perjantai 30. marraskuuta 2012

Valon ja Kauneuden ilta Espoossa

Beauty Stories -blogin kirjoittaja, ihana Eveliina kutsui minut ystävällisesti keskiviikkona 28.11.2012 järjestettyyn Valon ja Kauneuden iltaan Espooseen.

Eveliina opiskelee kauneudenhoitoalan koulutusohjelmassa estenomiksi, ja ilta järjestettiin hänen opiskeluprojektiinsa liittyen.





Valon ja kauneuden ilta olikin tarpeen, sillä Helsingissä on nyt marraskuussa näyttänyt pääasiassa tältä.


Tässä pimeyden keskellä on kuitenkin valotaideteos Espoon Omnia-ammattiopiston pihassa, jossa ilta järjestettiin.





Omnia-ammattiopiston yhteydessä toimii Hyvinvointikeidas Aurinkokivi. Se on päiväkylpylähenkinen paikka, jossa toimii erilaisia kauneudenhoitoalan yrittäjiä. Samalla he saavat yritysvalmennusta. 

Omnia-ammattiopistossa opiskelevat, tulevat kampaajat ja kosmetologit harjoittelevat Oppivat kädet -keskuksessa, joka toimii kauppakeskus Isossa Omenassa. Sieltä voi saada oppilastöinä kampaamopalveluita ja kauneudenhoitoa vähän edullisemmin. 






Valon ja Kauneuden illan järjestivät neljä estenomiksi opiskelevaa nuorta naista apujoukkoineen.

Estenomin tutkinto ei ollut itselleni ennestään kovin tuttu. Estenomit opiskelevat ammattikorkeakoulussa mm. ‎kemiaa, kosmetiikan raaka-ainetietoutta ja lainsäädäntöä, ‎liiketoiminnan perusteita, markkinointia ja ‎yrittäjyyttä. Toisin kuin usein luullaan, he eivät tee itse kauneushoitoja tai meikkauksia. Silti monella saattaa olla pohjalla esimerkiksi kosmetologin tai parturi-kampaajan koulutus. 

Estenomiksi voi opiskella pääkaupunkiseudulla Laurea-ammattikorkeakoulussa Vantaalla. 

Illan teemaksi oli valittu valo, joka näkyi aurinkoisuutena ja keltaisena värinä, jota oli käytetty ihanasti myös kattauksessa.

Estenomeilla on selvästi silmää myös muunlaiselle kauneudelle kuin vain kosmetiikan maailmalle. Luin estenomien koulutusohjelman kuvauksesta, että tarkoituksena on, että he osaisivat ‎yhdistää kosmetiikan raaka-‎aineiden ja lainsäädännön tuntemuksen kaupalliseen osaamiseen ja ‎palveluiden kehittämiseen. Se mielestäni todellakin näkyi tämän tapahtuman suunnittelussa, hienosti luotu tunnelma ja kaunis ympäristö! 







Yksi tilaisuuden kohokohdista oli meikkitaiteilija Mariela Sarkiman luento kauneustrendeistä.

Mariela Sarkima on kirjoittanut mm. Make Up Bible -meikkikirjan ja toiminut viimeksi Suomen huippumalli haussa -ohjelman taustajoukoissa. Hän on myös suunnitellut sivellinsarjan Cailapille, jonka uusimmat siveltimet ovat ilmestyneet tänä syksynä. 






Mariela Sarkima oli käynyt läpi mm. syksyn muotinäytösten kuvia, ja nosti sillä perusteella esiin viisi mielestään suurinta trendiä kauneuden alalla. Tärkeimmäksi asiaksi Mariela mainitsi kuitenkin aina luonnollisen ja sisäisen kauneuden ja omien parhaiden piirteiden korostamisen. Olen aivan samaa mieltä!

Ne muut trendit olivat kuitenkin seuraavat:

Silmät

Trendikkäitä ovat erilaiset luomivärit kuten metallinen lopputulos, varjostettu luomivako kuten usein esim. laulaja Lana del Raylla nähdään, sähkönsininen ripsiväri kuten Stella McCartneyn näytöksessä ja jopa paperiornamentit ripsissä. Erilaiset rajaukset ovat myös trendikkäitä, kuten mm. värikkäät rajaukset. Silmänrajaukset tulivat alunperin muotiin erityisesti Amy Winehousen myötä. 

Iho

Suurin trendi nyt ovat BB-voiteet, jotka yhdistävät meikkauksen ja ihonhoidon. Ne liittyvät samaan luonnollisuuden trendiin joka nyt on vallalla, eli meikki ei saisi näkyä. Myös mineraalimeikit ovat olleet trendikkäitä.

Kulmakarvat 

Mariela painotti, että suomalaisten naisten kannattaisi panostaa kulmakarvoihinsa. Niitä varten on tullut jo useita tuotteita: kynät, värit, geelit, tussit ja jopa kulmakarvojen tuuheutta lisäävät seerumit. Mielenkiintoinen havainto Marielalta oli myös se, että iän myötä kulmat usein ohentuvat, joten silloin niihin olisi panostettava entistä enemmän.

Huulet

Huulissa klassinen punainen huulimeikki on aina muotia, ja mielestäni se on tällä hetkellä aika trendikäskin. Lisäksi myös huulimeikissä näkyy luonnollisuuden trendi ja toisaalta voimakkaat värit, power lips. Yhtenä nousevana trendinä Mariela toi esiin myös näkyvän huultenrajauksen ja huulten liukuvärjäyksen, jotka ovat olleet viimeksi suosittuja varmaan 1990-luvulla.

Kynnet

Kauneustrendeistä suurimpana Mariela piti tällä hetkellä kynsien laittoa. Rakennekynsien suosio jatkuu Marielan mukaan kyllä edelleen. Trendikkäitä ovat kuitenkin myös kynsikoristelut, joita voi tehdä itse kuten crackle-kynsilakat, joista uusin on Diorin lanseeraama krokotiililakka, magneettikynsilakat ja kynsitarrat. Mariela vilautti kuvia myös huipputrendeistä kuten Loboutin-kynsistä ja Dita von Teesen kuuluisaksi tekemästä puolikuumanikyyrista. 

Chanelin syksyn näytöksen perusteella seuraava suuri trendi kynsissä näyttäisi Marielan mukaan olevan ranskalainen manikyyri. Chanelin näytöskuvissa näkyi myös vaaleanpunaisella ja hopeisella tehtyä Ruffian Manicurea, joka on niiden myötä varmaan nousemassa trendiksi. Siinä kynsi lakataan ensin yhdellä sävyllä ja siihen päälle alhaalta kapeammin toisella sävyllä, niin että molemmat värit näkyvät. Vähän niin kuin puolikuumani, mutta puolikuut toisin päin. 






Mariela piti myös meikkausdemonstraation, johon hän oli varannut mukaan suosikkituotteitaan.

Mariela teki trendikkään metallisen silmämeikin, johon hän käytti myös värillistä rajausta.

Pohjalle tuli Yves Rocherin jumbokynällä tehty pohjustus. Lisäksi Mariela suositteli pohjustukseen No 7:ltä ja IsaDoralta voidemaisia luomivärejä. Vinkkinä oli, että voidemainen luomiväri kannattaa levittää painellen ja töpötellen, ei siveltimellä vetämällä. Itse olen havainnut saman myös käytännössä. 

Erityisesti Mariela kehui Too Facedin luomivärejä, joita hän käytti muussa silmämeikissä. Too Facedia ei valitettavasti saa Suomesta. Lähin paikka jossa sitä myydään on Viron Kaubamaja. 

Rajaukset Mariela teki kullan ja ruskean sävyiseen silmämeikkiin kultaisenkuparisella Art Decon nestemäisellä rajauksella. 

Poskipunana olivat Shu Uemuran laadukkaat poskipunat (I know, niin hienoja! Harmi kun niitä ei saa Suomesta päinkään.). Poskipunasta sellainen vinkki, että Mariela suositteli, että helposti punoittavalle iholle ei käytettäisi kovin pinkkiä poskipunaa vaan ennemminkin vaikka persikkaista.

Huulikiilto oli kevyt vaaleanpunainen ja meikkipohja tehtiin Diorin meikkipuuterilla, joka on omakin suosikkini.

Hyvänä vinkkinä Marielalla oli myös se, että pitäisi valita enintään 3 kohtaa, joita meikillä kasvoista korostaa. Muuten meikistä voi tulla liian maalatun näköinen ja räikeä. Nämä voivat olla esim. huulet, posket ja kulmakarvat.






Saimme myös tutustua Hyvinvointikeidas Aurinkokiven hoitolahuoneisiin. 

Niissä toimii erilaisia kauneudenhoitoalan yrittäjiä kuten kosmetologeja, parturi-kampaajia ja hierojia. 

Tässä on vaaleansininen hoitohuone rantamaisemalla.






Tässä oli viininpunaisella sisustettu hoitohuone, jossa oli seinällä kukkamaalaus.

Kaikki Aurinkokiven hoitolahuoneet oli nimetty erilaisten kivien mukaan, kuten mm. Topaasi. 






Tässä on hoitolahuone, jossa tehdään erityisesti vartalohoitoja.

Myös parihoito on mahdollinen, eli samassa huoneessa on kaksi hoitopistettä. 






Hyvinvointikeidas Aurinkokivessä oli myös viihtyisät saunatilat, joita pääsimme testaamaan.

Niissä oli tarjolla myös ihanaa hemmottelua Paul Mitchellin laadukkaiden ihonhoitotuotteiden ja shamppoiden muodossa. 






Saunoja oli tavallinen ja ihana puhdistava höyrysauna. 

Aurinkokiven spa-tiloja voi vuokrata myös yksityiskäyttöön. 






Spa-tiloissa oli myös poreallas.

Sen vesi oli meidän mielestämme vähän viileää ja suolaista, millä varmasti oli joku hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon liittyvä merkitys.

Porealtaan jälkeen oli kiva mennä lämmittelemään sen vieressä olleille kuumille marmoridivaaneille. Sellaisia en ollut ennen kokeillutkaan.






Saunan jälkeen saimme vielä ihanat niska-hartiahieronnat. 

Testasin myös näitä Paul Mitchellin vartalovoiteita. Toinen tuoksuvaihtoehto oli Lavender Mint ja toinen Lemon Sage. Valitsin sitruunaisen Lemon Sagen, joka oli täydellinen päätös aurinkoiselle ja valoisalle illalle.

Kiitos vielä Beauty Storiesin Eveliinalle ja muille järjestäjille tästä ihanasta ja rentouttavasta illasta!

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Color Club kynsilakat Cesars Shopista

Cesars Shop on oikeastaan nettikauppa, joka myy kynsilakkoja ja kynsitarvikkeita, mutta meidän Helsingissä asuvien kynsilakkaharrastajien iloksi se pitää noin kerran kuukaudessa myös avoimien ovien päivän, jolloin kynsilakkoja ja muita tarvikkeita voi mennä ostamaan myös paikan päälle (Kaisaniemi, Vuorikatu 22 A).

Kirjoitin Cesars Shopin avointen ovien päivästä myös laajemman esittelyjutun keväällä, se löytyy täältä.






Avoimien ovien päivä oli myös eilen, 27.11.2012.

Seuraavan kerran Cesars Shopissa on avointen ovien päivä juuri ennen joulua keskiviikkona 19.12.2012. 

Nettikauppa toki palvelee jatkuvasti. 







Olen huomannut, että Cesarsin avoimien ovien päivässä kannattaa käydä säännöllisesti, sillä joka kerran tarjolla on vähän eri tarjouksia ja uusia kausikokoelmia.

Tällä kertaa ihastelin tätä alahyllyllä näkyvää Color Clubin Winter Affair -talvikokoelmaa. 

Upeita olivat erityisesti kokoelman nimilakka, syvänpunainen glitter Winter Affair ja läpinäkyvän glitterinen Snowflakes (9,58 euroa)

Ylähyllyllä näkyy muuten myös uutuuksia, auringonvalossa väriä vaihtavia Ruby Wing -kynsilakkoja (12,90 euroa). 






Tässä valtavassa alekorissa oli tarjolla Color Clubin kynsilakkoja 4 euroa kappale.

Löysin joukosta monia kiinnostavia ja haluttuja sävyjä kuten syksyn 2009 Wild at Heart -kokoelman hololakkoja (violetti Wild at Heart, vaaleanruskea Love'em, Leave'em, kuparinen Wild and Willing ja petroolinvihreä Rule Breaker), ja kevään 2009 Femme Fatale - ja Catwalk Queen -kokoelmaa. Kyllä, nämäkin kaikki 4 euroa.






Menin oikeastaan Cesarsiin ostamaan kesästä asti himoitsemaani Color Clubin kesän 2012 Take Wing -kokoelman oranssia glass fleck ihmettä Sparkle and Soar. Se ei kyllä ollut alennuksessa, mutta ajattelin, että jos kuitenkin taivun hankkimaan sen, parempi tehdä se nyt kun se on vielä saatavissa suhteellisen helposti. Hinta siis 9 euroa.

Sparkle and Soarin vieressä on taas 4 euron aleostos. 

Color Clubin Back to Boho -kokoelma ilmestyi syksyllä 2011. Siihen kuuluva Nouveau Vintage on kylmähkön ruskea kynsilakka voimakkaalla vihreällä shimmerillä. 

Nouveau Vintage näyttää aivan upealta kun valo osuu siihen! 






Tässä Sparkle and Soar vielä vertailukuvassa muiden oranssien kynsilakkojeni kanssa.

IsaDora Sultan Palace näyttää tässä aika punaiselta, ja se onkin huomattavasti tummempi ja punaisempi oranssi kuin Sparkle and Soar.

Zoya Tanzy on taas selvästi vaaleampi ja keltaisempi oranssi, vaikka aika paljon samaa näissä kahdessa kynsilakassa kyllä on.






Otin myös tällaisen vähän taiteellisemman kuvan, jotta näkisitte kuinka valo osuu näihin. 

Jonkun silmäänhän nämä saattavat kyllä näyttää aika samanlaisilta, mutta ei tällaisen oranssien kynsilakkojen rakastajan. Muistatte ehkä mikä oli kohdallani tilanne myös metallisten ruskeiden kynsilakkojen suhteen!

maanantai 26. marraskuuta 2012

IsaDora Beetle Green -kynsilakka

Rakkaat ystävät,

esittelin eilen IsaDoran tämän syksyn Trend Nails -kokoelmaa Jewels of the Orient.






Ostin tästä hienosta 12 kynsilakan kokoelmasta kolme kynsilakkaa: oranssin Sultan Palacen, vihreän Beetle Greenin ja violetin Persian Princessin.

Oranssinkimaltavan Sultan Palacen näitte kynsilläni jo kokoelman esittelyjutussa.






Tänään on sitten smaragdinvihreän Beetle Greenin vuoro.

Se heijastaa upeasti vihreää valoa ja näyttää aivan kuin jalokiviltä kynsillä.






Usein tällaiset tummanvihreät kynsilakat saattavat olla käytännössä melkein mustia, mutta ei Beetle Green. Se loistaa selvästi vihreää väriä.

Beetle Greenin nimessä beetle tarkoittaa kovakuoriaista. Beetle Greenin vihreä onkin samaa sävyä kuin kovakuoriaisen kuoren. Muinaisessa Egyptissä scarabee eli pillerinpyörittäjä-kuoriainen oli pyhä olento. 

Minulle tulee näistä Jewels of the Orient -kokoelman kynsilakoista mieleen Tuhannen ja yhden yön tarinat, joka on arabialainen satukokoelma. Legendan mukaan kuninkaalle naitettu visiirin tytär kertoi tarinoita kuninkaalle henkensä edestä. Hän lopetti aamulla ja jatkoi taas seuraavana iltana, eikä kuningas tappanut häntä aamulla kuten aiempia vaimojansa, koska halusi kuulla miten tarina päättyi. Siinä kului tuhat ja yksi yötä.
Kiehtoviin Tuhannen ja yhden yön tarinoihin kuuluu kuuluisia kertomuksia mm. Sinbadin retkistä, Aladdinista ja taikalampusta sekä Ali Babasta ja 40 rosvosta.
Samaan eksoottiseen satumaailmaan sopivat nämä IsaDoran syyskokoelman kynsilakkojen loistavat, itämaisen runsaat ja jalokivimäiset värit.





Tuosta Beetle Greenin vihreästä väristä minulle tulee kyllä mieleen vielä modernimpikin esimerkki. Japanin Voguen editor-at-large ja italialainen fashionista Anna Dello Russo teki hiljattain yhteistyössä H&M:n kanssa asustemalliston, jossa oli paljon tätä samaa vihreää ja kultaa sekä lisäksi myös siniturkoosia väriä.  

Minulta meni valitettavasti koko mallisto vähän ohi, ja havahduin siihen vasta kun se oli käytännössä jo loppuunmyyty. Muuten olisin varmaan ostanut mallistosta jotakin vihreää

No mutta, samaa vihreää vaikutelmaa voi saada onneksi aikaiseksi myös käyttämällä IsaDoran Beetle Green kynsilakkaa asusteena!

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

IsaDora Jewels of the Orient -kynsilakat

IsaDoran syksyn uutuuksien esittelysarjani jatkuu Jewels of the Orient -kynsilakkakokoelmalla. 

Edellisissä osissa tutustuimme jo IsaDoran voidemaisiin Cream Mousse Eye Shadow -luomiväreihin ja IsaDoran BB Cream -voiteeseen.

Tämän Jewels of the Orientin jälkeen täällä Pumpulipupussa on vielä sokerina pohjalla tulossa esittelyyn IsaDoran joulukokoelma Northern Lights






IsaDoralta tulee joka syksy ja kevät uusi Trend Nails -kynsilakkakokoelma. 

Yleensä siinä on sekä kokonaan uusia sävyjä, että joskus myös kierrätettyjä, teemaan sopivia sävyjä aiemmista kokoelmista.

Tämän syksyn Trend Nails -kokoelman nimi on Jewels of the Orient. Ihastuin sen kynsilakkoihin heti: syvän jalokiven värisiä, valossa säkenöiviä kynsilakkoja. 

Jewels of the Orient -kokoelmassa on 12 sävyä. Tunnistin sieltä joukosta aiemmin ilmestyneinä mm. turkoosinvihreän Paradise Greenin, joka on IsaDoran viime kesän Papagayo-kokoelmasta. Tummansininen Night Flight ilmestyi IsaDoran syksyn Paradox-kokoelmassa.    

Saattaa olla, että aiemmin ilmestyneitä sävyjä on muitakin, mutta nämä ainakin huomasin jalokivenvihreän Beetle Greenin lisäksi, jonka ostin itsellenkin. Se on ilmestynyt aiemmin ainakin IsaDoran syksyn 2011 Trend Nails -kokoelmassa, jossa oli vaahterateemaa. 

Tuossa mainoskuvassa näkyy syvänpunainen, upea Orient Express, oliivinvihreä Oasis ja oranssi Sultan Palace. Sultan Palacen ostin itsellenikin. 






Hillitsin itseäni ja ostin tästä upeasta Jewels of the Orient -kokoelmasta vain kolme kynsilakkaa, vaikka olisin voinut kyllä ottaa vaikka ne kaikki!

Tässä ovat siis vasemmalta alkaen Sultan Palace, Beetle Green ja violetti Persian Princess. 






Katsokaa miten valo heijastuu niistä, aivan upeaa!

IsaDora suosittelee käyttämään näitä värikkäitä, kirkkaita sävyjä erityisesti mustien vaatteiden kanssa. Väriloistoa marraskuuhun!






Sultan Palace on kiinnostava, voimakas kimaltava oranssi, joka on saanut innoituksensa eksoottisista itämaiden palatseista.

Minulle tulee väristä mieleen myös itämaiset mausteet: paprika ja curry.

OPI:llahan oli muutama vuosi sitten myös Intia-teemainen kokoelma, jossa oli vähän samoja kynsilakkasävyjä. IsaDoran Jewels of the Orient menee kyllä vielä selvemmin lähi-itään, sinne tuhannen ja yhden yön satuihin. 






Tässä Sultan Palace vielä lähikuvassa. Se suorastaan loistaa valoa.

Levittyvyys ei ollut aivan priimaa, vähän vetistä ja valuvaa. Kestävyys kuitenkin taas ihan ok, niin kuin IsaDoran kynsilakoilla yleensäkin.

IsaDoran kynsilakkojen hinta on 8 euroa. Nyt ne ovat Kickseissä Club-tarjouksessa jouluun asti 6 euroa, joten jos mahdollista sieltä kannattaa hakea omansa. 

Suloisen Katjamarian blogissa on myös esittelyssä tämä Jewels of the Orient -kynsilakkakokoelma.

IsaDora Beetle Green kynsilakan tarkempi esittely löytyy Pumpulipupusta täältä

perjantai 23. marraskuuta 2012

Tommy Hilfiger shopping night & hajuvedet

Sain yhdeltä ihanalta lukijaltani palautetta, että häntä ainakin kiinnostavat nämä vaate- ja muotijuttuni kosmetiikkajuttujen ohessa. Niinpä jatkan näitä aina välillä ainakin omaksi ja hänen ilokseen.

Tällä kertaa on vuorossa Elle-lehden ja Tommy Hilfigerin tiistaina 20.11.2012 järjestämä Shopping Night täällä Helsingissä Tommy Hilfiger -liikkeessä. Tommy Hilfigerin oma liike avautui Mikonkadulle huhtikuussa 2012.

Yleensä yritän keksiä näihin vaate- ja muotipostauksiinkin jonkun yhtymäkohdan kosmetiikkaan. Tällä kertaa se on Tommy Hilfigerin hajuvedet.






Tässä on näyteikkunassa tyypillistä Tommy Hilfigerin Americanaa, American Classics. Punaista, sinistä ja valkoista. Samat Yhdysvaltojen lipun värit sopivat myös navy-tyyliin.

Olen muuten pitänyt noista Tommy Hilfigerin "The Hilfigers" -mainoksista kovasti. Niissä on aina koko suku eli eri-ikäisiä miehiä, naisia ja lapsia yhteiskuvassa pukeutuneena Tommy Hilfigerin vaatteisiin.

Ja nyt siis "Happy Holidays from the Hilfigers".






Pidän erityisesti Tommy Hilfigerin miestenvaatteista. Klassista ja tyylikästä, mutta rentoa New England -tyyliä.

Siitä loistoesimerkki on mielestäni tämä tummanharmaa villapaita ja raidallinen solmio -asu.  






Suurta itseironiaa ja huumoria osoittaa mielestäni se, että Tommy on nimennyt yhden parfyymeistaan tyyliin sopien Eau de Prepiksi. Eau de Prepia on saatavana sekä miesten että naisten versiona. 

Ensimmäiset hajuvedet Hilfiger lanseerasi 1990-luvun puolivälissä: kuuluisat Tommy for Men (1995) ja Tommy Girl (1996). Muistatte ehkä ne sini-puna-valkoiset pakkaukset ja kölniveden näköiset pullot.






Vuoden 2011 uutuus naisille oli Peach Blossom, joka sisältää persikkaa, karhunvatukkaa, cassista ja bergamotia. Sydäntuoksu on iiristä ja mimosaa ja pohjatuoksuna on kookosta, tonkapapua ja myskiä.

Peach Blossom oli minusta aika ihana, makean kukkainen hedelmätuoksu. Ihollani se muuttui kuitenkin aavistuksen tummaksi, ehkä juuri bergamotin ja myskin takia, joten en nyt ainakaan vielä hankkinut sitä.

Peach Blossom tulee suloisessa pikkuisessa pullossa, jossa on vaaleanpuna-tummansiniraidallinen rusetti.

Tämän vuoden uutuus Tommylta on puolestaan Pear Blossom, eli päärynänkukka. Pear Blossom oli jotenkin vähän itämaisempi ja valjumpi tuoksu kuin makea Peach Blossom, joten en pitänyt siitä niin paljon. 

Pear Blossom tulee kuitenkin yhtä söpössä pikkupullossa kuin Peach Blossom, mutta sen rusetti on vaaleanvihreä-tummansiniraidallinen. 






En siis ostanut Tommy Hilfiger shopping-illasta Peach Blossom -hajuvettä enkä myöskään vaatteita itselleni, mutta kylläkin jotakin muuta. 

Tommy Hilfigerin ostoskassitkin ovat valtavan tyylikkäitä sini-puna-valkoisine nauhoineen ja perusvihreine sisuksineen. 





Ostin Herra Pumpulipupulle joululahjaksi nämä sini-punaraidalliset sukat, sillä hän pitää raidoista ja purjehduksesta.

Lisäksi ihastuin Tommy Hilfigerin miestentuoksuista uuteen Man Sport -tuoksuun. Haistoin siinä ihanaa anista ja lakritsia, vaikka tuoksukuvauksen mukaan sen pitäisi sisältää inkivääriä, ananasta, mandariinia ja marunaa (artemisia). Sydäntuoksu on kurjenpolvea, sypressiä ja laventelia, ja pohjalla on santelipuuta ja ambraa. 

Otin varmuuden vuoksi 30 ml:n pikkupullon, sillä en tiedä tykkääkö Hra Pumpulipupu tuoksusta. Hinta oli 29 euroa, mutta siitä sai - 20 %:n alennuksen, niin kuin kaikista tuotteista shoppausillan aikana.  






Sitten vilkaistaan vielä goodie bagin sisältöä.

Tykkään hirveästi tällaisista tapahtumista. Tarjolla oli Moet & Chandon shamppanjaa, cocktailpaloja kuten Tommy Hilfigerin amerikkalaiseen imagoon sopien pizzaa sekä lähtiessä vielä nämä goodie bagit. 

Goodie bagista löytyi suomalaisen Four Reasonsin hiustenmuotoilutuotteita: Duster -muotoilupuuteri ja Shaper -muotoilusuihke. Minulla ei ole näistä aiemmin mitään kokemusta, joten mielelläni testaan.  






Koska kyseessä oli Ellen shopping-ilta, löytyi pussista myös joulukuun Elle-lehti.

Siinä ei ollut The Hilfigers -mainosta, mutta kylläkin iso juttu kauden uutuustuoksuista. 






Lisäksi saimme vielä Tommy Hilfiger -kynttilät, mikä oli mukava lahja näin marraskuussa.






Minun oli pakko kuvata teille vielä Ellen päätoimittajan Mirva Saukkolan leopardikuosiset Pfeiffer Leopard pupukengät, jotka on suunnitellut Minna Parikka. Mirva Saukkolan mekko oli Diane von Furstenbergin.

Lisää kuvia tapahtumasta on Elle-lehden sivuilla täällä

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Rimmel Posh Trash -kynsilakka

Yksi bloggailun parhaimpia puolia teidän ihanien lukijoiden lisäksi on blogittarien välillä vallitseva Ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosuhde.

Ihastelin valloittavassa Rakkaus kynsiin -blogissa Rimmelin Posh Trash -kynsilakkaa, jonka blogin pitäjä Vanquish oli koristellut hienosti mustilla leimauksilla ja vaaleanpunaisilla strasseilla.

Ihana Vanquish ottikin minuun sitten yhteyttä ja kysyi, että haluaisinko Rimmel Posh Trashin itselleni, koska hän ei niin paljon pitänyt siitä.

Oi kyllä! Rakastan tällaisia metallisia ruskeita kynsilakkoja. Toinen addiktioni ovat jäiset vaaleanpunaiset.

 
 




Rimmelin kynsilakoista minulla ei ole aiemmin kokemusta. 

Rakastuin Posh Trashiin jo kuitenkin pelkän nimen perusteella. Englantilaisen Rimmelin markkinointi on varsin onnistunutta, sillä en tiedä englantilaisempaa sanaa kuin "posh" (yläluokkainen, tyylikäs, upea). Yläluokkaista, upeaa roskaa siis. 

Muistan Rimmeliltä aiemmin erityisesti fantastisen Kate Moss Lipstick -huulipunakokoelman talvelta 2011, josta en kuitenkaan harmikseni ostanut yhtään huulipunaa. Minuun iskee säästäväisyys aina väärällä hetkellä!

Get the London look! 

Väriltään Posh Trash on ihana vaaleanruskea, hopeanhohtoinen metalli.

Posh Trash on Rimmelin uutta Lycra Pro Colour Memory -kynsilakkasarjaa. Sen pitäisi olla lycran ansiosta erityisen pitkäkestoinen väriltään ja kiilloltaan, jopa 10 päivää. 

Lycra Pro Colour Memory -kynsilakat ovat vähän kalliimpia kuin Rimmelin muut kynsilakkalaadut, 7,70 euroa.  






Metallikynsilakat ovat haasteellisia lopputuloksen osalta, sillä ne paljastavat armottomasti kaikki kynnen pikkuvirheet. Toisaalta ne myös kuivuvat yleensä nopeasti, peittävät hyvin ja ne on helppo poistaa.

Minulla on tässä alla Essien Ridge Fillerkin, jonka pitäisi tasoittaa kynnen pintaa. Silti kynnen uurteet näkyvät. 

Lisäksi laitoin Posh Trashin päälle Sally Hansenin Nail Shine Miraclea, jonka pitäisi osaltaan myös parantaa kynsilakan kestävyyttä, jopa 10 päivää. Se kuitenkin kupli jonkun verran, joka näkyy valitettavasti erityisesti etusormessa.

Sivellin Rimmelin Posh Trashissa on erinomainen. Se on niin paksu, että sillä saa levitettyä kynsilakan jopa yhdellä vedolla. Posh Trashia olisi myös riittänyt jopa yksi kerros, mutta tapojeni orjana laitoin kaksi.

Kesto Rimmelin Posh Trashissa ei ollut kaikista varotoimenpiteistä huolimatta mikään poikkeuksellisen hyvä. Se lohkeili neljäntenä päivänä niin, että poistin sen. 






Tässä ovat kaikki ruskeat metallilakkani. Do you think I have a problem?

Mutta kuten äiti lapsissaan, minä näen näissä kaikissa eroja ja rakastan jokaista tasapuolisesti.

Rimmel Posh Trash on näistä vaaleimmasta päästä. Se on melkein samanvärinen kuin sen vieressä oleva China Glaze Magical. Posh Trashissa on kuitenkin selvemmin hopeista hienoa shimmeriä, joka Magicalista taas puuttuu.

Muuten Posh Trash on kyllä melkein dupe Magicalille.

Magicalin vieressä China Glaze Robotika on punaruskeampi ja murretumpi kuin Posh Trash ja Magical. 

Äärimmäisenä oikealla China Glaze Delight on yksi kaikkien aikojen lempikynsilakkojani. Se on metallinen suklaanruskea, eli selvästi tummempi kuin nuo muut.

Alarivissä ei taas ole varsinaisesti metallikynsilakkoja, mutta samoja vaaleanruskeita sävyjä kuitenkin.

Color Clubin Love'em and Leave'em on tavallaan Rimmelin Posh Trashin glitterinen sisar. Siinä on hopeista hienoa glitteriä, ja se on kyllä oikeastaan holo, eli hopea loistelee sateenkaaren sävyissä.

Oikealla alarivissä on taas Max Factorin Elegant Mauve, joka on aikalailla samaa sävyä sen yläpuolella olevan China Glazen Robotikan kanssa, joka on kuitenkin Max Factorista poiketen metallilakka.

Kuten huomaatte, voisin eritellä näiden ruskeiden metallisten kynsilakkojen ominaisuuksia vaikka kuinka, vaikka jonkun amatöörin silmään ne saattaisivat näyttää aivan samanlaisilta. :)

Kiitokset vielä ihanalle Vanquishille Rimmel Posh Trashista!

maanantai 19. marraskuuta 2012

IsaDora BB Cream ja muiden BB-voiteiden vertailua

IsaDoran syksyn uutuuksien esittely jatkuu, tällä kertaa IsaDoran BB Creamilla.

Edellisessä osassa tutustuimme IsaDoran voidemaisiin Cream Mousse Eye Shadow -luomiväreihin.

BB-voiteet ovat mielestäni ehdottomasti tämän vuoden suurin ilmiö kosmetiikassa. Vuoden alussa Garnier toi ensimmäisenä Suomen markkinoille BB-voiteen, jotka tähän asti olivat olleet lähes yksinomaan aasialaisten naisten salaisuus.

Nyt melkein jokaisella länsimaisella merkillä on oma BB-voiteensa, ja tästä syksystä alkaen siis myös IsaDoralla.






BB-voiteet ovat multitaskereita, joissa yhdistyy monia ominaisuuksia. Yleensä ne ainakin sävyttävät, kosteuttavat, peittävät ja suojaavat auringolta. Niin IsaDorankin BB.

IsaDora käyttää mainoksissaan aina samaa mallia, amerikkalaista Candice Neilia. Se on siitä kivaa, että näemme eri lookin aina samalla naisella, jolloin lookkeja on helpompi vertailla keskenään.

Tässä IsaDoran BB-voiteen mainoskuvassa Candice on aika au naturel. Tuo huulipuna näyttää siltä, että se saattaa olla IsaDoran syksyn Paradox-kokoelmasta ruskean-nude Bare Bohemian. 






IsaDoran BB-voiteen luvataan sulautuvan ihoon ja saavan aikaan luonnollisen kauniin lopputuloksen. "Erityiset 3D-polymeerit" tasoittavat ihon pieniä virheellisyyksiä ja parantavat ihon ulkonäköä. Voiteen pitäisi myös kosteuttaa ihoa.

IsaDoran BB tulee pienessä, 35 ml:n tuubissa. Ulkonäkö on tyylikäs hopeinen ja musta.

Koostumukseltaan IsaDoran BB-voide on aika kevyttä, vähän kuin meikkivoiteen ja kasvovoiteen väliltä.

Voide tuntuu kasvoilla miellyttävältä ja levittyy hyvin. Sitä pystyy myös kerrostamaan. Kaunista pintaakin se tekee. Peittokykyä on jonkun verran, mutta en suosittelisi voidetta ongelmaiholle tai kovin rasvoittuvallekaan.

Omalle, suhteellisen hyväkuntoiselle ja kuivahkolle iholleni voide sopii oikein hyvin.

IsaDoran BB-voiteesta on olemassa kolme sävyä: Fair, Medium ja Tan. Minulla on vaalein Fair, ja se on sulautuu vaaleaan ihooni hyvin. Fairkaan ei ole kuitenkaan mikään vitivalkoinen, joten nuo tummemmat sävyt ovat aika tummia.

Minun täytyy tunnustaa, että olen aivan ihastunut L'Orealin Nude Magique BB-voiteeseen. Se tekee ihostani kauniin hehkuvan ja valoa heijastavan. 

En kuitenkaan oikein osaa käyttää L'Orealin BB:tä meikkivoiteen korvikkeena, sillä se ei peitä juurikaan. Sen sijaan se on loistava vain esim. vain pelkän huulipunan kanssa, jolloin hohtava ja säteilevä iho saa olla pääosassa.

IsaDoran BB sopii sen sijaan mielestäni erinomaisesti juuri meikkivoiteen tilalle suhteellisen hyväkuntoiselle iholle. Siinä mielessä IsaDoran BB osuu ja uppoaa kohderyhmäänsä, jotka ovat varmaan nuoret tytsyt. Nuorta, kauniina hehkuvaa ihoa ei kannattaisi turhaan peittää liian meikkivoidekerroksen alle. 







Olen kokeillut Suomessa markkinoilla olevista BB:istä Garnieria, L'Orealia, Estee Lauderia, Dioria ja nyt tätä IsaDoraa. Koostin niistä pienet vertailulistat teille, sillä ne ovat kaikki keskenään hyvin erilaisia, vaikka niitä yhdistävätkin nuo kaksi maagista kirjainta B ja B. 

Garnier

- Paksuhkoa ja voimaisen kiiltävää, joten sopii vain kuivalle iholle. Tosin nyt tästä on tullut myös rasvoittuvan ja sekaihon sekä herkän ihon versiot, mutta niitä en ole testannut. 
+ Kosteuttaa hyvin. Itse käytän ulkoillessa ja urheillessa.
+ Raikas tuoksu
- Vaaleinkin sävy aika tumma
+ Suojakerroin SPF 15
+ Hinta 12,90 euroa, 50 ml

L'Oreal 

+ Kaunis, valoa heijastava lopputulos
- Ei kovin peittävää, joten ei sovi ongelmaiholle
- Koostumus rakeinen, joten ei myöskään herkälle iholle
+ Vaalein sävy aika vaalea
- Suojakerroin vertailun alhaisimpia, SPF 12
+ Hinta 15,90 euroa, 30 ml

Estee Lauder

+ Mattamainen, melko peittävä, joten sopii rasvoittuvallekin tai vähän huonokuntoisemmalle iholle
- Valon hohto puuttuu
+ Ihana kurkkumainen kukkaistuoksu
+ Suojakerroin erinomainen SPF 35
- Hinta 43 euroa, 30 ml

IsaDora

+ Puolipeittävä mutta kevyt, käy hyväkuntoisella iholla meikkivoiteen tilalle
- Suojakerroin vertailun alhaisimpia SPF 12
- Hinta 20 euroa, 35 ml

Dior (puuttuu kuvasta, sillä olen testannut vain kerran)

+ Paksuhko koostumus, joten peittää aika hyvin
- Ainoa sävy aivan liian tumma vaalealle iholle
+ Suojakerroin SPF 30
- Hinta 65 euroa, 50 ml 


Jos laitan nämä oman ihoni kannalta paremmuusjärjestykseen, se on seuraava: 1. L'Oreal, 2. IsaDora, 3. Estee Lauder, 4. Garnier ja 5. Dior.


Second opinion IsaDora BB Creamista täällä: Tyttö ilman helmikorvakorua.

lauantai 17. marraskuuta 2012

Vilassa stailattavana ja meikattavana

Vilassa on ollut nyt syksyn aikana käynnissä ihana tapahtuma, jossa Suomen huippumalli haussa -ohjelmasta tuttu stylisti Teri Niitti on kiertänyt ympäri Suomea Viloissa stailaamassa asiakkaita. 






Torstaina 15.11.2012 stailauskiertue tuli viimein Helsinkiin ja Aleksanterinkadun Vilaan, jonka kanta-asiakas olen.

Varasin tietenkin heti ajan Teri Niitin stailattavaksi.






Etsin ensisijaisesti siistejä työvaatteita toimistoon, mutta muukin kiva kyllä kelpasi.

Pidän Vilan vaatteista ja Aleksanterinkadun Vilasta liikkeenäkin kovasti. Siellä on aina hyvä palvelu ja mukavat myyjät. 






Puolen tunnin stailausaikani oli myöhässä, mutta se ei haitannut mitään, sillä tarjolla oli yllätyksekseni myös pikameikkauksia ja -kampauksia.

Esittelyssä oli myös minulle ennestään tuntemattoman italialaisen meikkisarjan Diego Dalla Palman meikkejä. 






A.K.A. Luova -kampaamosta oli paikalla kampaaja ja meikkaajana ihana Cindy Riera.

Olen tavannut iloisen ja herttaisen Cindy Rieran jo aiemmin silloin kun hän oli vielä kosmetologina Vilan naapurissa Aleksi 13 -tavaratalon yläkerrassa sijainneessa Pointissa

Nyt Cindy on perustanut oman liikkeen Helsinkiin Kalevankadulle ja kouluttautunut lisäksi ravintovalmentajaksi, eli luvassa on siis kokonaisvaltaista kauneutta ja hyvinvointia. Aion ehdottomasti mennä tutustumaan Cindyn liikkeeseen lähiaikoina.

Ennen Teri Niitin stailauksen alkamista oli ylimääräistä aikaa noin 5 minuuttia, joten pääsin ensin kampaajan ja meikkaajan käsittelyyn.

Oli aika glamour olo, kun samaan aikaan kovalla vauhdilla toinen meikkasi ja toinen teki hiuksiini kiharoita. Sain aavistuksen siitä, miltä varmaan huippumalleista muotinäytösten backstagella tuntuu!






Pääsin kokeilemaan meikissä näitä Diego Dalla Palman huulipunia.

Koostumus vaikutti niissä tosi hyvältä, kosteuttavalta mutta pysyvältä.

Diego Dalla Palmalla on valikoimassaan myös kynsilakkoja.  






Cindy valitsi minulle huulipunista numeron 54, joka oli marjainen, syvä punainen.

Kiva syksyinen sävy!






Kuva on valitettavasti iphone-laatua, mutta kyllä huulipunan kaunis sävy siinä näkyy.

Cindy Riera myös myy näitä Diego Dalla Palman tuotteita, joten luulen että käyn myöhemmin ostamassa tuon huulipunan hänen liikkeestään.

Diego Dalla Palman huulipunien hinta on 34 euroa. Aika kallista, mutta laatu kyllä vakuutti minut. Lisäksi on aina niin luksusta, jos ammattilainen valitsee juuri itselle sopivan sävyn, joten siitä ilosta voin mielelläni maksaa myös vähän ekstraa.  






Olin edellisenä päivänä kampaajalla, ja kun kerroin, että olen menossa seuraavana päivänä Teri Niitin stailattavaksi, kampaajani kehoitti minua ehdottomasti tekemään vihreän silmämeikin punaisen tukkani kanssa. 

Aamulla itse tekemäni meikki on tässä ylhäällä. 





Erittäin mielenkiintoista oli se, miten meikkaaja Cindy Riera korjasi sitä.

Hän nosti luomiväriä kulmaluulla ylemmäs levittämällä vihreän päälle kuparinruskeaa luomiväriä. Lisäksi hän levitti ja häivytti meikkiä sumuisammaksi ja lisäsi ruskeaa myös vähän silmien ulkonurkkiin.

Koin tästä jonkinlaisen meikkausoivalluksen. Olen nyt ollut kuukauden sisällä kolmen eri ammattilaisen meikattavana, ja kaikki ovat nostaneet luomivärin kulmaluulla ylemmäs kuin itse teen ja häivyttäneet silmämeikin sumuiseksi. Teinkin itse eilen ensimmäistä kertaa meikin Cindyn esimerkin mukaisesti, ja siitä tuli paljon kauniimpi ja parempi kuin aiemmin. Niin ihanaa oppia uutta!

Olin aivan hämmästynyt, kun katsoin Vilassa 5 minuutin pikameikin ja -kampauksen jälkeen peiliin. Tavallinen arkinen työlookkini olikin muuttunut syksyisen kauniiksi ja värikkääksi punaisine huulineen ja kiharoineen. Todellista ammattilaisten toimintaa! 






Mutta sitten siihen varsinaiseen stailaukseen. 

Tässä on itse maestro eli Teri Niitti Vilan sovituskoppien edessä. 

Stailaukselle jäi aikaa noin 20 minuuttia, joten vauhti oli kova. Aluksi keskustelimme nopeasti siitä mitä halusin (niitä työvaatteita), ja miten itse näen vartaloni. Sain vahvistusta sille, että pitkäselkäisenä minun kannattaa edelleen käyttää korkeavyötäröisiä hameita, joita muutenkin rakastan. Muuten pyysin pehmeää ja naisellista tyyliä. 

Stailauksessa oli sekin mukavaa, että sain itse pysytellä sovituskopissa sovittelemassa, kun Teri kiersi ympäri Vilaa hakemassa minulle sopivia vaatteita. Myöskään kokojen kanssa ei tarvinnut pähkäillä, kun sai heti ammattilaisen mielipiteen siitä oliko koko oikea. Tehokasta toimintaa!






Oli uskomatonta, kuinka Teri osasi valita juuri sellaisia vaatteita joista pidän. 

Tässä on mm. yksi hänen valitsemansa asu. Kaunis valkoinen silkkimäinen paita kultaisilla yksityiskohdilla ja Chanel-tyylinen, pehmeänruskea jakku kultaisilla napeilla. 

Ostin kaikki Teri Niitin ehdottamat asut, yhteensä kolme erilaista. Kivana lisänä oli vielä se, että Vilasta sai stailauspäivänä - 20 %:n alennuksen kaikista vaatteista. 

Jos tällainen mahdollisuus tulee vielä uudestaan, aion ehdottomasti mennä!  






Suomen huippumalli haussa -ohjelman hengessä Vilasta sai kaupan päälle vielä näytteitä Olaylta ja Max Factorilta.

Huippiksen juontaja Anne Kukkohovi on Olayn mainoskasvo Suomessa. Max Factor on puolestaan ohjelman sponsori ja meikkien toteuttaja.






Sain hiusten suoristusainenäytteitä englantilaiselta Urban Tribelta, näytteen Olayn päivävoiteesta sekä Max Factorin kynsilakan.






Kynsilakkoja oli vaaleankeltaisia, sinisiä, oransseja ja näitä ruskeita.

Valitsin tämän ruskean nimeltään Elegant Mauve, koska rakastan tällaisia metallisia punaruskeita.

Nyt on muuten ainakin Stockmannilla tarjous, jossa kahden Max Factor tuotteen ostaja saa kaupan päälle setin, jossa oli mm. kolme tällaista samantyyppistä erilaista ruskeansävyistä kynsilakkaa. Himoitsen sitä kovasti, mutta en tiedä mitä tuotteita Max Factorilta voisin ostaa, että saisin kaupan päälle tuon ihanan setin. Eikö ole huvittava ongelma! 

No, nyt sain ainakin yhden tällaisen hienon ruskean Max Factorin kynsilakan Vilasta. 


Ihana hemmottelupäivä oli Vilassa!


P.S. Maanantaina 19.11.2012 Suomen huippumalli haussa finaali neloselta klo 20. Kukahan voittaa: Polina, Matleena vai Meri. Tosin en ole itse enää niin kiinnostunut, sillä oma suosikkini Annika putosi jo, harmi kyllä!