keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Lentokentällä pyörimässä ja Brysselin lentokentän kosmetiikkatarjonta

Helsinki-Vantaan lentokenttä

Pyörin taas viime viikolla Helsinki-Vantaalla. Rakastan tax freeta, joten I don't mind!

Tällä kertaa oli edessä vain yhden päivän matka, eli aamulla matkakohteeseen ja illalla pois. Ei matkatavaroita.

Edellisellä kerralla ostin lentokentältä koko Sensain kaksoispuhdistusarsenaalin eli Sensai Silky Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljyn, Silky Purifying Creamy Soap -puhdistusvoiteen ja Silk Softening Lotion Light -kasvoveden.

Tosin opin vasta jälkeenpäin, että tavalliseksi kasvovedeksi luulemani Silk Softening Lotion Light (tai Moist) onkin oikeastaan enemmänkin hoitovesi ja vasta ensimmäinen vaihe Sensain lanseeraamassa kaksoiskosteutuksessa. Sen jälkeen tulee vielä varsinaisena hoitovoiteena Sensai Silk Emulsion joko Light tai Moist -versiossa.

Ihana Sensaisti on muuten paras asiantuntija näiden Sensain tuotteiden suhteen. Tässä linkit hänen blogijuttuihinsa Sensai Silk -linjastakaksoispuhdistuksesta ja kaksoiskosteutuksesta.

Sensai Silk -linja on tarkoitettu ehkäisemään ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, eli se on varmaankin juuri sopiva minun ikäisilleni 30 + -naisille.


Olin jo etukäteen päättänyt, että jos Sensain Silk Emulsionit ovat alle 100 ml:n pakkauksissa ostan ne varmuuden vuoksi jo mennessä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Lentokoneen cabiniinhan saa viedä enintään desilitran kokoisia nestemäisiä tuotteita, ja kaikkien nestepakkausten on mahduttava litran kokoiseen, läpinäkyvään ja suljettavaan muovipussiin. Sääntöjä, sääntöjä, sääntöjä...

Sensain Emulsionit olivatkin sattumalta juuri täsmälleen 100 ml:n kokoisia. Ne pakattiin tax freessa kuitenkin suljettuun muovipussiin, jossa sain viedä ne avaamattomina turvatarkastuksen läpi myös kotiin tullessa. Samalla opin, että saman päivän lennoilla nestemäisten kosmetiikkatuotteiden koolla ei ole väliä, jos ne pakataan tuollaiseen suljettuun tax free -pussiin. Ne saa tuoda paluumatkalla takaisin cabinissa jos pussi on vain avaamaton. Ihanan helppoa!


Olen nyt käyttänyt Sensain kaksoispuhdistusta muutaman viikon ja ollut siihen todella tyytyväinen.

Ihon puhdistaminen on nopeaa ja tehokasta. Ihoni suorastaan hehkuu, se ei ole varmaan koskaan näyttänyt paremmalta. Luulen, että salaisuus on siinä, että kaksoispuhdistuksen toinen vaihe Sensai Silky Purifying Creamy Soap kuorii ihoa kevyesti samalla kun puhdistaa.

Olen tätä ennen käyttänyt Sensailta Silky Purifying Silk Peeling Powder -kasvokuorintaa, johon olen ollut erittäin tyytyväinen. Sensain tuotteet ovat kuitenkin aika kalliita, joten olen miettinyt että ovatko ne todella sen rahan arvoisia ja niin paljon parempia kuin muut. Nyt voin todeta että kyllä!

Sen vuoksi ostin myös nämä Sensai Emulsionit. Kosteuttavampaa Moistia ajattelin yö- ja talvikäyttöön ja kevyempää Lightia päiväksi ja kesäksi.

Jos nämä ovat yhtä hyviä kuin Sensain kaksoispuhdistustuotteet niin ajatelkaa miltä ihoni sitten näyttää, herran jestas!

Sensai Emulsioneiden hinta lentokentällä on 54,40 euroa, kun ne muuten maksavat Suomessa 72,50 euroa.  


Muita lentokenttäuutisia:

- Kesän kausikokoelmat lentokentältä löytyivät Chanelilta (Summertime de Chanel) ja Diorilta (Croisette Collection). YSL:llä oli vielä esillä kevään 2012 Candy Face -kokoelma.

- Estee Lauder BB Cream oli edelleen loppu. Sen hinta lentokentällä on noin 32 euroa, kun muuten se maksaa Suomessa 43 euroa.

- Smashboxia ei enää valitettavasti myydä lentokentällä eikä Finnairin lentokoneissa.


Brysselin lentokenttä

Brysselin lentokentän kautta kulkee vuodessa 16 miljoonaa matkustajaa, ja se on yksi Euroopan vilkkaimpia. Siihen nähden lentokentän kosmetiikkatarjonta ei ole mielestäni mikään ihmeellinen. Ihan hyvä, mutta ei mitään erikoista.

Brysselistä löytyy tietysti kaikki perusmerkit: Chanel, Dior, Lancome... Lisäksi kentällä on edullisemmista meikkimerkeistä mm. L'Oreal ja ranskalainen Bourjois.

Ranskalaiset merkit ovat Brysselissä hyvin edustettuina, sillä Ranska on Belgian naapurimaa ja vaikuttaa kulttuuriin kovasti.

Brysselin lentokentän tax freessa on myös oma Wellness-osastonsa luonnollisemmalle kosmetiikalle. Siellä myydään mm. Bio Beaute by Nuxea, L'Occitanea, Body Shopia ja Ritualsia.  

Mutta ei puhettakaan mistään erikoisemmasta, kuten MACista, Bobbi Brownista tai Jo Malonesta, jotka kuuluvat mm. Munchenin lentokentän valikoimaan. Munchenin lentokentällä myytiin myös OPIn kynsilakkoja.

Iloisena yllätyksenä Brysselin lentokentälle oli kuitenkin uutuutena ilmestynyt hyvä valikoima Essien kynsilakkoja, joita en ole nähnyt myynnissä millään muulla lentokentällä. Hintakin oli edullisempi kuin Suomessa, 10 euroa. Essieltä oli myös uusi iloisenvärinen kesäkokoelma Bikini So Teeny esillä, jota ei ole ainakaan vielä Suomessa näkynyt.

Ihastelin lentokentällä myös suloisia cupcake-teemaisia DKNY Sweet Delicious -parfyymeja. Niitä on kolmessa eri tuoksussa: Pink Macaroon (vaaleanpunainen), Tart Key Lime (vaaleanvihreä, Pretty Sweet -blogin Mirssiinalla) ja Creamy Meringue (vaaleankeltainen). Pidin niistä eniten keltaisesta Creamy Meringuesta. Ihana lämpöinen ja makea tuoksu!

Vasta kotiin päästyäni minulle selvisi, että DKNY Sweet Delicious ovat limited edition täksi kevääksi, joten olisi ehdottomasti pitänyt ostaa ihastuttava Creamy Meringue. Toivottavasti löydän sen vielä ajoissa muualta! 

Sen sijaan ainoa ostokseni Brysselin lentokentältä on tässä, ja sekin oli vääränlainen.

Mieheni nimittäin käyttää Boss Soul -deodoranttia. Hän oli toivonut sitä jo edelliseltä matkaltani lisää ja oli hyvin pettynyt kun en sitä löytänyt.

Valitettavasti nimittäin Boss Soul on vähän hankalasti saatavilla muualla maailmalla kuin ilmeisesti Helsinki-Vantaan lentokentällä. Joka kerta luulen että se on lopetettu, ja aina olen kuitenkin onnistunut löytämään sitä kotoa Hesa-Vantaalta. Pitäisi siis varmaan pelata varmanpäälle ja ostaa se aina mennessä sieltä.

Eikä Boss Soulia tietenkään myyty sitten myöskään Brysselin lentokentällä. Kaikki mahdolliset muut Bossit kyllä löytyivät. Sama oli tilanne viimeksi Munchenin lentokentällä.

We had a situation.

Tuijottaessani epätoivoisena Brysselin lentokentän laajaa Boss-valikoimaa tajusin kuitenkin, että minähän olen valinnut miehelleni alunperin myös Boss Soulin, jota hän on sittemmin käyttänyt tyytyväisenä monta vuotta. Olihan minulla mukana nenäni, joten koitin nuuskutella Bossin deodoranteista jonkun toisen yhtä hyvän. 

Päädyin tähän Boss Bottlediin, jonka tuoksu on kirpeämpi ja metsäisempi kuin pehmeämmän ja tyylikkäämmän Boss Soulin. Jos nämä miesten tuoksujen arviot nyt ketään kiinnostavat...

Boss Bottled deo stick maksoi Brysselin lentokentällä noin 17 euroa.

Huomasin Arrival-shopissa palatessani, että Helsinki-Vantaan lentokentällä oli Boss Bottled -deodoranteista ota 3 maksa 2 tarjous eli 40 eurolla sai kolme Boss Bottledia. Boss Soulia ei ollut Arrival-shopissakaan, joten edelleen jäi mysteeriksi onko se nyt lopetettu.

Onneksi mieheni oli kuitenkin tyytyväinen myös Boss Bottlediin, situation ohitettu!

7 kommenttia:

 1. Sensain Emulsionit on ihania <3. Ja tiedän tarkkaan mitä tarkoitat pettymyksellä kun kosmetiikka valikoma onkin vain ns. perus. Itse en matkustele ulkomailla ja siten käy tax freessa, mutta kotimaassa pyrin bongaamaan aina pienempien paikkakuntien kosmetiikkaliikkeet.

  Olen välillä tehnyt upeita löytöjä nimenomaan pienemmiltä paikkakunnilta sen vuoksi, että heidän asiakaskuntansa ei ehkä arvosta samoja juttuja joita itse arvostan. Esim. Diorin iki-ihanan Incogniton löysin alennettuun hintaan Seinäjoelta. Ja alessa ole muitakin viisikkoja (sormet syyhytti silloin :D).

  Sensain Emulsioihin palatakseni vielä. Harmi, ettei niissä taida olla aurinkosuojaa. Olen käyttänyt aika säännöllisesti happokuorintoja joten olen sen vuoksi aurinkosuojan kanssa erityisen tarkkana.

  Siksi ilostuinkin kovasti kun Lumene toi markkinoille kasvoille tarkoitetun SK 30:lla olevan voiteen (Vitamin C+ Suojaava Primer-voide SK 30)joka idea on luoda mistä tahansa hoitovoiteesta aurinkosuojallinen. Lumenen SK 30 voide siis levitetään iholle ensin ja varsinainen hoitovoide lisätään sen jälkeen. Sain vinkin tästä Ostolakossa Virveltä ja olen ostanut jo uuden putkilon varalle. Tuubissa on 30 ml ja se maksaa n. 19 €.

  Itse olen päiväkäytössä laittanut vain Lumenen ja tehnyt sen päälle meikkipohjan. Toimii ihan hyvin ja suojaa, vaikka ei olekaan mitenkään poikkeuksellisen kestävä tapa. Joudun viimeistään puolilta päivin taputtelemaan rasvoittuneet kohdat läpi.

  Olen kuitenkin tyytynyt tilanteeseen sen vuoksi, että ihon suojaaminen on tällä hetkellä prioriteetti ja aika harva meikkipohja pysyy täydellisenä kesähelteillä.

  VastaaPoista
 2. Katselin laivalla noita DKNYn Sweet delicious-hajuvesiä, ja ihastuin myös siihen keltaiseen Creamy Meringueen. Mä olen niin iloinen, että ostin sen!

  En seuraa hajuvesien julkaisuja tms uutuuksia, enkä hajuvesiä paljoa ostakaan, mutta nyt taisi käydä tuuri tuon limited editionin kanssa. Kerrankin näin päin, että löydän jotain. Yleensä jään nuolemaan näppejäni, mm. MACn kokoelmat menee aina ohi, kun en asu Helsingissä, enkä tiedä koska ne sinne Counterille tulevat myyntiin. Menen USAn julkaisuaikojen mukaan ja nepä eipä pidäkään paikkaansa Suomessa...

  VastaaPoista
 3. Ai vitsit, pitääkö munkin nyt alkaa säästää noihin Sensain puhdistustuotteisiin... Tällä hetkellä puhdistuksen suhteen tilanne on erittäin huono, puhdistan vain meikit perusrasvalla ja that's it. Pari kertaa viikossa kuorinta, naamioiden tekokin on ihan jäänyt :( Rahatilanteeni on nyt niin vallattoman onneton, etten millään raaski ostaa edes erillistä silmämeikinpuhdistusainetta. Tämän voisi kaiketi lisätä sinne mun kosmetiikkasynteihin: huono kasvojenpuhdistus :D

  No, ei auta kuin laittaa parikymppiä kuukausittain säästöön niin saisi edes tuon Sensain puhdistuskombon, mielellään kyllä ottaisin kosteutuskombonkin.

  VastaaPoista
 4. Oi miten ihania kommentteja taas teiltä tytöt, kiitos!


  Eiko: Unohdin laittaa tuohon postaukseen, että sinähän myös kehuit ja suosittelit minulle näitä Sensai Emulsioneita. Kiitos paljon vinkistä! Jännittävää nähdä miten ne toimivat minun ihollani! :)

  Brysselin lentokentän kosmetiikkavalikoima on kyllä nimenomaan sellainen perus. Ainoina kiinnostavina vähän erilaisina merkkeinä kuin Suomessa ovat ranskalainen edullisempi meikkimerkki Bourjois (saa myös Tallinnasta) ja tuo hyvä luonnollisemman kosmetiikan Wellness-osasto sekä tietysti ne Essien kynsilakat! :)

  Oi, pienten paikkakuntien kosmetiikkaliikkeet ovat aivan parhaita. Nimenomaan voi tehdä mahtavia löytöjä. Itsekin koluan aina kaikki alekorit ym. kun matkustelen Suomessa, siellä voi olla vaikka mitä aarteita. :)

  Dior Incognito on kyllä uskomaton löytö alesta, kukaan ei ole vain tajunnut sen arvoa. Itse löysin samalla tavalla mm. Chanelin Black Satin -kynsilakan puoleen hintaan alesta; kukaan ei ollut vain ollut kiinnostunut siitä. :)

  Minusta on aina superkivaa kun kerrot kosmetiikan etsintäretkistäsi ym. ostoksistasi, tosi kiinnostavaa! :)

  Sensai Emulsioneissa ei tosiaan ole aurinkosuojaa. Sehän on kätevää sikäli, että käyvät sen vuoksi sekä päivä- että yövoiteina, mutta näin kesällä erillinen aurinkosuoja on kyllä tarpeen.

  Katselinkin aiemmin keväällä tuota Lumenen Vitamin C suojaavaa aurinkovoidetta ja minusta se oli loistava ajatus! Toisena vaihtoehtona minulla on Make Up For Everin HD aurinkoprimer, jossa on muistaakseni suojakertoimena jopa 50. Sain siitä näytteen, joten täytyy testata pidänkö siitä vai olisiko tuo edullinen Lumene parempi. Kivaa kuulla joka tapauksessa että olet tykännyt Lumenesta, kuulostaa hyvältä! :)

  Minulla on myös Nuxen Ecran Prodigieux -kasvovoide jossa on suojakerroin 30. Aluksi pidin sitä ihan turhana, mutta siinä on se hyvä puoli, että tuote on kovin ohutta ja kevyttä, joten ei rullaile eikä tunge läpi meikkivoiteen alta, eli sopii siis hyvin aurinkosuojaksi meikin alle. Täytyy katsoa kun se loppuu että mihin seuraavaksi päädyn. Aurinkosuoja on kyllä tosi tärkeä! :)


  Serafia: Oi sinä onnellinen, olet niin paljon viisaampi kuin minä! :)

  Minulla iskee aina väärällä hetkellä harkinta ja säästäväisyys päälle. En itsekään seuraa kovin tarkasti parfyymimarkkinoita, joten en osannut kuvitella että DKNY Sweet Deliciousit olisivat vain limited edition -kevätkokoelmaa. Vaikka luulenkin että Pretty Swetin Mirssiina siitä minulle mainitsi, niin en sitä sillä hetkellä todellakaan muistanut. :)

  Creamy Meringue oli aivan ihana, suloinen tuoksu. Voi kun kiva että sinulla on se nyt! Täytyy toivoa että niitä löytyisi esim. vielä täältä Helsingistä Stockalta, ellen sitten mene piakkoin taas lentokentälle.

  Minultakin menee nykyään helposti MACin kausikokoelmat ohi. Juttelin siitä MACin myyjän kanssa, ja hän sanoi että kausikokoelmat myydään Helsingin Stockalta nykyään loppuun muutamassa päivässä. Jo samana päivänä saattavat loppua suosituimmat tuotteet. Hänen mukaansa se johtuu siitä, että MAC on tullut koko ajan tunnetummaksi ja suositummaksi Suomessa. Minä taas elän nähtävästi mielessäni vielä niitä vanhoja aikoja, jolloin kukaan ei vielä oikein tiennyt MACia ja kausikokoelman tuotteet saattoi käydä hakemassa rauhassa Stockalta vielä muutamankin viikon päästä ilmestymisestä. :)

  Olen huomannut myöskin sellaisen ilmiön, että yleensä eri kausikokoelmat julkaistaan Suomessa ennen kuin USA:ssa. Se on minusta hassua, luulisi sen olevan juuri toisinpäin. :)

  VastaaPoista
 5. Elisa: Itse olen ainakin huomannut ihossani selvän muutoksen Sensain kaksoispuhdistuksen kanssa, joten sikäli todellakin suosittelen. Vaikka edelliset Dermalogicanikin olivat ihan hyviä niin nämä Sensait tuntuvat vielä paremmilta. :)

  Minäkin puhdistin ihoni ennen aivan millä sattui, sillä pidin turhana satsausta kalliisiin puhdistustuotteisiin, kun ne kuitenkin huuhdellaan iholta pois. :)

  Muistan kun kosmetologi/maskeeraaja Nina Orell suositteli minulle tuota Sensain kasvokuorintaa. Pidin sitä aivan turhana ja täytenä rahastuksena ja olisin mielummin vain ostanut samalla rahalla lisää meikkejä. Hän oli kuitenkin järkevä ja suositteli minua ennemmin ostamaan kuorinta-aineen kuin meikkejä, ja oikeassa oli! Sitä paitsi tämä tapahtui vuonna 2006, ja edelleen minulla on käytössä sama kuorinta-aine, joten todellakin riitoisaa on. :)

  Apteekissa on minusta myös hyviä ja laadukkaita, vähän edullisempia puhdistustuotteita, joten sieltä kannattaa varmaan myös katsella. Eikä tuo perusrasvakaan varmaan huonompi ole, sopii ainakin kuivalle iholle. :)

  Säästäminen kuukausittain Sensaihin on tosi hyvä idea! Jos vaikka laittaisi aina syrjään sen määrän rahaa jolla on ostamassa uusia värimeikkejä, ja ostaisi sitten niiden sijaan kunnon putsarit. Niitä meikkejä on vain niin paljon kivempi ostella kun tylsiä ihonhoitotuotteita! :)

  Sensain tuotteita on minusta usein tarjouksessa Sokoksen aleissa, joten niitä kannattaa varmaan tarkkailla. Seuraavat alethan alkavatkin jo ensi viikolla juhannuksen jälkeen, toivotaan että niitä tulisi vaikka sinne! :)

  VastaaPoista
 6. Sensain kaksoispuhdistus (Cleansing Oil + Milky Soap) ja Silk Emulsionit kuuluvat minunkin luottotuotteisiin. :) Emulsioneista löytyy vielä kolmosvahvuus eli Super Moist, joka on tälläiselle korpulle mainio yövoide (ja pakkasilla tarvittaessa myös päivävoide).

  Oi en malta odottaa reissua elokuun alussa, kun pääsee taas lentokentille shoppailemaan!

  VastaaPoista
 7. Myy: Muistinkin, että sinä kuulut myös Sensain kaksoispuhdistuksen tyytyväisiin käyttäjiin. On ilo liittyä joukkoonne. :)

  Kiva kuulla, että olet tykännyt myös Silk Emulsioneista. Itse olen vielä niiden suhteen vähän tuumailevalla kannalla, mutta täytyy käyttää vielä pidempään jotta näen mitä mieltä olen... :)

  Tuota en tiennytkään, että Emulsioneista on olemassa vielä tuo kolmas, Super Moist -versio. Sitä ei varmaan ollutkaan lentokentällä. Kuulostaisi juuri hyvältä minunkin kuivalle iholleni talvisin. Kiitos paljon tiedosta! :)

  Juuri tämän takia en mielelläni vaihda ihonhoitosarjaa, sillä oikeiden tuotteiden hakeminen kestää. Sen takia mietin monta vuotta tätä siirtymistä Sensaihinkin, kun tiesin että sieltä pitää yrittää lopulta vain kokeilemalla löytää ne itselle parhaiten sopivat tuotteet. :)

  Minäkin odotan jo innolla kesälomamatkaa Tukholmaan ja laivan tax freeta heinäkuussa. Olen viimeksi ollut Ruotsin laivalla vuosi sitten, joten ihanaa päästä taas sinne tax freen shoppailemaan. Shoppailuaikaa onkin sitten siellä koko päivä, toisin kuin lentokentällä yleinsä. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)