lauantai 4. lokakuuta 2014

Brigitte Bardot ja Saint-Tropez

Bonjour, bonjour!

Vihdoinkin olen päässyt Saint-Tropeziin, jossa olen halunnut käydä jo pitkään. 


Saint-Trop'ista kuten ranskalaiset sitä kutsuvat, tuli maailman jet setin keskus, kun Brigitte Bardot kuvasi siellä vuonna 1956 Et Dieu...crea la femme, Ja Jumala loi naisen... -elokuvan. Samalla Mademoiselle Bardotista tuli tähti ja hän sai lempinimen valkokankaan jumalatar.


Brigitte Bardot osti myöhemmin itselleen talon Saint-Tropezista ja asuu siellä vielä nykyäänkin.

Bardot näkyy myös Tropezin katukuvassa edelleen.

Tämän Brigitte B. liikkeen ikkunassa oli hauskasti vain vaaleaperuukkisia mallinukkeja ja Brigitte Bardotin tyylisiä vaatteita. 


Brigitte Bardot -bikinit olisi voinut ostaa Kiwi Saint-Tropez -vaatekaupasta.


Kiwissa oli sovituskopeissa hieno lattia, jossa oli lasin alla Saint-Tropezin hiekkaa muistuttamassa sen kuuluisista hiekkarannoista.


Huomasin itsekin alitajuisesti pukeutuneeni vähän Bardot -vaikutteisesti.

Pidän Brigitte Bardotin tyttömäisestä tyylistä kovasti, ja olen muutenkin aina ihaillut hänen kauneuttaan. Myös Bardotin meikkityyli on minusta ihana ja seksikäs: mustaa kajalia runsaasti silmissä, Saint-Tropezin auringossa ruskettunut iho ja vaaleanpunaiset huulet. Kaiken kruunaa se tukka: vaalea, iso ja tupeerattu, joko nutturalla, otsatukalla tai puoliksi kiinni.

Brigitte Bardot toi muotiin balleriinat. Hän tanssi nuoruudessaan balettia, ja pyysi balettitossuvalmistaja Repettoa suunnittelemaan itselleen kengät myös vapaa-aikaan. Bardot käytti balleriinoja myös Et Dieu...crea la femmessa. 


Saint-Tropezessa on Repetton liike, mutta oikeasti sinne tullaan ostamaan ihan Pariisista asti nahkasandaaleja - "tropeziennes" - vuodesta 1927 busineksessa olleelta Rondinilta.


Minä olisin kuitenkin halunnut ostaa Saint-Tropez t-paidan, mutta sopivaa ei ainakaan vielä löytynyt.

Tämä Brigitte Bardotin oman vaatemerkin t-paita olisi ollut ihan täydellinen, mutta miksi siinä lukee Brigitte Bardot New York eikä Saint-Tropez?


Koska Saint-Tropezessihan nyt ollaan!


Toinen Saint-Tropezlainen kuuluisuus on Saint-Tropez -torttu, joita myydään mm. pääaukiolla Place des Licesillä viehättävässä La Tarte Tropezienne -kahvilassa.

Ihmettelin, miksi kahvilan ikkunassa oli pariisilaisen muoti-ikonin ja entisen Chanelin mallin Ines de la Fressangen nimi.


Minulla oli nimittäin sattumalta matkalukemisena Ines de la Fressangen kirja Parisian Chic.


Osoittautui, että Ines de la Fressange on suunnitellut La Tarte Tropezienneille tänä vuonna kuljetuslaatikon.


Itse tortut näyttävät tältä, vähän kuin laskiaispullia.


Lanvinin liikkeen ikkunassa oli taas toisenlainen torttu. Lanvin täyttää tänä vuonna 125 vuotta.

Saint-Tropez on pieni kaupunki aivan täynnä luksusliikkeitä.


Jopa sen kuuluisilla markkinoilla myytiin vintage-Chanelia, tässä an orange number. 


Yksi ihmeellisyyksistä oli Diorin pop up -ravintola, Dior des Lices.

Siellä voi syödä lounasta tai illallista puutarhassa, ja välissä käydä ihailemassa Dioreita ja ostamassa vaikka mekon sisältä Diorin liikkeestä.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia, paikka johon minäkin vielä joku pvä haluan päästä käymään. Sain pakkomielteen paikkaan 90-luvulla Côte d`Azuriin sijoittuvasta televisiosarjasta. Ne maisemat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saint-Tropezeen on yllättävän vaikeaa päästä, vaikka se ei ole kilometreissä edes niin hurjan kaukana esim. Nizzasta. Varmaan osa sen lumovoimaa, tuo vaikeasti saavutettavuus. Matkaoppassakin ihan vakavissaan neuvottiin, että yksi keino on vuokrata helikopteri Nizzan lentokentältä. Se on hassua, koska Nizzasta on niin hyvät yhteydet kaikkialle muualle. Monacoonkin pääsee sekä junalla että bussilla (hintaan 1,50 euroa!). Saint-Tropezeen johtaa vain yksi tie, joka on liikenneruuhkien täyttämä. Me menimme laivalla, joka sekin kesti 2,5 tuntia Nizzasta. Siinä oli kyllä se kivaa, että näki Cote d'Azurin rantoja mereltä päin. :)

   Voi, minulta on mennyt kokonaan ohi tuo tv-sarja, kuulostaa tosi kiinnostavalta. Ja maisemat Rivieralla ovat kyllä ihanat. Toinen näkemisen arvoinen on rantatie Nizzasta Monacoon, varmaan maailman kaunein maisemareitti. :)

   Poista
 2. Huoh, aaah ja yhyy. Huokailen ja nyyhkyttelen täällä postausta katsoessasi. Voih, se 90 - luvun Saint Tropez - sarja telkkarissa oli ihana. :D

  Parisian Chic on minun raamattuni. Minulla on käytössä myös Parisian Chic kalenteri.

  Mutta mikä on tuo ihana pastellisen Mondrian - kuvioinen juttu, jossa näkyy lukevan Hyster - jotakin? Onko se joku kahvilan tabletti? Näyttää niin nätiltä. Tykkäisin tollaisista omalla pöydälläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinäkin tiedät sen tv-sarjan, ja minulta on taas mennyt ohi, vaikka varsinkin 1990-luvulla katselin tosi paljon tv:tä. Ehkä kaikki aikani meni silloin Beverly Hills 90210:aan ja Los Angelesista haaveiluun. :)

   Parisian Chic -kirja oli tosi hyvä. Sain siitä aivan valtavasti inspiraatiota ja hyviä vinkkejä, myös seuraavaa Pariisin matkaa varten. Olin vain pudota tuolilta, kun luin sitä Saint-Tropezissa tuolla La Tartte Tropezienne -kahvilassa, ja yhtäkkiä kun nostin katseeni, ikkunassa olikin Ines de la Fressangen nimi. Uskomaton sattuma! :)

   Minulla oli matkalukemisena myös toinen samantyyppinen kirja, joka oli mielestäni ihan yhtä hyvä. Sen nimi on Parisian Street Style (Thomas & Veysset), jos kiinnostaa ja haluat lisää samanlaista lukemista. Ostin sen Helsingistä Akateemisesta keväällä. Seuraava matkakohde voisikin sitten olla ihana Pariisi. :)

   Ihana kun huomasit sen, kun minustakin siinä oli tosi hienot värit, ja siksi otin kuvan. Siinä on Hysteria Saint-Tropez -ravintolan menu ja drinkkilista (satamassa). Vekkuli paikka, italialainen ja so cool, niin kuin kaikki Saint-Tropissa. :)

   http://www.hysteriacafechic.com/

   Hauska sattuma muuten, että ostin myös kahvilatabletit kotiin Rivieralta. Ne ovat 1950-luvun vintage-tyyliä ja minusta ihanat, joten ehkä pitää vilauttaa niitä täällä blogissakin. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)