lauantai 23. kesäkuuta 2012

31 viikon kynsilakkahaaste: inspiraationa lippu ja hyvää juhannusta!

Ihanaa juhannusta beibet!

Tämä 31 viikon kynsilakkahaaste oli viime viikon tauolla kun esittelin teille sen sijaan Yves Saint Laurentin hienon Beige Leger -kynsilakan.

Nyt kuitenkin päästiin viikkoon 28 ja inspiraationa lippu.


Tämä viikko osui juhannukseen, ja of course I had to do Suomen lippu.

Juhannushan on myös Suomen lipun päivä, jolloin lippua ei lasketa ollenkaan, vaan koko yö liputetaan.


Suomen lipussa on kaunis sininen, ja sitä muistuttaa minusta omista kynsilakoistani eniten Essie Aruba Blue -kynsilakka.

Aruba Blue on upea, syvä ja kiiltävä sininen. Käsittämättömän hieno!

Samalla on myös kehuttava Essien uutta, paksumpaa sivellintä, jolla kynsilakan levittäminen on todella helppoa. Vain muutama veto riittää siistiin lopputulokseen.

Leveämpi sivellin ilmestyi Essien kynsilakkoihin samalla kun L'Oreal osti amerikkalaisen Essien ja alkoi markkinoimaan niitä laajemmin Euroopassa. Suomessakin Essiet ilmestyivät nyt alkuvuodesta tavarataloihin ja jopa joihinkin marketteihin, kun ennen niitä sai lähinnä kauneushoitoloista.

Essien kynsilakkojen hinta on Suomessa noin 15 euroa. Itse olen saanut tämän Aruba Bluen viime joulukuun Kauneusbloggaajien tapaamisessa L'Orealilta.

Kynsillä kaunis Essie Aruba Blue ei kuitenkaan valitettavasti kestänyt kovin hyvin. Heti päivässä oli jo vähän kärkikulumaa, harmi.


Toivoin, että Essie Aruba Bluen karibialaisesta sinisyydestä tarttuisi jotakin myös tämän juhannuksen säähän, sillä usein se on kaukana karibialaisesta.

Olin nimittäin menossa purjehtimaan. Tässä Aruba Blue on kuvattuna purjehdustakkini kanssa, jonka väreihin se sopi myös hyvin. Aruba Bluesta tuli myös hieno merihenkinen navy-kokonaisuus kun käytin sen kanssa punaista fleeceäni.

Toiveeni toteutuikin, ja tänä juhannuksena purjehdustakkia ei tarvittu ollenkaan. Aurinko paistoi upeasti ja lämpimästi koko päivän. Purjehdimme Helsingin Kaivopuistoon, jossa oli aivan eteläinen tunnelma. Ihmiset kulkivat rantakadulla ja joimme shamppanjaa ja kahvia mansikoiden ja jäätelön kanssa veneen kannella. Oli tosi ihanaa! 


Tässä ovatkin purjehtijan tärkeimmät varusteet lämpimien vaatteiden ja pelastusliivien lisäksi.

Tarvitsin kasvoille mahdollisimman korkean suojakertoimen, joten kokeilin tätä Make Up For Everilta saamaani näytettä UV Prime -meikinpohjustajasta. Sen suojakerroin on ilahduttava SPF 50.

Olin olettanut, että MUFE UV Prime olisi samalla tavalla ohutta ja läpinäkyvää kuin esimerkiksi Make Up For Everin HD High Definition Primer -meikinpohjustaja. Olin jo ajatellut, että ostan UV Primen meikinpohjustajakseni kesäajaksi. Se ei kuitenkaan varmaan ole näillä suojakertoimilla mahdollista. UV Prime olikin valkoista, melko paksua voidetta. Ei kuitenkaan ehkä yhtä paksua kuin muut suojakertoimen 50 aurinkorasvat.

Tein niin, että laitoin UV Primea kauttaaltaan aika paksun kerroksen kasvoille. Suojakertoimelliset aurinkovoiteetkaan eivät nimittäin tarjoa yhtä vahvaa suojaa kuin lupaavat jos niitä laittaa liian ohuesti. Päälle laitoin L'Orealin BB -voidetta, johon olen nyt aivan ihastunut. Siinä on suojakerroin 12, mutta en ihan usko että näiden kahden voiteen lopputulos on silti yhteensä suojakerroin 62, vaan ehkä ennemminkin varmempi 50.

Make Up For Ever UV Prime ja L'Oreal BB riittivät kyllä pitämään kasvoni melko hyvin suojattuina kahdentoista tunnin ajan armottomassa, polttavassa auringossa merellä. Vähän ehkä poskipäät punoittavat nyt.

Harkitsenkin, että voisin ehkä ostaa Make Up For Everin UV Primen ulkoilukäyttöön kesäksi. Tai sitten on käännyttävä apteekin puoleen, jotta löydän tarpeeksi vahvaa suojaa. Kaavailemaani kaupunkikäyttöön meikkivoiteen alle UV Prime ei ehkä paksuutensa vuoksi sittenkään niin hyvin sovi, tai sitten sitä on levitettävä huomattavasti ohuemmin.

Toinen aurinkovoide kuvassa on Hawaiian Tropic Protective Sun Lotion vartalolle suojakertoimella 50. Hawaiian Tropic on tällä hetkellä lempparimerkkini aurinkovoiteissa, ja saatte tästäkin voiteesta tarkemman postauksen myöhemmin. 


Tässä sitten vielä loppuun se kynsieni inspiraation lähde, eli Suomen lippu tässä purjeveneen perässä.

Purjeveneessähän käytetään lippua aina kun sillä purjehditaan, mutta myöskään purjeveneen lippua ei lasketa juhannuksena yöksi ollenkaan, vaan siellä se saa liehua.

Opinkin vähän aikaa sitten, että miten sanotaan englanniksi, että laiva purjehtii jonkin maan lipun alla. Se on "flying the flag of..." ja tässä tapauksessa siis Finland!


31 viikon kynsilakkahaasteen muihin osiin pääset tästä.

4 kommenttia:

 1. Ulkoilukäyttöön joku apteekin rasva olisi kyllä MUFEa parempi, siinähän ei ole täysin kattavaa UVA-suojaa. Titaanidioksidikin kattaa vain osan UVA-alueesta.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Kiitos paljon neuvosta! :)

  En mitenkään ymmärtänytkään, että MUFEssa olisi vajaavainen suoja. Nämä ovat kyllä todella hämmentäviä nämä aurinkosuojajutut, kun MUFE UV Primessakin lukee vain että SPF 50. Ymmärtääkseni siinä on titaanidioksidin lisäksi vielä joitain muitakin auringolta suojaavia aineita, mutta niistä pitäisi tietää hirveästi jotta voisi itse arvioida suojan kattavuutta.

  Täytyy varmaan kääntyä apteekin puoleen, koska ulkoilukäytössä erityisesti merellä aurinkorasvalta vaaditaan PALJON! :)

  Tuo MUFEkaan (yhdessä L'Oreal BB:n kanssa, mutta sen vaikutus tässä on varmaan aika mitätön) ei riittänyt suojaamaan kasvojani täysin, sillä poskipäät punoittavat siihen malliin, että aurinkoa on suojan läpi myös tullut. :(

  Apteekissa myydään ainakin erinomaista La Roche-Posayta, jota on kehuttu. Sitä voisin kokeilla seuraavaksi, sillä kasvoille on vaikea löytää riittävän korkeita suojakertoimia muualta.

  Kiitos vielä avustasi! :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on sitä La Roche Posayn kasvoille tarkoitettua SPF50 fluidia ja voin kyllä ihan suositella sitä! Mulla on sekä sävyttämätön että sävytetty versio, joita usein sekoitan toisiinsa. Se sävyttämätön jättää pienen valkoisen sävyn jälkeensä, joten ihan pelkiltään en sitä tykkää käyttää. Sen sävytetyn version ostin Budapestistä, Suomesta sitä ei taida saada. Mut sähän reissaat paljon, tsekkaa apteekin valikoima seuraavalla reissulla :)

  Niin ja olen lukenut että eri suojakertoimellisia tuotteita ei kannattaisi kerrostaa, koska jotkut ainesosat voi ns. mitätöidä toisensa ja lopulta aurinkosuoja on merkittävästi alentunut. SPF50 ja SPF12 yhdessä laimentavat sitä vahvempaa joten todellinen suoja on lähempänä sitä 12:ta kuin 50:tä. Esim. Virve on aiheesta kirjoittanut http://www.ostolakossa.com/2010/05/perfect-or-not.html

  VastaaPoista
 4. Rock Queen: Tosi kiva kuulla käyttökokemuksia La Roche-Posayn SPF 50 -voiteesta, kiitos!

  Itseasiassa tämän kommenttisi rohkaisemana ostinkin jo tänään sen SPF 50 sävyttämättömän version fluidista. Ainakaan Stockan suhteellisen suuressa ja hyvinvarustetussa apteekissa ei sävytettyä ollut, joten pitää varmaan paikkaansa, että sitä ei saa Suomesta.

  Sävytettykin voisi kyllä olla tarpeen, sillä vähän vaaleaa tavallinen fluidi on. Todella hyvä vinkki sinulta sekoittaa sitä tuohon sävytettyyn, kiitos! Täytyy kurkkia ulkomailla apteekkeja josko niistä löytyisi. :)

  Tuota en ollut tiennytkään, että suojakertoimellisia voiteita ei saisi käyttää päällekkäin. Hui, sillä tuohan tarkoittaisi että olin koko päivän merellä L'Orealin BB-voiteen suojakertoimella 12! Ei ihme että posket vähän punoittivat, ja La Roche-Posay on siis todellakin tarpeen täällä. :)

  Täytyy ehdottomasti lukea Virven juttu. Virve kyllä aina tietää mistä puhuu, mutta silti kuulostaa minusta oudolta. Hyvin usein minulla on suojakertoimia päällekkäin, sillä minulla saattaa olla esim. suojakertoimellinen kasvovoide ja sen päällä BB-voide jossa myöskin on suojakerroin. Yleensähän se ei niin haittaakaan, kun noin kymmenen suojakertoimet riittävät hyvin, mutta merellä ja rannalla on tarkempaa. :)

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi! :)