torstai 17. tammikuuta 2013

Meikkilookeja Chanelin ja Guccin hengessä

Opin hiljattain, että pääte "-makuinen" elintarvikkeen nimessä tarkoittaa sitä, että tuotteen ei tarvitse sisältää kyseistä raaka-ainetta ollenkaan. Eli esim. mansikanmakuinen voi tarkoittaa sitä, että tuotteessa ei ole lainkaan mansikkaa.

Samaa voi soveltaa meikkilookeihin. Chanelin ja Guccin hengessä tarkoittaa sitä, että Chanelia tai Guccia ei ole suoranaisesti käytetty ollenkaan.

Guccin syysmuotinäytöksessä 2012 malleilla oli muuten ns. bare face, eli ei juurikaan näkyvää meikkiä ja jopa vaalennetut kulmakarvat, mutta hyvin tumman viininpunaiset huulet (linkki Voguen sivuille). Lookin oli luonut englantilainen kuuluisa meikkitaiteilija Pat McGrath, joka on mm. suunnitellut Giorgio Armanin meikit ja tunnettu siitä, että meikkaa pääasiassa sormin. 

Chanelin syksyn 2012 -meikkikokoelmassa  Les Essentiels de Chanel (linkki johtaa Chanelin YouTube-videoon) ihastuin tumman silmämeikin ja huulien yhdistelmään. Se toi mieleeni 1990-luvun, jolloin meikkasin pääasiassa sillä tyylillä. Erityisen hieno oli minusta lookin viininpunaisenruskea shimmerhuulipuna Rouge Coco 45 Caractere. 

Myös Chanelin joulukokoelmassa 2012 Eclats du Soir oli hyvin samantyyppiset tumman viininpunaiset huulet, yhdistettynä tällä kertaa kultaiseen silmämeikkiin. Niissä käytetty huulipuna oli kokoelman tumman viininpunainen Rouge Allure Velvet L'Impatiente. 

Olen muuten pahoillani, että joudun käyttämään Chanelin kokoelmista vain näitä tylsiä linkkejä, koska Chanelin kuvien käyttö on hyvin rajoitettua. 


Tummat huulet -look oli viime syksynä muutenkin hyvin suosittu.

Tässä on Kicksin ja Stockmannin syksyn mainoslehtien hyvin samanlaiset kuvat.

Kicksin mainoslehti on mielestäni lähellä ns. Gucci-tyyliä ja Stockmann Chanelin.


Omista kokoelmistani löytyy täydellinen Gucci-huulipuna, Sokoksen oman merkin We Care Iconin numero 12.

MACin tumma huulipuna Party Line on Gucci-lookiin vähän liian punainen.

Gucci-look onnistuu mielestäni parhaiten L'Orealin BB-voiteen kanssa, joka on tarpeeksi hohtava ja valoa heijastava. Tämä look vaatii muutenkin aika täydellistä ihoa, joten sen huolelliseen ehostamiseen kannattaa panostaa. 


Olen harkinnut ostavani Chanelin syksyn Les Essentiels de Chanel -kokoelman malvanvärisen huulipunan 45 Caractere.

Luulin, että tuo L'Orealin Velvet Rose olisi melkein samansävyinen, mutta se on armottomasti liian vaalea. 

Sen sijaan rakastamani MACn Syrup on aika lähellä, mutta sekin on vähän liian vaalea.

Katsokaa muuten tuota Syrup-raukkaani. Se on pehmeää Lustre-koostumusta, ja katkennut valitettavasti hylsyynsä. Koska se on parhaita huulipuniani, käytän sitä kuitenkin sitkeästi siveltimellä ja aion myös ostaa uuden kun se vihdoin loppuu.

Chanelin syyskokoelman huulipuna numero 45 Caractere on kuitenkin jäämässä kuulemma normaalivalikoimaan, joten sen ehtii ostaa myöhemminkin esimerkiksi lentokentältä, jossa se on varmaan vähän halvempi. Hinta oli normaalisti muistaakseni n. 37 euroa. 

Olisin jo varmaan ostanutkin Caractere-huulipunan, ellei sen sisältämä kultainen shimmer olisi saanut minua epäröimään. Ehkä löydän vielä kauniimmankin sävyn!Silmämeikin Chanel-lookiin voisi tehdä yksinkertaisesti vain yksivärisellä ruskealla luomivärillä.

Laveran Shiny Taupea kokeilin tänään, mutta se oli ehkä vähän liian vaalea. Seuraavaksi aion kokeilla MACin Satin Taupea, joka on enemmän suklaanruskea.


Tässä vielä tuo We Care Iconin tummanviininpunainen huulipuna huulilla. Eikö olekin aika kaunis!


Ostin huulipunan aikoinaan syksyllä 2010 osana kokonaista lookia, joka oli meikkitaiteilija Mariela Sarkiman tekemänä Sokoksen mainoslehdessä. 

Siinäkin on muuten tuo tummat silmät - tummat huulet -yhdistelmä, joten se on ilmeisesti ollut muotia myös syksyllä 2010.


Mariela Sarkiman We Care Icon -meikkiin kuului huulipunan lisäksi luomivärit sävyissä 6 True Burgundy ja 20 True Espresso.


Huomenna perjantaina 18.1.2013 on muuten juhlapäivä, sillä kuulin että Chanelin kevätkokoelma 2013 Printemps Precieux de Chanel saapuu silloin Helsingin Stockmannille.

Odotettavissa on jotakin ihan muuta kuin tummia silmiä ja huulia. Painopiste on kevään lookissakin huulissa, mutta nyt ne ovat raikkaan pinkit. Silmämeikki on kyllä turvallisen ruskea. 

Kynsilakka on Chanelin kevään lookkikuvissa neutraalin beigenroosa 569 Emprise. Minua kiinnostaa kuitenkin paljon enemmän eläväinen pinkki 571 Fracas.  

Lisäksi Chanelin kevätlookiin kuuluu yllättäen myös tumman viininpunainen kynsilakka 573 Acessoire. Viininpunainen shimmerkynsilakka 637 Malice kuului myös joulukokoelmaan.   

Kyllä se kevätkin sieltä tulee, kun nyt tulee jo Chanelin kevätkokoelmakin!

4 kommenttia:

 1. Huulipunien sävy ja kiillon määrä erottuisi muuten paljon paremmin jos huulet olisivat sileinä, noista pusukuvista ei oikein saa mielikuvaa tuotteesta.

  VastaaPoista
 2. Hei ihana toi huulipuna sun huulilla, ai että!! Kunpa mullekin sopis noin dramaattinen sävy!:)

  VastaaPoista
 3. Nuo Guccin syysmuotinäytöksen kuvat ovat aivan ihania ja muutenkin Pat McGrathin töitä jää tuijottamaan aina kauaksi aikaa. Upea look!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: No voi harmi! Olen itse ajatellut, että nimenomaan pusukuvat olisivat hyviä kun niissä näkyy enemmän huulipunaa, mutta hyvä tietää että näin ei olekaan. Voin yrittää ottaa ensi kerralla ihan vain tavallisen hymykuvan. :)

  Joudun kyllä kuvaamaan kaikki kuvat näin talvella salamalla, joten sekin varmaan vääristää sävyjä ja kiiltoa vähäsen. Valo ei vain valitettavasti yleensä riitä muuhun. Sen vuoksi olenkin ajatellut luopua huulikuvista kokonaan, mutta en ole ainakaan vielä niin tehnyt, sillä joskus on kiva nähdä tuote myös huulilla. :)


  Nika: Voi kiitos paljon! Kommenttisi ilahdutti erityisesti, kun edellinen kommentti oli vähän negatiivisempi, vaikka ymmärränkin että se oli tarkoitettu rakentavaksi palautteeksi. :)

  Luulen, että tumman viininpunainen sävy voisi hyvin sopia sinulle, kun se kerran sopii minunkin vaaleaan ihooni. Myös Guccin näytöksessä sitä oli käyetty hyvin monenlaisilla naisilla:tummilla ja vaaleilla. :)


  Satu: Minustakin look oli todella hieno ja tyylikäs. Yksinkertainen idea, mutta toimi todella ihanasti. Ja todella helppo vielä toteuttaa itsekin. :)

  Edellinen Pat McGrathin Guccille loihtima look joka on jäänyt mieleeni, oli turkoosi silmämeikki kesän 2009 näytöksessä. Sekin oli aivan upea, ja inspiroi minua pitkän aikaa.

  Mielestäni Pat McGrath meikkaa myös mm. Diorille, joten sitäkin kannattaa seurata. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)