sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste; viikko 27, inspiraationa taideteos

31 viikon kynsilakkahaasteessa inspiraationlähteenä tällä viikolla taideteos, artwork.

Säästin teitä tällä kertaa väkerryksiltäni, ja päätin lähteä tähän aivan eri lähtökohdasta.

Haute couture -muoti on mielestäni parhaimmillaan taidetta. Haute couture tarkoittaa kalliita ja korkeatasoisia, mittatilaustyönä pääosin käsintehtyjä muotiluomuksia. 

Haute couture on suojattu nimi, ja sitä saavat käyttää ainoastaan la Chambre Syndicale de Haute Couturen jäsenet, jotka täyttävät tietyt tarkat vaatimukset (Pariisissa sijaitsevan ateljeen henkilöstön määrä, osallistuminen viralliseen näytöskalenteriin sekä kevät- että syyssesonkina päivä- ja ilta-asuilla sekä mallistossa käytetyille materiaaleille asetetut vaatimukset). 

Eräs vanhoista, kuuluisista haute couture -taloista on Chanel, ja samanlaisia taideteoksia ovat mielestäni myös Chanelin kynsilakat.

Kynsilakat, meikit, aurinkolasit, laukut ja muut asusteet ovat edullisempi keino päästä edes vähän mukaan tähän haute couture -maailmaan. 

Chanelin kesän 2012 meikkikokoelma on nimeltään Summertime de Chanel.

Siinä on ilmestynyt lämpimän kuparisia, kultaisia ja oransseja värejä.


As longer days and warm, breezy nights herald the start of Summer, Chanel embraces the season and all the vibrant makeup hues it inspires. In the Summer 2012 Collection, SUMMERTIME DE CHANEL, Peter Philips, Creative Director of Chanel Makeup, replicates the natural glow of sunbathed skin with luminous bronze, gold and copper tones. Playing up a radiant complexion: season-perfect lip shades, from fresh pastels to bright corals.


Limited edition -kynsilakkoja on kokoelmassa kolme: Island (golden beige), Holiday (bright coral) ja tämä Delight (bronze).


Delight on kultaisen pronssinen kynsilakka täynnä kimaltavaa, hienoa shimmeriä. Kynsillä se on vielä aavistuksen vaaleampi ja kultaisempi kuin pullossa.

Todella hehkuvan kaunis, aivan kuin taideteos!


Tämän kesän Summertime de Chanel -kokoelman kynsilakat muistuttavat sävyiltään aika paljon Chanelin kesän 2009 Cote d'Azur -kokoelman kynsilakkoja.

Cote d'Azurissa ilmestyi hennompi creme koralli Orange Fizz ja tämä oikealla näkyvä kuparisen beige Golden Sand. 

Golden Sand on todella erikoinen sävy, ja mielestäni sillä rajalla onko se kynsillä ollenkaan enää kaunis vai ei.  

Se on kuitenkin hyvin omaperäinen ja täysin erilainen kuin mikään muu kokoelmani kynsilakoista. Kauneushan ei olekaan taiteen ainoa määrittäjä, ja näkemystä Golden Sandissa selvästi on. Se ei ole mikään perus-Riviera kultainen bling bling sävy.

Chanelin kynsilakoistani puhtainta taidetta on varmaan tämä savuisenvioletti Paradoxal syksyltä 2010 Les Contrastes de Chanel -kokoelmasta.

Sain Paradoxalin silloin Tukholmassa asuneelta parhaalta ystävältäni syntymäpäivälahjaksi, joten siihen liittyy myös sikäli rakkaita muistoja. Se oli kynsissäni myös kummipoikani kastajaisissa Tukholmassa. En ikinä unohda sitä tunnetta kun avasin syntymäpäivälahjapakettini ja sieltä löytyi tämä fantastinen, hyvin erikoinen Chanel Paradoxal.

Chanel Paradoxal on pullossa lattea ja tumma harmaan violetti. Samalta se näyttää helposti myös kynsillä.


Mutta kun valo osuu siihen, the magic will happen. Kynsilakka syttyy eloon loistaen kaikissa lämpimissä purppuran sävyissä.

Jos tämä ei ole taidetta, niin mikä sitten on?31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

7 kommenttia:

 1. ja nuy mun alkoi tehdä mieli tuota lakkaa... :D Kaunis on. Mä oon periaatteessa edelleenkin ostokiellossa, mutta jos sen ostais reissusta syksyllä, niin sitä ei sit laskettais.

  VastaaPoista
 2. VOUVOUVOUVOU! Liian kauniita värejä! Rakastan kiiltäviä kynsilakkoja ja noita himoitsen tosissani, huh! <3__<3

  VastaaPoista
 3. Nina: Tarkoitit toivottavasti tuota Chanelin tämän kesän Delightia! Sillä muista en ole varma onko niitä enää saatavilla, mutta valitettavasti epäilen.

  Minulla on sama periaate, että matkoilta ja alennusmyynneistä saa ostaa kosmetiikkaa vähän vapaammin, eli niitä ei ikään kuin niin lasketa, kun muuten yritän olla aika tiukassa ostokiellosta. Eli allekirjoitan tuon täysin, että matkoilta voi vähän Chanelia ostella. Varsinkin kuin niiden hinta esim. lentokentän tax freessa on noin 10 euroa edullisempi kuin tavallisissa kaupoissa. :)


  Jonna: Chanelin Delight on kyllä upea. Kerää kehuja kun käytän sitä, eli kiinnittää muidenkin huomion. :)

  Golden Sand ja Paradoxal eivät sen sijaan ole niiden kimaltavia. Niiden viehätys on hienovaraisempaa, mutta yhtä ihanaa silti! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat lakat nuo Chanelin Delight ja Golden Sand!
  Mutta uskon sinua Golden Sand:istä ja ehkä pitää käydä ostamassa tuo Delight- se näyttäisi todella hyvälle ruskettuneella iholla ;)
  Ovatko muuten Chanelin lakat kestäviä?

  VastaaPoista
 5. Anu: Kiva että tykkäät! Ne ovat kyllä hienoja, kultaisia kesälakkoja. Chanelin kynsilakat ovat kyllä aina niin upeita! :)

  Golden Sand ei sovi ainakaan omaan ihonsävyyni kovin hyvin. Se on sellainen hyvin erikoinen, läpikuultava oranssin kultainen. Täytyy laittaa ehdottomasti siitä kuvat tänne blogiinkin niin että näette. :)

  Lisäksi luulen, että Golden Sand on ollut aikoinaan limited edition, eikä sitä enää saa. Itse löysin omani noin puoleen hintaan alesta. :)

  Minusta Chanelin kynsilakkojen kestävyys vaihtelee värikohtaisesti. Ehdottomasti eivät ole heikoimmasta päästä, mutta eivät nyt ihan mitään mahtaviakaan. Kunnon alus- ja päällyslakka auttaa myös asiaa. Oma suosikkini päällyslakoista on OPI Top Coat, joka mielestäni parantaa kynsilakan kestoa huomattavasti. Ei siis pelkkää pikakuivattajaa, jos haluaa varmistaa kynsilakan keston. :)

  VastaaPoista
 6. Tuo Delight on kyllä nätti. Siltikin onnistuin jollain ihmeen kaupalla vastustamaan kaikki kolmea Chanelin kesäkokoelman lakkaa. Hämmentävää.. Tosin kyllä mulla edelleen muutama kutkuttaa ;)

  VastaaPoista
 7. Heidi B: Delight on kyllä ihana, sävy sopisi varmasti sullekin. :)

  Minä puolestaan jätin välistä ne kevätkokoelman ihanat April, May ja Junen. Ne vaikuttivat ehkä sittenkin liian tavallisilta siihen hintaan, vaikka nimet ja niiden idea olikin aivan mahtava. Tietysti jos niitä alessa vielä näkyy niin sitten... :)

  Myös Chanelin tämän kesän Island oli hieno, mutta ehkä vähän liian samanlainen kuin tuo minulta nyt jo löytyvä Chanel Golden Sand ja OPI Cosmo-Not Tonight Honey. Lisäksi Delight sopi myyjän mukaan ihonsävyyni paremmin. Mutta tässäkin ale voi auttaa asiaa. :)

  Katsotaan mihin päädyt, syksyksikin on varmaan taas ihanuuksia luvassa. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)