keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Yves Saint Laurent kevät 2013 Arty Stone -kokoelma

Kummallista, mutta nähtyäni Yves Saint Laurentin kevätkokoelman, ajattelin heti jalokivisävyjä, vaikka en tiennyt yhtään mikä oli kokoelman nimi tai teema. 

Ja jalokivethän ne olivatkin, sillä kokoelman nimi on Arty Stone ja sen inspiraationa ovat olleet korukivet: ruusukvartsi, ametisti, pyriitti, malakiitti, atsuriitti ja jade.  
Kokoelman ehdottomasti ihanin tuote on minusta tämä neljän sävyn Pure Chromatics -luomiväripaletti 14. 

Siinä on neljä korukivien inspiroimaa sävyä:

 • Malakiitti: intensiivinen, hehkuva vihreä.
 • Fluoriitti: puuterinen, kimalteleva vaaleanpunainen.
 • Ametisti: raikas ja utuinen violetti.
 • Atsuriitti: metallinen, hohtava sininen. 

Aivan upeaa! 

Harmi kyllä YSL:n luomivärien laatu on joskus valitettavan hileinen, joten tämä luomiväripaletti täytyy ehdottomasti päästä testaamaan kaupassa. Hinta on 58 euroa. 

Pure Chromatics -luomiväripaletin sävyjä pitäisi pystyä käyttämään sekä kuivana että kosteana. Pure Chromatics -luomiväripaletissa on käytetty erityistä teknologiaa, jonka pitäisi mahdollistaa tavallista suurempi helmiäishiukkasten ja pigmentin määrä. Lopputuloksena sävyjen pitäisi olla heleitä ja puhtaita ja meikin intensiivinen ja pitkäkestoinen. 

Yves Saint Laurentin viime kevään karkkivärisen meikkikokoelman nimi oli Candy Face. YSL:n taiteellisen johtajan, loistavan meikkitaiteilija Lloyd Simmonsin mukaan "Kevät 2012 oli kirkkaiden värien aikaa, mutta nyt palataan rauhallisempaan tunnelmaan. Halusin väripalettiin pastelleja, jotka olisivat intensiivisiä, raikkaita ja puuterisia. Värejä voidaan yhdistellä harmonisesti tyylikkään pariisilaisilmeen luomiseksi, tai niillä voidaan taiteilla jännittäviä, rock-henkisiä kontrasteja.".
Arty Stone -kokoelman mainoskuvan meikki on tehty niin, että silmän sisänurkassa on käytetty luomiväripaletin vihreää ja ulkonurkassa sinistä. Värit on häivytetty yläluomella vaaleanpunaisella, ja alaluomen rajauksessa saattaa olla paletin violettia. Kaikki sävyt käytössä siis!

Muita YSL:n ehdottamia meikkejä luomiväripaletilla ovat Couture Rocks, jossa violetti on liikkuvalla luomella, sininen luomivaossa ja vaaleanpunainen häivyttää kulmaluulla.

Smoking Jade -meikissä vihreä levitetään sisäkulmaan ja sininen ulkokulmaan. Vaaleanpunainen taas kulmaluulla häivyttämässä.

Parisian Quartz, Rive Gauche -tyylissä ripsien tyveen tehdään sininen rajaus kokoelman sinisellä Dessin du Regard -rajauskynällä. Sinistä ja violettia levitetään silmäluomille mantelinmuotoisesti viettelevän katseen luomiseksi. 

Kivaa että palettiin saa myös tällaisia erityisiä meikkiohjeita!

Arty Stone -kokoelman mainoskuvassa värikkääseen silmämeikkiin yhdistetty huulipuna onkin yllättäen purppuranvioletti.  
Mainoskuvan huulipuna on mielestäni näitä RPC Vernis A Levres -huulilakkoja. Kyseessä on todennäköisesti sävy 30 Mauve Fusain, eikä tämä kuvassa näkyvä viininpunainen 28 Grenat Acrylique.
Arty Stone -kokoelmaan kuuluu myös kolme Volupte Sheer Candy -huulipunaa.

Erikoisin niistä on tämä vaaleanvihreä, 11 Frosted Mint. Kuten arvata saattaa, se on one-shot tuote, eli kuuluu vain tähän kokoelmaan. Muut ovat vaaleanpunainen 12 Framboise Craquante ja ruskeahko 13 Moka Griotte.

Vastaava mintunvärinen huulituote nähtiin viimeksi muistaakseni Lancomen kevään 2012 ruusuteemaisessa Roseraie des Delices -kokoelmassa, johon kuului mintunvihreä Green Petal -huulikiilto.Viime kevään 2012 meikkikokoelmissa nähtiin myös runsaasti vaaleanvihreitä kynsilakkoja. Niitä oli YSL:n lisäksi mm. Diorilla, Lancomella, Essiella ja IsaDoralla.

YSL:n kevään 2012 Candy Face -kokoelman Manicure Duon vaaleanvihreä kynsilakka oli heleä ja hehkuva vihreä. Tämän kevään 34 Jade Impérial on sen sijaan harmaalla taitettu, haalistunut vihreä. Jade Impérialin lisäksi Arty Stone -kokoelmaan kuuluu myös hieno vihertävänharmaan metallinen 35 Bronze Pyrite -kynsilakka. 


Vastapainona kaikille näille jalokiviväreille on sitten hyvin luonnollinen ja raikas poskipuna.

YSL tuo tässä kevätkokoelmassa takaisin suositut voidemaiset poskipunansa. 

Poskipunia on kolmessa eri sävyssä ja niiden hinta on 43 euroa. Minä ottaisin heti tuon ihanan vaaleanpunaisen sävyn 9 Baby Doll!


Jotenkin ihastuin tähän YSL:n Arty Stone -kokoelmaan ja erityisesti sen luomiväripalettiin hyvin paljon. Se tuo mieleeni toisen lempikokoelmani YSL:ltä, syksyn 2011 Midnight Gardenin. Siinä luomivärit olivat samalla tavalla aavistuksen haalistuneita ja jäätyneitä, mutta samalla tavalla ah niin inspiroivia ja taiteellisia!Muita kevään meikkikokoelmien esittelyjä täällä Pumpulipupussa: 

3 kommenttia:

 1. YSL jatkaa siis edelleen karkkilinjalla. Valitettavasti tämäkään kokoelma ei hirveästi puhuttele vaikka kauniit sävyt siihen onkin valittu.

  Jäiset tai viileänhuurteiset sävyt saavat minut näyttämään herkästi valjulta ja väsyneeltä, joten insipiraatiota lukuunottamatta jätän tuotteet kauppaan.

  VastaaPoista
 2. Noita huulilakkoja olen vähän katsellut sillä silmällä, kovasti tekisi mieli päästä kokeilemaan :) Mintunvärinen huulipuna on myös niin erikoinen, että ihan mielenkiinnosta haluaisin sen! Mutta, yritän nyt pitää hankinnat järkevissä rajoissa. :)

  VastaaPoista
 3. Eiko: Kyllä, mutta vähän hillitymmin kuin viime keväänä. Iloisia, keväisiä ja kauniita värejä minunkin mielestäni! :)

  Minä pidin kyllä kovasti tästä YSL:n kokoelmasta, sillä se ei ole niin perinteisen hempeän pastellinen kuin monet kevään meikkikokoelmat. Eikä siinä ole hyödynnetty nyt niin kovasti muodissa olevaa musta-valkoisuuttakaan. YSL lähti taas rohkeasti aivan omille teilleen tässäkin kevätkokoelmassa. :)

  Parhaitenhan nämä YSL:n hohtavat jalokivisävyt sopivat varmaan tummahiuksisille ja -ihoisille ranskattarille. Ei välttämättä niin meille pohjoisen naisille suunniteltu kokoelma, vaikka voivat nämä näyttää upeilta jäisellä platinablondillakin. :)

  Itse himoitsen erityisesti tuota luomiväripaletin vihreää luomiväriä. Minun vaalealla ihollani heleät sävyt näyttävät usein hyviltä, joten uskoisin että nämä sopisivat minulle. Ehkä vielä hankin tuon luomiväripaletin, riippuu aika paljon pigmentistä ja koostumuksesta. :)


  Juille: Minä en itse pidä kovinkaan paljon huulilakoista, sillä ne ovat helposti liian voimakkaita ja vinyylisiä huulillani. Mielestäni minulle sopii paremmin luonnollisempi look, mutta se aniliininvioletti huulilakka vaikutti kyllä aika upealta. :)

  Myös mintunvärisen huulipunan swatchasin kaupassa. Siitä ei tietenkään tullut vihreitä huulia, vaan enemmän sellaista jäistä huurretta huulille. Voi olla kevääksi aika kivakin kontrasti.

  Samoin yritän harkita tarkasti ostoksiani. Ehkä ostan tästä kokoelmasta tuon luomiväripaletin. Riippuu vähän siitä, kuinka paljon muita hankintoja tämän kevään kokoelmista tulee tehtyä, että salliiko omatuntoni sen. Tsemppiä sinne! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)