoide. Ehkä laadukkaat voiteet kestävät kauemmin. Yövoiteena minulla on Sensai Silk Moist, ja se on ainakin hyvin riittoisaa.

Käsivoiteiden käytön suhteen olen selvästi ryhdistäytynyt, koska niitä on kulunut kolminkertainen määrä (3 kpl) edelliseen vuoteen verrattuna (1 kpl). Hyvä vaan, niin kynnetkin pysyvät paremmassa kunnossa.


Itseruskettaviin olen nykyään koukuttunut. Niitä käytän säännöllisesti noin kerran viikossa. Suosikkini on kosteusvoidemainen, kevyesti itseruskettava Hawaiian Tropic Gradual Bronze. Näköjään kerran viikossa -tahdilla itseruskettavaa menee kolme purkkia (à 200 ml) vuodessa.

Silmämeikinpoistoainetta ja kynsilakanpoistoainetta kuluu säännönmukaisesti saman verran vuodessa (3 kpl molempia vuosina 2011 ja 2012).  Niiden osalta suosikkimerkkinikin pysyvät vuodesta toiseen samoina, Lancome Bi-Facil ja Maybellinen vihreä. Meikkaan lähes päivittäin ja lakkaan kynteni noin kaksi kertaa viikossa, joten tämä on siis kulutus sillä rutiinilla.

Ripsiväriä olen nähtävästi vaihtanut vuonna 2012 vain puolen vuoden välein, suositellun 3 kk:n sijaan koska niitä on kulunut vain 2 kpl. No, toisaalta ongelmiakaan ei ole ollut. Ripsiväreissä suosikkini on Lancome Hypnose.

Meikkivoide ja meikkipuuteri ovat meikkiostoksistani kalleimpia, joten helpottavaa että niitä menee kumpaakin näköjään aina vain noin yksi vuodessa. Niissäkin ostan vuodesta toiseen samoja merkkejä: Giorgio Armanin Luminous Silk -meikkivoidetta ja Diorin meikkipuuteria. Kummankin tuotteen hinta on noin 50 euroa. 

Primerin, parfyyminsivellinpesunesteen ja valokynän käyttö on näköjään myös tasaista: kaikkia menee yksi vuodessa. Näissäkin suosikkimerkkini ovat vuodesta toiseen samat (Smashbox Photo Finish Primer, Lanvin L'Eclat d'Arpege ja MAC) tuota Diorin valokynää lukuun ottamatta, joka oli minusta liian kevyt. 

Mielenkiintoisia ovat myös tuotteet, joita ei loppunut vuonna 2011 yhtäkään ja vuonna 2012 yksi. Se tarkoittaa nimittäin että minulla menee niitä yksi kahdessa vuodessa! Irtopuuteri, hoitoaine ja hiuslakka kuuluvat yllätyksekseni tähän ryhmään. Niissa vaihtelen muuten merkkejä, mutta irtopuuteri pysyy, eli olen jo vuosia käyttänyt Make Up For Everin väritöntä HD Powderia.

Shamppoota minulla ei ole näköjään loppunut kahteen vuoteen ainoatakaan. Tänä vuonna ei loppunut yhtään deodoranttiakaan. Älkää silti huolestuko hygieniatasostani, sillä minulla on kumpiakin käytössä useampia samaan aikaan. 

Jalkavoiteen loppumisesta olen iloinen, sillä ilmeisesti se tarkoittaa sitä, että olen rasvannut jalkojani edes satunnaisesti. Loppunut voide oli loistava L'Occitanen Shea. 

Ja huraa sitten: yksi luomivärikin loppui vihdoin! Kyseessä oli Make Up Storen vaalea Pink Frost, jota olen tosin käyttänyt enimmäkseen pohjustuksessa ja häivytyksessä. Sen loppumista kyllä edesauttoi myös muutama lähikontakti lattian kanssa. En aio ostaa sitä lisää, se on mielestäni liian hohtavaa. 

Sen sijaan minulta ei loppunut tänäkään vuonna yhtään huulipunaa, huulikiiltoa, kynsilakkaa, rajauskynää tai poskipunaa. Meikkejä minulla on varmaan satoja, joten ilmeisesti seuraamme näiden samojen tuotteiden loppumista edelleen myös vuonna 2113! 

15 kommenttia:

 1. Ihmeellistä, että hoitoaineita ei ole loppunut ollenkaan. Lokakuusta tähän päivään asti olen käyttänyt 5 täysikokoista (200-300 ml) ja kaksi matkakokoista hoitotainetta! Olen järkyttynyt. En edes käytä kuin yhtä täysikokoista kerrallaan.

  VastaaPoista
 2. Mä niin rakastan näitä listauksia! Itseltä löytyisi myös arkistoista tietoa viime vuonna kulutetuista ja ostetuista tuotteista, mutta niitä on yksinkertaisesti niin paljon, etten jaksa alkaa tekemään postausta aiheesta :) Tässäkin postauksessa on varmasti ollut iso vaiva.

  Luomivärien kulutus on muuten aika mahdotonta, koska samaa sävyä saisi käyttää ainakin vuoden putkeen, ennen kuin pohja alkaa näkyä! Mulla on yksi Body Shopin pannu aika hyvässä mallissa ja se tulee pian olemaan ensimmäinen aikuisiällä loppuun kuluttamani luomiväri :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään kovasti näistä listauksista! :) Tosin, saavat aikaan huonoa omatuntoa koska taidan itse olla aivan järkyttävä kuluttaja; käyttämäni määrät tuotteita ovat ihan mielettömiä verrattuna suurimpaan osaan kanssaihmisiä. Apua.. Rahanmenoa en edes uskalla ruveta laskemaan :D

  Kirjoitin muuten juuri omassa blogissani Urtekramin vartalovoiteesta, se on tosi hyvä vaihtoehto mikäli kaipaa hinta-laatusuhteeltaan loistavaa luonnonkosmetiikan vaihtoehtoa :)

  VastaaPoista
 4. Todella mielenkiintoinen postaus, itsellänikin on samanlainen nyt tekeillä kun olen tänä vuonna tehnyt blogiin loppuneet-postauksia.
  Kuten kirjoitit, siitä saa hyvää osviittaa siihen, mitä tuotteita kannattaa hamstrata ja mitä ei (jos sillä tiedolla nyt oikeasti on sitten mitään vaikutusta, heh..).
  Hauskaa, että olet joidenkin tuotteiden suhteen niin uskollinen, itselläni ei taida tällaisia montaa olla.

  Urtekramia voin minäkin suositella! Hajustamattoman lisäksi löytyy myös muutama muu vaihtoehto, tosin myös Nordic Birch ja Aloe Vera ovat melko miedontuoksuisia.

  VastaaPoista
 5. ...eli sullakin on se seitsemänsataa avattua ripsiväriä? Olettaisin tuosta tilastosta. :)

  Järjettömän määrän vartalovoiteita sä saat käytettyä, kateeks käy. Ne ois kivoja ja halpoja testata ja etsiä suosikkeja, mutta kun mulla ei kulu niitä! :D

  VastaaPoista
 6. Minäkin pidän kaikista listauksista, mielenkiintoista! Totesin kyllä lukiessani taas kerran, että olen suurkuluttaja. Esim. silmämeikinpoistoaineita ihmettelin, minulla niitä loppuu parin kuukauden välein eli tuplamäärä. Riippuu tietysti pullon koosta. Ja ne ripsivärit, itse uusin niitä myös parin kuukauden välein.

  Luomivärejä, meikkikyniä ja kynsilakkoja on muuten todella vaikea saada loppumaan, etenkin jos haluaa omistaa kaikki maailman sävyt ja koostumukset... Olen kuluttanut noin 10 vuoden aikana YHDEN luomivärin ja kynsilakan ihan loppuun. Yleensä pilaantuvat ennen loppumista.

  Mutta päätin tehdä itse myös tilaston, kun sopivasti vuosi on alkamassa. Kiinnostaa nuo määrät, että mitä menee minkäkin verran :)

  VastaaPoista
 7. Olet varmaan sellainen säästeliäs ja tarkka käyttäjä.Et turhia lotraa esim poistoaineilla ja rasvoilla.
  Mulla on joskus pahana(kin) tapana vähän isommalla kädellä valutella esim silmämeikinpoistoainetta vanutuppoon jos kyseinen aine ei kauhean hyvää =)
  Pääsee nopeammin eroon..kun en kuitenkaan poiskaan heittele ellei tuote täysi susi!!
  Toi hiushoitsikka on kyllä huima,vain yksi..Toisaalta jos sulla on armeija avattuja niitä purkkeja siellä kylppärin notkossa niin sitten ymmärrän.

  VastaaPoista
 8. Serafia: Ihmettelen samaa! Tuo ainoa loppunut hoitoaine oli sellainen hiuksiin jätettävä Cutrinin hoitsikka, eikä edes kovin hyvä. Ainakin kampaajani ihmetteli, että mitä hiuksilleni oli tapahtunut kun ne olivat niin kuivahtaneet ja käski heti takaisin Vidal Sassoonin Halo Hydrate -hoitosuihkeen pariin. Ehkä se Cutrin kului niin nopeasti, jos ei kerran oikein tehnyt mitään. :)

  Luulen että suurin syy siihen, ettei hoitoainetta ja shamppoota kulu minulla on se, että aloin vuoden 2011 alusta pestä hiuksiani kampaajan suosituksesta vain joka neljäs päivä. Siihen asti olin pessyt joka toinen päivä, joten tietenkin shamppoota ja hoitsikkaa kului ihan eri tavalla. Nyt sitten kuluu sen sijaan kuivashamppota! :)

  Tuo sinun määräsi on kyllä hurja! Käytän itse sekä tavallista hoitoainetta että hiuksiin jätettävää, mutta silti vain 1 loppui kahdessa vuodessa. Mutta sua lohduttaakseni voin sanoa että myös tavallinen Four Reasonsin tehohoitsikkani on pian loppumassa, joten vuodelle 2013 tulee ainakin yksi loppunut hoitoaine. :)


  Kätsy Kissa: Kivaa kun kiinnostaa! Itse rakastan kanssa lukea tällaisia listauksia blogeista. Tätä omaakin oli kiva tehdä, niin näki vähän pidemmältä ajanjaksolta että miten tuotteita kuluu. Jos multa olisi kysytty mutu-tuntumalla, että mitkä ovat kolme eniten kuluvaa tuotetta olisin sanonut kuivashamppoon, meikkivoiteen ja meikkipuuterin. Vähän yllätyksenä tulivatkin nuo vartalovoiteet, silmämeikinpoistaja ja käsivoiteet.

  Olisi tosi kiva nähdä myös sinun listauksesi jos joskus jaksat sen tehdä. Ekalla kerralla tähän juttuun meni kyllä aika paljon aikaa, mutta nyt oli jo helpompaa. Täydensin vain uudet numerot vanhojen tilalle. Toki mulla loppuu tuotteita myös niin vähän vuodessa, ettei ollut ylivoimainen homma. Toisilla loppuu saman verran kuukaudessa kuin mulla vuodessa, joten siinä on varmaan vähän laskemista. :)

  Mutta pääasia tietysti että ne numerot ovat itsellä tiedossa, niin voi yrittää suunnata vähän kulutusta ja uusien ostelua sen mukaan. Jos siis malttaa! :)

  Minullakin on luomivärejä varmaan sata erilaista, joten kyllä sieltä ne todennäköisimmät loppujat ovat niitä pohjustus- ja korostusvärejä. Käytän itse luomivärejäni aika tasaisesti, eli minulla ei ole erityisiä suosikkeja, joten ne loppuvatkin sitten kaikki varmaan suurinpiirtein samaan aikaan. Eli silloin vuonna 2013. :)


  Juille: Minustakin nämä listaukset ovat tosi kivoja! Hauskaa kun näitä on nyt tänä vuonna näkynyt useammassakin blogissa. :)

  Hyvähän se vain on kun tuotteita kuluu. Joskus minulle varmaan käy kosmetiikkavarastojeni kanssa huonosti ja huomaan, että joku tuote on vanhentunut purkkiinsa. Vielä sellaista ei ole onneksi tapahtunut, sillä availen aika varovaisesti uusia. Tunnen siitä kyllä huonoa omaatuntoa blogin vuoksi, kun olisi kivaa tehdä laajempia tuotevertailuita, samaan aikaan esim. 7 eri vartalovoidetta tai ripsiväriä. :)

  En itsekään uskalla edes arvioida kuinka paljon olen laittanut kosmetiikkaan rahaa vuodessa. Jo tuo viiden päivän summa yli 80 euroa kauhistutti. Toisaalta huomaan, että jos en osta kosmetiikkaa, ostan sitten jotakin muuta kuten vaatteita. Kosmetiikassa on se hyvä puoli, että se tulee yleensä aina kuitenkin käyttöön ja kuluu lopulta pois. Joskus suureksi suruksenikin. :)

  Kiitos paljon Urtekram vinkistä, kävinkin jo kommentoimassa blogissasi. Aivan mahtava vinkki, koska en olisi varmaan koskaan kokeillut sitä ilman neuvoasi, sen verran oudolta tuntui jo pelkkä tuo tuotemerkki! :)

  Aion kyllä ehdottomasti kokeilla! Yritän nyt siirtyä ihonhoidossa yhä enemmän luonnonkosmetiikkaan, kun tuotteet ovat vain niin ihania ja toimivia! :)

  VastaaPoista
 9. Hellin: Kiitos, kiva kun tykkäsit! Odotan innolla myös sinun postaustasi, minusta näitä listoja on ihana lukea. Samalla voi havaita eroja kulutuksessa, se on tosi kiinnostavaa!

  Haluaisin itsekin tehdä blogiini sellaisia kuukauden loppuneet tuotteet -postauksia sillä pidän niistä muissa blogeissa kovasti. Itseltäni loppuu vain niin vähän tuotteita kuukaudessa, joten en tiedä kiinnostaisivatko raporttini ketään: "taas loppui yksi Klippoteketin kuivashamppoo", kuinka jännittävää! :)

  Nämä tilastot ovat kyllä itsellekin tosi opettavaisia ja havainnollisia. En ollut ennen näitä havainnutkaan, että olen eniten käyttämissäni tuotteissa niin merkkiuskollinen. Jos löydän mielestäni hyvän tuotteen, ostan sitä nähtävästi vain vuodesta toiseen enkä siltä osin kaipaa vaihtelua. Sellaisia ovat nyt siis olleet ainakin tuo Klippoteketin kuivashamppoo, Lancome Bi-Facil silmämeikinpuhdistaja, Maybellinen vihreä kynsilakanpoistoaine, Lanvinin parfyymi jne. :)

  Tosi kiva kuulla myös sinulta suositus Urtekramin vartalovoiteista, kiitos! Jotenkin pelkkä nimi Urtekram jo vierastuttaa minua, en tiedä miksi liitän sen niin voimakkaasti johonkin eko-hippeilyyn. Vaikka itsekin pidän aivan valtavasti luonnonkosmetiikan tuotteista nykyään! Aion siis ehdottomasti kokeilla, kiitos paljon neuvosta! :)


  Sonia: Eipäs olekaan, vaan tälläkin hetkellä on auki vain testaamani Lancomen Hypnose Star ja IsaDoran Dynamic Lash Growth ripsiä kasavattava ripsari. :)

  Sen sijaan olen tosi huono tuotearvostelija, eli minulla on edelleen avaamatta kaikki blogin kautta saamani ripsivärit. Joita on siis monta. :) Jotenkin en vain pysty availemaan uusia ripsivärejä ennen kuin edelliset on käytetty. Lisäksi nuo Lancomen ripsivärit kestävät monta kuukautta, joten eivät mene kovin nopeasti huonoksi. Joka tietenkin on tavallisten niitä ostavien kuluttajien onni. :)

  Olen tosi tyytyväinen, että olen alkanut rasvailemaan vartaloani säännöllisemmin. Ennen vain ihmettelin kun minulla kuivui iho talvipakkasilla, nyt suorastaan nautin vartalovoiteiden käytöstä. Mikään ei ole ihanampaa hemmottelua kuin rasvata jollakin hyväntuoksuisella, kermaisella voiteella ennen nukkumaanmenoa. Suosittelen! :)


  Annie: Kivaa kuulla että sinäkin tykkäät näistä tilastoista! Itsekin suorastaan rakastan kaikenlaisia listauksia! :)

  Silmämeikinpoistoainetta minulla menee vain (?) kolme pulloa vuodessa, varmaan koska tuo Lancomen Bi-Facil on niin tehokasta. Enkä käytä myöskään vedenkestävää maskaraa, vaikka teenkin myös silmämeikin ainakin kuutena päivänä viikossa seitsemästä. Olen kyllä tyytyväinen, ettei silmämeikinputsaria mene yhtään enempää, sillä Lancome on aika kallista, varmaan n. 30 euroa pullo. :)

  Minunkin pitäisi varmaan ainakin suositusten mukaan vaihtaa ripsiväriä useammin, mutta kun nuo Lancomen ripsarit vain kestävät ja kestävät. Toista oli ennen käyttämäni Max Factorin False Lash Effectin kanssa, se kuivahti jo muutamassa kuukaudessa. :)

  On kyllä tosi kiinnostavaa sitten nähdä kaltaisesi suurkuluttajan listaus. En voi ymmärtää mihin niitä tuotteita oikein kuluu. :)

  Luomiväreissä, kynsilakoissa, huulikiilloissa ym. minua huolestuttaa juuri vaihtosuhteen nurinkurisuus. Ostelen niitä koko ajan lisää, vaikka nyt kahden vuoden aikana olen todistettavasti saanut loppuun vain yhden luomivärin. Siihen jatkuvaan osteluun pitäisi tulla muutos, ja sen tämä tilastointi osoittaa erinomaisesti! :)

  VastaaPoista
 10. Tyly Muija: Niin varmaan sitten olenkin, vaikka en ole sitä koskaan ennen ajatellut ennen kuin sen sanoit! Sinulla on aina niin hyviä havaintoja! :)

  En mitenkään tietoisesti käyttele tuotteita säästeliäästi, mutta en voi oikein ymmärtää sellaista ylenmääräistä hölväämistäkään vain sen vuoksi että tuote loppuisi nopeasti ja pääsisi ostamaan lisää, varsinkaan jos tuote on ihan ok. :) On minullakin nimittäin sellaisia tuotteita, jotka ovat jollakin tasolla osoittautuneet pettymykseksi ja joiden haluaisin sen vuoksi loppuvan nopeammin. Silloinkin yritän kuitenkin ajatella, että miksi alunperin hankin tuotteen ja nauttia sen käyttämisestä, enkä vain odottaa sen loppumista. :)

  Ehkä juuri tästä syystä ostan mielelläni myös jo vanhoja tuttuja, käytössä hyväksi havaittuja tuotteita. Seikkailunhaluni loppuu nopeasti kun on kyse siitä että haluan vain silmämeikit nopeasti pois nassusta tai kynsilakat kynsistä. Uusien tuotteiden ostaminen on aina vähän riski. Ne voivat osoittautua joko helmiksi tai sitten niiksi täysiksi susiksi. Tai sitten kai useimmiten ovat jotakin siltä väliltä, jolloin mielenkiinto niihin voi lopahtaa aika nopeastikin. :)

  Itseasiassa hoitoaineita ei ole avattuna kuin yksi tavallinen ja yksi hiuksiin jätettävä. Totuuden sanoakseni siitä tavallisesta hoitoaineesta joskus lintsaan ja laitan pelkkää jätettävää jos on aamulla kiire. Mutta luulen että suurin tekijä siihen ettei shamppoota ja hoitoainetta kulu, on se että kampaajani kehoituksesta pesen hiukset nykyään vain joka neljäs päivä. Ilmeisesti sillä tahdilla ei tuotteita paljon kulu. Kampaajani kysyy kyllä uskollisesti joka kerta, että onko shamppoota ja hoitoainetta, tarvitsetko lisää. Ja joka kerta (ainakin viimeiset 2 v siis) vastaan että on, en tarvitse kiitos. Varmaan hän luulee että valehtelen ja käyn ostamassa ne muualta edullisemmin. Mutta te voitte nyt todistaa että näin ei ole! :)  Kiitos vielä typsyt kaikille kivoista kommenteistanne! Näitä asioita on niin hauska pohtia aina kanssanne. Ja sitten kaikki vain listailemaan! Tätä vuotta on ehtinyt kulua vasta 5 päivää, joten hyvin ehtii vielä mukaan! :)

  VastaaPoista
 11. Aivan! Sähän sen sanoit, että jos tekisi sen ensimmäisen postauksen siten, että siihen olisi kätevä täydentää vain lukuja tulevina vuosina. Pitää pistää uudelleen harkintaan :)

  VastaaPoista
 12. Kätsy Kissa: No kiva jos sain sinutkin innostettua tällaisen postauksen tekoon. Itsekin ajattelin tänä vuonna, että viitsinkö tehdä, että ketä tämä minun kosmetiikankulutukseni oikeastaan kiinnostaa. Mutta sitten tätä juttua olikin todella mielenkiintoista ja kivaa tehdä, ja ilmeisesti on kiinnostanut lukijoitakin.

  Jännityksellä odotan sinun lukujasi, mitähän sieltä oikein tulee! :)

  VastaaPoista
 13. Kiinnostuin vallan tuosta kuivashampoilusta, en ole juurikaan käyttänyt, mutta voisi helpottaa arkea mukavasti. Voitko suositella jotain tiettyä?

  VastaaPoista
 14. Anni: Kuivashamppoot ovat kyllä erinomaisia jos haluaa pidentää hiusten pesuväliä, ja erityisesti otsatukan omistajalle ehdottomia! :)

  Pidän itse kovasti tuosta Klippoteketista. Se on voimakkaasti tuuhentava ja tekee hiuksista vähän käsitellyn oloiset. Minulle se sopii hyvin, mutta tiedän myös monia jotka eivät pidä siitä. Se on myös edullisimmasta päästä kuivashamppoita. Parhaillaan se on aletuotteena Sokosella tarjouksessa 4 euroa (normaalisti 5 euroa) tammikuun ajan.

  Myös Tigin Rockaholic-kuivashamppoo on mielestäni hyvää, mutta todella kallista. Herbinasta pitävät myös monet, ja Lushilla on taas pulverimuodossa luonnonmukaisempi vaihtoehto. Kickseissä myydään Batistea, jolla on paljon eri tuoksuisia ja vahvuisia kuivashamppoita.

  Minulla on itseasiassa tekeillä suuri kuivashamppoiden vertailujuttu, kun olen nyt testannut paljon eri merkkejä. Jos maltat odottaa siihen, niin siinä tulee vielä tarkempia suosituksia! :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos näistä tiedoista ja jään odottelemaan vertailujuttua. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)