lauantai 25. lokakuuta 2014

The Long Bob

Alunperin tämän tukkatyylin teki kuuluisaksi varmaan Voguen päätoimittaja Anna Wintour. Hänellä on ollut polkkatukka jo 1980-luvulla, välillä lyhyempi ja välillä pidempi. Ja nyt yhtäkkiä pitkä tai ylikasvanut polkka, The Long Bob, on taas huipputrendikäs. 


Oikea pituus on suurinpiirtein olkapäitä hipova, mutta joka tapauksessa leukalinjan alla. Ei liian lyhyt, koska silloin se olisi jo varsinainen polkka, mutta ei liian pitkäkään, jotta suoralinjainen muoto ei häviäisi. 


Olin eilen kampaajalla, enkä tiennyt tarkalleen mitä haluaisin hiuksilleni tehtävän. Toisaalta vihaan tyvikasvua, joka näyttää punaista väriä vasten harmaalta ja halusin siksi luonnollista sävyä. Toisaalta haaveilin syvästä, tummasta ja mehevästä punaisesta. Sain jotakin siltä väliltä.

Ystäväni kysyi minulta etukäteen, että mitäköhän luulen että kampaaja minulle tekee. Arvelin vähän, että trendien aallonharjalla surffaavassa helsinkiläiskampaamossa leikattaisiin nyt long bobeja, vaikka Voguen mukaan se olikin jo niin over kesällä 2014. 

Ja sellaistahan kampaaja ehdotti minullekin. Samalla pääsee kätsysti eroon kesän kuivattamista huonoista latvoista. 

Niinpä Britney Spearsilla on se, Gwyneth Paltrowlla on se, Lauren Conradilla on se, ja nyt minullakin! 

Juuri värjätty tukka kiiltää taas kuin kissan turkki. 

Long bob kannattaa kampaajan mukaan stailata föönaamalla hiukset suoraksi ja kääntämällä latvat sisäänpäin. Apuna voi käyttää myös suoristusrautaa. Toinen vaihtoehto on tehdä loivaa kiharaa.

Pitkä polkkatukka on samalla pirteä, mutta myös vähän sexy.

Tukan punaisesta väristä sain taas mielettömästi meikki-inspiraatiota. Tämä tulee näyttämään niin hyvältä tummanvihreän tai tummansinisen smoky eyesin kanssa!

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana tukka! :) Ja tosiaan huh mikä kiilto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana! Minä puolestaan ihailen aina sinun tukkaasi, se on minusta aivan mahtava. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! Tämä on edes vähän helpompi ylläpitää kuin sellainen syvä tummanpunainen, josta kyllä haaveilen. Ehkä sitten seuraavalla kerralla. :)

   Poista
 3. Ihana kiilto! Itsellä se roikkutukka vuodesta toiseen.....ohuesta ja huonosta kasvusta kärsivällä ei ole vaihtoehtoja edes treni kampaamossa. Voinko pyytä suosituksia hyvästä kampaajasta / kampaamosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin lohduttaa, että tämä kiiltää tällä tavalla valitettavasti vain suoraan värjäyksen jälkeen. Sameutuu kyllä siitä sitten ajastaan ihan normaaliksi.

   Minullakin on aika ohut tukka, mutta luulen että hyvä kampaaja löytää siihen juuri sopivan leikkauksen, jos vain antaa vapaat kädet. Esim. tämä pitkä polkka saa hiukset näyttämään paksummilta kuin mitä ne pidempänä olisivat. Vaikeampaa onkin sitten löytää se hyvä kampaaja. :)

   Tämä on tehty QHairissa, jota voin kyllä suositella. Myös Peilistä ja A.K.A Luovasta olen kuullut hyvää. Itse kyllä aion mennä seuraavalla kerralla varmaan 1950-luvun Pinkki Paplari -kampaamoon, koska haluan kokeilla enemmän vintage-tyyliä. :)

   Poista
 4. Kaunis väri ja varmasti moneen taipuva kiva malli. Vintagekampauskuvia odotellessa..vink vink 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ihana että otit asian esiin, kun vintage-kampauksia varten nimenomaan suositellaankin mahdollisimman tasapitkää hiusmallia, kampauksia on helpointa tehdä siihen. Täytyy kokeilla, että miten tämä tukka toimii vintage-tyyliin, ja tehdä sitten tänne blogiinkin juttu. :)

   Ensi kerralla ajattelin mennä kokeilemaan 1950-luvun Pinkki Paplari -kampaamoa. Siellä värjätään myös kasviväreillä, minkä luulisi toimivan ainakin punaisen tukan kanssa. Jännittävää! Siitä ainakin tulee sitten juttu tänne blogiin. :)

   Poista
 5. Oijoi, aivan ihana herkullinen väri! Ja long bob varmasti sopii sinulle :) Musta on ihanaa, kun sä teet näitä (ennen ja) jälkeen kampaajan - postauksia :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Ihanaa kuulla, että ammattilaisenakin tykkäät väristä, kun juuri sen suhteen olin epävarmin. Alitajuisesti varmaan kuitenkin toivoin sitä syvää, tummaa punaista, ja tämä on paljon kuparisempi. Mutta toisaalta vihaan yli kaiken tyvikasvua, joten kampaaja varmaan yritti tasapainotella näiden kahden keskenään ristiriitaisen toiveen välillä. Ei ole kyllä helppoa aina olla kampaaja. :)

   Tosi kiva kuulla että tykkäät näistä kampaaja-jutuista. Tässä nyt ei sitä ennen-kuvaa ollutkaan, kun en aina muista sitä ottaa. Seuraavalla kerralla otan, ja teen taas ennen/jälkeen -jutun, kun itsekin rakastan kaikkia muuttumisleikkejä ym. Minusta on aina hauskaa katsoa, että kuinka paljon parempaan taas muutos oli. :)

   Poista

Kiitos paljon kommentistasi! :)