tiistai 19. helmikuuta 2013

Kauneustavaratalo Even kanta-asiakasilta ystävänpäivänä ja luonnonkosmetiikasta

Kauneustavaratalo Evessä Espoon Sello-kauppakeskuksessa vietettiin ystävänpäivää ihanien kosmetiikkatuotteiden parissa torstaina 14.2.2013.


Ensimmäisenä Even ystävänpäivän ohjelmassa oli luento luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan eroista. 

Eve on erikoistunut luonnonkosmetiikkaan (mm. Lavera, Born to Bio, Couleur Caramel, Benecos) tai sitä lähellä oleviin luonnollisempiin merkkeihin (mm. Ahava, Korres, REN, Ziaja), joten luonnonkosmetiikan luento sopi ohjelmaan erittäin hyvin. 

Luennon piti luonnonkosmetiikan asiantuntija ja ekokosmetologi Satu-Aamu Kangas. Hän on myös Suomen ekokosmetologit ry:n hallituksen jäsen.

Suomen ekokosmetologit ry on vuonna 2010 perustettu yhdistys, jonka jäsenet sitoutuvat käyttämään työssään pääsääntöisesti biosertifioitua luonnonkosmetiikkaa tiettyjen eettisten periaatteiden mukaisesti. Tavoitteena on mm. läsnäoleva hoitokokemus asiakkaalle ja ihmisen kehon, mielen ja sielun hyvinvoinnin edistäminen.

Suomen ekokosmetologit ry:n jäsenhoitoloiden yhteystiedot löytyvät täältä, jos haluatte mennä nimenomaan luonnonkosmetiikkaan erikoistuneeseen kauneushoitolaan.   


Satu-Aamu Kangas kertoi, että luonnonkosmetiikka on nyt entistä suositumpaa, ja erilaisten lisäaineiden haitallisuudesta puhutaan koko ajan enemmän. Siksi monet kosmetiikkamerkit ovat alkaneet mainostaa tuotteitaan ilmoittamalla, että niissä ei ole mm. parabeeneja tai silikoneja. Tämä ei ole kuitenkaan välttämättä laadun tae, sillä joskus ne on voitu korvata toisilla, mahdollisesti vahingollisemmilla ainesosilla.

Eniten yliherkkyyksiä kosmetiikkatuotteissa aiheuttavat hajusteet ja säilöntäaineet.

Luonnonkosmetiikassa niitä on vähemmän, mikä toisaalta aiheuttaa myös sen, että luonnonkosmetiikan tuotteiden pitäisi kiertää kaupoissa tehokkaasti, eikä niitä voi kotonakaan säilöä loputtomiin (goodbye, valtavat kosmetiikkavarastoni!). Luonnonkosmetiikan tuotteet eivät yleensä säily yli 6 kk.

Jos siirtyy käyttämään luonnonkosmetiikkaa, ei pitäisi myöskään pelästyä jos iho aluksi reagoi esim. näppylöillä tuotteisiin. Se johtuu Satu-Aamun mukaan kuona-aineiden poistumisesta. Sitä kestää yleensä vain muutaman viikon tai korkeintaan kuukauden, ja sen jälkeen iho tottuu luonnonkosmetiikkaan.

Itselläni näin ei ole onneksi käynyt, eli ihoni imee tyytyväisenä ja onnellisena luonnonkosmetiikan laadukkaat ja tehokkaat kasvovoiteet ja vartalorasvat, vaikka käytän välillä muitakin tuotteita.

Satu-Aamu Kangas kävi läpi myös tyypillisiä synteettisen kosmetiikan ongelmia aiheuttavia ainesosia, joita ei ole luonnonkosmetiikassa ollenkaan.

Näitä olivat säilöntäaineena käytettävät parabeenit sekä mineraaliöljy, joka aikaansaa iholle kalvon ja kosteuden tunteen, mutta ei aidosti kosteuta ollenkaan. Mineraaliöljy voi tukkia ihoa ja aiheuttaa mustapäitä, näppylöitä sekä ihon kuivumista ja ennenaikaista vanhenemista. Sitä on yleensä halvemmissa kosteusvoiteissa, kuten myös ainetta nimeltä propyleeniglykoli, joka voi jopa varastaa kosteutta ihon syvemmistä kerroksista.  


Luennon jälkeen tapasimme oman luonnonkosmetiikan sarjansa perustaneen iloisen ja suloisen Mia Höytön. 

Mia Höytö Cosmetics -sarjan inspiraationa oli Mian havainto siitä, että Suomesta puuttuu aidosti hoitava ja laadukas luonnonkosmetiikan sarja. 

Mia Höytö Cosmetics -sarjaan kuuluu tällä hetkellä 5 tuotetta: Unelma -syväkosteuttava kasvovoide, Ihana -kevyempi kasvovoide, Valo-silmänympärysvoide, Kaunis-meikinpuhdistusaine ja Silkki-vartalovoide.

Rakastan jo pelkästään noita nimiä, ne ovat mielestäni aivan loistava oivallus.

Tuotteiden hinnat ovat 30-50 euron välillä ja ne on valmistettu Suomessa Mia Höytön 
ideoiden pohjalta. Vaikuttavina aineina on mm. tyrni- ja mustaherukkaöljyä.Yhtenä ehdottomana kohokohtana minulle oli tapahtumassa mahdollisuus tutustua Kure Bazaarin luonnonkosmetiikan kynsilakkoihin. 

Kure Bazaar on ranskalainen merkki, ja huhu kertoo että kynsilakat valmistettaisiin samassa tehtaassa Diorin kynsilakkojen kanssa. 


Evessä oli mahdollisuus saada lakkaus Kure Bazaarin kynsilakoilla.

Tässä kuvassa ihanan ystäväni kynsiä lakataan petroolinsinisen kimaltavalla Stone Wash -sävyllä.

Moni valitsi kynsiinsä myös oranssin Urban 14 -sävyn.  


Minäkin mietin pitkään minkä värin valitsisin, ja päädyin lopulta ystävänpäivän hengessä aniliininpinkkiin Fabuloukseen. 

Kynsilakkaa laitettiin aluslakan päälle kaksi kerrosta. Pikakuivattajaa tai päällyslakkaa ei käytetty. Silti kynsilakka kuivui suhteellisen nopeasti ja kesti kynsissäni hyvin.

Ystäväni, joka on alkanut saada allergisia oireita tavallisista kynsilakoista, oli erityisen kiinnostunut näistä luonnonkosmetiikan kynsilakoista. Samoin myrkyttömyys kiinnostaa minuakin, ja kun kerran laatukin on näin huippuhyvä!

Kure Bazaarin kynsilakkojen hinta on Evessä 16 euroa. Huomasin kuitenkin, että ainakin Even nettikaupassa on nyt kevättarjous Kure Bazaarin kynsilakoista: 12,80 euroa (postikulut 5,90 euroa, minimitilaus 20 euroa).  


Kanta-asiakasillassa tehtiin myös pikameikkejä Youngbloodin tuotteilla. Ystäväni ostikin kokeiltuaan Youngbloodin kehutun mineraalimeikkipohjan (hinta 59 euroa).

Youngbloodin mineraalimeikit sopivat erityisen hyvin kuivalle ja herkälle iholle. Ystävälläni on atooppinen iho, joten hän on ihastunut mineraalimeikkeihin. 

Mineraalimeikkipohjan levittämiseen tarvittava kabukisivellin ystävälleni sen sijaan löytyi Youngbloodia vähän edullisemmasta suomalaisesta mineraalimeikkisarjasta MSCHIC, joka on tullut nyt uutuutena Eveen myyntiin. 

 MSCHIC:n meikkisiveltimet ovat suloisen vaaleanpuna-valkoisia, kuten koko sarjakin.


Tämä jännittävän näköinen palapeli on puolestaan Meikkipaletti Workshop by Parisax. Eli Evessä oli mahdollisuus koota Even meikkitaiteilija Leenan avustuksella oma meikkipaletti ranskalaisen ammattilaissarja Parisaxin luomiväreistä. Parisax on itselleni ennestään tuntematon, mutta tämä näytti kivalta!

Hinnatkin olivat houkuttelevan halvat eli esim. 3 luomiväriä 10 euroa.


Näiden lisäksi tarjolla oli alennuksia kauneushoidoista, australialaissarja Jurliquen Hydrating Rose Facial -kasvohoidon lanseeraus ja hyviä tuotetarjouksia. Kaiken ohessa sai nauttia kuohuvaa ja Sis. Delin herkullisia cocktailpaloja.


Kiitoksia Evelle ihanasta illasta, toivottavasti vastaavia hemmottelevia kanta-asiakasiltoja järjestetään taas jatkossakin! 

5 kommenttia:

 1. Minäkin olin tuolla. :) Mukavaa, että Eve jaksaa järjestää näitä teemailtoja silloin tällöin, tarjouksien kera tietenkin. ;) Luentoa tulin tarkoituksella kuuntelemaan, ja oli kyllä ihan mielenkiintoinen, vaikkei siinä minulle itselleni hirveästi uutta asiaa ollutkaan. Mia Höytö -kosmetiikkaakin minun kiinnostaisi hirveästi kokeilla, mutta tämän hetken opiskelijabudjettini ei siihen valitettavasti millään veny. Oli kyllä niin suloisen oloinen tämä Mia, että pakko varmasti jo senkin takia ennen pitkää ostaa joku hänen tuotteensa. :D

  Olitkohan minun vieressäni jossakin vaiheessa...? Olitko se pitkä tyttö, joka teki luennon aikana muistiinpanoja sohvalla? Ainakin kyseistä henkilöä katsoin, että onpas upea ilmestys... ;)

  VastaaPoista
 2. Marisa: Miten kivaa että sinäkin olit siellä! Oli kyllä taas ihana tapahtuma!

  Olin viimeksi Even kanta-asiakasillassa ennen joulua, ja kivasti he jaksavat keksiä joka kerraksi jotakin uutta ja kiinnostavaa. Silloin kynsilakkauksia tehtiin Laylan Mirror Effect -peililakoilla ja meikkejä Couleur Caramelilla. Ja nyt oli taas Kure Bazaar ja Youngblood. Oikein jännittää, että mitähän seuraavalla kerralla! :)

  Ystävänikin innostuivat tapahtumasta niin, että aiomme mennä ehdottomasti myös ensi kerralla. Ehkä tavataan taas siellä! :)

  Mia Höytö on tosiaan suloinen ja tosi innostunut sarjastaan. Minusta parasta mahdollista markkinointia! :) Minulla on testissä tuo Valo-silmänympärysvoide, joten kirjoittelen siitä sitten kun kokemusta alkaa olla. Sitä suositeltiin muuten myös ystävälleni luonnonkosmetiikkaan erikoistuneessa Jolie-putiikissa, joka myös myy Mia Höytöä. :)

  Hei, varmaan olin. Upeudesta en niin tiedä, mutta olen kyllä pitkä, istuin sohvalla ja tein muistiinpanoja. :) Yritin kirjata ylös tarkasti kaiken mitä Satu-Aamu sanoi, jotta osaisin kertoa siitä täällä blogissakin. Olisin kyllä kuunnellut luentoa vaikka kuinka pitkään, hän olisi varmasti osannut kertoa vielä syvällisemminkin asioista, mutta tietenkin ohjelmassa piti jättää aikaa myös muulle. :)

  Mutta kiitos paljon kauniista sanoistasi, you made my day! Olet ihana! :)

  Ja kiitos myös kun kommentoit, niin pääsin samalla tutustumaan kivaan blogiisi. Lisäsin sen myös tuonne oman blogini sivupalkkiinkin. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että piristin päivääsi! :) Ja kuule, kyllä erotuit eduksesi siellä... ;) Itse seisoin siinä kynsilakkauspisteen vieressä.

  Olisin minäkin mielelläni kuunnellut Satu-Aamua lisää, vieläkin syvällisemmin synteettisen ja luonnonkosmetiikan eroista. Tuo oli kuitenkin aika pintaraapaisu. :) Ehkä tosiaan törmäämme siellä taas, en ole kuin muutaman kerran päässyt näihin Even iltoihin.

  Hih, tämä oma blogini on lähtenyt tosi töksähdellen käyntiin, ehkä saan vielä otettua itseäni niskasta kiinni... :)

  VastaaPoista
 4. Marisa: No voi kiitos! :)

  Itse en valitettavasti kiinnittänyt hirveästi huomiota muuhun yleisöön, kun oli niin kiirettä muistiinpanojen kanssa ja odottelin samaan aikaan ystävääni, joka oli ensimmäistä kertaa Evessä ja olin vähän huolissani että löytääkö hän varmasti perille. Loppuaika meillä menikin sitten Kure Bazaarin kynsilakkausjonossa ja Yongbloodin ja Benecosin tuotteita tutkiessa. :)

  Luonnonkosmetiikan Luonnonkaunis -messut ovat tänä vuonna 4.-5.5.2013 Kaapelitehtaalla. Siellä on ainakin aina ennen ollut tosi mielenkiintoisia luentoja luonnonkosmetiikasta, joten sinne kannattaa ehdottomasti tulla jos on vain mahdollisus. Puhumattakaan loistavasta luonnonkosmetiikan valikoimasta ja hyvistä messutarjouksista. :)

  Meille kerrottiin Evessä, että kanta-asiakasiltoja järjestettäisiin jopa 6 kertaa vuodessa, joten pian on varmaan taas uuden aika. :) Evestä myös vahvistettiin, että illat saavat jatkoa, sillä niin suosittuja ne ovat olleet. Tosi kivaa! :)

  Tsemppiä blogin pitämiseen, minut ainakin tämä mahtava harrastus on vienyt täysin mukaansa. Ihanaa saada höpötellä kosmetiikasta muiden samanmielisten ja kiinnostuneiden ihanien tyttösten kanssa! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon Luonnonkaunis-messujen vinkkauksesta, täytyy pistää vakavasti harkintaan! :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)