torstai 3. tammikuuta 2013

Make Up For Ever; silmämeikki


Make Up For Ever; esittely
Make Up For Ever; meikkipohja


Tässä kolmannessa Make Up For Ever -sarjan osassa pääsemme lempiaiheeni pariin eli silmämeikkiin. Erinomaisena oppaanamme silmämeikin saloihin toimii edelleen Make Up For Everin meikkitaiteilija Julius Sepponen.


Eye Shadow -luomivärit

Tässä on Make Up For Everin tavallisia, puuterimaisia luomivärejä. Luomivärisävyjä Make Up For Everilla on 125. 

Valikoimassa on runsaasti myös mattaluomivärejä. En ollut tiennyt sitä, mutta Julius kertoi minulle, että laadukkaiden mattaluomivärien valmistus on paljon kalliimpaa kuin helmiäisten, joten siksi mattaa ei niin usein ole saatavilla. 

Hyvässä mattaluomivärissä ei saa olla mukana yhtään helmiäistä, mutta sen sijaan siinä pitää olla runsaasti pigmenttiä, ja pigmentti on kallista. 


Make Up For Everilla on myynnissä erillisiä luomiväripaletteja, joihin valitsemansa luomivärinapit voi kerätä. Systeemi on siis sama kuin Inglotilla. 

Yksittäinen korkeapigmenttinen MUFE:n luomiväri maksaa 26,55 euroa. Palettiin sopivana refillina hinta on 19,30 euroa. Tyhjiä paletteja on saatavilla 3-24 luomivärille ja niiden hinnat ovat 19-107 euroa. Ymmärtäisin siis niin, että hinnaksi tulee lopulta suurin piirtein sama, kerää luomivärejä sitten palettiin tai ostaa niitä yksittäisinä.


Pyysin Juliusta myös nimeämään muutaman suosikkiluomivärinsä valtavasta valikoimasta. 

Se riippuu tietenkin siitä millaista meikkiä hän on tekemässä, mutta yhtenä suosikkinaan Julius mainitsi ruskean mattaluomivärin numero 166. Juliuksen mukaan se sopii erityisen hyvin sinisille silmille, ja myös vihreille, jonka väriset omani ovat. Julius käytti 166:ta myös minulle tekemässään meikissä. 

Toiseksi suosikikseen Julius valitsi tummansinisen 147, joka muistuttaa sävyltään Make Up For Everin Black Tango -syyskokoelmaan sisältyvää tummansinistä voidemaista Aqua Cream -luomiväriä, mutta on puuterisella koostumuksella.Yhdeksi suosikikseen Julius nimesi myös shampanjanvärisen luomivärin numero 306. 

Julius neuvoi, että silmämeikin tekeminen on helpointa aloittaa vaaleimmalla sävyllä. Sitten kannattaisi vasta laittaa tummemmat luomivärit, jotka häivyttyvät kuin itsestään kun samalla siveltimellä on ensin levittänyt vaaleampaa väriä. Samalla säästää siveltimien määrässä, mikä on varmasti muille kuin ammattimeikkaajille käytännöllistä.

Meikkityyleistä Julius suositteli smoky eyeta, joka on muodikas ja nopea tehdä. Se on myös helpompi saada pienellä harjoittelulla hyväksi kuin klassinen silmämeikki, joka vaatii 2-3 eri luomivärisävyä.

Juliuksen mukaan smoky eye sopii melkein kaikille. Ihan pienisilmäisimmille hän ei sitä suosittelisi, mutta muille kyllä. 

Smoky eyen huonona puolena Julius mainitsi, että siitä tulee aina tumma, eli siitä ei saa helposti raikasta. Sen sijaan klassinen silmämeikki on aina elegantti, ja sillä pystyy paremmin esimerkiksi muokkaamaan silmän muotoa.   


Aqua Cream -luomivärit

Vedenkestävä Aqua-tuoteperhe on yksi Make Up For Everin erikoisuuksista. Monet muutkin MUFE:n tuotteet kestävät hyvin vettä, mutta Aquat on nimenomaan suunniteltu vedenkestäviksi.

Julius kertoi, että kaikki Aqua-tuotteet testataan Las Vegasissa ääriolosuhteissa Cirque du Soleilin vesishowssa, joten suomalainen räntäsade ei ole niille enää mikään haaste.

Vedenkestävyytensä vuoksi Aqua-tuotteet sopivat esimerkiksi beachille, purjehtimiseen, lasketteluun ja muihin ulkoilmaharrastuksiin. Viime aikoina kyllä täällä Helsingissä jopa työmatkoilla olisi tarvinnut vedenkestävää meikkiä! 

Aqua-sarjaan kuuluu voidemaisia Aqua Cream -luomivärejä monessa eri sävyssä. Aqua Creamien hinta on 35,60 euroa.


Julius antoi vinkkejä Aqua Creamien käyttöön. Niissä on muutama niksi, jotka on hyvä tietää.

Ensinnäkin Aqua Creameja käytettäessä kannattaa työstää meikkiä silmä kerrallaan. Eli niin että tekee ensin toisen silmän meikin valmiiksi ja sitten toisen. Ei molempia samaan aikaan, jotta ehtii tehdä meikin ennen kuin Aqua Creamit asettuvat paikalleen. 

Aqua Creamit tosin "juttelevat keskenään", eli jos tulee ongelmia, tarvittaessa yksi Aqua Cream aktivoi toisen.

Jos haluaa yhdistää voidemaisia ja puuterisia luomivärejä, niin voidemaiset laitetaan tietysti alle ja päälle sitten puuterimaiset. Voi tehdä myös niin, että laittaa tummaa voidemaista luomiväriä alimmaiseksi ja siihen päälle vaaleaa puuterista, jolloin vaalea häivyttää tummaa ja tuo siihen valoa. 

Aqua Creamien kannet kannattaa sulkea heti, etteivät luomivärit kuivu. Virallinen tieto on, että ne säilyisivät 6 kk, mutta itse olen aika varma että niiden todellinen käyttöikä on paljon pidempi. 
Aqua Shadow -luomivärikynät

Aqua-perheeseen kuuluu myös rajauskynän ja luomivärin välimuotoja, paksuja Aqua Shadow -kyniä.

Ne ovat matkaystävällisiä, koska niiden käyttöön ei tarvita välttämättä sivellintä ja ne voi ottaa mukanaan esimerkiksi lentokoneen matkustamoon. 

Aqua Shadowilla voi piirtää suoraan silmäluomelle ja sitten häivyttää. Ne pysyvät myös sisärajauksessa paremmin kuin Aqua Creamit, koska ovat kovempia. 

Aqua Shadoweissa ei ole kyllä yhtä paljon eri sävyjä kuin Aqua Creameissa. Juliuksen omia suosikkeja Aqua Shadow -väreistä olivat tummansininen ja vihreä sävy.

Aqua Shadowien hinta on 29,80 euroa. 


Aqua Liner -nestemäinen rajaus

Tässä näette Make Up For Everin Aqua-sarjan Aqua Liner -nestemäisiä rajauksia. 

Ne ovat tussimaisia, ja niillä saa tarvittaessa hyvin ohutta viivaa. Julius kehui erityisesti niiden omaa piirtopäätä, jota hänkin mielellään käyttäisi ellei ammattilaisen olisi pakko hygieniasyistä käyttää sivellintä. 

Vedenkestävien Aqua Linerien hinta on 32,50 euroa.
Tässä Julius demonstroi vihreän 4 Apple Green Aqua Linerin jälkeä. Aivan ehdoton väri juhlakäyttöön mielestäni, niin ihana!

Juliuksen omiin suosikkeihin kuuluu myös violetinharmaa Aqua Liner numero 14, jossa oli ihanaa kimallusta. Sitä hän käytti myös minulle tekemäänsä meikkiin.Aqua Eyes -rajauskynät

Viimeisenä Aqua-perheen silmämeikeistä haluan esitellä Aqua Eyes -rajauskynät, jotka näkyvät tässä kuvassa ylärivissä. 

Niitä on 25 eri väriä. Niillä saa joko tarkkaa jälkeä tai utuisuutta jos niitä häivyttelee vähän. 

Aqua Eyeseihin ei tarvitse välttämättä laittaa puuterista luomiväriä päälle kiinnittämään rajauskynää niin kuin yleensä. Vedenkestävinä ne pysyvät kyllä paikallaan yksinäänkin. 

Näihin Aqua Eyes -kyniin oikeastaan tiivistyy mielestäni vedenkestävän meikin idea. Miksi edes käyttäisi tavallisia vesiliukoisia meikkejä, jos vedenkestäviäkin tuotteita on saatavissa näin monessa eri värissä ja koostumuksessa?

Poistamisen helppous, oli Juliuksen ainoa vastaus siihen. Lisäksi tavallisissa tuotteissa MUFE:lla on vielä enemmän värivalikoimaa, vaikka kyllä näissä Aquoissakin se mielestäni aika kattava oli!


Ostoslistalleni meni: Ehkä ihana omenanvihreä Aqua Liner -rajaus.Seuraavassa osassa huulimeikki ja sitten Juliuksen minulle taiteilema meikki!


Make Up For Ever; huulimeikki ja siveltimet

7 kommenttia:

 1. Alaluomen waterlinelle mulla tarttuu paljon paremmin yleensä ei-vedenkestävä. Lancômellakin on niitä kajaleitaan kahtena versiona, vedenkestävä ei liu'u waterlinelle nätisti joten mä käytän sitä vesiliukoista, joka onkin mun suosikkini. Mä mietinkin miten ammattilaissarjan meikeistä voi löytyä niin täysi susi kuin mitä mun kerran ostamani Aqua Eyes -kynä oli, mutta sehän siis selviää sillä, että se on vedenkestävä. Enpä tullut aiemmin ajatelleeksi. Riippuu siis tarpeista, mä haluan rajauksen myös waterlinelle ja mieluummin lisäilen kajalia illan aikana kuin tuskailen huonosti levittyvän kynän kanssa. Ylärajauksessa taas saa olla vedenkestäväkin, mutten välttämättä tarvitse sitä vedenkestoa.

  Mutta vaikka tässä nyt nillitänkin Mufen vedenkestävien kajalien sopimattomuudesta mulle, ei Mufesta voi puhua mainitsematta mattaluomivärien erinomaista laatua. 92 mullisti mun käsitykseni luomivärien pigmentistä aikanaan. :) Jos oisin rikas, mulla olisi noita kasapäin.

  VastaaPoista
 2. Tää postaus sai mut kuolaamaan MUFE:n meikkejä oikeen kunnolla! Toivottavasti LivBox toisi jotain noista :)

  VastaaPoista
 3. Sonia: Tosi mielenkiintoinen kommentti! :)

  En ole itse edes koskaan ajatellut käyttäväni waterproof-rajauskynää sisärajaukseen, vaikka sehän kuulostaa ihan loogiselta kun juuri nehän rajaukset valuvat helposti. Mutta sä kokeilit nyt sitten tätä meidän kaikkien puolesta!

  Make Up For Everin Julius Sepponen mainitsi oikeastaan sisärajauksesta noiden luomivärin ja kynän välimuotojen, Aqua Shadowien kohdalla. Aqua Eyes -kynien kohdalla siitä ei ollut puhetta, joten en tiedä mikä hänen mielipiteensä niiden soveltuvuudesta sisärajaukseen olisi. Mutta sullahan on jo käyttökokemukset: ei sovi.

  Omasta mielestäni ehdottomasti paras tuote sisärajauksessa on MACin Eye Kohl -kynä. Se on tarpeeksi pehmeä ja pigmenttinen. Jopa IsaDoran kehuttu Inliner Kajal Blonde on minulle liian kova.

  Itse innostuin noista MUFE:n Aqua Eyes -kynistä nimenomaan alarajauksessa, kun niihin ei tarvitse laittaa päälle luomiväriä kiinnittämään. Tykkään kovasti meikkityylistä, jossa ylärajaus on musta ja alarajaus joku värikäs. En välttämättä haluaisi enää laittaa siihen alarajaukseen luomiväriä päälle, koska siitä tulee silloin niin paljon paksumpi. Ilman luomiväriä taas tavalliset rajauskynät eivät pysy siistinä, mutta noiden vedenkestävien Aqua Eyesien pitäisi pysyä. :)

  Voi ei, unohdin katsoa etukäteen että mikä sen sun legendaarisen violetin MUFE:n luomivärin numero oli, niin en huomannut ottaa siitä kuvaa ja mainita blogijutussa. :)

  MUFE:n irtoluomivärit ovat kyllä huomattavan kalliita, mutta uskon että laatu jotenkin kompensoi sen. Ainakin kestävät varmaan käytössä pitkään, kun ovat niin pigmenttisiä. :)


  Kätsy Kissa: Ihana, minustakin näistä on niin kiva kirjoittaa ja oikein ihailla kaikkia kiinnostavia tuotteita! :)

  Voi että jos LivBoxissa olisi joku Make Up For Everin tuote! Kun MUFE:han on mukana siinä, ihan hyvin voisi olla! :)

  Hauskaa arvailla mikä se voisi olla! MUFE on mielestäni promonnut nyt mm. Diamond Powder -luomivärejä, joten ehkä se voisi olla sellainen. Toisaalta tuollainen Aqua-tuotekin voisi olla kiva, kun se olisi niin erikoistuote verrattuna muihin merkkeihin. Myös UV Prime aurinkosuojaprimer olisi hyvä kun sitä tarvitsee aina, mutta nyt on ehkä vähän väärä aika sille. :)

  Tehän saatte seuraavan LivBoxin varmaan ensi viikolla joten sitten nähdään. Itse olen tilannut omani vasta helmikuusta alkaen, joten tietenkin itsekkäästi toivon, että ihanaa MUFE:a tulisi vasta silloin! :)

  VastaaPoista
 4. Todella ihanalta vaikuttaa tuo Aqua liner, etenkin näin kevätpuoliskolla kun alkaa taas kaivata värejä silmäluomelle. Taitaa vain olla oman budjettini ulkopuolella, kun käytän maksimissaan tuon linerin verran yhteensä kuukaudessa kosmetiikkaan ;)

  VastaaPoista
 5. Katjamaria: Uskomatonta, sillä minäkin olen juuri tällä viikolla innostunut pitkästä aikaa värikkäistä silmänrajauksista taas kevään kaipuussani. :)

  Ja varmaan tuo MUFE:n ihana omenanvihreä Aqua Liner vaikutti myös alitajunnassa asiaan. Se oli kyllä upea, kirkas väri! :)

  Onneksi vastaavia värikkäitä rajauksia löytää varmasti edullisemminkin, jos MUFE:en ei halua panostaa. Ainakin Gina Tricotin, Goshin ja Wet n Wildin värillisiä rajauksia on kehuttu, ja nehän ovat toki huomattavasti edullisempia.

  Varmaan meikkeihin pätee sama sääntö kuin vaatteisiin: niihin joita käyttää joka päivä kannattaisi panostaa ja juhlajutut voi ostaa sitten vähän halvemmalla. Eli ehkä kannattaa ennemminkin ostaa vaikka yksi musta laadukas eyeliner ja sitten noita värileikittelyjä edullisemmin jostakin. :)

  VastaaPoista
 6. Kiva postaussarja! Mufe rokkaa!

  Varsinkin nuo mattaluomivärit ovat mielestäni älyttömän laadukkaita. Esimerkiksi omistamani pinkki ja liila ovat niin voimakkaita, että luomet jää punertavaksi vielä meikkien pesun jälkeenkin! :)

  VastaaPoista
 7. Jonna: No voi, kiitos paljon! MUFE on kyllä mahtava! :)

  Hienoa että MUFE:lla on valikoimassaan niin paljon mattavärejä, kun niitä on muualta niin vaikea löytää. Olin ajatellut, että se johtuisi siitä, että helmiäiset ovat pannussa niin paljon kivemman ja houkuttelevamman näköisiä, mutta selitys onkin varmaan oikeasti tuo hinta. Ei siis ihme, että MUFE:nkin luomivärit maksavat niin paljon, jos ovat täynnä pigmenttiä! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)