sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Yves Saint Laurent kesän 2012 meikit

Tähän (huikeaan 34 vuoden) ikään mennessä sitä alkaa olla nähnyt kaikenlaisia meikkikokoelmia. Siksi osaan myös arvostaa, kun näen jotakin todella omaperäistä.

Yves Saint Laurentin kesäkokoelma 2012 ei ole minusta perinteisellä tavalla kaunis. Sen sijaan se on mielenkiintoinen, ja sehän on usein paljon enemmän. 


Itse pidin pitkään Yves Saint Laurentia tätimäisenä merkkinä. Ehkä ne olivat ne merkin kultaiset pakkaukset ja kalliit hinnat.

Sitten YSL:n meikkipuolella aloitti kesäkuussa 2010 uusi taiteellinen johtaja, International Make-up Artist Lloyd Simmons ja kaikki muuttui. Sen jälkeen minusta YSL:llä on ollut ehdottomasti rohkeimmat ja kiinnostavimmat kausikokoelmat: syksyllä 2010 Rock and Baroque, keväällä 2011 Bohemian Chic, kesällä 2011 kelta-sininen summer look, syksyllä 2011 Midnight Garden ja nyt keväällä 2012 karkkivärinen Candy Face. Lloyd Simmons ei ole arkaillut värien kanssa, ja luovuus on ollut huipussaan.

Samaa linjaa jatkaa mielestäni myös tämä YSL:n summer 2012 look.

Kuparinen voimakas silmämeikki sinisillä rajauksilla, tummanpunainen huulipuna ja punainen kynsilakka.
Minusta look on jotenkin hyvin ranskalainen, chic.

Ranskalaiset naiset uskaltavat olla myös rumankauniita ja persoonallisia. Aina ei tarvitse olla kaunis sillä perinteisellä, söpöllä tavalla. Tämä on voimakkaan, aikuisen naisen look.


Silmämeikissä on levitetty kuparinväristä luomiväriä ylös aina kulmakarvoihin saakka.

Silmänrajaus on voimakas indigonsininen ja kissamainen. Painopiste on alhaalla. Myös ripsiväri on sininen.

Iho on hyvin kuultava ja valoa hohtava.


Varovaisempi yhdistäisi näin voimakkaaseen silmämeikkiin nude lipin, mutta ei Lloyd Simmons. Hän vetää rohkeasti huulillekin tummaa rubiininpunaista huulipunaa.

Meikki on minusta aika seksikäs ja sensuelli. Sopisi hyvin lämpimään, mustaan Rivieran yöhön tai miksei jopa uima-altaalle paahtavaan aurinkoon päivällä. 

Minulle tulee tästä murretun kuparin ja kirkkaan sinisen yhdistelmästä mieleen Lancomen muutaman vuoden takainen Declaring Indigo -kokoelma syksyltä 2009. Lancomen taiteellinen johtaja Aaron de Mey aloitti Lancomella sillä vahvalla näkemyksellä.   


Minulla on Declaring Indigo -kokoelmasta tämä 01 Indigo Royaute -luomiväripaletti. 

Siinä on hyvin jännittävä, kultaisen ja sinisen väriyhdistelmä. Ja nerokas, sillä yhdessä käytettynä näillä väreillä on todella silmiä suurentava vaikutus.  

Declaring Indigo -kokoelmaan kuuluivat lisäksi sävy sävyyn kultainen huulikiilto ja sininen kynsilakka, mutta Yves Saint Laurent on valinnut toisen linjan.


Yves Saint Laurentin kesäkokoelman luomiväripaletti Pure Chromatics 7 (57 euroa) on huomattavasti pehmeämpi ja tyttömäisempi sävyiltään kuin kokoelman lookkikuva.

Luomiväripaletissa ovat minun suosikkivärini vaaleanpunainen, persikka ja viininpunainen, joten täytyypä katsella kesäalet tarkasti läpi.


YSL:n kesäkokoelmassa on myös toinen vaihtoehto, Pure Chromatics 9. Siinä on savuisia ja hiekkaisia taupeja, eli se on selvästi kylmäsävyinen paletti. Näyttää hyvin hienostuneelta!

Pure Chromatics -luomiväripaletteja on kokoelmassa vielä kolmaskin, ruskeasävyinen numero 8. Luulen, että sitä on käytetty tuohon kokoelman lookkikuvaan, sillä kummassakaan näistä muista luomiväripaleteista ei ole kuparisia sävyjä.Kesän lookkikuvan Rouge Pur Couture 41 -huulipuna (37 euroa) on kirkas rubiininpunainen. Todella kaunis sävy.Selektiivisen kosmetiikan merkit eivät jostakin syystä kovin usein lähetä tuotteitaan meille kosmetiikkabloggaajille testattavaksi.

Nyt sain kuitenkin ilokseni kokeilla tätä YSL:n kesälookkia.

Minulle oli valittu kokoelman upea aurinkopuuteri Terre Saharienne Collector 2 Sunkissed (52 euroa), ihana La Laque Couture 22 Beige Leger -kynsilakka (27 euroa) ja Dessin Du Regard Waterproof 9 Azure Blue -rajauskynä (25 euroa).

Kuten näette, tämä hiekan- ja maansävyistä innoituksensa saava kesäkokoelma voi olla myös pehmeä ja suloinen. Sininen rajauskynä tuo persikkaan ja vaaleanpunaiseen vähän sähinää, muuten värit ovat hempeitä ja hillittyjä. Aivan mielettömän inspiroiva väriyhdistelmä!


Kirkkaansininen rajauskynä sopii YSL:lle mielestäni erittäin hyvin, sillä yhdistän merkkiin hyvin voimakkaasti tummansinisen ja navy bluen.

Aivan ihana yksityiskohta on lisäksi, että rajauskynän nimi on Azure Blue, azurinsininen. Cote d'Azur tarkoittaa Ranskan Rivieraa, jonne olen halunnut koko kevään. Ja syksyllä vihdoin pääsen, sopivasti syntymäpäiväkseni. Siihen asti voin inspiroitua näistä Riviera-teemaisista meikeistä. 

YSL:n rajauskynän mukana tuli muuten oma teroitin. Sama on käytäntö myös mm. Diorilla ja varmaan kaikilla kalliimmilla merkeillä. Minusta on hyvä idea, että kynään saa samalla siihen sopivan teroittimen, erinomaista!


Beige Leger -kynsilakka on ihana, erikoinen aavistuksen beige, aavistuksen vaaleanpunainen sävy. Todella kaunis, kuin mansikka- ja suklaajäätelön sulanutta sekoitusta. 


YSL:n kesäkokoelman muut huulipunat ovat samaa pehmeän beigeä sävyä.

Rouge Pur Couture 43 on hiekanvärinen nude. 

Rouge Pur Couture 44 on tummempi, jo lähes ruskea.

Ruskea 44 vaatii varmaan tummempi-ihoisen kaunottaren ja ruskean sumuisen silmämeikin näyttääkseen hienolta, sen verran vaativa väri huulipunaksi se on.

Kokoelmasta löytyy myös huulikiiltoja samoissa pehmoisissa ja vaaleissa sävyissä.

Golden Gloss 53 (32 euroa) shiftaa vaaleanpunaiseen ja beigeen.
Golden Gloss 51 on vähän tummempi ja menee aavistuksen enemmän roosaan.

Lisäksi kokoelmaan kuuluu lähes ruskea Golden Gloss 52 ja hiekanvärinen 54.Kokoelman tähtituotteita ovat ehdottomasti Terre Saharienne Collector -aurinkopuuterit.

Aurinkopuuterit on kuvioitu Python-kuviolla Yves Saint Laurent Couture -asusteiden innoittamina.


"Muistelen Bahaman Harbor Islandia, missä hiekka on vaaleanpunaista, ja erästä Meksikon saarta, missä hiekka on kullansävyistä. Näsitä hiekoista iholle heijastuva sävy on niin upea, että kyseisistä saarista on tullut muotikuvausten suosikkipaikkoja. Tämä valo inspiroi minua luomaan Terre Saharienne -sävyt."

 Lloyd Simmons, Yves Saint Laurentin meikkiosaston taiteellinen johtaja


Terre Saharienne -aurinkopuutereita on kolmessa sävyssä: 

Harmonie 1 Tanned: hohtava kullanruskea, jossa on hieman kimalletta. Kirkastaa kaikkia ihonsävyjä.

Harmonie 2 Sunkissed: satiininen roosahtava aprikoosinsävy tuo vaalealle iholle tervettä hehkua.

Harmonie 3 Bronzed:  intensiivinen mattaruskea sopii päivettyneen ihon luomiseen ja kasvojen muotoiluun.


Minulle oli valittu noista aurinkopuutereista tuo vaalealle iholle parhaiten sopiva 2 Sunkissed.

Aivan ihana ylellinen tuote, joka tuo iholle kaunista lämmintä hehkua ja eloa!


Pääsin kyllä todella luksuksen makuun tämän Yves Saint Laurentin hienon kesäkokoelman kanssa. Ja lisäksi tämä helpotti Rivieran kaipuutani, ihanaa ottaa nämä tuotteet käyttöön sitten myös siellä lokakuussa!


IsaDoran Papagayo -kesäkokoelman esittelyyn pääset tästä.


Kokoelman mainoskuvat on julkaistu Yves Saint Laurentin luvalla.

11 kommenttia:

 1. Hep! Mielenkiintoinen tämä YSL:n kesän lookki. Ei kyllä mua varten.

  Mutta, niin... Blogissani olisi haaste sinulle, oi ihana Pupunen. :)

  VastaaPoista
 2. Kirkkaansinistä rajausta...hmmm....täällä kasariteini muistelee kuin kirkasta sineä piirrettiin silmien ympärille ja sudittiin ripsiinkin...

  VastaaPoista
 3. YSL oli kieltämättä aika tätimäinen merkki, mutta hyvä jos se on muuttunut toisenlaiseen suuntaan. :) Kallishan se kieltämättä on, mutta esim. Sokoksen alennuksista on välillä hyvä katsella noita YSL:n tuotteita.

  Nuo siniset rajaukset sopivat kyllä hyvin kuvauksiin, mutta itse en arkikäyttöön uskaltaisi ottaa. Ehkä jos tyylini olisi enemmän rockimpi, punkimpi tai jopa gootimpi niin ehkä sitten mutta nykyään olen tällainen maanläheinen, luonnollinen tyllerö. ;D
  Hassua myös kuinka ripsiväri on sininen, huomaa kuinka 80-luku on tullut takaisin myös meikkikuviin. :)

  VastaaPoista
 4. Kävin viikonloppuna oikein onnistuneen kauppareissun jonka aikana löysin juuri ne huulipuna/kiiltosävyt joita olen etsinyt.

  YSL-valikoimasta löytyi huulikiilto Volupté Sheer Candy sävyssä Tangy Mandarine, kirkas oranssi joka näyttää täydelliseltä kesäkiillolta. Puikossa aika ärjyn näköinen oranssi, mutta joka huulilla on kaunis luonnollisen kiiltävä joka paikan ja päivän sävy. Ja tarjouksessa hinta oli toki korkea, mutta suostuin sen maksamaan. (Normaalihintaan huulikiillon kipuraja olisi kyllä ylitetty).

  YSL:n luomivärit ovat usein vähän karkeita, eivätkä kovinkaan pigmenttisiä. Sarjassa tuli markkinoille voidemaisia tai voidemaiseen tapaan käytettäviä luomivärejä joille on juuri lämmennyt koostumuksen vuoksi, sävyt itsessään oli ihan kivan näköisiä.

  Katson YSL:n kausipaletit ja muutaman niistä omistakin, mutta en ole ostanut niistä kuin yhden normaaliin hintaan. (P.S. voisin myydä edullisesti pastellisen Palette D'artiste:n vuodelta 2009 jos olet kiinnostunut).

  Nykyisen sähkönsinisen ja kuparin skippaan varmasti. Erikoisuus on myös valttia ja varmasti joku väreihin ja ideaan ihastuu, mutta itse en kuulu niihin jotka ihan noin varauksettomasti lähtiviä meikkaamaan kirkkaalla sinisellä.

  VastaaPoista
 5. Whoa, meitsihän on ollut vuonna 2010 aikaansa edellä ^_^

  http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/01/10/ruskeaa-sinisella-rajauksella/

  Muuten, sun BLISS-kertomus oli tulostettu meillä myymälöissä koulutusmateriaaliksi...! ^_^ Hyvää työtä, Pupu! :) Kiitos sinun tiedän nyt minäkin mm. mikä on Blissin myydyin tuote. :)

  VastaaPoista
 6. Vau, oikein mielenkiinnolla luin esittelysi tästä kokoelmasta. Ihanaa, pidän kirkkaansinisestä paljon. Kiva, että sait noita tuotteita itsekin kokeiltavaksi.

  Sannin tekstiin viitaten, että nyt äkkiä kirjoitus/ohjeistuspalkkiota penäämään, kun Bliss-kirjoituksesi on päässyt laajempaan käyttöön;D.

  Jes, jatka samaan malliin:D.

  VastaaPoista
 7. Milla: Minustakin tämä YSL:n kesälookki on tosi omaperäinen, poikkeaa rohkeudessaan paljon muista merkeistä. En myöskään koe, että juuri tuo lookkikuvan meikki olisi itselleni välttämättä se paras mahdollinen. Sen sijaan siitä voi ottaa ideoita, esim. kirkkaansinisen rajauksen yhdistäminen persikkaisiin tai vaaleanpunaisiin sävyihin. Sitä varten se on varmaan osin tarkoitettukin, inspiroimaan ja antamaan ideoita. :)

  Voi kiitos muru! Olen nykyään tosi huono tekemään haasteita, mutta nyt pitäisi ehdottomasti ryhdistäytyä. Tosi kiva ja hyödyllinen haaste, kiitos paljon! Pyrin tekemään sen mahdollisimman pian! :)


  TylyMuija: No niin juuri! En itse jostakin syystä ajatellut niin 1980-lukua tämän lookin kohdalla, mutta TIETENKIN tämä on ottanut inspiraationsa sieltä. Oikea power make-up. :)

  Minulla on muuten sellainen teoria, että naiset juuttuvat helposti siihen meikkityyliin, jota ovat nuorena käyttäneet. Kauneuskäsitys jää sieltä, ja sen vuoksi näkee vieläkin joskus esim. 40-vuotiailla, jotka ovat olleet nuoria 1980-luvulla, sellaista aerobic-Jane Fonda-sininen ripsari -tyyliä. :)

  Itse olen 1990-luvun teinejä, joten olen varmaankin sitten juuttunut siihen lookiin. :) Chanelin uusi syksyn meikkikokoelma on muuten aivan ysärityyliä, täsmälleen samanlainen meikki kuin jota itse käytin silloin. :)


  Inna: YSL on minusta piristynyt ja uusiutunut viime vuosina kovasti. Aivan uudet tuulet puhaltavat ainakin meikkirintamalla. Luulenkin, että se voi olla seuraava "Chanel". Chanelhan oli myös aivan tätimerkin maineessa, kunnes yhtäkkiä siitä tuli huipputrendikäs, ja nuoretkin naiset käyttävät nyt Chanelin rouvalaukkuja, Chanelin kynsilakat luovat muotia ym. :)

  Minäkin olen tehnyt nimenomaan Sokoksen alesta hyviä YSL-löytöjä. Aion olla tänäkin vuonna tarkkana kuin porkkana, YSL:llä on ollut viime aikoina niin kiinnostavia ja kivoja kokoelmia. Kohtahan kesäalet jo alkavatkin, enää muutama viikko juhannukseen. Jee! :)

  Tuo voimakas sininen rajaus on tosiaan kuvissa hyvin näyttävä. En uskokaan, että tuo on tarkoitettu sellaisenaan siirrettäväksi arkeen, sen verran voimakas meikki on. Siitä voi sen sijaan ottaa ideoita: sininen rajaus, kuparinen luomiväri tai tummanpunainen huulipuna. Ja joskus voi vaikka juhliin tai yöelämään vetäistä koko setin. Itse olen ainakin niin utelias, että aion ehdottomasti kokeilla koko lookkia jossakin välissä. Tuohan on myös aika helppo toteuttaa, kerrankin näkee selvästi miten meikki on tehty. Ihan mielettömän inspiroivaa, useinkaan meikkikokoelmista ei saa näin suoraa ja selvää mallia! :)

  1980-luku on tosiaan selvästi back. Samoja vaikutteita näkyi myös IsaDoran kesäkokoelmassa, ja kaikki kaupatkin ovat pullollaan nyt mm. neonvärisiä vaatteita, joiden paluuseen en kyllä ihan heti itse uskonut. :) Tämä YSL:n kesälook on sitten sitä aikuisempaa ja tyylikkäämpää 1980-lulua. Varmaan jotkut YSL:n vakioasiakkaat ovat käyttäneet sinistä ripsiväriä jo silloin ensimmäisellä kierroksella. :)

  VastaaPoista
 8. Eiko: Ihan mahtavaa, että sulla oli onnistunut ostosreissu! Odotan jo kovasti ostosten esittelyä sun blogissa! :)

  YSL:llä on ollut mielestäni viime aikoina tosi kivoja, kirkkaita sävyjä huulipunissa ja huulikiilloissa. Täällä Helsingissä oli Stockmannilla viime viikonloppuna lisäksi YSL-tapahtuma, jossa sai kaiverruksena esim. nimensä ostamaansa huulipunaan. Harmi kyllä, kuulin siitä liian myöhään, muuten olisin ehdottomasti halunnut sellaisen. :)

  Oranssihan on nyt niin trendikäs kesäväri, ja näyttää tosi hyvältä ja herkulliselta ruskettuneen ihon kanssa. Tuo Tangy Mandarine kuulostaa tosi ihanalta! :) Kiva vielä kun sait siihen vähän alennusta. Mullakin 30 euroa on ehdottomasti huulipunien kipuraja ja huulikiiltojen varmaan n. 25 euroa, jos on aivan ihana. :)

  Minulla on valitettavasti sama kokemus YSL:n luomiväreistä, eli karkeita ja vähän hileisiä ovat, ja myös vähän hailakoita. Tosin en ole nyt taas ihan viimeisimpiä kokoelmia kokeillut, josko laatu olisi parantunut. Paletissa ovat kivannäköisiä ja värikkäitä, mutta käytössä sävy haalenee kovasti. Mikä on tosi sääli, koska sävyt ovat niin nättejä.

  Noihin YSL:n voidemaisiin luomiväreihin en ole vielä tutustunutkaan. Olen kyllä nähnyt niitä myynnissä mm. aleissa, täytyy varmaan joskus kokeilla. Ne voidemaiset poskipunat joita on nyt ollut ainakin muutamassa kausikokoelmassa kyllä muistan. Hyviä varmaan myös aikuisen naisen iholle. :)

  Mun täytyy kyllä tsekata tuo Palette d'Artiste. Pääosin olen kyllä innostunut Yves Saint Laurentista nyt uuden taiteellisen johtajan Lloyd Simmonsin myötä. En ole varma onko tuo jo hänen aikakaudeltaan, mutta pastelliset sävyt kiinnostavat aina. Palaan siis mahdollisesti asiaan! :)

  Tuo YSL:n kesälook sopisi mielestäni upeasti esim. ruskeasilmäiselle naiselle. Itsekin aion kyllä jossakin vaiheessa varmaan vihreiden silmieni kanssa kokeilla, mutta ehkä vähän miedompana versiona. Inspiroimaanhan tuo look on tarkoitettu, ja sellaisena antoi ainakin minulle monia ideoita. Toisaalta joskus voisi olla kiva räväyttää tuollaisella voimakkaammallakin meikillä. Kyllä YSL:llä on näkemystä nykyään! :)

  VastaaPoista
 9. Sanni: No todellakin, ihan on sama ajatus tuossa! :) Olet minusta myös muutenkin hienosti pitänyt Karkkipäivässä Yves Saint Laurentia esillä, muutenhan sitä ei meikkiblogeissa niin paljon näy. Muistan mm. sun meikit YSL:n keltaisella luomivärillä?! :)

  Ja eikä tuo Bliss-juttu, tosi hauskaa! Tosi kiva että kerroit, olen ihan otettu! :) En ole todellakaan mikään ammattilainen, mutta kiva jos siitä jutusta on teille hyötyä. :)

  Uskon että Blissin tuotteet voivat myydä teillä hyvinkin, sen verran ihanilta ne vaikuttivat, mutta tietysti ovat myös kalliinpuoleisia. Itse ihastuin ainakin siihen number 1 putsariin ja number 2 naamioon kovasti. :)


  TQ: Kiitos paljon, kiva että tykkäsit! :)

  Ihan kaikkia tämä YSL:n kesäkokoelma ei selvästikään sytytä. Tuo meikki sopisi kuitenkin minusta todella upeasti esim. ruskeasilmäiselle kaunottarelle. Rohkea on kuitenkin oltava to wear this look. :)

  Meikkejä on kokoelman ihanilla tuotteilla ja niiden inspiroimana varmaan tulossa myöhemmin myös tänne blogiin, kunhan ehdin testailemaan. :)

  Kiitos kannustuksesta, olet aina niin ihana! :) Olen vain niin otettu että mun kirjoitus on kelvannut ammattilaisillekin, että pelkkä kunnia riittää. :) Hauskaa, kun tämä blogi on ollut alunperin vain rakas harrastus, ja nyt pääsinkin yhtäkkiä tällaiseenkin tehtävään. :)

  VastaaPoista
 10. Voisiko mitenkään nähdä lakkaa kynsissä?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Joo, totta kai! :)

  Harmi kun juuri tänään aamulla lakkasin kynteni, ja mieleni teki jotakin vaaleaa, kesäistä beigeä sävyä. Valitsin sitten kuitenkin Chanelin tämän kesän Delight-kynsilakan, joten se on siis nyt tulossa ensin. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)