sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tuoreita uutisia Helsinki-Vantaalta ja Oslon lentokentän kosmetiikkatarjonta

Tykkään itse kirjoitella näistä matkajutuista, sillä saatan usein jälkikäteenkin käydä tarkistamassa täältä blogistani jonkun tietyn tuotteen hinnan tai saatavuuden jostakin maasta.

Viime viikolla pistäydyin Oslossa, mutta ennen kuin mennään Oslon lentokentän kosmetiikkatarjontaan, kerron teille muutamia tuoreita uutisia omalta Helsinki-Vantaaltamme.


Helsinki-Vantaan lentokenttä

Tiesittekö, että lentokentän tax freessakin voi olla ale? Minä en. Sellainen lempparikaupassani eli Terminaali 2:n Finnair Tax-Free Shopissa nyt kuitenkin oli, ja tarjolla oli runsaasti selektiivisen kosmetiikan meikkejä - 30 %. Alepöydästä löytyi mm. Helena Rubinsteinia, Estee Lauderia, Dioria, Shiseidoa ja Guerlainia. 

Tarkistin muutenkin tax freen merkkivalikoiman, kun sitä aina välillä minulta kysytään. 

Edellä mainittujen merkkien lisäksi Helsinki-Vantaalla ovat myynnissä mm. Chanel, Lancome, Yves Saint Laurent, Sensai, Clinique, Biotherm ja Clarins. Edullisemmista merkeistä löytyy mm. L'Oreal, Lumene, The Body Shop ja L'Occitane. Luonnonkosmetiikan merkeistä Finnair Tax-Free Shopissa on myös Weleda. 

Finnair Shopissa on saatavana myös meikkimerkkien ihania kausikokoelmia Chanelilta, Diorilta, Yves Saint Laurentilta ja Guerlainilta.

Hämmästyin myös kun näin Finnair Shopissa Sally Hansenin kynsitarroja. Nehän ovat kuitenkin pitkäkestoisuutensa ja asentamisen helppoutensa vuoksi aivan loistava tuote myytäväksi lentokentällä. Kynsitarrat ovat hyvät matkalla, kun kestävät yli viikon siisteinä eikä niiden laittamiseen tarvita edes kynsilakkaa. Reippaimmat voivat askarella ne sormiinsa jopa lentokoneessa matkalla kohteeseen! Hintakin oli edullisempi kuin "maissa", eli n. 8 euroa (normaalisti 11,20 euroa).  


Helsinki-Vantaa on Euroopan lentokentistä edullisemmasta päästä. Sen vuoksi kosmetiikkaostokset kannattaa yleensä tehdä jo menomatkalla mikäli mahdollista. Helsinki-Vantaan toinen tax-freekauppaketju Duty Free on monissa tuotteissa vielä aavistuksen Finnair Shopia edullisempi, joten tarkan kuluttajan kannattaa tehdä myös vähän hintavertailua. 

Puuterimaisten tai kiinteiden tuotteiden ostaminen jo menomatkalla ei ole mikään ongelma. Myös nestemäisiä voi ostaa jos on matkalla matkalaukun kanssa, sillä ne voi pakata takaisin tullessa sinne ja ruumaan. Hankalimpia ovat kosmetiikkaostosten kannalta muutaman päivän matkat, jonne pyrin yleensä itse lähtemään pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Silloin nesteet saavat olla enintään 100 ml:n suuruisia ja niitä saa olla yhteensä korkeintaan 1 litran läpinäkyvään pussiin mahtuva määrä.

Sen sijaan jos matkustaa saman päivän aikana edestakaisin, nesteitä voi huoletta ostaa tax freesta, sillä ne pakataan sinetöityyn pussiin, jonka kanssa pääsee turvatarkastuksesta läpi takaisin koneeseen myös toisessa päässä. 


Ostin Helsinki-Vantaalta vakio-ostokseni, eli lisää Diorin Diorskin Forever Compact -meikkipuuteria, jota olen käyttänyt säännöllisesti jo vuodesta 2006 saakka.

Ikävä kyllä tuote uudistui toissa syksynä 2011 hoitavampaan suuntaan. Se ei siis sinänsä ollut ikävää, mutta samalla muuttui koostumus ja pakkaus. Meikkipuuteri on nyt koostumukseltaan ohuempaa, mutta siihen olen jo tottunut. Sen sijaan pakkaus on leveämpi ja isompi, ja sen vuoksi hankalampi kuljettaa meikkipussissa tai käsilaukussa.

Kaikkein ikävintä on kuitenkin se, että puuteri murtuu nykyään jo aivan pienestä kolahduksestakin. Olen tuhonnut niitä jo tähän mennessä kaksi, ja lisää ei enää huvittaisi, sillä meikkipuuteri maksaa lentokentälläkin 43,80 euroa.

Aluksi luulin, että puuterin murustuminen oli vain sattumaa, mutta kun sama kävi toisen kerran, tulin siihen tulokseen, että syyn on pakko olla muuttunut koostumus. Katsotaan miten tämän beiben käy ja toivotaan parasta, sillä en todellakaan haluaisi alkaa etsimään uutta korvaavaa merkkiä tälle rakkaalle Diorin meikkipuuterilleni!


Sensailta ostin Silk-sarjan hoitoveden Softening Lotion (Moist).

Sensain Silk-sarja on tarkoitettu ikääntymisen ensimmäisten merkkien ehkäisyyn, eli sopii ainakin minunlaisilleni kolmekymppisille naisille. 

Sensain hoitovesien on tarkoitus olla enemmän kuin vain kasvovesiä, eli ne esikosteuttavat ja auttavat muita hoitotuotteita imeytymään ihoon. Aluksi en tajunnut niiden merkitystä yhtään, mutta nyt olen totutellut käyttämään niitä aina varsinaisen kasvovoiteen alla. 

Minulla on ennestään tämän Softening Lotion (Moist) kevyempi sisartuote Softening Lotion (Light), jota käytän yökasvovoiteeni Sensain Silk Emulsion (Moist) alla. 

Nyt ostin talveksi Sokokselta entistä kosteuttavamman version Silk Emulsionista (Super Moist), ja siirrän tuon pelkän Moistin kesäkäyttöön. Siksi halusin Emulsion Super Moistin alle myös tämän kosteuttavamman hoitoveden Moist. 

Menittekö jo sekaisin näiden Sensain Lotioneiden ja Emulsioneiden ja Lightien ja Moistien kanssa? Niin minäkin aina ennen menin ja koko Sensain kaksoiskosteutus-systeemi tuntui minusta kovin vaikeastilähestyttävältä, mutta nyt kun olen tutustunut niihin tarkemmin, on kaikki aivan hämmästyttävän loogista!

Kaikkia näitä Sensain hoitovesiä ja kasvovoiteita saa Helsinki-Vantaan lentokentältä. Tällä kertaa tosin Sokoksen alehinta 49,90 euroa Silk Emulsionille eli kasvovoiteelle oli halvempi kuin lentokentän hinta 54,50 euroa, joten ostin sen sieltä.

Tämä Softening Lotion (Moist) -hoitovesi maksoi lentokentällä 45 euroa kun Sokoksen normaalihinta on 60 euroa.

Sensain tuotteet ovat Sokoksella usein alennuksessa erilaisten kampanjoiden yhteydessä, joten niiden hintoja kannattaa tarkkailla. Itse ostan niitä joko Sokokselta tai lentokentältä, ihan missä milloinkin sattuu olemaan edullisempaa. 

Normaalihintoja en varmaan pystyisi näistä Sensaista maksamaan kuin äärimmäisessä hädässä, sen verran kalliita ovat. 


Näillä talven pakkasilla kuiva ihoni kuivuu vain entisestään, joten lähdin etsimään sille helpotusta myös Clarinsin kehutusta HydraQuench-sarjan seerumista.

Clarinsin HydraQuench-sarja on suunniteltu nimenomaan ihon tehokkaaseen kosteutukseen. 

Clarins HydraQuench Intensive Serum Bi-Phasen luvataan tuovan kosteusköyhälle iholle välittömän helpotuksen ja nuorekkaan hehkun. 

Näin talvella ajattelin seerumia ainakin päivävoiteen alle ja kesällä sitten yökäyttöön.

Hintaa seerumilla (30 ml) oli lentokentällä 45,50 euroa, kun normaalisti se maksaa 60,90 euroa.


Epätoivoissani ostin Sokokselta lisää Clarinsia jo ennen Oslon matkaani.

Tätä Clarinsin "pullaöljyä" eli Santal Face Treatment Oilia ovat kehuneet jo ihanat naiset Sensaisti ja Pieni Nutturapää. En voi kuin yhtyä tyttöjen kehuihin, tämä on aivan loistava tuote!

Pullaöljy nimi tulee siitä, että öljy tuoksuu aivan kaardemummapullalle. Se on ihanan kosteuttavaa ja ravitsevaa, ihoni oli aivan kuin uudistunut kun käytin tätä ensimmäistä kertaa.

Taputtelen öljyä kasvoihini iltaisin yhdessä Sensain hoitoveden Silk Softening Lotionin kanssa. Päälle laitan vielä yövoiteen, Sensai Silk Emulsionin. 

Clarinsin öljyä on saatavana kahtena muunakin versiona: Lotus, joka on tarkoitettu seka- ja rasvoittuvalle iholle ja Blue Orchid, joka on tarkoitettu kosteusköyhälle iholle. Tämä minulla oleva Santal on tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle.

Kyseessä on Clarinsin aivan legendaarinen tuote, joka on ollut valikoimassa jo vuodesta 1966 lähtien. Öljyhoito on siis ollut trendikästä jo silloin!

Clarinsin öljyt ovat Sokoksella nyt tammikuun kanta-asiakastarjouksessa 34,90 euroa, kun normaalihinta on 45,20 euroa (30 ml).


Oslon lentokenttä

Oslon lentokenttä Gardermoen sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Oslosta. Norjaa pidetään kalliina maana, mutta yllätyksekseni lentokenttä ei sitä niinkään ollut, vaikka muuta pelkäsin.

Oslon lentokentällä on myynnissä selektiivisen kosmetiikan suurimmat brandit mm. Chanel, Dior ja Lancome. Lisäksi löytyy mm. Guerlain. Harvinaisempana meikkimerkkinä on saksalainen Artdeco, jota en ole aiemmin nähnyt lentokentällä. Suomessa sitä saa lähinnä kauneushoitoloista. 

Edullisemmista merkeistä Oslon lentokentällä myydään The Body Shopia, L'Occitanea ja Korresia. Lisäksi valikoimassa on muualla harvinaisemmat ihonhoitomerkit Ole Henriksen, Molton Brown ja Jurlique. Australialaista Jurliquea saa kyllä nykyään jo Suomestakin joistakin kauneushoitoloista.

Tein myös jonkin verran hintavertailua.

Chanel-kynsilakkaindeksillä olen vertaillut lentokenttien hintatasoa toisiinsa. Helsinki-Vantaalla Chanelin kynsilakat maksavat 17,60 euroa. Oslossa hinta oli 155 kruunua eli 21,10 euroa. 

Toinen vakiotuotteeni on Lancomen Bi-Facil silmämeikinpoistoaine. Se maksaa Helsinki-Vantaan lentokentällä 26,40 euroa (125 ml). Oslossa sen hinta oli 169 kruunua eli 23 euroa. Halvempaa siis kuin Helsingissä!

Oslossa oli myös hyvä valikoima OPIn kynsilakkoja. Niiden hinta oli 105 kruunua eli 14,30 euroa. Vähän halvemmalla pääsee kuin Suomessa tavallisessa kaupassa, jossa OPIn kynsilakat maksavat 17,20 euroa. Lentokentältä niitä ei enää Suomesta saa, vaikka ne jossakin vaiheessa kuuluivatkin Finnair Shopin valikoimaan. 


Olen nyt käynyt kaikilla Pohjoismaiden pääkaupunkien lentokentillä. 

Niistä on mielestäni ehdottomasti paras Kööpenhamina, jossa on valtava valikoima ja meille meikkiharrastajille myös jotakin aivan erityisen ihanaa, nimittäin MAC!

Islannin Reykjavik oli kruunun heikkenemisen ansiosta aika edullinen kun kävin siellä vuonna 2010. Siellä oli joitakin Suomessa harvinaisempia amerikkalaisia merkkejä kuten Smashbox sekä OPIn kynsilakkoja.

Ruotsin Arlanda on tyylikäs ja siellä on aika hyvä valikoima yleensä lentokentällä harvinaisempia merkkejä (Korres, Nuxe, Ren, L'Occitane, Ole Henriksen, La Prairie, Molton Brown, Smashbox ja jopa Make Up Store), mutta se on kallis.   

Omassa rakkaassa Helsinki-Vantaassamme on sitten hyvänä puolena melko edulliset hinnat, vertailujeni perusteella se on yllättäen yksi Euroopan edullisimmista!

8 kommenttia:

 1. Kiitos taas hyödyllisestä postauksesta, turvallisin mielin voi siis shoppailla jo lähtiessä.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen postaus!

  Kerrothan sitten kokemuksesi Clarinsin HydraQuench-seerumista, on nimittäin ostoslistallani... :) En vain osaa päättää sen ja Caudalien Vinosource S.O.S. Thirst Quenching seerumin välillä! Kai se on kokeiltava molempia ;)

  VastaaPoista
 3. Postaus täynnä minunkin lempituotteita!

  Tuo Clarinsin seerumi on niiiiiin ihanaa. Nyyhkien käytän juuri pulloni viimeisiä tippoja. Ollut nyt talvella päiväkäytössä voiteen alla ja siihen tehot riittäneet ihan hyvin, vaikka iho kovin korppu onkin. :)

  VastaaPoista
 4. Saako lentokoneeseen edes ottaa kynsilakanpoistoainetta matkustamoon? Ainakaan en toivoisi kanssamatkustajien käyttävän sellaista, ei mun mutta muiden takia. Sallyn tarrojen alta pitää kynsi puhdistaa lakanpoistoaineella. Eihän se välttämätöntä ole, mutta vaikuttaa kestoon ja tarttumiseen. Mutta toisaalta, musta tuntuu että oikeastaan saman asian (rasvan poiston kynneltä) ajaa ihan ne lentokoneestakin saatavat käsidesinfiointipyyhkeet! :)

  VastaaPoista
 5. Nämä lentokenttien shoppailupostaukset on kivoja. Jos jonnekin pääsen muutaman vuoden päästä lähtemään, niin tiedän kyllä mistä blogista kurkin vinkkejä. ;)

  Glitz & Glamissa olisi sinulle tunnustus. ;)
  http://glitz8glam.blogspot.fi/2013/01/isadora-silk-road.html

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus :) Olen lähdössä keväämmällä reissuun, joten vinkit tulivat enemmän kuin tarpeeseen!

  Mulla on käytössä myös tuo Sensain Moist-hoitovesi ja lisäksi käytän sarjan kaksoispuhdistusta. Täytyy kyllä myöntää että menen aina sekaisin edelleen kaikkien niiden ykkös- ja kakkosvaiheenputsareiden kanssa! :)

  Jemmoista löytyy lisäksi Clarinsin Lotus-öljy, sen kanssa pidän pientä breikkiä koska iho on tällä hetkellä aivan sekaisin kaikista eri hoidoista ja lääkevoiteista. Huh, on raskasta saada akne kolmenkympin kynnyksellä kun iho on aina ennen ollut mun paras puoli! No, ehkä se tästä. :)

  VastaaPoista
 7. Hellin: Kiitos itsellesi, kyllä matkailu on vaan niin kivaa! :)

  Tosiaan jo lähtiessä kannattaa mielestäni shoppailla mikäli vain ehtii. Toki siinä on aina se kantamisen vaiva, mutta ainakin Euroopassa on mielestäni harvoin matkakohteessa edullisemmat hinnat tai parempi tarjonta. :)


  Helena: Kiitos paljon, kiva kun tykkäsit! :)

  Joo, ehdottomasti kerron. Myös Pieni Nutturapää -blogin Myy on kirjoittanut seerumista hiljattain, joten myös hänen blogistaan voi käydä kurkkimassa mielipiteitä. Erittäin positiivisia kokemukset ovat. :)

  Caudalien seerumi tai merkki itsessäänkään ei valitettavasti ole lainkaan tuttu minulle, joten siihen en osaa verrata. :( Kuuostaa kyllä kiinnostavalta! :)


  Myy: Kiitos vain itsellesi, sinun ihanan blogisi ansiosta olen osan näistä huipputuotteista löytänytkin. :)

  Hyvä kun näitä kaikkia saa lentokentältä, niin tulee vähän edullisemmaksi. Myös Sokoksella on aina Sensaista ja Clarinsista yllättävän hyviä tarjouksia. :)

  Voi kiitos, hienoa kuulla sinulta käyttökokemuksia tuosta seerumista juuri siinä käytössä johon sitä itsekin ajattelin! Olen nyt käyttänyt Clarinsin santaaliöljyä öisin Sensaiden alla, ja se on ainakin osoittautunut ihan mahtavaksi. Kuivan ihon kanssa ei ole enää mitään ongelmia, vaikka pakkaset paukkuvat. Hienoa! :)


  Sonia: Itseasiassa en tiedä, tosi hyvä kysymys! Jos sitä myydään lentokentällä, niin silloin ainakin! :)

  Olin tiedätkö niin hölmö, että mietin joskus pitkään saako kynsilakkoja ottaa lentokoneen matkustamoon, kun olin hieman villiintynyt Riikassa kynsilakkakaupassa ja olin liikenteessä pelkillä käsimatkatavaroilla. Sitten vasta tajusin, että jos niitä myydään myös tax freessa lähtiessä, niin eiköhän saa. :)

  En muistanutkaan, että siihen kynsitarrojen asennukseen tarvitsee siihen alkuun sitä kynsilakanpoistoainetta. Mutta ei haittaa, sillä lentokentällä myydään myös ainakin sellaisia kynsilakanpoistoainetta sisältäviä lappuja. Itsekin ostin niitä paketillisen viimeksi, kun en muutenkaan tykkää matkustella kynsilakanpoistoaineiden kanssa. Eli niillä voi sitten suorittaa myös sen alkupuhdistuksen.

  Mutta hei, hyvä niksi ovat varmasti myös nuo desinfiointipyyhkeet. Tärkeintä on varmaan saada se mahdollinen rasva ja lika pois kynsistä ennen kynsitarrojen laittamista.

  Taidan itsekin tarttua tähän omaan ideaani, ja askarella itselleni kynnet seuraavan kerran lomalle lähtiessäni lentokoneessa. Kun siinähän sitä olisi aikaa nypertää! :)

  VastaaPoista
 8. Minna: Kyllä sä vielä pääset, ja voihan lapset ottaa mukaan. Esim Ruotsinlaivan pallomerta rakastavat kaikki bebet ja siellä on tax free. Ehkä mieskin siellä jotakin tekemistä keksii, joten unelmaloma koko perheelle. :)

  Kiitos muru, olet niin ihana kun aina muistat mua! Kiitos! :)


  Juille: Kiitos, kiva että tykkäsit ja hyvä jos tästä oli jotain hyötyä. :)

  Sellainen vinkki vielä, että jos lennät Helsinki-Vantaalta ja lento onkin Terminaalista 1, sieltä pääsee läpi kävelemään myös Terminaaliin 2, jossa on paremmat kaupat ja mm. tuo rakastamani Finnair Shop. Terminaali 1:ssä on vain pieni Duty Free -kauppa. Tajusin sen vasta viime kerralla, sitä ennen vain aina harmittelin, jos lento olikin Terminaalista 1, että on huonommat kaupat. :)

  Minusta Sensain kaksoispuhdistus on aivan loistava! Itse käytän sitä Cleansing Oilia eli öljyä ykkösvaiheena ja kakkosvaiheena Creamy Soapia. Ne muistan aika hyvin, kun niissä on ne numerot 1 ja 2 helpottamassa. Sen sijaan nuo Lotionit ja Emulsionit minulta menevät helposti sekaisin, eli varmistan joka kerta, että onko tämä nyt se kasvovesi vai kasvovoide. Voisivat laittaa niihin samanlaiset numerot kuin puhdistustuotteissakin on. :)

  Lotion Moist eli se kosteuttavampi hoitovesi on minusta koostumukseltaan vähän kummallinen verrattuna Lightiin. Moist on ilmeisesti jotenkin paksumpaa, sillä se ei tule samalla tavalla helposti ulos pullosta. Muuten en tunne mitään eroa, mutta ainakaan iho ei myöskään kuivu. :)

  Kiinnostavaa, että olet käyttänyt sitä Clarinsin Lotus-öljyä. Jotenkin miellän nämä öljyt ihonhoidossa luonnonmukaisiksi ja vähemmän ärsyttäviksi, joten ehkä se voisi sopiakin oireilevalle iholle. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)