sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Make Up Store kevät 2013 Cocktail-kokoelma

Lämpimänpunaisten Red Passion ystävänpäivämeikkien (juttuni täällä) lisäksi Make Up Store esitteli viime viikolla Helsingin Kappelissa vähän räväkämpääkin lookia kevääseen, eli Cocktail-kevätkokoelmansa 2013. 


Make Up Store kuvailee Cocktailia sanoilla: colorful, ecletic ja fun. Cocktailissa on Make Up Storen mukaan modernia 1980-luvun fiilistä.

Cocktailin mainoskuvan silmämeikki on hyvin värikäs: sisänurkassa on keltaista luomiväriä ja alarajauksessa voimakasta turkoosia, violettia ja pinkkiä. Huulipuna on kirkas fuksianpinkki.

Koko cocktailia ei ole kuitenkaan pakko tunkea meikkiin kerralla, vaan ideana on "mix your own cocktail". Värejä voi siis yhdistellä tarvittaessa hillitymminkin ja rauhallisemmin.


Cocktail-kokoelman meikit esiteltiin tietenkin hienosti cocktail-laseista.

Vaikka olimmmekin esittelytilaisuudessa Kappelin kahvilan puolella, Kappeli on nähnyt vauhdikkaampiakin juhlia. Aikoinaan siellä kokoontuivat suuret taiteilijat: Sibelius, Järnefelt, Gallen-Kallela, Eino Leino ja muut. 

Meitä nuoria naisia kiinnostaa tietysti myös se, että runoilijatar L.Onerva herätti pahennusta 1900-luvun alkupuolella istumalla Kappelissa herraseurassa usein myös ilman kavaljeeria. Hieman ovat onneksi seurapiirisäännöt niistä ajoista väljentyneet!   


Make Up Storen Cocktail-look oli tehty tälle iloiselle ja suloiselle mallille.

Puku on suunniteltu varta vasten Cocktail-kokoelmaa varten. Make Up Storella kausikokoelmien päälookeihin tehdään aina omat pukunsa, joita lähetetään Ruotsista yksi maata kohden. Niitä käytetään erilaisissa promootio- ja esittelytilaisuuksissa.  


Cocktail-meikkiin meikkitaiteilija Jenny Jansson käytti yläluomelle kokoelman vaaleanpunaista luomiväriä Cosmopolitan sisänurkkaan, ja ulkonurkkaan liilaa Parfait Amouria. 

Alarajauksessa on kokoelman häikäisevän turkoosi rajauskynä Ocean Breeze ja sen päällä vähän mintunvihreää luomiväriä Mint Julip. 

Huulet on rajattu fuksialla rajauskynällä Strawberry Daiquiri ja sen päällä on fuksianpinkkiä huulipunaa Pink Panther. 

Aivan upean värikäs look, joka sopi tälle ruskeasilmäiselle mallille erinomaisesti!

Jenny Jansson kertoi jättäneensä tarkoituksella Cocktail-kokoelman mainoskuvassa näkyvän kaksi- tai jopa kolmivärisen alarajauksen pois. Meikistä ei tarvitsekaan tehdä täsmälleen samanlaista kuin lookkikuva, vaan siitä voi ottaa vain inspiraatiota.  


Itse ihastuin erityisesti näihin Cocktail-kokoelman luomiväreihin.

Niitä on kolme: mintunvärinen Mint Julip, violetti Parfait Amour ja lohenpunainen Cosmopolitan. 

Kaikki ovat saaneet nimensä drinkkien mukaan.

Vaikka ne näyttävät tässä todella voimakkailta ja värikkäiltä, koostumus on kuitenkin aavistuksen kevyempi. 

Värit sointuvat kauniisti yhteen, mutta niitä voi käyttää myös erikseen. 

Juttelin Make Up Storen meikkaajan kanssa myöhemmin vielä tarkemmin siitä, että millaiset värit hän yhdistäisi aina minkäkin värisiin silmiin. 

Ruskeille silmille hän suositteli turkoosia ja violettia, sinisille silmille lohenpunaista ja turkoosia ja vihreille tietenkin violettia. 

Mustaa ylärajausta ei tarvitse välttämättä laittaa, vaan riittää että esim. alarajaus on värikäs. Meikki on siis aika helppo myös niille, jotka pelkäävät tarkkojen ylärajausten piirtämistä.

Itse laittaisin näiden värikkäiden luomivärien vastapainoksi runsaasti mustaa ripsiväriä. Tarvittaessa meikkiä voi tummentaa iltaan lisäämällä mustan ylärajauksen. 

Kokeilin jo yhdistää meikissä lohenpunaista Cosmopolitania ja violettia Parfait Amouria. Cocktail-kokoelman luomiväreillä saa tehtyä kyllä hienoja auringonlasku-meikkejä. Tiedättehän myös ne sateenkaarenväriset hedelmäiset drinkit, joissa värit häivyttyvät hienosti toisiinsa.

Luomiväreistä ihanaa persikkaisenvaaleanpunaista Cosmopolitania (tai Cosmoa kuten Sex & the Cityssa Carrie ja tytöt sanovat) voi käyttää myös poskipunana. 

Make Up Storen luomivärien hinta on 16 euroa. Tavallisten Microshadow-luomivärien lisäksi Cocktail-kokoelmaan kuuluu jauhemainen ja hohtava Eyedust-luomiväri sävyssä Blue Moon.

Blue Moon on selvästi tummempi ja sinisempi kuin kokoelman mintunvärinen Mint Julip -luomiväri. Yökäyttöön!

Eyedustin lisäksi kokoelmaan kuuluu sinisiä Capri Blue -strasseja, joilla saa vielä lisää kimallusta iltameikkiin. Ne on helpointa kiinnittää värittömällä ripsiliimalla. 

Yksi Cocktail-kokoelman ehdottomasti tähtituotteista oli turkoosi rajauskynä Ocean Breeze. Aivan uskomaton, pehmeä ja pigmenttinen koostumus, todella laadukas. Ocean Breeze on metalliväri. Jos etsitte hyvää turkoosia rajauskynää, niin se on nyt tässä! 

Make Up Storella on silmänrajauskyniä kahdessa koostumuksessa, kovempia ja pehmeämpiä. Ocean Breeze on pehmeämpää laatua, joten se sopii mielestäni erityisen hyvin alarajauksiin ja vähän häivytettynä (eli smudge, mitä se on suomeksi: sutata, tuhria) myös ylärajaukseen. 

Make Up Storen eye dust-luomivärien ja rajauskynien hinta on 15 euroa ja strassien 13 euroa.   


Huulimeikin Cocktail-lookkiin meikkitaiteilija Jenny Jansson teki samalla tavalla kuin Red Passion -ystävänpäivämeikkiinkin, eli rajaamalla ja värittämällä huulia ensin huultenrajauskynällä.

Strawberry Daiquiri -rajauskynä on kirkas ja pirteä fuksianpunainen.

Jenny Jansson antoi myös hyvän vinkin, että huultenrajauskynääkin kannattaa vähän häivyttää ja jälkeä pehmentää niin, ettei tarkkoja rajoja jää. Se on nykyaikaisempaa niin.

Pink Panther -huulipuna on koostumukseltaan aika läpikuultava, eli ei ollenkaan niin hurja kuin puikossa näyttää. Samalla se on myös mukavan kosteuttava. 

Laittamalla huulipunan alle huultenrajauskynää huulipunan väristä saa voimakkaamman. Yksinään tai kevyesti rajattuna se sopii myös hyvin päiväkäyttöön tai yhdistettynä värikkäämpään tai voimakkaampaan silmämeikkiin.

Huultenrajauskynän hinta on 15 euroa ja huulipunan 19 euroa.  


Cocktail-kokoelmaan kuuluu myös kaksi kynsilakkaa.

Kuten muutkin Make Up Storen kynsilakat, ne on nimetty yrityksen henkilökunnan mukaan.

Sininen kimalteleva on nimeltään Anders ja fuksianpunainen Mirjam. 

Kynsilakkojen pitäisi olla sen verran peittäviä, että niitä riittäisi yksi kerros, mutta tapojeni orjana minä laittaisin kyllä kaksi. Kynsilakkojen hinta on 14,50 euroa.


Make Up Storen värikäs kevätkokoelma Cocktail on minusta siitäkin käyttökelpoinen, että samat värit sopivat myös erinomaisesti kesään. Mikä näyttäisikään kivemmalta ruskettuneella iholla kuin turkoosi silmänrajaus ja aniliininpinkki huulipuna ja kynnet!

4 kommenttia:

 1. Taidan nuo värikkäät jättää väliin, sillä en edes rusketu. :D

  Ennen kuin luin tekstin, ehdin luulla mallia Charlotte Gainsbourgiksi (tosin vähemmän kalpea).

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Cocktail-kokoelman luomivärien sävyt sopivat mielestäni kyllä vaaleallekin iholle, sillä ovat sen verran heleitä. Itsekin olen tosi vaaleaihoinen, mutta käyvät hyvin minullekin. Tosin käytän myös vähän itseruskettajaa yleensä apuna. :)

  Totta, nyt kun sanot niin ainakin silmissä on paljon samaa näköä! Jotenkin ihanan iloinen ja kujeileva malli oli, ja sen vuoksi tämä lookkikin sopi hänelle aivan erinomaisesti! :)

  VastaaPoista
 3. Minttu ja Cosmo näyttävät oikein kivoilta :). Itse en välttis lähtisi enää näiden sävyjen kanssa yhdistämään fuksiaa huulipunaa, mutta olen muutenkin enemmän silmämeikki kuin huulimeikki painotteinen. Harmi, että nykyisin MUS-liikkeet on niin kaukana, enkä pikasilmäyksellä löytänyt nettikauppaa joka myy sarjaa.

  VastaaPoista
 4. Eiko: Tykkään samoin hirveästi noista Cocktailin luomivärien sävyistä. Ihania heleitä pastelleja kevääseen. :)

  Meikistä tulee tosiaan aika värikäs ja voimakas, jos siihen lisää värikkäiden luomivärien lisäksi kirkaan fuksianvärisen huulipunan. Pink Panther on kuitenkin sen verran läpikuultava, että se käy yksinään päiväkäyttöönkin. Toinen väri, joka sopisi varmasti nätisti noiden luomivärien kanssa olisi ihan perinteinen, tyttömäinen vaaleanpunainen. Se toisi raikkautta ja pehmeyttä meikkiin.

  Minäkään en valitettavasti tiedä nettikauppaa, josta Make Up Storea saisi ostaa. Helsingissä on aina niin hyvä saatavuus, että tällaisia ei tule valitettavasti mietittyä. :(

  Sen sijaan ulkomailta tiedän että Tallinnan Kaubamajassa ja Tukholman lentokentällä on hyvät valikoimat Make Up Storea, mutta Suomessa sitä saa tosiaankin vain Sokokselta ja Kickseista, ja myös niistä muutamasta Make Up Storen omasta liikkeestä. Ei auta kuin odottaa, että Kicksille tulisi nettikauppa (mielestäni Ruotsissa on) tai pyytää, että Sokos lisäisi MUS:n verkkokauppansa valikoimaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)