maanantai 21. tammikuuta 2013

Make Up For Ever; meikki minulle

Make Up For Ever; esittely
Make Up For Ever; meikkipohja
Make Up For Ever; silmämeikki

Make Up For Ever; huulimeikki ja siveltimet

Make Up For Ever -sarja huipentuu Make Up For Everin meikkitaiteilijan Julius Sepposen minulle tekemään meikkiin.

Kuinka ihanaa olikaan päästä tämän hienon, Hollywood-tyylisillä lampuilla reunustetun meikkipöydän eteen istumaan. Olo oli kuin elokuvatähdillä!

Heti alkuun vinkki kaikille muita meikkaaville. Julius aloitti meikkauksen pesemällä kätensä. Ihmettelin, kun hän kävi pian pesemässä ne uudelleen lämpimällä vedellä. Luulin, että se liittyi jotenkin noiden meikkituotteiden levittämiseen, mutta hän selittikin, että se johtui siitä, että hänen kätensä olivat talvisäässä niin kylmät, että ne tuntuisivat muuten inhottavalta iholla. Todella ammattimaista huomaavaisuutta!


Julius antoi minulle vapaat kädet päättää millaisen meikin halusin. En ole varma kuinka moni meikkaaja pystyy helposti antamaan asiakkaalle näin paljon valinnanvaraa, mutta minusta tämä oli osoitus Juliuksen ammattitaidosta ja valtavasta tyylivalikoimasta.   

Minulla oli jo ennestään meikkipohja ja silmämeikki, sillä olin tulossa suoraan töistä, joten toivoin vain niiden päälle jonkinlaista touch upia. Lisäksi toivoin silmänrajausta ja huulimeikkiä vedenkestävillä Aqua-tuotteilla, sillä halusin nähdä ne käytössä. 

Tässä kuvassa näkyvät etualalla huulimeikkiini käytetyt rajauskynä Aqua Lip ja huulipuna Aqua Rouge sävyissä 14. Aqua Rouge huulipuniin löytyy aina niihin sopiva rajauskynä samalla numerolla. Silmämeikkiin käytettiin Aqua Eyes -rajauskynää kevään 2012 La Boheme -kokoelmasta sävyssä Gypsy sekä Aqua Liner nestemäistä rajausta mustankimaltavassa sävyssä 14. 


Heti alkuun sain erinomaisen vinkin, miten silmämeikkiä voi tarvittaessa korjailla. 

Make Up For Everilla on silmämeikinpoistoaine nimeltä Sens'Eyes. Sillä voi kosteuttaa topsipuikon ja pyyhkiä sotkut pois. Vettä ei tarvita, ja päälle voi taas meikata suoraan. 


Tässä Julius demonstroi Sens'Eyesin tehokkuutta. Se irrottaa myös vedenkestävät meikit.

Tämä tuote meni ostoslistalleni heti, niin käytännölliseltä se vaikutti.

Julius korosti silmämeikin pohjustamisen tärkeyttä. Pohjustus tasoittaa silmäluomen värin, auttaa luomivärejä toistumaan ja kestämään paremmin ja helpottaa niiden häivytystä. Myös Make Up For Everilta löytyy silmämeikinpohjustukseen suunniteltu tuote nimeltä Eye Prime. 

Julius neuvoi myös, että mitä vahvempi silmämeikki on, sitä huolellisemmin ja siistimmin pitäisi meikata myös silmänalukset.


Kulmakarvoihini Julius käytti vedenkestävää Aqua Brow -kulmaväriä. Hän valitsi siihen minulle värin 15, Blonde. Se tulee tuollaisessa kätevässä pussukassa, jossa oli mielestäni mukana myös sivellin. 

Julius varoitti, että Aqua Brow -kulmavärin käyttö saattaa vaatia vähän harjoittelua. Minulla on vaikeuksia jo tavallisten kulmavärien kanssa, mutta jäin silti harkitsemaan Aqua Browta, sillä erityisesti kesällä ja urheillessa vedenkestävä kulmaväri olisi tosi hyödyllinen. Ostankin sen varmaan myöhemmin.  


En tiedä kuinka vaikeaa meikkitaiteilijan on korjailla jo olemassaolevaa, itse tekemääni meikkiä. 

Minä kuitenkin pidän sitä hyvin hyödyllisenä, sillä samalla näen, että mitä minun pitäisi tehdä toisin.

Julius lohdutti minua, että omassa meikissäni luomivärit näyttäisivät olevan ainakin oikeilla paikoillaan. Käytin tässä aamulla nopeasti tekemässäni meikissä Lumenen Blueberry Long-Wear Crystal -luomiväriä sävyssä Napapiirin lumo ja mustaa Diorin rajauskynää.   


Julius lisäsi meikkiin Make Up For Everin luomivärejä sävyissä 139, 166 ja 127. 

Lisäksi hän rajasi silmäni Aqua Eyes -kynällä Gypsy ja teki nestemäisen rajauksen yläluomelle Aqua Liner numerolla 14.

Silmänrajauksen tekemisessä Julius neuvoi, että ihoa ei saisi vetää sormella suoraksi rajausta tehdessä koska iho löystyy siitä. Sen sijaan kannattaisi katsoa silmällä vinoon silmän ulkonurkkaan ja vetää rajaus siten. 

Jos nyt vertaan tätä Juliuksen tekemää silmämeikkiä omaani, se on väreiltään paljon syvempi ja tuo silmän muodon paremmin esiin. Kontrastit ovat voimakkaammat ja ulkonurkat on paremmin häivytetty. Toinen on harrastelijan tekemä tavallinen silmämeikki ja toinen ammattilaisen upea ja viimeistelty silmämeikki, siinä kai on suurin ero. 

Olin myös tyytyväinen, että Julius käytti minulle nestemäistä rajausta. Yleensä ammattilaiset rajaavat silmäni aina jo valmiiksi pehmeällä ja utuisella kynällä, mutta nyt sain kunnon mustat rajauksetkin! 

Make Up For Everille Kallioon voi myös varata itselleen meikin tai henkilökohtaisen meikkiopastuksen (100 euroa, 1 1/2- 2 tuntia). 

Luulen että sieltäkin saa tällaisen face chartin eli meikkikartan, jossa näkyy meikkiin käytetyt tuotteet. Tässä Julius värittää meikkikarttaa. Se tehtiin samoilla luomiväreillä ja huulipunalla kuin meikkikin.

Karl Lagerfeldinhan kerrotaan muuten piirtävän Chanelin kaikki muotikuvat Shu Uemuran luomiväreillä, koska hän pitää niiden pehmeästä ja häivytetystä jäljestä. 


Tässä on minun värikarttani ja alla valmis meikki.


Meikki oli minusta aivan upea. Olin tosi tyytyväinen, että sain voimakkaan ja dramaattisen meikin, jollaisia minulle ei yleensä tehdä. Sain leikkiä hetken kohtalokasta naista à la Marlene Dietrich ja Greta Garbo! Yleensä vaalea ihoni ja pehmeät kasvonpiirteeni houkuttelevat meikkaajat tekemään ennemminkin luonnollisempaa ja häivytetympää jälkeä.

Huulimeikissä Julius kumosi uskomukseni siitä, että minulle ei voimakas huulimeikki sopisi. Julius päinvastoin kehui, että minulla on 1930-luvun mieleen tuova huulien muoto. Parhaat meikkitaiteilijat osaavatkin sanoa juuri tällaisia asioita, ja nähdä persoonalliset piirteet edullisessa ja kauniissa valossa. Siitä tulee kiva olo, muistan tuonkin kohteliaisuuden varmaan lopun elämääni!

15 kommenttia:

 1. Tuo sinulle tehty meikki on todellakin upea ja punaiset huulet sopivat todella hyvin sulle!

  VastaaPoista
 2. Oi mikä dramaattinen kaunotar! Tuli heti Dietrich mieleen! :D

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä todella hyvin sulle istuva meikki! Upea!

  VastaaPoista
 4. Ihana meikki! Sopii niin kauniisti sun ihon ja hiusten väriin tuo huulipunakin! Olisi niin ihanaa päästä joskus meikattavaksi :)

  VastaaPoista
 5. Upea meikki, ja onpas sulla kaunis sävy hiuksissa! :)

  VastaaPoista
 6. Oi, aivan ihana meikki! Meikkaaja osasi todellakin tuoda kaikki hyvät puolet esiin. Js nuo huulet, nam! :)

  VastaaPoista
 7. Kaunis meikki :) Mulla on myös niin kylmät kädet, että tarvii käydä koko ajan pesemässä kun muita meikkailee.. Pitää kyllä käydä joku päivä MUFElla (ja hyödyntää opiskelija-alennukset), sillä tahdon niin kokeilla face & body fluidi meikkivoidetta :) Lisäksi mukaan voisi tarttua vähän jotain muutakin mukavaa..

  VastaaPoista
 8. Näyttää tosi upealta. Tykkäsin paljon tästä Make Up For Ever-teemasta sillä sarjan tuotteet ovat minulle täysin tuntemattomia. Olisi kyllä niin upeaa päästä meikkitaiteilijan tuoliin ja nähdä kuinka ulkopuolinen tekee meikin tuttuakin tutunpiin kasvoihin.

  Onko sarjalla nettikauppaa?

  VastaaPoista
 9. Voi typsyt, kiitokset teille kommenteistanne, olette kaikki niin ihania ja kilttejä! Vähän ujostelin laittaa meikkikuvia tänne, kun en yleensä laita kokokasvokuvia. Mutta todella kiva kuulla, että piditte näin paljon Julius Sepposen tekemästä meikistä!


  Mansikka: Kiitos! Yllätyin itsekin kun näin kuvista, kuinka hyvin nuo punaiset huulet poimivat sävyn myös hiuksistani. Aikamoinen värisilmä Juliuksella! :)


  Eve: Minustakin meikissä oli ihanaa, dramaattista 1930-luvun kaunottarien henkeä. En itse ole mielestäni ollenkaan luonnostaan sitä tyyliä, mutta Julius sai loihdittua senkin puolen minusta esille. Tykkäsin meikistä aivan hirveästi! :)


  Sonia: Kiitos! Tämä todisti ainakin itselleni sen, että voin käyttää myös vahvaa meikkiä ja värejä. Olin tosi tyytyväinen. Sain kerrankin jotakin mitä minulle ei yleensä tehdä, ja yllättävän hyvin se vielä sopi! :)


  Vanquish: Voi kiitos sinulle! Huulipuna oli kyllä todella osuva, en olisi varmaan itse koskaan tajunnut kokeilla tätä yhdistelmää. En edes ensin huomannut, että se sitoi noin hyvin meikin kokonaisuudeksi hiusten ja silmämeikin kanssa. Ihana! :)

  On tosi kiinnostavaa olla ammattilaisen meikattavana. Tämä on varmasti yksi onnistuneimpia meikkejä mitä minulle on tehty, tosi hieno ja erilainen kuin yleensä. Tykkäsin kovasti! :)


  Juille: Kiitos, kiitos, tai oikeastaanhan kiitokset kuuluvat kyllä MUFE:n Juliukselle. :)

  Hiusväri vaihtui kyllä eilen jo vähän haalistuneena vähän vaaleampaan ja luonnolliseen punaiseen. Kampaajani värjää minulle talvella usein tuollaista vähän tummempaa ja kylmempää, mutta nyt mentiin jo kevyempää kevättä kohti vähitellen. :)


  Elisa: Kiva kuulla että tykkäsit! Ja ihana että olet sitä mieltä että meikki oli onnistunut. Julius on kyllä mestari! :)

  Huulimeikin idean tajusin oikeastaan vasta nähtyäni kuvat. Se sopi aika täydellisesti hiuksiini ja tuohon silmämeikkiin, hyvä Julius! :)


  Satu: Voi kiitos! :)

  Kylmien käsien peseminen lämpimällä vedellä onkin siis varmaan kaikkien ammattilaisten tiedossa oleva vinkki. En ollut koskaan itse tajunnut sitä, ja ihastuin vain tähän huomaavaisuuteen. Tosi kivaa asiakkaan huomioon ottamista! :)

  Oi, sinulla on varmasti ne hyvät ammattilaisalennukset MUFE:lle. Sieltä löytyy kyllä vaikka mitä kivaa, kannattaa varata kunnolla aikaa tutstumiseen kun menet. :)

  Minulla on Face & Body -meikkivoide itsellänikin testissä. Se on mielestäni erityisen hyvä itselleni kesällä, kun iho kaipaa kevyempää ja kosteuttavampaa meikkivoidetta. Face & Body on myös tosi monen ammatilaisen suosikki, joten voisi olla kyllä hyvä ostos! :)


  Eiko: Voi kiitos, kiitokset kuuluvat taitavalle Juliukselle.

  Tosi kiva että olet tykännyt Make Up For Ever -teemasta. Itsestänikin tätä sarjaa oli todella kivaa kirjoittaa, kun pääsi syvällisemmin tutustumaan kuuluisaan Make Up For Everiin. Sarjasta löytyy kyllä monia huipputuotteita! :)

  Minustakin on tosi kiinnostavaa olla eri ammattilaisten meikattavana, niin näkee mitä kukin meikkitaiteilija aina tuo esiin kasvoissa. Make Up For Everilla näkyi kyllä rautainen ammattitaito, Julius olisi varmaan yhtä hyvin voinut tehdä minulle vaikka kevyen romanttisen meikin. Olin kuitenkin erittäin tyytyväinen tähän näyttävään ja vahvempaan meikkiin, sillä niin harvoin kukaan tekee minulle tällaista. Ja omastakin mielestäni se näytti vallan upealta. :)

  Make Up For Everilla ei ainakaan Suomessa ole nettikauppaa, sillä sarjan ideaan kuuluu se, että tuotteet myydään ammattimaisen ja henkilökohtaisen palvelun kanssa. Mielestäni kuitenkin Kallion liikkeen ja maahantuojan kanssa voi sopia että tuotteet postitetaan, mutta silloin pitää varmaan aika tarkkaan tietää mitä haluaa. Jällenmyyjien tiedot löytyvät MUFE:n nettisivuilta, ja ulkomailta MUFE:a saa esim. Sephoroista. :)

  VastaaPoista
 10. Ihanat huulet! Ehdottomasti voimakkaan värisiä huulipunia käyttöön :)

  VastaaPoista
 11. Myy: Voi kiitos muru, huulet olivat kyllä täysin Juliuksen vision ansiota! :)

  Ja kiitos rohkaisusta! Jo kaksi huippuammattilaistakin (Julius Sepponen ja Cindy Riera) ovat minulle voimakkaampaa huulimeikkiä suosittaneet, joten täytyy varmasti laittaa useamminkin. :)

  VastaaPoista
 12. Hyvännäköinen meikki! Ja kiva että laitoit enemmän kasvoista kerralla näkyviin, tuli paljon paremmin meikin kokonaisuus näkyviin :)

  Kävin MUFEn Kallion liikkeessä kokeilemassa sitä Aqua-huulipunaa enkä valitettavasti saanut yhtä ammattitaitoista ja mukavaa palvelua kuin sinä.. Minua palvellut henkilö laittoi huulipunat paikoilleen niin hutaisten (sanoi vielä itsekin että "meniköhän yhtään symmetrisesti, en ees katsonut") että mun oli pakko meikata itse loppuun se että kehtasin astua kadulle. Alahuuleni oli rajattu kolmasosan todellista pienemmäksi ja suupielet olivat täysin vailla punaa :D Sen verran sain kokeilusta irti että huulipunaa ei tarttunut kämmenselälle suukottaessa, eli pusunkestävyys lienee totta. Mutta huulipunaa oli määrällisesti huulillani ihan liian vähän joten sisäosista se kyllä kului pois ehkä nopeammin kuin olisi itse meikattuna ollut.

  VastaaPoista
 13. RockQueen: Kiitos paljon! Ajattelin, että tämä meikki ansaitsee ehdottomasti poikkeuksen ja kasvoja enemmän näkyviin, niin hieno se oli! :)

  Mutta voi harmi, minulle tuli oikein paha mieli puolestasi koskien käyntiäsi likkeessä. Juuri kun olin kehunut Make Up For Everin hyvää palvelua. Itse olen kyllä onneksi saanut MUFE:lla Kalliossa aina ystävällistä ja avuliasta palvelua, olenpa ollut siellä blogin puolesta tai yksityishenkilönä. Mutta todella harmi, että sinun kohdallasi näin ei nyt ollut!

  En voi ymmärtää mistä tuo voisi johtua, ehkä siellä on ollut vain poikkeuksellisen kiire tai jotakin. Todella ikävää!

  Et varmaan kyllä saanut kunnollista kuvaa huulipunasta jos se oli levitetty vähän huolimattomasti ja sitä oli liian vähän. Tosi tylsää, kun sehän oli vielä tarkoitettu sinulle häämeikkiin, joten sitä tärkeämpää olisi, että sitä pääsisi testaamaan kunnolla. Hääpäivänä ei oikein huvita ottaa riskejä väärien tuotteiden kanssa.

  Itse olen kyllä ollut todella tyytyväinen Aqua Rougeeni ja sen kestoon. En oikein uskalla suositella sinulle uuttakaan käyntiä liikkeessä, kun ensivaikutelma olisi niin tärkeä. Olen tosi pahoillani!

  VastaaPoista
 14. Kiitokset osanotoista :D Ei siellä ollut kiire, olin ainoa asiakas ja työntekijöitä oli paikalla kaksi. Tuli vaan ilmi että tätä henkilöä ei yksinkertaisesti kiinnostanut tehdä hommaa huolella.. Noh, ellen törmää parempaan huulituotteeseen ennen häitä niin sitten tilaan tuon varmaan preciousaboutmakeup.comista. Jos homma olisi hoidettu hyvin Kalliossa olisin ilman muuta ostanut tuotteen sieltä.

  VastaaPoista
 15. RockQueen: No voi harmi, en sitten kyllä ymmärrä mikä voisi olla selityksenä. :(

  Ymmärrän kyllä hyvin, jos päädyt tilaamaan Aqua Rougen muualta. Minullekin palvelu ja paikan tunnelma on niin tärkeä, että en välttämättä anna enää uutta mahdollisuutta jos olen pettynyt johonkin. Se pitäisi aina muistaa asiakaspalvelussa, että tyytymätön asiakas ei välttämättä osta, ei tule takaisin eikä suosittelee paikkaa tuttavilleen. Sen vuoksi ihan jokaiseen asiakkaaseen kannattaisi panostaa, olipa sitten itsellä hyvä tai huono päivä. Suomessa on mielestäni tässä vielä paljon parantamista! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)