sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Suuri kuivashampoiden vertailu

Lähtötilanne: Koska minulla on otsatukka ja pyrin pesemään hiukseni kampaajan suosituksesta vain 4 päivän välein, käytän kuivashampoita lähes päivittäin. Ne ovat mielestäni aivan loistava keksintö!

Pitkäaikainen suosikkini on ruotsalainen Klippoteket Styling Dust Spray. Se sisältää perunatärkkelystä, jota yleisesti pidetään kuivashampoissa käytetyistä tärkkelyksistä tehokkaimpana tuuheuttajana.

Valitettavasti perunatärkkelystä sisältävissä kuivashampoissa on myös alumiinia, jonka käyttöä koitan välttää. Joissakin tutkimuksissa alumiinia on pidetty pitkäaikaisessa käytössä terveydelle vaarallisena. En osaa arvioida näiden tutkimusten tieteellistä luotettavuutta, mutta varmuuden vuoksi olen alkanut välttää alumiinia päivittäisessä käytössä. Sen vuoksi olen nyt etsinyt vaihtoehtoja alumiinia sisältäville kuivashampoille.

Tässä on siis suuri kuivashampoovertailu kokeilemieni merkkien välillä:
Klippoteket Styling Dust Spray

Perustuu: Perunatärkkelykseen. Sisältää lisäksi alumiinia. Aerosoli.
Lupaa: Dry shampoo, bonus effect.
Tuoksu: Makea, vähän jopa omenainen. Olen tottunut tuoksuun, mutta kuullut, että jotkut inhoavat sitä. Yskitti aluksi.
Vaikutus: Imee rasvaa, tuuhentaa reilusti ja tekee hiuksista käsitellyn oloiset. Joidenkin mielestä tahmaa, eli ei varsinaisesti raikasta. Jättää aika paljon valkoista puuteria, joten erityisesti tummissa hiuksissa huolellinen poisharjaus tärkeää. Strong.
Hinta: Normaalisti 4,90-5,20 euroa (200 ml). Lähes aina tarjouksessa Sokoksen alessa ja Stockan Hulluilla Päivillä.
Muuta: Edullinen ja hyvä. Tosin jakoi mielipiteitä kovasti kun viimeksi kirjoitin siitä, eli toiset tykkäävät ja toiset inhoavat. Oma suosikkini, mutta yritän nykyään välttää alumiinia, joten siksi etsin korvaavaa tuotetta.Tigi Rockaholic Dirty Secret Dry Shampoo 

Perustuu: Perunatärkkelykseen. Sisältää lisäksi alumiinia. Aerosoli.
Lupaa: Keeps your hair rockin' one more day.
Tuoksu: Aavistuksen sitruunainen, ihan miellyttävä.
Vaikutus: Imee kohtuullisesti rasvaa ja tuuhentaa. Silti melko luonnollinen lopputulos. Medium.
Hinta: 21,80 euroa (300 ml). Ehdottomasti vertailun kallein.
Muuta: Trendikäs ja laadukas Tigi, joka on merkkinä kiva. Pullot kuuluisia siitä, että tyhjenivät aluksi itsestään. Sen jälkeenkin minulla ollut ongelmia irtoavan suuttimen kanssa. 
Lee Stafford Original Dry Shampoo

Perustuu: Maissitärkkelykseen. Aerosoli.
Lupaa: For oily roots. Get more days from your blow-dry between washes.
Tuoksu: Haisee miesten partavedelle, en tykkää.
Vaikutus: Imee vähän rasvaa, ei juurikaan tuuhenna. Todella luonnollinen lopputulos, next to nothing. Light.
Hinta: 9 euroa (150 ml). Saatavissa ainakin Kickseista.
Muuta:  Pullon suutin meni jumiin heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Aukenee liottamalla sitä kuuman veden alla.Batiste XXL Volume

Perustuu: Riisitärkkelykseen. Aerosoli.
Lupaa: Big & Bouncy.
Tuoksu: Karkkimainen ja puuterinen, tosi hyvä. Joillekin voimakas tuoksu voi olla liikaa.
Vaikutus: Tekee hiukset helposti sähköiseksi ja vaikeiksi käsitellä. Tuuhentaa ja tahmaa samaan aikaan, how is that even possible? Hiuksista tulee kuivat, hamppumaiset ja lennokkaat. Jos laittaa vähemmän, toimii paremmin. Mies kuitenkin kehui hiusten kuohkeaa ulkonäköä. Strong.
Hinta: 7,90 euroa (200 ml). Saatavissa ainakin Kickseista.
Muuta: Ainoa perunatärkkelystä sisältämättömistä kuivashampoista, joka tuuhentaa kunnolla.

Herbina Tuuheuttava Kuivashampoo

Perustuu: Perunatärkkelykseen. Sisältää lisäksi alumiinia. Aerosoli.
Lupaa: Raikastaa hiukset, tukee muotoilua.
Tuoksu: Raikas ja hyvä omenantuoksu, kuten Herbinan tuotteissa yleensäkin.
Vaikutus: Imee jonkin verran rasvaa ja tuuhentaa vähän. Luonnollinen lopputulos. Ei jätä juurikaan valkoista jauhetta, joten sopii varmaan tummillekin. Medium/light.
Hinta: 5 euroa (200  ml).
Muuta: Plussaa suomalaisuudesta.Biozell Professional Kuivashampoo

Perustuu: Perunatärkkelykseen. Sisältää lisäksi alumiinia. Aerosoli.
Lupaa: Hyvinvointia hiuksillesi.
Tuoksu: Karkkimainen ja kiva.
Vaikutus: Tekee hiukset vähän puhtaamman tuntuiseksi. Ei juurikaan tuuhenna eikä lisää muotoiltavuuutta. Sopii varmaan tummatukkaisillekin. Light.
Hinta: 3,50 euroa (100 ml). Saatavissa lisäksi isompi koko 300 ml.
Muuta: Kätevä matkakoko.Lush No Drought Dry Shampoo

Perustuu: Maissitärkkelykseen. Jauhemainen.
Lupaa: No wash, just go!
Tuoksu: Raikkaan ja kirpsakan sitruksinen.
Vaikutus: Imee vähän rasvaa ja tuuhentaakin ehkä aavistuksen, jos sitä hieroo samalla tuuperaten päänahkaan. Sopii jos tukka ei ole kovin likainen. Tosin kovin voimakasta vaikutusta ei luvatakaan. Luonnollinen lopputulos. Light.
Hinta: 13,35 euroa (115 g). Kestää kyllä varmaan ikuisuuden, sillä tuotetta kuluu niin vähän kerralla.
Muuta: Luonnonmukainen, ei sisällä haitallisia aineita. Tietysti voisi ajatella, että kyseessä on vain sitrukselta tuoksuva tavallinen talkki tai maissijauho.Suosikkini: Päivittäisessä käytössä yritän tyytyä luonnolliseen Lush No Droughtiin. Vaativampaan käyttöön ja likaiseen tukkaan paras on perunatärkkelystä sisältämättömistä Batiste XXL, mutta sitä pitää malttaa annostella riittävän vähän. Juhlakäyttöön valitsen edelleen Klippoteket Styling Dustin tai Tigi Dirty Secretin, koska ne ovat ainoat, joihin voi varmasti luottaa. Herbinalla saa tarvittaessa luonnollista lopputulosta.

14 kommenttia:

 1. Kiitos tästä arvostelusta, itselläkin kun on edelleen se yksi ja oikea hakusessa!

  Lush kuullosti hyvältä, mutta mieleen heräsi, että kuinka helppo tuota oli käyttää kun ei ole aerosoli?

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Todella informatiivinen!:)) Itekin oon kehitelly jotain tällaista pikaista vertailua kuivashampoista... :)

  Tykkään hirmusesti Klippotekista, Lee Staffordista ja Batistesta itekin. Tigiä en enää osta, kun on huomattavsti halvempiakin (ja hyviä!) markkinoilla.:)

  VastaaPoista
 3. Minusta aivan paras kuivashampoo on jäänyt listaltasi pois, nimittäin Four Reasonsin kuivashampoo! Käytän kuivashampoota enimmäkseen vain imemään rasvaisuutta ja toissijaisesti tuuheutta antamaan, ja tämä toimii siinä ihan loistavasti. Yritin vaihtaa Klippotekiin hinnan takia, mutta sen oksettava ja yskittävä haju tekee käytön lähes mahdtottomaksi :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos tosi kattavasta vertailusta! Olin tätä vähän jo odottanutkin. :-) Batisten XXL:n voisinkin hankkia kokeiluun, mutta tuon Lee Staffordin haju kuulostaa niin ällöltä, että tiedän nyt pysyä siitä kaukana! :-D

  VastaaPoista
 5. Mun ehdoton suosikkini on Redkenin Powder Refresh 01. http://www.redken.com/products/styling/style-connection/powder-refresh-01

  Väittää olevansa hiuspuuteri, mä nyt en noita aina erota. Suihke on todella, todella kevyt ja sitä on ihan mahdotonta laittaa liikaa. Ei läikkää hiuksiin ja puhdistaa TODELLA hyvin. Ei myöskään anna pitoa, mutta itse en sitä kuivashampoolta haekaan. Täydellinen!

  VastaaPoista
 6. Klippoteketiä ja Bed Headia on ollut käytössä ikuisuuden, molempia vuorotellen, mistä vaan halvemmalla saa. Ja Batistea myös, Lontoosta vuosi sitten tuli vähän rohmuttua, etenkin niitä muka tummalle tukalle tarkoitettua, ihan huijausta... Nyt kuitenkin käytössä ekaa kertaa töistä saatu Garnierin kuivis. Aika pirun valkoista kamaa, mutta kun vimmatusti harjaa käytön jälkeen niin tulos on aika sama kuin muillakin.

  En mä jotenkin hirveesti eroja noissa enää näe...

  VastaaPoista
 7. Nojoo, eihän tuo ollutkaan Bed Head, vaan ihan vaan Tigi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos, tätä odottelinkin! :) Klippotek ja Four Reasons on mun suosikkeja, mutta vähän itseänikin se alumiinin jatkuva suihkuttelu mietityttää. Kun eipä se varmaan keuhkoissa kauhean hyvä juttu ole. Tuota Lushia siis voisikin hankkia arkikäyttöön :)

  VastaaPoista
 9. Ai niin, unohdin sanoa että juhlimaan mennessä usein käytän kuivashampoon sijaan Redkenin Wool Shakea. Ei siis tietenkään freesaa tukkaa, mutta antaa ehkä vielä kuivashampootakin paremman pohjan tupeerauksille ja tuuhentaa mukavasti! ;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaunokaiset taas runsaista kommenteistanne ja mahtavista lisävinkeistä kuivashampoiden osalta! :)


  Bambi: Olepas hyvä, kiva jos tästä oli hyötyä! :)

  Lush on mielestäni kuitenkin suhteellisen helppokäyttöinen ainakin otsatukkaan. Sitä kannattaa laittaa aluksi pieni määrä kämmenelle ja hieroa siitä sormiin, ja sitten sormien kautta hiuksiin. Suoraan hiuksiin en sitä ripottelisi. Jos haluaa laittaa muuallekin kuin otsahiuksiin, niin sitten kannattaa edelleen levittää se sormien kautta pää alaspäin. Aika nopeasti uuden tekniikan oppii. :)


  Nika: Voi kiitos, kiva kun tykkäsit! Mielenkiinnolla odotan myös sun vertailua, siinä on varmasti myös vähän eri merkkejä kuin tässä. :)

  Klippoteket on minunkin ehdoton suosikkini sen jälkeen kun totuin siihen Tigin jälkeen, josta aluksi pidin eniten. Tigin hinta vain kirpaisi joka kerta. Tosi harmi kuitenkin, että sekä Klippossa että Tigissa on tuota alumiinia, jota yritän välttää. Alumiinia sisältämättömistä Batiste on kyllä paras. Lee Staffordista en tykkää yhtään, pääosin kyllä hajun takia. :)


  EmiliaH: Olen kuullut muiltakin kehuja Four Reasonsin kuivashampoosta, se on tosi monen suosikki. Harmi vaan kun siinäkin on perunatärkkelystä ja alumiinia, muuten se olisi varmasti tarpeisiini oikein hyvä, kun se imee sekä rasvaa että tuuheuttaa. Samanhan tekee tuo Klippoteket, mutta joillakin se käy tosiaan henkeen ja haju ällöttää.


  Sara: Ole hyvä, ihanaa kuulla että pidit jutusta!

  Batiste XXL on kyllä mielestäni paras noista perunatärkkelystä sisältämättömistä kuivashampoista. Aluksi olin kyllä sen kanssa aivan pulassa, kun teki hiukseni niin sähköiseksi että niitä ei pystynyt edes harjaamaan. The trick is, että sitä pitää laittaa hyvin vähän, jolloin hiuksia pystyy myös käsittelemään sen jälkeen.

  Lee Staffordia en tosiaan hajun takia suosittele, ei todellakaan mikään naisellinen tai kiva tuoksu. :)

  VastaaPoista
 11. Marisa: Kiitos suosituksesta, Redken on kyllä tosi laadukas merkki. Minulla on tuon saman sarjan tupeeraussuihke, ja se on ainakin ihan loistava. En usko että Redken sisältää alumiiniakaan, mutta tarkistan ja jos ei niin kokeilen. Kiitos! :)

  Kallishan se varmaan tosin on, mutta ainakin Redkenin tupeeraussuihke on niin tehokas, että sitä kuluu vain tosi vähän kerrallaan, joten hinta ei välttämättä haittaa. :)


  Kissis: Klippoteket ja Tigi ovat kyllä molemmat tosi hyviä, harmi kun niissä on tuota alumiinia. :(

  Siitä Batisten tummille hiuksille tarkoitetusta kuiviksesta olen kuullut muiltakin että se on aika floppi. Batistella on kyllä valtavasti erilaisia kuivashampoita valikoimassa Kicksissa, testaan varmaan jonkun niistä tavallisista vielä myöhemmin. :)

  Garnierkin sisältää mielestäni alumiinia, joten siksi en nyt ostanut sitä enää testiin kun päätin että yritän välttää alumiinia. Tummahiuksisille nämä vaaleaa jauhetta sisältävät kuivikset voivat olla kyllä hankalia jos niitä ei saa harjattua hyvin pois.

  Minusta kuivashampoisssa on kyllä aika isoja eroja. Varsinkin tuuheuttava vaikutus voi olla hyvin erilainen, kaikki kyllä varmaan imevät jossakin määrin aina rasvaa. :)


  Juille: Ole hyvä ja voi miten kiva kuulla! Kiitos!

  Klippoteketissa tykkään nimenomaan siitä hyvästä tuuheutuksesta, ja ymmärtääkseni tuo Four Reasons on myös hyvä siinä. Tosi harmi vaan kun sisältävät molemmat alumiinia.

  Pitkäaikaisen altistumisen alumiinille epäillään tosiaan johtavan hermosolujen tuhoutumiseen ja hermoston rappeutumissairauksiin. Alumiini epäillään pitkäaikaisessa käytössä aiheuttavan Parkinsonin tautia ja dementiaa. Sen verran ikävää, ettei oikein tee mieli ottaa riskiä, jos kerran alumiinittomiakin vaihtoehtoja löytyy. :(

  Kiitos paljon vinkistä, tämä onkin jo toinen suositus jonka olen saanut Redkenin Wool Shakesta. Kaipaisin nimenomaan ohueen tukkaani sitä volyymia ja kuohkeutta. Luulenpa siis että kokeilen jossakin vaiheessa, sen verran hyviä Redkenin tuotteet aina ovat. Kiitos paljon! :)

  VastaaPoista
 12. Tigi Rockaholic Dirty Secret Dry Shampoo kerran tota ostanut ja voin sanoo et perkuleen hyvä tuote oli mutta muutaman käyttö kerran jälkeen tyhjä!:o itse maksoin kyseisetä tuotteesta 18.90e joka aivan liian kallis jos joutuu kerran 1kk ostamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tigi on kyllä hyvä, Kilppoteketin jälkeen vanha suosikkini kakkostilalla. :)

   Mutta voi harmi, ei sen kyllä niin nopeasti pitäisi tyhjentyä. Voisikohan olla että sullakin on pullo vuotanut tyhjiin itsestään? Väittivät kyllä Tigiltä minusta jossakin vaiheessa että ongelma olisi korjattu, mutta minulta vuosi pullo senkin jälkeen itsestään tyhjäksi. Sain kyllä kiltisti aina uuden pullon tilalle sieltä mistä olin ostanut ja korvaukseksi vielä pullon hiuslakkaa, joten auliisti kyllä korjasivat virheen. Ehkä sinunkin kannattaisi valittaa sinne mistä ostit, ellet sitten ole suihkinut kuivashamppoota aivan hullun lailla, mutta en kyllä usko. :)

   Poista
 13. Ostin tänään tokmannista klippotekin kuivashampoon, toivottavasti pidän siitä! (En ole ennen käyttänyt kuivashamppoota.)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)