sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Hawaiian Tropic -aurinkovoiteet

Suosikkimerkkini aurinkorasvoissa on ainakin tällä hetkellä iloisen värikäs ja herkullisen tuoksuinen Hawaiian Tropic.   

Minulla on hyvin vaalea iho, joten sitä on pakko suojata auringolta hela sommaren. Aurinkorasvojen käyttäminen ei nyt varmaan ole kenestäkään varsinaisesti hauskaa, mutta Hawaiian Tropic tekee siitä niin miellyttävää kuin se nyt vain voi olla.


Hawaiian Tropicin aurinkorasvoissa riittää suojakerrointa jopa SPF 50+ asti.

Tätä Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion -aurinkovoidetta saa suojakertoimen SPF 50+ lisäksi suojakertoimilla SPF 6, 10 ja 30. Lisäksi spray-muodossa on suojakertoimet SPF 8, 15 ja 20.

Ostin tuon vasemmanpuoleisimman Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion SPF 50 -aurinkorasvan viime kesänä. Tuoksu on kiva kermainen kookos, eikä voide ole ihan järkyttävän paksua ja valkoista tahnaa ollakseen suojakertoimella SPF 50. Eli jos viisikymppistä on pakko käyttää, suosittelen tätä. Itse käytän sitä decolteella ja olkapäillä, muuten riittää yleensä kevyempi kolmekymppinenkin.

Vanha Hawaiian Tropic SPF 50 -voiteeni alkoi olla lopussa, joten tarvitsin lisää.

Sokokselta ostin keskimmäisen samankokoisen 200 ml:n pullon. Luulin, että se on sama voide, vaikka ulkonäkö oli uudistunut vuoden aikana niin, että voide oli nyt tuollaisessa kätevässä alaspäin avautuvassa pullossa.

Tutkiessani voiteen inciä huomasin, että se oli uudistunut kyllä sisältöä myöten. Sen huomaa myös levittäessä, eli voide on kevyempää ja levittyy paremmin. Sanoisin, että tuo mainosteksti "Light & Silky Feel" ei ole tässä nyt mitään liioittelua. Kookoksen tuoksu on tallella, mutta sekin on vähän maitoisempi ja hienostuneempi. Vaikuttaa ihan hyvältä uudistukselta!

Lisäksi Hawaiian Tropicilta on tullut ihan oikeakin uutuustuote, eli kosteuttava Silk Hydration Protective Sun Lotion SPF 50.  Sitä on saatavilla myös suojakertoimilla SPF 12 ja 30. Kiitokset Hawaiian Tropicille siitä, että se valmistaa myös näitä uutuuksia riittävän korkeissa suojakertoimissa, vaikka ne eivät varmaan ole niitä halutuimpia ja myydyimpiä.  

Silk Hydration Protective Sun Lotionin pitäisi kosteuttaa samalla kun se suojaa. Pakkaus lupaa 12 tunnin kosteutusta. 

Silk Hydration Protective Sun Lotion SPF 50 on koostumukseltaan vielä kevyempää kuin uudistunut tavallinen Protective Sun Lotion SPF 50. Silk Hydration muistuttaa jo lähes vartalovoidetta, eli vanhan SPF 50 -voiteen paksumpi koostumus on vain muisto.

Tuoksu Silk Hydration Protective Sun Lotionissa on taas vähän eri kuin kahdessa muussa Protective Sun Lotionissa, aavistuksen miedompi. Kuinkakohan monta trooppista kookosvariaatiota sitä voikaan olla...

Hämmentävää on myös se, että näitä kaikkia kolmea Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion SPF 50 -voidetta ei ainakaan Helsingissä myyty samassa paikassa. Sokoksella oli uudistunutta tavallista Protective Sun Lotion SPF 50 -voidetta hintaan 13,90 euroa. Stockmannilla ei taas ollut sitä, vaan vielä vanha versio Protective Sunista hintaan 12,90 euroa ja uusi kosteuttava Silk Hydration Protective Sun Lotion hintaan 13,50 euroa. Stockmannilla on Hawaiian Tropiceista kanta-asiakastarjous, joten Silk Hydration Protective Sun Lotion SPF 50 maksoi alennuksessa vain 11 euroa.    


Hawaiian Tropic tekee myös 100 ml:n matkakokoja aurinkovoiteistaan.

Matkakoossa ei kuitenkaan ole tarjolla suojakerrointa SPF 50, mutta SPF 15 ja 30 löytyy. 

Minulla on Protective Sun Lotion suojakertoimella SPF 30. Se on kätevä, sillä sen voi ottaa lentokoneeseen käsimatkatavaroissa tai laittaa laukkuun mukaan päiväksi. Kuljetankin sitä yleensä kesäisin mukanani siltä varalta, että päädyn vaikka terassille tai puistoon aurinkoon. 

Näitä Hawaiian Tropic -minipulloja on saanut myös Seppälästä, omani olen ostanut sieltä viime kesänä. Hinta oli 7 euroa (sain kyllä - 20 %:n alennuksen). Stockalta näitä saa hintaan 6,50 euroa.

Oikealla on Hawaiian Tropic Sensitive Face Sun Lotion SPF 30 kasvoille. Sen hinta on noin 10 euroa.

Tästä en ole niin paljon pitänyt. Mielestäni se on aikalailla samaa tavaraa kuin tuo tavallinen Protective Sun Lotion. Tuoksu on vähän miedompi ja koostumus ehkä vähän kevyempi, mutta ei kuitenkaan mielestäni riittävän kevyt meikin alle. Käytänkin tätä lähinnä decolteella. 

Kun vertasin Protective Sun Lotion SPF 30 ja Sensitive Face Sun Lotion SPF 30 inciä, paljastui että 11 ensimmäistä ainesosaa voiteissa ovat samat, muutama aine vain on eri järjestyksessä. Ei siis kannata maksaa lisää Face-versiosta, vaan varmaan tuota Protective Sun Lotioniakin voi käyttää hätätilassa kasvoille, tai sitten suosittelen siihen kyllä ihan eri aineita.  

Tässä sitten suosikkituotteeni Hawaiian Tropicilta, eli kevyesti itseruskettava Gradual Bronze Moisturiser.

Gradual Bronze Moisturiserin sävy on juuri sopiva kullanruskea vaalealle iholleni. Koska se on asteittain ruskettava, ei sillä saa myöskään aikaan rajoja tai läikkiä rusketukseen.

Tuoksu Gradual Bronze Moisturiserissa on todella mukava voimainen kookos. Se myös kosteuttaa ihan hyvin. Loistotuote!

Hawaiian Tropic Gradual Bronze Moisturiserin hinta on Stockmannilla 7,90 euroa. Sokoksella en ole sitä valitettavasti nähnyt, eli saatavuus on heikohko. Viimeksi bongasin tämän kuitenkin yllätyksekseni lähi-Prismasta, ja hintakin oli mielestäni vain 6 euron luokkaa. Obviously I'm going to take my business there siis seuraavan kerran.


Nyt kun iho on suojattu, asteittain itserusketettu ja ehkä kuitenkin myös nautittu siitä auringosta tarvitaan vielä after sun -tuote.

Etsiessäni sellaista viime vuonna loppukesästä Stockalta ei siellä ollut Hawaiian Tropicilta after suneja saatavissa.

Minulle after sun -voiteessa on erityisen tärkeää sen tuoksu ja koostumus. Tuote saisi olla mielellään täyteläinen, hemmotteleva ja jopa ylellinen, jotta sitä olisi kiva käyttää.

En löytänyt Stockalta silloin muuta hyvää after sunia kuin kuvassa oikealla olevan Piz Buin After Sun Soothing Lotionin.

Minulla oli etukäteen Piz Buinista vähän sama mielikuva kuin Hawaiian Tropicista, eli herkullista kookosta ja ylellistä aurinkosuojaa.

Tämä Piz Buin After Sun on varmasti laadukas voide. Se lupaa 24 tunnin kosteutusta sekä rauhoittaa ja elvyttää auringon rasittamaa ihoa. Myös rusketuksen keston pidentymistä luvataan, mikä on aina haluttavaa.

It's all good, mutta kun se on tuollaisessa tylsässä ja asiallisessa tummanharmaassa pullossa. Tuoksu on minusta suorastaan miehinen, sama metsän raikkaus kuin joissakin miesten deodoranteissa. Varmaan ihan hyvä unisex-tuote, mutta kun minä haluan kookosta ja trooppisia hedelmiä sekä sen mielikuvan Karibiasta!

Sen vuoksi ostin nyt jo ennen Piz Buinin loppumistakin suosikkini Hawaiian Tropicin After Sunia, kun sitä nyt oli vihdoin valikoimassa.

Jos joku muuten haluaa tästä ylistävästä puheenvuorostanikin huolimatta kokeilla tuota Piz Buinia, niin kaikki Piz Buinin aurinkotuotteet ovat itseruskettajia lukuun ottamatta Stockmannilla kesäkuun kanta-asiakastarjouksena - 20 %:n alennuksessa. Esimerkiksi Piz Buin After Sun (200 ml) maksaa 14 euroa, kun sen normaalihinta on 18 euroa.

Hawaiian Tropic After Sun Moisturising Lotion (200 ml) on myös Stockalla kanta-asiakastarjouksessa 7 euroa, kun sen normaalihinta on 8,90 euroa.  

Hawaiian Tropic After Sun Moisturising Lotion on sööttiä, mintunvihreää voidetta turkooseilla trooppisilla kukilla koristellussa pullossa. Tuoksu ei siinäkään valitettavasti ole mehevä kookos, vaan ehkä vain aavistuksen kukkainen ja hedelmäinen. Sen pitäisi kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa auringonoton jälkeen. 

Hawaiian Tropic After Sun Moisturising Lotionin lisäksi Stockalla oli saatavilla Hawaiian Tropic After Sun Body Butteria (200 ml, 12,90 euroa). Siinä pitäisi olla kookoksen tuoksu, joten ehkä minun on kokeiltava sitä seuraavaksi. Lisäksi Hawaiian Tropicin valikoimassa pitäisi olla mangontuoksuinen After Sun Creme, mutta sitä ei valitettavasti näkynyt Stockalla eikä Sokoksella. Tuosta ostamastani After Sun Moisturising Lotionista sen sisältämän aloe veran tuoksu puskee nimittäin varmaan vähän läpi, enkä pidä aloe verasta. Annan sen kuitenkin ainakin toistaiseksi anteeksi, koska pullo on mintunvihreä!

Hawaiian Tropicilla pitäisi olla valikoimassaan after sun -tuotteiden lisäksi öljymäinen Tan Enhancer -rusketuksen korostaja, joka sisältää mm. porkkanauutetta. Sen pitäisi korostaa rusketusta ja pidentää sen kestoa. Sitä haluaisin myös kokeilla, mutta en ole nähnyt sitäkään myynnissä missään.

Muutenkin Hawaiian Tropicin hyllyt alkoivat olla tyhjinä Helsingin keskustan Stockmannilla viime viikolla. Ilmeisesti ne myyvät hyvin, jos toimitusvaikeuksiakin alkaa olla!
  

5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Ostin itsekin viime kesänä pullollisen tuota vanhaa viiskymppistä, mutta omaan makuuni se on vielä hivenen liian tahmeaa. Tuo Silk Hydration -voide kuulosti mainiolta, täytyy kokeilla sitä seuraavaksi. :)

  VastaaPoista
 2. Nekku: Tosi kiva kuulla, että tästä oli hyötyä, kiitos! :)

  Näin korkeissa suojakertoimissa on kyllä minusta aina ongelmana se, että voiteesta tulee väkisinkin aika paksua ja valkoista. Tätä ongelmaa Hawaiian Tropic on selvästi pyrkinyt parantamaan nyt uudistuneilla tuotteillaan. Hyvä hyvä, että siihen on yritetty panostaa, mutta toivotaan vain ettei suojakertointen kustannuksella. Ainakin uutuudet tuntuvat nyt oikein miellyttäviltä käytössä. Toivotaan aurinkoista kesää! :)

  VastaaPoista
 3. Voi vitsit oon ettinyt tota pitkään jo suomesta ja huomasin et sokoksel ei niit enään myydä joten etsintä jatkui, kiitos kumminki, hyvä blogi :)

  VastaaPoista
 4. Voi vitsit oon ettinyt tota pitkään jo suomesta ja huomasin et sokoksel ei niit enään myydä joten etsintä jatkui, kiitos kumminki, hyvä blogi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules, huonoja uutisia sinulle, eli tietääkseni Hawaiian Tropicin maahantuonti on tänä keväänä 2013 ainakin toistaiseksi loppunut. Eli Suomesta sitä voi olla nyt todella hankala löytää. Tosi harmi!

   Voi kiitos paljon itsellesi, kiva kun tykkäsit! :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)