perjantai 15. kesäkuuta 2012

Lukijan toive: YSL La Laque Couture Beige Leger -kynsilakka

Lukijan toiveesta (ihana että minäkin saan lukijatoiveita, kuulostaa niin hienolta sanoa niin!) esittelen tämän Yves Saint Laurentilta saamani, YSL:n kesäkokoelmaan 2012 kuuluvan 22 Beige Leger -kynsilakan myös käytössä.

Beige Leger kuuluu Yves Saint Laurentin La Laque Couture -kynsilakkasarjaan.

La Laque Coutureen kuuluu YSL:n lehdistötiedotteen mukaan 24 kynsilakkasävyä. Tämän lisäksi ovat ymmärtääkseni kesän 2012 meikkikokoelman neljä kynsilakkasävyä: 4 Coral Colisee, 21 Taupe Retro, 22 Beige Leger ja 29 Dore Orfevre. Eli kesän kokoelmaan kuuluu korallia, harmaanruskeaa, hiekkaa ja kultaa.

Yksi tässä alla olevassa kuvassa on aluslakka, mutta silti numero ei oikein täsmää, sillä varsinaisia kynsilakkoja on 29. Kummallista...
La Laque Couture -kynsilakat ovat saaneet inspiraationsa tietenkin couturen eli huippumuodin maailmasta, jossa YSL muuten toimii ja vaikuttaa.

YSL:llä on ollut viime vuosina muutenkin kiinnostavia kynsilakkoja. 

Manicure Couture -kynsilakkaduot ilmestyivät Yves Saint Laurentin valikoimaan mielestäni ensimmäistä kertaa syksyn 2010 Rock and Baroque -kokoelmassa. Niillä pystyi tekemään kaksivärisen manikyyrin joko puolikuu- tai ranskisversiona.

Sen jälkeen niitä on mielestäni YSL:n kokoelmissa ollut, viimeisimpänä nyt kevään 2012 Candy Face -kokoelmassa.

Syksyn 2010 Rock and Baroque -kokoelmasta mieleeni jäi erityisesti kulta-violetti duo Rive Gauche. Kevään 2012 Candy Face -kokoelmassa ilmestyi puolestaan hot hot hot -yhdistelmä pinkki ja oranssi, jota käytettiin myös kokoelman lookkikuvassa.

Ja nyt sitten uutuutena tämän kesän 2012 kokoelmaan liittyen ovat nämä upeat La Laque Couture -kynsilakkasävyt.
Tässä näette inspiraatiokuvan La Laque Couturen violettien sävyjen Attitude Combinationista.

Beige Leger on keskellä oman inspiraatioyhdistelmänsä kanssa. Pidän kovasti näistä mood boardeista, sillä näistä voi saada todella paljon hyviä ideoita siitä miten yhdistää kynsilakka asuun tai mistä värimaailmasta se on saanut innoituksensa.

Muut kombinaatiot ovat punaisten sävyjen Iconic Combination ja puhtaiden jalokivisävyjen Signature Combination.

Eli nämä La Laque Couturet eivät vain ole kynsilakkoja, vaan osa muotia ja asua...

La Laque Couture -kynsilakkojen hinta on 27 euroa, eli samassa hintaluokassa Chanelin kynsilakkojen kanssa liikutaan. Tosin Yves Saint Laurentin kynsilakkoja kannattaa tarkkailla myös pian alkavista aleista, sillä niitä näkyy mielestäni aika usein myös siellä. Ehkä YSL:n vakioasiakaskunta eli varmaankin vanhemmat leidit eivät uskalla ostaa ihan kaikkein erikoisempia tai kirkkaampia värejä... Mikä on tietysti meidän nuorten ja rohkeiden etu!


Tässä YSL Beige Leger sitten kynsilläni.

Kamera vangitsi erityisesti kynsilakan lämpimän beigen sävyn. Tietyssä valossa se on myös viileämpi ja vaaleanpunaisempi.

Tyylikäs, hyvin ranskalainen ja hyvin chic sävy. Hillityn elegantti, ei mitään karnevaalia täällä. Upea oikeisiin vaatteisiin yhdistettynä, osa asua!

Nämä ovat muuten nyt muotimaailmassa niin suositut "Mannequin Nails" eli lähes ihonvärisinä hienostuneina jatkuvat kynnet. Tyylikkyyden huipentuma!

Leger tarkoittaa ranskaksi kevyttä. Vaikka sana on kaunis, minua vähän naurattaa se joka kerta, sillä minulle tulee siitä mieleen ranskalainen muotisuunnittelija Hervé Léger ja Miljonääriäidit Maria ja Nina, jotka puhuvat aina Herve Legerin mekoista.

YSL Beige Leger kynsilakka levittyi kynsille hyvin. Vähän vetinen se on aluksi, mutta peittävä creme. Se myös kuivuu nopeasti ja jättää upean kiillon. Laadukas ja ylellinen.

La Laque Couture -kynsilakkojen luvataankin sisältävän huipputehokkaan koostumuksen. Sanoisin, että tässä ei luvata liikoja, ainakaan tämän Beige Legerin suhteen.

Kaksikin kerrosta Beige Legeria olisi riittänyt hyvin, mutta laitoin kolme kun sotkin vahingossa yhtä kynttä vähän.

Kestävyyskin vaikuttaa erinomaiselta. Pelkän pikakuivattajan kanssa kynsilakka on vielä kolmantenakin päivänä täysin virheetön ja kova. Näköjään laadusta kannattaa maksaa!


Itse ainakin innostuin tämän Beige Leger -kynsilakan myötä Yves Saint Laurentin kynsilakoista kovasti.

Tähänkin asti niiden rohkeat ja kirkkaat värit ovat olleet minusta inspiroivia ja kiehtovia, mutta olen epäröinyt laadun suhteen. Nyt ainakin Beige Legerin laatu vakuutti minut, joten uskallan ostaa niitä enemmänkin.

Let's fight against boredom - Yves Saint Laurent kynsilakat!

11 kommenttia:

 1. Oon halunnut jo kauan just tuollasen hyvin lähelle ihonväriä menevän creme-lakan! Harmi, että on noin kallis, koska minun on turha noin kallista lakkaa ostaa, kun olen maailman huonoin ja laiskin kynsien lakkaaja.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ollaan Ruotsiin kohta menossa ja tax freestä kyllä ostan :) Jos ei siellä ole niin pakko hakea maista.

  VastaaPoista
 3. Johis: Tämä YSL Beige Leger on mielestäni luonnossa vielä paljon kauniimpi kuin kuvassa. Kuvassa tulee esiin vain sen lämmin beige sävy, kun todellisuudessa se on myös roosampi ja ehkä jopa aavistuksen liilampi. Paras ihonsävyinen kynsilakka jota olen kokeillut. :)

  Muuten nimittäin beige-roosat kynsilakat voivat olla helposti liikaakin ihonvärisiä, joka ei näytä mielestäni enää kivalta, mutta tämä YSL Beige Leger on tyylikäs. :)

  Itse harkitsen hankkivani varmaan lisääkin näitä YSL Laque Couture -kynsilakkoja, sillä niiden laatu vakuutti minut. Parempi ja kestävämpi mielestäni kuin esim. Chanelilla. Tuntuu, että elämäni on tällä hetkellä liian lyhyt ja aikatauluni liian kiireinen siihen, että kynsilakkaa pitäisi vaihtaa muutaman päivän välein. Että sikäli suosittelen näitä kyllä. :)


  Anonyymi: Olepas hyvä, kiva jos tykkäsit. Tätä postausta oli myös tosi hauska kirjoittaa. :)

  Toivotaan tosiaan että näitä YSL:n La Laque Couture -kynsilakkoja on laivan tax freessa. Melkein luulisin, sillä tämä kokoelma on sen verran laaja, etten edes tiedä onko YSL pitänyt valikoimassaan muita kynsilakkoja. Tähän hintaan tax free -alennus lohduttaisi kyllä. Itsekin aion katsoa onko näitä laivan tax freessa kesälomamatkalla Tukholmaan heinäkuussa. :)

  VastaaPoista
 4. Kauanko lakka kesti kynsillä?
  Kai vähän halvemmallakin saa lakan, mikä kestää kynsillä kolme päivää... Toisaalta Butter London (17 EUR) alkoi halkeilla kahden päivän päästä. Chanel ja OPI kestivät kynsillä täydellisenä kumpainenkin kaksi viikkoa.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Nyt on viisi päivää takana, ja lakka on edelleen aivan virheetön, eli ei lohkeamia ja kiiltokin on pysynyt. Ehkä aivan aavistus on kärkikulumia. Pidän sitä varmaan vielä tätä menoa ainakin pari päivää. Yritän muistaa tulla tänne vielä raportoimaan ennen kuin poistan sen että mikä oli lopputulos. :)

  Yleensä mikään kynsilakka ei kestä kynsilläni siistinä 3-4 päivää pidempään pelkällä pikakuivattajalla. Eri asia sitten jos laittaa kunnon päällyslakan kuten esim. luottotuotteeni OPI Top Coatin. Sen takia jo tuo kolme päivää virheettömänä ennusti minulle jo sitä, että lakka tulee kestämään pitkään. Yleensä siinä ajassa on minulla havaittavissa jo pieniä lohkeamia ja kiillon kulumista. :)

  Mutta olen toki samaa mieltä kanssasi, että varmasti edullisemminkin saa hyvin kestäviä kynsilakkoja! Esim. jotkut glitteriset halpislakatkin saattavat pysyä kuin tauti, cremet kyllä harvemmin. :)

  Chanelin kanssa minulla on vaihtelevia kokemuksia. Joissakin väreissä pysyvyys on hyvä, eli varmaan 4-5 päivää siistinä pelkällä pikakuivattajalla. Sen sijaan viimeisin hankintani Chanelin Delight kesti virheettömänä kynsilläni vain 1-2 päivää, vaikka siinäkin on shimmeriä/glitteriä, jotka minusta yleensä parantavat lakan kestävyyttä. Myös OPIn kynsilakoissa ja Essieissa mielestäni pysyvyys on ihan hyvä.

  Pitäisikin tehdä tänne vertailu kynsilakan pysyvyydestä eri merkkien välillä, olisi tosi kiinnostavaa. :)

  Varmaan riippuu kyllä kynsien tyypistä ja kunnostakin, että miten kynsilakka kestää. Omat kynteni ovat aika kuivat ja lohkeilevat. Mutta sulla kaksi viikkoa OPIlla ja Chanelilla - vau! Saat olla tosi iloinen! :)

  VastaaPoista
 6. Jatkan tota mun aikaisempaa Chanel/OPI -tarinaa... =)
  Mulla on geelikynnet, joten se auttaa pysyvyyttä, mutta kasvurajasta saan aina jotain käsitystä lakan käyttäytymisestä luonnonkynnellä.
  Kyseessä oli Chanel Peridot ja OPI Lucky Lucky Lavender.
  Aluslakkaa en muista, mutta yleensä päälle laitan kirkkaan lakan ja sen päälle Seche Viten. Kirkas lakka sen takia, että jos on koristeluja, ette SV vedä tarroja ruttuun tai sotke muita koristeluja.
  Chanelin päältä rapisi SV päältä 10 päivän kohilta, mutta sen alla Peridot oli edelleen virheetön ja kesti loppuviikon ilman päälylakkaa. OPIn päälle laitoin viikon jälkeen uuden satsin päälylakkoja, eikä OPIa ulkonäkönsä perusteella ois tarvinnut poistaa kaksiviikkoisenakaan. =)
  Seuraavaksi tosiaan laitoin ButterLondonin samalla reseptillä, ja ensimmäiset halkeamat ilmestyi kahdessa päivässä. =(
  Seuraavaksi kokeilen alelaarista hankittua Dioria samalla kaavalla, mutta en ota sitä pois, jos kahden viikon jälkeen on vielä eloa.
  Infoa ihmeessä, kauanko YSL kesti. Liittyy olennaisesti tähän mun empiiriseen tutkimukseen... ;D
  Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi: No okei, sitten ymmärrän tuon kahden viikon tuloksen, jos sulla on geelikynnet. Kun niillähän kynsilakan pitäisi kestää huomattavasti pidempään. :)

  Omilla luonnonkynsilläni keskivertotulos on varmaan 2-3 päivää siistinä.

  Harmi kun minulla ei ole tuota Chanelin Peridotia tai OPIn Lucky, Lucky Lavendelia, niin en voi kokeilla niillä vertailun vuoksi. :) Vai olisikohan tämä hyvä (teko?)syy ostaa Chanel Peridot... :)

  Poistin tuon YSL Beige Legerin 7 päivän jälkeen, jolloin se oli vielä ihan ok. Yksi isompi lohkeama oli, mutta jos olisi ollut pakko olisi sillä varmaan ongelmatta voinut mennä vielä pari päivää.

  Sen sijaan kun lakkasin sen jälkeen kynteni Essie Aruba Bluella, oli siinä aika pahat kärkikulumat jo päivässä, vaikka Essien pitäisi olla oikein laadukas merkki.

  Eli ainakin omassa mittakaavassani YSL Beige Leger kesti siis loistavasti. :) Olisi kyllä kiinnostavaa kokeilla jollakin muulla YSL La Laque Couture -kokoelman värillä, että kestävätkö ne yhtä hyvin, vai oliko tämä Beige Leger vain poikkeus. Kun joskus kestävyys voi vaihdella saman merkin sisälläkin eri värien välillä huomattavan paljon. :)

  VastaaPoista
 8. Hei! Ostin juuri tuollaisen YSL:n kynsilakan ja kun avasin kynsilakkapullon, niin tuo kultainen osa lähti irti ja tämän alla oli sellainen musta korkki. Pitäisikö sen mustan korkin pysyä kiinni siinä kultaisessa pääliosassa vai aukaistaanko purkki siis vain niin että otetaan se kultainen pois ja sitten sillä mustalla lakantaan?:o

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: Heippa! Ihanaa että sait itsellesi YSL:n kynsilakan, olen itse aivan ihastunut niihin! :)

  Kyllä sen kultaisen osan kuuluu lähteä irti. Se on vain valekorkki, eli siinä pelkästään ulkonäkösyistä. Musta korkki on sitten se varsinainen korkki, josta on myös helpompi saada ote ja lakata siveltimellä.

  Useimmissa kalliimmissa kynsilakoissa on kaksi korkkia, mm. Chanelin ja Diorin kynsilakoissa. Itsekin hämmästyin kun ensimmäistä kertaa käytin Chanelin kynsilakkaa, kun sen musta isompi korkki lähti irti ja alla oli pienempi korkki, jossa sivellin oli kiinni. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos vastauksesta! :) Okei, ei ole vain tullut ennemmin vastaan tuollaista kynsilakkaa, joten päätin kysäistä! Hyvä tietää, että se lakka ei ole rikki tai mitään. :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi: Olepas hyvä, kiva kun asia selvisi! :)

  Aika hämmentävä kyllä tämä selektiivisten kynsilakkojen kahden korkin systeemi, kun tavallisissa kynsilakoissa ei ole niin koskaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)